אם אתם גרים באילת, ואתם מחפשים רופא\ת שיניים לילדים שלכם, כדאי לכם לקרוא את המאמר הקצר והמקיף הבא:
רופא שיניים לילדים – מה לחפש?
- דיפלומה – פשוט, הרופא שאתם מגיעים אליו צריך להית dentiste ולא סנדלר או מתכנת. יש לוודא שרופא השיניים עם דיפלומה על לימודים רבי שנים של רפואה, וכן שהוא עבר השתלמויות בנושאים של רפואת שיניים לילדים.
- נסיון – יש לחפש רופא שיניים עם נסיון בתחומו. רופא שיניים לילדים צריך להיות אחד כזה שיש לו נסיון מוכח עם ילדים. חכמים ז"ל אמרו "אין חכם כבעל הנסיון" הרופא בעל הנסיון בעבודה של שנים עם ילדים, לאחר מאות ואלפי ילדים שאיתם הוא נפגש – כבר למד מנסיונו את הגישה הנכונה לעבודה עם ילדים. וכאן מגיעים לנקודה הבאה:
- גישה לילדים – לכל אחד ברור שאם הילד ממאן ומתנגד לבדיקה ו\או טיפול רפואי – כמעט ואין אפשרות לטפל בילד. וגם אם בצורה כלשהי הרופא יצליח לטפל בילד במצב של התנגדות או הסטריה- קרוב לוודאי שבזה הוא עלול לסוגר את הדלת בפני ביקורים עתידיים של הילד במרפאה… כך שאחד המרכיבים החשובים ביותר בעבודתו של רופא שיניים לילדים היא שתהיה לו גישה לליבם ועולמם של ילדים. אינטליגנציה רגשית גבוהה, ביחד עם אהבת ילדים וסבלנות לעולמם. אצל ילדים העולם הרגשי מאד דומיננטי, והיכולת של השכל וההכרה מה 'נכון' לעשות הינו מוגבל יחסית למבוגרים הנמצאים בסיטואציה דומה. זו בדיוק הסיבה שצריך שלרופא השיניים תהיה גישה לעולם הרגשי של הילדים. ומתוך כך שיצליח לגרום לילדים להזדהות עם מטרתו ורצונו הכנה לעשות להם טוב ולרווחה במצב בריאות חל הפה שלהם. עד כדי כך שהילדים חושו בעצמם שותפים במאמץ המשותף של כולם למען בריאות la dent והפה שלהם. מה שיבוא לידי ביטוי בצחצוח שיניים פעמיים ביום בצורה איכותית, וצריכת ממתקים בשום שכל.
השיניים של הילדים – אתגר להורים
ובאמת שהמצב של השיניים של הילדים שלנו, מהווה מעין אתגר לנו כהורים. וכמה סיבות לדבר:
- רוב הילדים צורכים ממתקים מתוקים ומלוחים (עם סודיום גלוטמט – החומר שגורם לחטיפים המלוחים להיות כה מלוחים, והוא הרסני לשיניים לא פחות מסוכר וגלוקוז) בכמויות גדולות יותר מאשר מבוגרים.
- ייתכן שהסיבה לסעיף הקודם היא זו הבאה: כשמבוגר אוכל חטיף מתוק או מלוח, מתעוררת אצלו נורת אזהרה שהמזון הזה אינו בריא ואף יש בו מרכיבים מזיקים, ולכן יש צורך לצרוך את החטיפים הללו בצורה מוגבלת, כמנה אחרונה בלבד, כתוספת למזון העיקרי וכן הלאה. להרבה מן הילדים אין את נורת האזהרה הזו, ולכן הם לא רואים שום בעיה לאכול חטיפים ללא גבול (אלא אם כן מבוגר מגביל אותם לכך באופן חיצוני).
- se brosser les dents יומיומי – היא פעולה שעבור חלק מהילדים היא לא קבועה בתוך מהלך החיים השוטף שלהם. יש צורך בעקשמות מצד ההורים עד שעניין זה של צחצוח שינים פעמיים ביום, בבוקר ובערב נטמע להיות חלק מסדר היום, חוק בל יעבור.
- גם כשהילדים מצחצחים שיניים פעמיים ביום – על פי רוב הם לא עושים זאת בצורה יסודית כמו שצריך. על פי רופאי השיניים יש לצחצח שיניים במשך 2 דקות רצופות, ובתנועות סיבוביות להגיע לכל הפינות בפה. להיזהר מלחץ חזק מדי שלא לגרום לנזק לחניכיים מחד, אך גם שהלחץ יהיה מספיק חזק פאפקטיבי להוציא את שאריות המזון והפלאק מן החורים והסדקים. רוב ככל הילדים לא מסוגלים לצחצח שיניים ביסודיות הנדרשת, וממילא יש צורך לרופא שיניים לסייע ולהשלים את החסר.
אז לאן לפנות?
למרפאת רשת השיניים של ד"ר Bohnik שבאלעד – מרפאה מצוינת עם רופאים מומחים, בפרט בתחום רפואת השיניים לילדים.