רופאת השיניים ד"ר יעל צ'יטונה הצטרפה בראשית שנת 2014 לרשת שיניים וכיום הינה חלק מהצוות המקצועי של סניף "שיניים" בשוהם, תל אביב ופתח תקוה, שם היא אמונה בעיקר על ביצוע טיפולי ההשתלות והכירורגיה, ביניהם השתלות דנטאליות, הרמת סינוס, עקירת שיני בינה, עקירת שיניים כלואות, עקירות כירורגיות ועוד.
את לימודי רפואת שיניים סיימה ד"ר צ'יטונה בשנת 1999, באוניברסיטת איסטנבול. עם סיום לימודיה עברה לגרמניה, שם עברה התמחות בהשתלות. ולפי כחמש שנים עלתה לישראל.
"השתלות וכירורגיה הן תחום רגיש וחשוב מאוד ברפואת שיניים", היא אומרת, "רופא טוב חייב להיות מקצועי ובעל ידע רחב, בטחון עצמי וניסיון רב בתחום בו הוא עוסק. תפקיד חשוב בהצלחת הטיפול יש גם למכשור בו הוא משתמש וכדאי לבחור במרפאה בה יש ציוד חדיש ומודרני, בדומה לציוד הנמצא במרפאות зубная сетка".
לדבריה, המפתח להצלחתו של טיפול שיניים טמון בשמירה על היגיינת הפה ולכן, כחלק מה'אני מאמין' המקצועי שלה וכחלק מה'אני מאמין' של רשת "שיניים", היא דואגת ללמד ולהדריך את המטופלים שלה כיצד לשמור על היגיינת הפה, שולחת אותם לשיננית ורק לאחר מכן מתחילה את הטיפול.
בנוסף, מקפידה ד"ר צ'יטונה להסביר למטופליה על הדברים העלולים להוריד את סיכויי הצלחת הטיפול. כך למשל, כאשר מגיע מטופל מעשן, היא מסבירה לו שהעישון גורם לנזק גדול בפה בכלל ובכירורגיה בפרט, מקטין את סיכויי הצלחת ההשתלות וממליצה לו להפסיק לעשן. "התפקיד שלי כרופאה הוא לא רק לטפל", היא אומרת, "אלא בעיקר ללמד את המטופל איך למנוע את הישנות הבעיה ואיך לשמור על בריאות הפה והשיניים שלו".
גם לאחר הטיפול מסבירה ד"ר צ'יטונה למטופליה על חשיבות ההגעה לביקורת ולשיננית לפחות אחת לחצי שנה: "מטופלים רבים שעברו השתלות, נוטים לחשוב כי אין להם צורך להגיע לביקורת, שכן בשיניים המושתלות לא יכולים להתפתח חורים". היא מדגישה, "אך הנחה זו מוטעית מיסודה. חורים אמנם אכן לא יכולים להתפתח, אך עשויות להתפתח דלקות Десны בהן יש לטפל בהקדם על מנת למנוע סיבוכים, ולכן חשוב מאוד להגיע לביקורת גם לאחר השתלות".