הפה שלנו הוא איבר שלא מפסיק לעבוד. הוא מדבר, צוחק, נושם, שר, לוגם וכמובן לועס. הGums שלנו הן בתוך הפה והן עובדות יחד איתו, ואליהן מחוברות כידוע השיניים שלנו שתפקידן בעיקר הוא להעביר מאכלים מוצקים למצב של רך או נוזל.
הבעיה היא שחלק גדול מאותם מוצרים אלו מוצרים תעשייתיים, לא טבעיים ובטח לא בריאים. זה מתחיל כשאנחנו ילדים ואוכלים מאכלים עם המון סוכר, מלח וחומרים אחרים וממשיך לכל אורך חיינו כשאנו אוכלים מאכלים טעימים אבל בעייתיים לשיניים ולחניכיים. לאט לאט הנזק נעשה ומתי שהוא נדלקת הנורה האדומה בצורת כאבים שמתחילים כקלים וממשיכים כעזים.
גם אם נשמור על בריאות הפה והחניכיים שלנו לאורך השנים, נוכל כמובן להקטין את הנזק אבל למנוע אותו לגמרי יהיה קשה מאוד. גם מי שלא מגיע לשלב הכאבים רצוי שיעשה בדיקת teeth אחת לכמה זמן, כי עדיף לגלות בעיות בשלב מוקדם מאשר לגלות אותן בשלב מאוחר בו הטיפול בהן יהיה הרבה יותר אגרסיבי. איך מגלים את בעיות השיניים והחניכים הללו? באמצעות צילומי שיניים כמובן. אלו צילומים מתקדמים, מעמיקים ומקיפים שנותנים תמונת מצב טובה על חלל הפה ומה שיש בו.
צילומי שיניים – לא רק לבעיות רפואיות
צילומי שיניים בפתח תקווה כמו בכל מקום אחר מיועדים לא רק בשביל לאתר בעיות רפואיות ולטפל בהן אלא גם בשביל לתת מענה לבעיות אסתטיות. הפה שלנו הוא האיבר הקדמי שלנו זה שכולם נחשפים אליו בתוך זמן קצר כשהם פוגשים אותנו, והחיוך שלנו יכול להיות יפה ומושך או להיפך. כשהפה והשיניים אסתטיים המראה הכללי אסתטי יותר. צילומי שיניים בפתח תקווה כמו בכל מקום אחר נועדו גם בשביל לזהות את מצב החניכיים והשיניים, האם הן צריכות יישור והאם יש צורך בטיפול אסתטי כלשהוא.
צילומי השיניים של היום אלו צילומים מתקדמים, צילומים שמאפשרים לראות באמת מכל הכיוונים ולעומקם של החניכיים. בראייה ויזואלית בלבד אפשר לראות את החלק העליון של the tooth אבל החלק התחתון של השן הוא זה שבתוך החניכיים, וזה שבדרך כלל צריך בדיקה מעמיקה.
צילומים פעם והיום
צילומי שיניים בפת תקווה כמו בכל מקום אחר אלו צילומים דיגיטליים היום, צילומים אותם הרופא יכול לראות על המחשב בתוך זמן קצר יחסית לאחר שהם מתבצעים. למה זה שדרוג של הקיים? כי כשהצילומים היו בפילם והיה צורך לפתח אותם, זה היה לוקח הרבה יותר זמן ואפשר היה לבצע אותם בתחילת הטיפול או באמצע ולעצור אותו עד שמתקבלות התוצאות. צילומים דיגיטליים אלו צילומים מהירים הרבה יותר, צילומים אותם אפשר לראות כבר בתוך זמן קצר במחשבו של הרופא, לפענח אותם ולקבל תמונת מצב מקיפה לפני הטיפול או באמצע הטיפול בלי לעכב אותו.
אפשר גם להראות את הצילומים הללו למטופל ולהסביר לו אותם. הם גם מתבצעים מהר יותר היום מה שאומר שהחשיפה היום לקרני רנטגן היא קצרה הרבה יותר ומסוכנת פחות.
צילומים מסוגים שונים
יש סוגים שונים של צילומים, החל בצילומי הנשך שכולנו מכירים, צילומים בהם מכניסים חיישן בין הלסתות ומצלמים והוא נותן תמונה של שני צידי השיניים האחוריות והטוחנות. יש צילומי סטטוס מקביליות שזה כבר צילום נרחב יותר ויש צילומים פנורמיים וצילומים אחרים.
מה שחשוב כמובן הוא לעשות את הצילומים הללו אצל רופא מקצועי עם המכשור הדרוש או בהפניית רופא מקצועי למכון המתאים כדי שהבדיקה תתבצע כמו שצריך והטיפול יוכל גם הוא להיות כמו שצריך.