השתלות שיניים – בעבר, אנשים בעלי שיניים חסרות היו נאלצים להמשיך לחיות את חייהם בצורה הזו. הзубы החסרות שלהם היו גורמים להם לאי נוחות רבה ולתחושות קשות כמו; בושה וסירוב מוחץ מלחייך שמא יראו את השיניים החסרות, ביטחון עצמי ירוד, פגיעה ב"סטטוס" החברתי אשר תופס שיניים חסרות כאינדיקציה לעניות ולמחסור ואולי גם לחולי. כמו כן, שיניים חסרות יכולות להשפיע גם על הנשך של אדם, ובכך לפגוע ביציבות שאר השיניים שליד החלל הריק, או בתזונתו.
ברבות השנים, הומצאו השיניים התותבות: שיניים חלופיות המגיעות במנותק מלסתו של המטופל. השיניים התותבות נתנו מענה לחלק נכבד מהבעיות אשר העלנו כנ"ל, אבל חוסר היציבות שלהן, הן במהלך לעיסת המזון והן מעצם העובדה ששיניים תותבות לעולם לא ירגישו כמו שיניים אמתיות שמחוברות ללסת, גרמו לתחושה שפתרון זה עדיין איננו מספק דיו.
כיום, ישנו פיתרון קבוע ונוח לבעיית שיניים חסרות, והוא: השתלת שיניים. פתרון זה הוא כל כך מוצלח, שלמעשה לא ניתן להבדיל בין שתל לבין שן טבעית.
איך השתלות שיניים בעצם עובדות?
אשתדל להסביר בקיצור נמרץ.
בחלל зуб החסרה הרופא המומחה קודח חור בקוטר קטן יחסית באותו אזור בלסת בו חסרה שן. לאחר שחור זה הושלם, הרופא מרחיב את אותו חור עד שיתאים לגודל של בורג טיטניום- הלא הוא החלק הפנימי והמרכזי של השתל, ומכניס פנימה את הבורג. על מנת לעגן את הבורג במקומו, מורכב עליו מכסה מגן מיוחד.
עכשיו זהו זמן מאוד חשוב בו צריך להתקיים תהליך של אוסיאואינטגרציה. תהליך זה של אוסיאואינטגרציה נמשך תקופת זמן הנמשכת בין 3-6 חודשים, והוא תהליך חיוני ביותר להצלחת התקבעות השתל בעצם החיה.
כמה זמן אורך התהליך?
תהליך זה הוא בעצם הזמן בו לוקח לרקמות העצם סביב לשתל לצמוח בצמידות לשתל ("לקלוט אותו"), ועל ידי כך להחזיק אותו, או לעגן אותו במקומו. ללא הצלחת הליך זה, ההשתלה לא תעבוד.
כעבור מספר החודשים בהם התהווה תהליך האוסיאואינטגרציה, המגן המיוחד מוסר מעל השתל, ובמקומו מונח כתר זמני על חלקו העליון של השתל. כתר זמני זה מהווה מעין תבנית המנחה את החניכיים לגדול סביבה באופן טבעי. אחרי שהחניכיים גדלו בצורה מספקת מסביב לכתר הזמני, הכתר הזמני מוחלף בכתר קבוע ובכך מסתכם התהליך.