אנשים רבים משתדלים שלא לחשוב יותר מדי על עששת וטיפולי teeth ומבקרים אצל רופא השיניים רק כשמשהו לא בסדר. אבל מאבל האם ידעתם שעששת – היא המחלה הכרונית מספר אחת בילדים ובני נוער בארצות הברית וכנראה גם בארץ? וזו גם אחת המחלות הניתנות למניעה? ושעל ידי ביצוע כמה צעדים פשוטים, תוכל לשמור על Dental health שלך לכל החיים?
עששת היא זיהום חיידקי התוקף את אמייל השיניים. אם לא מטופל, זה יכול להתקדם לדנטין למוך השן, ולבסוף להוביל לאובדן שיניים. בעוד שעששת שיניים יכולה להופיע בכל גיל, היא שכיחה ביותר בילדים צעירים ומבוגרים מעל גיל 60. חלק מגורמי הסיכון לעששת דנטליים כוללים היגיינת פה לקויה, חטיפים תכופים, שתיית משקאות ממותקים, עישון וחשיפה לא מספקת לפלואוריד.
החדשות הטובות הן שניתן למנוע עששת דנטלית! על ידי brushing teeth פעמיים ביום עם משחת שיניים פלואוריד, שימוש בחוט דנטלי פעם ביום, הימנעות ממשקאות וחטיפים מתוקים וביקור קבוע אצל רופא השיניים, תוכל לשמור על בריאות השיניים ולהימנע מחורים מיותרים.
אם אתה חושב שיש לך עששת, חשוב לפנות לרופא שיניים בהקדם האפשרי. ככל שהמחלה מתגלה מוקדם יותר, כך קל יותר לטפל בה. אם יש לך שאלות כלשהן לגבי עששת או כיצד למנוע אותה, אל תהסס לשאול את רופא השיניים שלך. הם ישמחו לעזור לך להגן על החיוך שלך!
אצלנו ברשת מרפאות השיניים של ד"ר Bohnik תוכל לקבל את כל הטיפולים הדנטליים תחת קורת גג אחת, בשירות מעולה, טיפול מקצועי על ידי הרופאים הטובים בישראל, במחיר הוגן ועבודה עם חברות הביטוח הגדולות בישראל, כך שאם יש לך עששת אתה מוזמן לתהקשר עכשיו.
היסודות של עששת
עששת היא בעיה רצינית שעלולה להוביל לכאב, זיהום ואפילו אובדן שיניים. זה מתרחש כאשר חיידקים בפה מייצרים חומצות שאוכלות את המשטח הקשה של השן. הסיבה השכיחה ביותר לעששת היא פלאק, שכבה דביקה של מזון וחיידקים שנוצרים על השיניים. ניתן להסיר פלאק עם צחצוח רגיל וחוט דנטלי, אך אם לא יוסר, הוא יכול להתחיל להרוס את האמייל. ברגע שהאמייל נעלם, החיידקים יכולים להגיע לדנטין, שהיא השכבה הרכה יותר מתחת לאמייל. החיידקים ממשיכים לייצר חומצות, שעלולות לגרום לחורים. אם לא מטופלים, חורים עלולים להוביל לזיהומים ואף לאובדן שיניים. כדי למנוע עששת, חשוב לצחצח ולהשתמש בחוט דנטלי באופן קבוע ולפנות לרופא השיניים לבדיקות קבועות.
כיצד למנוע עששת
ישנן דרכים רבות למניעת עששת, וחשוב להיות מודע לכולן על מנת לשמור על בריאות הפה. ראשית, חשוב לצחצח ולהשתמש בחוט דנטלי באופן קבוע. זה עוזר להסיר פלאק, שהוא שכבה דביקה המכיל חיידקים. אם לא מסירים את הפלאק, הוא עלול להתקשות לאבן שן (אבנית), שקשה הרבה יותר להסיר אותה ועלול לפגוע באמייל השן.
בנוסף, חשוב לאכול תזונה מאוזנת ולהגביל חטיפים ממותקים. סוכר מקדם את הצמיחה של חיידקים, מה שעלול להוביל לחורים. לבסוף, חשוב לבקר אצל רופא השיניים לבדיקות קבועות.
doctor השיניים יכול להסיר אבנית ולגלות כל בעיה בשלב מוקדם. על ידי ביצוע העצות הפשוטות הללו, תוכל למנוע עששת ולשמור על חיוך בריא ובהיר.
שלבי העששת
תהליך העששת אינו מובן היטב לציבור, אך זהו תהליך מורכב הכולל הרס של אמייל השיניים. אמייל הוא השכבה החיצונית והקשה של השן המגנה על הדנטין העדין יותר שמתחתיו. לאחר פריצת האמייל, החיידקים הגורמים לעששת יכולים לתקוף את הדנטין, ולהוביל לחורים.
השלב הראשון של עששת מכונה דה-מינרליזציה, שבו המינרלים המרכיבים את האמייל נשטפים החוצה באיטיות על ידי חומצות. תהליך זה מחליש את האמייל והופך אותו לרגיש יותר לשבירה.
השלב הבא ידוע כקאוויטציה, שבה נוצרים חורים קטנים או בורות באמייל. בורות אלה מספקים כר גידול מושלם לחיידקים, והם יכולים להפוך במהירות לחללים גדולים יותר. אם הם לא מטופלים, חורים עלולים לגרום לכאב, זיהום ובסופו של דבר לאובדן שיניים. לכן, חשוב לנקוט בצעדים למניעת עששת, כגון צחצוח ושימוש בחוט דנטלי באופן קבוע והימנעות ממזונות ומשקאות ממותקים.
Caries treatment
עששת היא בעיה שכיחה שעלולה להוביל למספר בעיות בריאותיות חמורות. אם לא מטופלים, עששת עלולה לגרום לחורים, מחלות Gums ובסופו של דבר לאובדן שיניים. החדשות הטובות הן שעששת ניתנת למניעה וניתנת לטיפול. הדרך הטובה ביותר למנוע עששת היא לתרגל היגיינת פה טובה.
המשמעות היא brushing teeth פעמיים ביום, שימוש בחוט דנטלי מדי יום ושימוש במי פה. חשוב גם לאכול תזונה בריאה ולהימנע ממשקאות ממותקים. אם אתה מפתח עששת, חשוב לפנות לרופא שיניים בהקדם האפשרי. אפשרויות הטיפול כוללות סתימות, crowns ותעלות שורש. עם טיפול מהיר, אתה יכול למנוע את הסיבוכים הבריאותיים החמורים הקשורים לעששת.
מה גורם לעששת?
עששת היא מצב שכיח מאוד הנובע מהרס הרקמות הקשות של השיניים. היא נגרמת כתוצאה מפעולת חיידקים בפלאק, שהוא שכבה דביקה שנוצר כל הזמן על השיניים. כאשר הפלאק אינו מוסר, הוא עלול להתקשות וליצור אבנית. החיידקים בפלאק ובאבנית מייצרים חומצות שתוקפות את אמייל השן, גורמות להתפרקותה ומובילות לחורים. עששת יכולה להתרחש גם מתחת לקו החניכיים, לגרום לאובדן עצם ובסופו של דבר להוביל לאובדן שיניים. החדשות הטובות הן שעששת ניתנת למניעה. צחצוח רגיל וחוט דנטלי עוזרים להסיר פלאק לפני שהוא יכול להתקשות לאבן שן. בנוסף, בדיקות permanent teeth יכולות לעזור לזהות כל בעיה בשלב מוקדם, כך שניתן יהיה לטפל בהן לפני שיתרחש נזק רציני. על ידי נקיטת צעדים פשוטים אלה, אתה יכול לעזור לשמור על בריאות השיניים ולהימנע מעששת.
– מזונות שגורמים לעששת
עששת היא בעיה אמיתית מאוד שיכולה להשפיע על אנשים בכל הגילאים. חשוב להיות מודעים למזונות שעלולים לגרום לעששת, כדי שתוכל לנקוט בצעדים להגנה על השיניים.
אחד האשמים הגדולים ביותר בכל הקשור לעששת הוא סוכר. סוכר נמצא במזונות נפוצים רבים, כולל ממתקים, עוגיות, עוגות וגלידה. כאשר אתה אוכל מזון מתוק, החיידקים בפה שלך מייצרים חומצה. חומצה זו תוקפת את השיניים שלך וגורמת לריקבון.
מזון נוסף שעלול לגרום לעששת הוא עמילן. מזונות עמילניים כמו לחם וצ'יפס נוטים להידבק לשיניים שלך, מה שמספק קרקע פורייה לחיידקים. בנוסף, החומצה המיוצרת על ידי חיידקים יכולה לפרק את העמילן ולהפוך אותו לסוכר, מה שמוביל לאחר מכן לעששת.
כדי להגן על השיניים מפני עששת, חשוב להגביל את צריכת מזונות ממותקים ועמילניים. בנוסף, הקפידו לצחצח ולהשתמש בחוט דנטלי באופן קבוע כדי להסיר שאריות מזון מהשיניים. על ידי נקיטת אמצעי זהירות אלה, אתה יכול לעזור לשמור על שיניים בריאות וחזקות.
Summary
ברשת מרפאות השיניים של ד"ר בוחניק תוכלו לקבל את הטיפול הטוב ביותר לעששת. יש למרפאות של ד"ר בוכניק יש את הטכנולוגיה והציוד העדכניים ביותר, כמו גם עשרות שנות ניסיון בטיפול בחורים עם מרפאות בפריסה ארצית. רופאי השיניים במרפאות ד"ר בוחניק הם מהטובים בארץ, והם תמיד מעודכנים בטיפולים ובנהלים העדכניים ביותר לעששת. כמו כן, צוות המרפאות של Dr. Buchnik ידידותי ואדיב, והמרפאות עצמן חדישות ונעימות לביקור.
And most importantly, the clinics of Dr. Buchnik נותנות תמורה מצוינת לכספכם. המחירים נוחים ורוב חברות הביטוח הגדולות בישראל עובדות עם המרפאות של ד"ר בוחניק. אז אם אתם מחפשים את המקום הטוב ביותר לטיפול בעששת, אל תחפשו רחוק מאחת מרשתות מרפאות השיניים של ד"ר בוחניק!