ההתייחסות בכל תחומי של רפואת les dents ושיקום הפה שמה דגש מן הסתם על השיניים והחניכיים, שכן אזורים אלו נתונים לפגיעה יותר מכל ודורשים טיפולים מיידים. עם זאת, אסור לנו לשכוח שבתוך הפה שלנו קיימת גם הלשון, אשר עלולה להיפגע בצורות שונות כתוצאה מאין ספור גורמים.
במאמר זה נלמד וננתח מהם הגורמים העלולים לפגוע בלשון שלנו וכיצד לטפל בהם כראוי.
פגיעה בבריאות הלשון – הגורמים השונים
חוסר היגיינה כללית בפה עלולה לגרום להיווצרות של פצעים מאוד לא נעימים בלשון – עישון סיגריות ללא צחצוח dents, צריכת מזון לא בריא, חוסר הקפדה בצחצוח שיניים או מעבר של טיפולי שיניים סדירים מקרינים באופן אוטומטי גם על הלשון שלו. יחסי הגומלין הללו קיימים גם בכיוון ההפוך, לשון שתבוא במגע עם כל מיני גורמים לא הגייניים או שתסבול מהזנחה תוכל גם היא להקרין על השיניים והחניכיים שלנו. עלינו להקפיד לשמור על היגיינת הפה באופן תמידי וכשאנו מצחצחים שיניים לא לחסוך במגע של החומר הפלואורידי גם בלשון עצמה.
מלבד חוסר היגיינה, הלשון שלנו עלולה להיפגע גם כתוצאה מצריכת מזון לא בריא – מזון עשיר בכולסטרול, טעמים דומיננטיים (מלח, סוכר, שומן ועוד) עלולים להוביל לפגיעה בלשון, לגרום לה להיות נפוחה ואף נוקשה.
הגורם האחרון שקשור לבריאות הלשון הוא אורח החיים שאתם מנהלים – מחסור בשינה יכול להוביל לפגיעה משמעותית בלשון, כמו גם עודף של לחץ (עלול לשנות את הצבע שלה באופן ברור כך שתוכלו לשים לב לכך). מלבד תזונה נכונה ושמירה על היגיינה, על מנת לשמור על בריאות תקינה של הפה ככלל, ולא רק על בריאות הלשון – עליכם לנהל גם אורח חיים תקין שיאפשר לגוף להתמודד כראוי עם כל המערכות שלו.
ומה עושים בדיעבד?
אם אתם כבר סובלים מבעיות כלשהן בלשון (נפיחות מרובה, פצעים, שריטות, צבע דהוי או כהה וכד') – תוכלו לפנות למרפאת השיניים גם על מנת לקבל טיפולים ממוקדים בלשון, אך על מנת להימנע ממצבים לא נעימים דוגמת אלו, אף פעם אל תשכחו ששמירה על הפה כוללת גם שמירה על הלשון ועל כל המשתמע מכך.