במידה והנכם סובלים ממחלות לב ועליכם לעבור טיפולי שיניים, עליכם ליידע על כך באופן מיידי את רופא השיניים שלכם. מחלות לב עלולות לעורר מגוון רחב של סיבוכים במהלך טיפול שיניים, שחלקם אף עלולים למנוע מכם לבצע טיפול זה או אחר. יחד עם זאת, חשוב לציין כי במרבית המקרים ניתן למצוא טיפול חלופי הולם שאיננו מסכן את החולה.
מחלות הלב נחלקות לשתי קטגוריות: מחלות לב מולדות (מחלות לב הקיימות אצלנו כבר מן הלידה – פגמים במבנה המסתמים או המעברים בין מדורי הלב), ומחלות לב נרכשות (מחלות לב שהתפתחו במהלך חיינו ולא עם הלידה עצמה – בין המחלות הידועות: תסמונת לב תעוקתית, התקפי לב, אי ספיקת לב ועוד).
חשוב לזכור שידיעה ברורה של סוג המום הקיים, תקל על רופא зубы שלכם להמליץ על טיפול נכון עבורכם.
אמצעי הזהירות שבהם יש לנקוט
בגדול, כל חולה לב יכול לעבור טיפולי зубы (חלקם עם רמת סיכון גבוהה יותר ופחות), זאת בתנאי שמצבו יציב. עלינו להשאיר לרופא השיניים לקבוע את מידת האפשרות לעבור את הטיפול על סמך מידע מקצועי וברור שנציג לו. זהו גם אמצעי הזהירות הראשון בו יש לנקוט, עלינו להצטייד במסמכים רפואיים רלוונטיים ומפורטים שיתנו לרופא השיניים שלנו מושג ברור על מצבנו. נטילת תרופות מסוימות עלולה להיות מסוכנת ועלינו ליידע את רופא השיניים שלנו עליהן (תרופות מדללי דם כמו אספירין, קומדין, פלביקס, סינטרום ועוד).
הסכנות שבטיפולי שיניים עבור חולי לב
חשוב שוב להדגיש שכל חולה לב יציב יכול לעבור טיפולי שיניים, אך במצבים מורכבים יותר הפגיעה יכולה להיות בשלושה מישורים: תגובה לתרופות, זיהום במסתמי הלב והפרעה סביבתית למכשור המושתל בלב (אם קיים). טיפולי השיניים השונים נחלקים לרמות "סיכון" עבור חולי לב והן כדלהלן:
– רמת סיכון נמוכה: טיפולים פשוטים שאינם פוגעים ממש ברקמות ואין סיכוי לדימום רב דוגמת סתימות, יישור שיניים, הלבנה, ציפוי וכד'.
– רמת סיכון גבוהה יותר: טיפולים שבהם קיימת האפשרות לדימום יותר משמעותי דוגמת טיפולי שורש, עקירת שיניים, Лечение десен, טיפולים כירורגיים וכד'.