Нажмите «Прекратить»

דלקות חניכיים – למה הן מופיעות ואיך מטפלים בהן?

Сеть работает с 1984 года и имеет более 40 лет опыта. Сеть предоставляет качественное обслуживание чутким и профессиональным коллективом врачей, современным оборудованием и использованием новейших технологий.

По согласованию со всеми страховыми компаниями

דלקות חניכיים, בשפת רפואת השיניים "גינגיביטיס", היא בעיה שכיחה במיוחד המשפיעה על מבוגרים וילדים כאחד. למרות שכיחותה, אנשים רבים נוטים להמעיט בחומרתה, להתעלם מסימנים מוקדמים, ובכך מעלים את הסיכון לסיבוכים חמורים יותר. למעשה, דלקות חניכיים שאינן מטופלות עלולות להתקדם למחלת חניכיים חמורה (פריודונטיטיס), להוביל לנסיגת חניכיים ואף לאובדן שיניים. הבשורות הטובות הן שניתן בהחלט למנוע דלקות חניכיים ובמידה והן מתפתחות, טיפול נכון ומוקדם יכול למנוע התדרדרות. במאמר זה נסקור לעומק את כל מה שחשוב לדעת על דלקות חניכיים – הגורמים, התסמינים, אפשרויות הטיפול, וחשוב מכל, איך למנוע אותן מלכתחילה.

מהי דלקת חניכיים? 

רקמת החניכיים היא רקמה עדינה המכסה את עצמות הלסת ומקיפה את בסיס השיניים. תפקידה העיקרי הוא להגן על השיניים ועל שורשי השן ולספק להם תמיכה יציבה. דלקת חניכיים היא תהליך דלקתי המתפתח בחניכיים עקב הצטברות של חיידקים על גבי השיניים ובאזור קו החניכיים. החיידקים הללו יוצרים שכבה דביקה המכונה רובד חיידקי (פלאק).

כאשר הפלאק לא מוסר ביסודיות באמצעות צחצוח ושימוש בחוט דנטלי, הוא עלול להצטבר, להתקשות ולהפוך לאבנית. רכיבי הפלאק והאבנית גורמים לגירוי ודלקתיות בחניכיים, ומכאן נוצר המונח "דלקת חניכיים". חניכיים בריאות נראות ורודות, צמודות היטב לשיניים ואינן מדממות בעת צחצוח. לעומת זאת, חניכיים מודלקות יהיו אדומות, נפוחות, רגישות, ועלולות לדמם בקלות.

סוגי דלקות חניכיים

חשוב לציין שישנם סוגים שונים של דלקות חניכיים, הנבדלים זה מזה בעיקר בגורם שלהם ובמאפיינים הקליניים:

  1. דלקת חניכיים שכיחה: הצורה הנפוצה ביותר, הנגרמת בעיקר בשל היגיינת פה לקויה
  2. דלקת חניכיים הורמונלית: דלקת המתפתחת עקב שינויים הורמונליים כמו בתקופת ההריון, גיל ההתבגרות וגיל המעבר.
  3. דלקת חניכיים תרופתית: דלקת הנגרמת כתופעת לוואי של תרופות מסוימות
  4. דלקות חניכיים על רקע מחלות סיסטמיות: דלקות המהוות חלק מהתסמינים של מחלות מסוימות כמו סוכרת, דלקות פרקים, ומחלות נוספות.

הגורמים לדלקות חניכיים 

הגורם המרכזי להתפתחות דלקות חניכיים הוא הצטברות רובד חיידקי (פלאק) על גבי השיניים ובאזור קו החניכיים. עם זאת, קיימים מספר גורמים נוספים שעלולים לתרום להיווצרות דלקת חניכיים או להגביר את הסיכון לפתח אותה:

היגיינת פה לקויה

אם לא מצחצחים שיניים פעמיים ביום, לא משתמשים בחוט דנטלי באופן קבוע, או אם טכניקת הצחצוח אינה נכונה – הסיכון לדלקות חניכיים עולה משמעותית. שאריות מזון ורובד חיידקי שמצטברים בפה הם מצע מזמין לדלקת.

עישון

עישון הינו אחד מגורמי הסיכון העיקריים לדלקת חניכיים. כימיקלים המצויים בעשן הסיגריות פוגעים בחניכיים, מחלישים את מערכת החיסון, ומקשים על הגוף להילחם בזיהומים. למעשנים יש סיכוי גבוה פי כמה וכמה לפתח דלקות חניכיים קשות, ובנוסף, הטיפול בהם עלול להיות פחות יעיל.

מחלות כרוניות

מחלות כרוניות שונות משפיעות על מערכת החיסון ופוגעות ביכולת הגוף להתמודד עם זיהומים, כולל דלקות חניכיים. סוכרת היא דוגמה בולטת, בפרט אם רמות הסוכר אינן מאוזנות. גם מחלות אוטואימוניות כמו דלקת פרקים שגרונית (ראומטואיד ארטריטיס) מעלות את הסיכון לדלקות חניכיים.

שינויים הורמונליים

נשים חוות שינויים הורמונליים לאורך חייהן בתקופות כמו גיל ההתבגרות, הריון, וגיל המעבר. שינויים אלו יכולים להגביר את זרימת הדם לחניכיים, להפוך אותן לרגישות יותר, ולהעלות את הפגיעות שלהן לפלאק ודלקות.

מצבים רפואיים ותרופות

מחלות מסוימות, כמו איידס או לוקמיה, פוגעות בתפקוד מערכת החיסון וכך מגבירות את הסיכון לדלקות חניכיים. בנוסף, תרופות מסוימות עלולות לגרום ליובש בפה, מצב המעודד הצטברות פלאק ותורם להתפתחות דלקת.

נטייה גנטית

מחקרים מראים שקיימת נטייה גנטית לפתח דלקות חניכיים. אם יש לכם היסטוריה משפחתית של בעיות חניכיים, אתם עשויים להיות בסיכון מוגבר.

נקודה חשובה: הגורמים הללו פועלים לרוב בשילוב זה עם זה. לדוגמה, עישון בשילוב עם היגיינת פה לא מספקת יוצרים סיכון מוגבר משמעותית לדלקת חניכיים בהשוואה למצב בו מתקיים רק גורם סיכון אחד.

תסמינים של דלקות חניכיים 

דלקות חניכיים עלולות להתפתח בהדרגה, וכך גם הסימפטומים. חשוב להיות ערניים ולשים לב לסימנים המוקדמים כדי לאפשר טיפול בזמן ולמנוע סיבוכים:

סימנים מוקדמים

  1. דימום מהחניכיים: הסימן הנפוץ ביותר והאמין ביותר שמשהו לא תקין בחניכיים. דימום עלול להופיע בעת צחצוח שיניים, שימוש בחוט דנטלי או אפילו בזמן אכילת מזונות קשים.
  2. אדמומיות ונפיחות בחניכיים: חניכיים בריאות אמורות להיראות ורודות ויציבות. דלקת חניכיים מתאפיינת באדמומיות, נפיחות, ובמקרים מסוימים רגישות וכאב.

סימנים מתקדמים

  1. ריח רע מהפה: ריח פה לא נעים (הליטוזיס) יכול להיות תוצאה של הצטברות חיידקים, דימום מהחניכיים, ופירוק שאריות מזון.
  2. נסיגת חניכיים: ככל שדלקת החניכיים מחמירה, היא עלולה לגרום לפגיעה ברקמות התומכות בשן. נסיגת חניכיים היא תהליך שבו החניכיים מתרחקות מבסיס השן, חושפות את שורש השן, ומותירות אותו פגיע יותר.
  3. שינויים במנח השיניים: סימן מאוחר יותר של דלקת חניכיים חמורה, שיכולה לנבוע מהרס העצם התומכת בשיניים, מה שגורם לשינוי במנח שלהן ואף להתרופפות.

סימני אזהרה

  1. התרופפות שיניים: עלולה להתרחש בשלבים מתקדמים כתוצאה מפגיעה ברקמות התומכות בשן ונסיגת עצם משמעותית.
  2. מוגלה בין השיניים והחניכיים: מעידה על זיהום פעיל הדורש טיפול מיידי.

חשוב לזכור: דלקות חניכיים בשלביהן הראשונים לא תמיד גורמות לכאב. לכן, אסור להתעלם מדימום מהחניכיים או שינויים אחרים במראה החניכיים, גם אם אינם מלווים באי נוחות. הקפדה על ביקורות סדירות אצל רופא/ת השיניים והשיננית חיוניות לאיתור מוקדם של דלקת חניכיים או נטייה לדלקות, מה שמאפשר טיפול פשוט ויעיל יותר.

כיצד מאבחנים דלקות חניכיים? 

אבחון דלקות חניכיים מתבצע בעיקר על ידי בדיקה קלינית אצל רופא/ת שיניים. במהלך הבדיקה, רופא/ת השיניים יבחנו היטב את חלל הפה, יעריכו את מצב החניכיים, ויבדקו את הסימנים המאפיינים דלקת:

  • מדידת כיסי חניכיים: באמצעות מכשיר מיוחד (פריודונטל פרוב) יבדקו את העומק של הרווחים הקטנים ("כיסים") בין השיניים לחניכיים. אצל אדם עם חניכיים בריאות, עומק הכיסים נע בין 1-3 מילימטרים. עומק כיס המגיע ל-4 מילימטרים ומעלה, עלול להעיד על הימצאות דלקת חניכיים. ככל שהכיס עמוק יותר, כך הדלקת ככל הנראה חמורה יותר.
  • בדיקת דימום: במהלך הבדיקה, רופא/ת השיניים יבחנו אם יש נטייה לדימום מהחניכיים.
  • הערכת ניידות שיניים: תיבחן יציבות השיניים כדי לשלול מצב של התרופפות שיניים שיכולה להתרחש בשלבים מתקדמים מאד של דלקת.

בנוסף לבדיקה הקלינית, במקרים מסוימים, יומלץ גם על ביצוע צילומי רנטגן. צילומים אלו יכולים לסייע בהערכת מידת הנזק שנגרם לעצם הלסת התומכת בשיניים, אם קיים כזה, בעקבות דלקת חניכיים חמורה. במקרים בהם יש מחלה סיסטמית ברקע או מאפיינים חריגים לדלקת החניכיים, רופא/ת השיניים עלול/ה להפנות לבדיקות נוספות בהתאם לצורך.

חשוב להדגיש: גילוי מוקדם של דלקת חניכיים היא המפתח לטיפול יעיל ולמניעת סיבוכים. הקפידו על בדיקות שיניים תקופתיות אצל רופא/ת השיניים שלכם, גם אם אינכם חווים תסמינים כלשהם. השיננית מבצעת גם היא אבחון וניטור של מצב החניכיים במסגרת תהליך הניקוי המקצועי, וכך אפשר לזהות שינויים מדאיגים בשלב מוקדם.

טיפול בדלקות חניכיים

החדשות הטובות הן שדלקת חניכיים ניתנת לטיפול ולמניעה, במיוחד עם גילוי מוקדם. מטרות הטיפול העיקריות הן:

  1. הסרת הגורם המרכזי לדלקת: כלומר, הסרת רובד חיידקי (פלאק) ואבנית שהצטברו על השיניים ומתחת לקו החניכיים.
  2. טיפול בדלקת: הקלה על תסמינים ויצירת תנאים המאפשרים ריפוי של רקמת החניכיים.
  3. מניעת הישנות: הדרכה כיצד לשמור על היגיינת פה מעולה ומניעת דלקות עתידיות.

שלבי הטיפול והאפשרויות הטיפוליות נקבעים לפי חומרת דלקת החניכיים, ובריאותו הכללית של המטופל:

ניקוי מקצועי אצל שיננית (שיננית מורשית)

ניקוי מקצועי הוא הצעד הראשון והחשוב ביותר בטיפול בדלקת חניכיים. במסגרת הניקוי, השיננית תסיר בעדינות וביסודיות את הרובד החיידקי ואת האבנית המצטברת מעל ומתחת לקו החניכיים. השיננית משתמשת בכלים עדינים ומיוחדים המותאמים לסילוק הצטברויות טרטר קשות המגיעות לאזורים שקשה להסיר באופן עצמאי.

הקצעת שורשים

במקרים של דלקת חניכיים מתקדמת יותר, שבה נוצרו כיסי חניכיים עמוקים, עשוי להיות צורך בביצוע הקצעת שורשים. זהו טיפול עמוק יותר שמבוצע גם כן על ידי שיננית ובדרך כלל בהרדמה מקומית, מכיוון שהוא יכול להיות כרוך באי נוחות מסוימת. במהלך ההקצעה, השיננית מסירה רובד חיידקי, אבנית, וחלקים מחוספסים מעל שורשי השיניים בתוך כיסי החניכיים העמוקים. לאחר הטיפול, החניכיים יכולות להצטמד מחדש לשורש השן ולעבור ריפוי.

טיפול אנטיביוטי

במקרים מסוימים של זיהום חניכי חמור, או מחלת חניכיים מתקדמת (פריודונטיטיס), רופא/ת השיניים עשויים לרשום טיפול אנטיביוטי דרך הפה, או לחילופין, להחדיר משחה אנטיביוטית ישירות לתוך כיסי החניכיים. טיפול זה נועד להילחם בזיהום פעיל ולמנוע את התפשטותו.

ניתוח חניכיים

ניתוח חניכיים מבוצע לעתים נדירות, אך נדרש במקרים חמורים של מחלת חניכיים עם כיסים עמוקים במיוחד שאינם מגיבים לטיפולים השמרניים שהוזכרו. מטרות ניתוח החניכיים יכולות לכלול הפחתת עומק הכיסים, עיצוב מחדש של העצם התומכת, או שחזור רקמת חניכיים שאבדה. ניתוחי חניכיים מבוצעים על ידי פריודונט, שהוא רופא שיניים מומחה למחלות חניכיים.

תרופות ומשחות

בנוסף לאפשרויות המפורטות לעיל, במקרים מסוימים ניתן להשתמש בתרופות מקומיות – משחות, ג'לים או שטיפות פה המכילות חומרים אנטי-בקטריאליים או חומרים המסייעים לריפוי החניכיים. יש גם תרופות מרשם שניתן לקחת דרך הפה. הטיפול במשחות, ג'לים, או שטיפות פה בדרך כלל משולב עם הטיפולים העיקריים האחרים.

מניעת דלקות חניכיים 

הדרך הטובה ביותר לטפל בדלקות חניכיים היא למנוע אותן מלכתחילה. שמירה על היגיינת פה מעולה, יחד עם מעקב רפואי נכון, יכולים לסייע במניעת התפתחות דלקת או הישנותה. הנה כמה צעדים פשוטים, אך יעילים ביותר:

היגיינת פה מעולה

  • צחצוח יסודי פעמיים ביום: הקפידו על צחצוח שיניים נכון, למשך שתי דקות, פעמיים ביום. מומלץ להשתמש במשחת שיניים המכילה פלואוריד לחיזוק השיניים. הקפידו לצחצח את כל משטחי השיניים, כולל קו החניכיים והמשטחים הפנימיים, תוך תנועות עדינות של סיבובים קצרים.
  • שימוש בחוט דנטלי פעם ביום: חוט דנטלי מסייע בהסרת שאריות מזון ורובד חיידקי מהאזורים שבין השיניים, אליהם מברשת השיניים לא מגיעה. הקפידו להשתמש בחוט דנטלי בתנועות עדינות כלפי מעלה ומטה, והימנעו מהצמדה חזקה או פציעה של החניכיים.
  • ביקורים סדירים אצל רופא/ת השיניים והשיננית: ביקורות קבועות הן חיוניות לבריאות הפה. רופא/ת השיניים יכול/ה לזהות סימנים מוקדמים לדלקת חניכיים, ואילו ניקוי מקצועי אצל השיננית מסייע בהסרת אבנית והצטברות פלאק במקומות שקשה להגיע אליהם בצחצוח ביתי. תדירות הביקורים המומלצת משתנה בין אדם לאדם ותיקבע בהתאם לצרכים ולמצב הפה הספציפי.

תזונה בריאה ומאוזנת

תפריט דל בסוכרים ובעל ערך תזונתי גבוה תורם לשמירה על בריאות כללית טובה, וכך גם לבריאות השיניים והחניכיים. מומלץ להקפיד על תזונה עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי שומן. חשוב להימנע ממזונות ומשקאות עתירי סוכר, מאכלים מעובדים ומשקאות ממותקים שמגבירים את הסיכון לעששת ולהיווצרות רובד חיידקי, ובאופן עקיף גם את הסיכון לדלקות חניכיים.

הפסקת עישון

אמרנו זאת כבר מספר פעמים, אך אי אפשר שלא להדגיש שוב – עישון מהווה גורם סיכון משמעותי ביותר לדלקות חניכיים. לכן, הפסקת עישון חשובה לא רק לבריאות הכללית שלכם, אלא גם לשמירה על בריאות הפה והחניכיים בפרט.

טיפול במחלות רקע

מחלות כרוניות רבות, ובראשן סוכרת, משפיעות לרעה על מצב החניכיים ומעלות את הסיכון לחלות בדלקת חניכיים או לפתח סיבוכים. לפיכך, הקפידו לנהל את המחלות הרקע שלכם בצורה מיטבית. תרופות לטיפול במחלות שונות, למשל מחלות אוטואימוניות, מצריכות מעקב רפואי הדוק לזיהוי מוקדם של תופעות לוואי ושינויים במצב. במידה ויש לכם מחלות רקע הקפידו ליידע את רופא/ת השיניים שלכם.

סיבוכים של דלקות חניכיים שלא טופלו 

אנשים רבים אינם מודעים לעובדה שדלקות חניכיים שלא טופלו מהוות סיכון לא רק לבריאות הפה אלא גם לבריאות הכללית. מחקרים רבים בשנים האחרונות מצביעים על קשר הדוק בין מחלות חניכיים לבין מגוון רחב של בעיות בריאותיות. הנה כמה מהסיבוכים הפוטנציאליים:

  1. אובדן שיניים: דלקת חניכיים ממושכת שאינה מטופלת עלולה להתקדם למחלת חניכיים חמורה (פריודונטיטיס). מחלה זו מאופיינת בהרס נרחב של רקמות התמיכה של השן, כולל העצם, ויכולה להוביל להתרופפות ואף לאובדן שיניים.
  2. מחלות לב וכלי דם: דלקות חניכיים מעלות את הסיכון למחלות לב וכלי דם, כולל התקפי לב ושבץ מוחי. החיידקים מהפה עלולים לחדור למחזור הדם, לגרום לדלקתיות בכלי הדם ולהגביר היווצרות של קרישי דם.
  3. סוכרת: הקשר בין סוכרת לבין מחלות חניכיים הוא דו-כיווני. סוכרת שאינה מאוזנת מעלה את הסיכון לדלקות חניכיים. ומנגד, דלקות חניכיים יכולות להקשות על בקרת רמות הסוכר בדם, ובכך להחמיר את הסוכרת.
  4. סיבוכי הריון: דלקת חניכיים מגבירה את הסיכון ללידה מוקדמת וללידת תינוק במשקל לידה נמוך.

סיבוכים נוספים שניתן למנות כוללים דלקת פרקים שגרונית (ראומטואיד ארטריטיס), מחלות ריאה מסוימות ודמנציה. חשוב להדגיש שהקשר בין דלקות חניכיים למחלות אחרות עדיין נחקר, והמנגנונים לא תמיד ברורים לחלוטין. יחד עם זאת, המחקרים הקיימים מחזקים את ההבנה כי שמירה על בריאות הפה תורמת לבריאות הגוף כולו.

מיתוסים נפוצים על דלקות חניכיים 

למרות שדלקות חניכיים הן בעיה כה נפוצה, ישנן תפיסות מוטעות רבות לגביהן בקרב הציבור הרחב. הנה כמה מהמיתוסים השכיחים ביותר, והחשוב ביותר – ההסבר הנכון:

  1. מיתוס: דימום חניכיים במהלך צחצוח הוא נורמלי. מציאות: כל דימום מהחניכיים הוא סימן דגל אדום, ומהווה אינדיקציה ברורה לכך שככל הנראה קיימת דלקת שדורשת תשומת לב וטיפול מקצועי.
  2. מיתוס: דלקות חניכיים חולפות מעצמן. מציאות: דלקות חניכיים בלא טיפול יחמירו עם הזמן, ועשויות להוביל לסיבוכים קשים יותר כמו אובדן שיניים, ומחלות נוספות.
  3. מיתוס: דלקות חניכיים בעיה של מבוגרים בלבד. מציאות נכון, שכיחות דלקות החניכיים עולה עם הגיל, אך הן יכולות להופיע כמעט בכל גיל, כולל אצל ילדים ונוער. הקפדה על היגיינת פה טובה מגיל צעיר היא הדרך הטובה ביותר למניעת דלקות חניכיים לאורך כל החיים.
  4. מיתוס: אם השיניים שלי נראות בריאות, אז גם החניכיים בריאות. מציאות דלקות חניכיים עלולות להתפתח ולהתקדם באופן הדרגתי, ובשלבים הראשונים לא תמיד מורגשות או גורמות לשינוי במראה השיניים. לכן חשוב לא להסתמך על תחושה או מראה עיניים בלבד, אלא להגיע לבדיקות תקופתיות אצל רופא/ת השיניים והשיננית.

פירוק כמה מהמיתוסים הללו יכול לעזור לשכנע אנשים הסובלים מתסמינים של דלקת חניכיים שלא להתעלם מהבעיה, לא לדחות את הפנייה לטיפול, ולקחת אחריות על בריאות הפה שלהם.

שאלות ותשובות

אנשים המתמודדים עם דלקות חניכיים, או כאלה שרוצים להבין טוב יותר את הסיכונים והמניעה, שואלים לרוב מגוון שאלות. חלק משמעותי בסיוע לקהל להבין את הנושא הוא מתן מענה בהיר ונהיר לשאלות נפוצות:

האם דלקות חניכיים מדבקות? 

לא באופן ישיר. החיידקים הגורמים לדלקת חניכיים נפוצים אצל אנשים רבים, אך לא כל אחד מפתח דלקת. עם זאת, החלפה תדירה של מברשות שיניים, הימנעות משיתוף כלי אוכל ושמירה על היגיינה כללית תורמות להפחתת הסיכון להעברת חיידקים מחלל הפה של אדם אחד לאחר.

כמה זמן לוקח לדלקת חניכיים להחלים? 

משך ההחלמה תלוי בחומרת הדלקת, בטיפול שניתן ובתגובה האישית של המטופל. דלקת חניכיים בשלביה הראשונים עשויה להגיב טוב לטיפול בתוך ימים ספורים עד שבועות בודדים. לעומת זאת, מקרים מתקדמים יותר עשויים להצריך התערבות טיפולית מורכבת יותר ותהליך ריפוי שנמשך זמן רב יותר.

האם דלקת חניכיים מסוכנת? 

כשלעצמה, דלקת חניכיים בשלביה המוקדמים לרוב אינה מסוכנת אם מטפלים בה בזמן. אולם, חוסר טיפול עלול להוביל לסיבוכים קשים, כולל אובדן שיניים, ופגיעה בבריאות הכללית כפי שפורט קודם לכן בכותרת הסיבוכים.

מה אפשר לעשות בבית כדי להקל על תסמיני דלקת חניכיים? 

הקפדה קפדנית על היגיינת פה מעולה (צחצוח יסודי פעמיים ביום וניקוי עם חוט דנטלי פעם ביום) עשויה לעזור להפחית דימום, כאב ונפיחות. בנוסף, תוכלו לנסות שטיפות פה עם מי מלח פושרים מספר פעמים ביום או תרופות טבעיות בעלות אפקט אנטי-דלקתי (עם זאת, חשוב לציין ששטיפות פה אינן מחליפות טיפול מקצועי ואין להסתמך עליהן בלבד).

כיצד אוכל לדעת אם יש לי דלקת חניכיים? 

הדרך היחידה לדעת בוודאות היא על ידי בדיקה אצל רופא/ת השיניים. לכן, אם אתם חווים דימום חניכיים, רגישות, נפיחות, ריח רע מהפה או שינויים אחרים במראה החניכיים, הזמינו תור לבדיקה בהקדם האפשרי.

Краткое содержание

דלקות חניכיים היא בעיה נפוצה ביותר, אך גם בעיה שקל מאד למנוע. הקפדה על היגיינת פה מעולה, הכוללת צחצוח שיניים נכון פעמיים ביום ושימוש בחוט דנטלי פעם ביום, היא הגורם המשמעותי ביותר לשמירה על בריאות החניכיים. הקפידו על ביקורות סדירות אצל רופא/ת השיניים והשיננית לאבחון מוקדם וטיפול בבעיות פה שעלולות להתפתח. במידה וזיהיתם סימנים המדאיגים אתכם, כמו דימום מהחניכיים או רגישות, אל תדחו את הפנייה לטיפול. גילוי מוקדם של דלקת חניכיים מאפשר טיפול פשוט ואפקטיבי, ומונע סיבוכים מיותרים בטווח הארוך. זכרו, חיוך בריא הוא חלק בלתי נפרד מבריאות כללית טובה. השקיעו בבריאות החניכיים והשיניים שלכם, ותיהנו מהיתרונות לאורך שניםנים רבות!

Вы можете поделиться контентом здесь:

Бесплатный осмотр врача и фотографии!

Заполните данные и наш представитель свяжется с вами в ближайшее время

Вы также можете связаться с нами по телефону WhatsApp

074-774-6616

Бесплатный осмотр врача и фотографии!

Заполните данные и наш представитель свяжется с вами в ближайшее время

Вы также можете связаться с нами по телефону WhatsApp

отбеливание

В конце стоматологического лечения завершающим элементом нашего внешнего вида являются белые зубы. Отбеливание зубов – залог идеальной улыбки.

дантист

Важным элементом профилактики гингивита и поддержания здоровья полости рта и зубов является частое посещение стоматолога.

выпрямление зубов

Не только из-за эстетической важности. Ортодонтия также корректирует плотность и расстояние между зубами и улучшает гигиену полости рта, а также повышает уверенность в себе.

Имплантаты

Искусственная замена зубов и решение эстетического восстановления рта без использования протезов

короны

Искусственный раствор для восстановления зубов после сильного повреждения или для восстановления на имплантатах. Сегодня существуют различные типы коронок: фарфоровые, циркониевые, монолитные циркониевые и EMAX.

эстетика

Зубные виниры, доработка коронок и невидимое выравнивание зубов – это решения для эстетической стоматологии во внешнем виде передних зубов.

Сарит Абергель

Стоматологическая клиника Петах-Тиквы

Хочу поблагодарить вас за прекрасное лечение, которое я получила в вашей клинике в Петах-Тикве. Я сломала зуб посреди дня, заведующая клиникой Шули приняла меня без предварительной записи, успокоила и дала понять, что я в надежных руках. Несмотря на большой страх перед стоматологом, доктор Гал отнесся ко мне мягко и терпеливо. Пребывание в прекрасной клинике было приятным и хорошим, за что я благодарю и Шули, и замечательного доктора Галя.

Панийская эпоха

Стоматологическая клиника Ашдод

Я была пациенткой филиала в Ашдоде и хотела выразить свою искреннюю благодарность доктору Джудит, которая оказала мне доброе и профессиональное обслуживание и помогла мне избавиться от кривых зубов до ровных и эстетичных зубов. И благодаря ей я каждое утро просыпаюсь с чувством. потрясающе и безумно доволен. Спасибо.

Лиат Коэн

Стоматологическая клиника Петах-Тиквы

Я приехал в стоматологическую клинику в Петах-Тикве, расстроенный своим положением и боясь будущего... где доктор Бохник встретил меня с лучезарной улыбкой и терпением. В течение нескольких минут он решил проблему, которая меня так беспокоила, и. вернуть мне улыбку - буквально? Спасибо замечательному коллективу и доктору Бухнику за лечение.

Рэйчел Кеторза

Стоматологическая клиника доктора Бухника

Я хотел бы поблагодарить персонал стоматологической клиники доктора Бухника за отличный сервис, начиная с Пнины Коэн за объяснение лечения, методов седации, это определенно помогло замечательному доктору Саймону за лечение, которое заставило меня улыбнуться и определенно повысило мою уверенность в себе. Стоит отметить, что я ужасно боялась стоматолога, к которому избегала приходить на лечение из-за страха. Благодаря замечательному персоналу, я прошла лечение без страха. Очень рекомендую эту клинику.

Стоматологические клиники Доктор Амос Бухник Логотип
годы деятельности
0
клиники
0
Врачи и стоматологи
0
работники клиники
0

История создания сети стоматологических клиник

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 26 סניפים בפריסה ארצית – Эйлат, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, כרמיאל, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), Реабилитация полости рта (такие как конструкции, фарфоровые коронки, коронки из ламината циркония и многое другое, а также протезы), стоматологическая хирургия и имплантаты, стоматологическое лечение, включая удаление зубного камня и обучение гигиене полости рта, все виды выпрямления зубов и эстетические процедуры.

Уже более 40 лет мы работаем здесь, чтобы предоставить вам обслуживание и позаботиться о том, чтобы вы покинули клинику с широкой улыбкой.

По согласованию со всеми страховыми компаниями

Бесплатный осмотр врача и фотографии!

Заполните данные и наш представитель свяжется с вами в ближайшее время

Вы также можете связаться с нами по телефону WhatsApp

Что особенного в стоматологической сети?

Трудно выбрать стоматолога. Никто не идет к стоматологу ради удовольствия, а тот факт, что вы беспомощно лежите в кресле и врачу, которому вы доверили лечение полностью, еще больше усложняет решение. Кроме того, стоматологическое лечение обычно является болезненным и требует значительных финансовых затрат. Так как же выбрать? Откуда мы знаем, что выбранный нами врач будет лечить нас должным образом, избавит от лишней боли и времени и взимает плату только за то, что действительно необходимо? непросто…

В чем преимущество сетевых клиник перед небольшой клиникой?

Выдающимся преимуществом и одной из вех сети является предоставление всех медицинских услуг. зубы «Под одной крышей», - говорит д-р Амос Боник: «До того, как сеть была создана, пациент, приходящий к стоматологу, часто направлялся им к другим стоматологам в зависимости от необходимого ему лечения. Поскольку такая ситуация была в те годы, мы создали решение, которое облегчает жизнь пациенту, избавляет его от беготни и обеспечивает ему полноценное обслуживание. И вот наши клиники были созданы и созданы как клиники «все в одном», к которым присоединились другие клиники, которые позволяют пациенту получать все стоматологические услуги под одной крышей».

Семья, преданная и заботливая забота

В каждой клинике есть медицинский директор, который отвечает за все медицинские и профессиональные аспекты клиники и всех врачей. В штат клиники входят квалифицированный и профессиональный ассистент каждого врача, руководитель отделения, отвечающий за административную часть, кадры и обслуживание клиентов. А также приемная и офис, который предлагает решение для назначения встреч, сбора платежей и обработки любых запросов клиентов. Даже с точки зрения технологических инноваций сеть не отстает и идет в ногу с развитием технологий, использует новые и современные материалы, а новое оборудование, поступающее на рынок, постепенно проникает в различные отрасли. Политика сети позволяет врачам выбирать тип материалов, которые они хотят использовать, и не влияет на их профессиональное решение, даже несмотря на то, что иногда существуют существенные различия в стоимости.
Сеть клиник заключила договор с одной из крупнейших лабораторий Израиля, которая предоставляет им все услуги зубных техников.

Избранные статьи

Как проводится ортодонтическое лечение?

Ортодонтическое лечение, также известное как ортодонтия, является одним из наиболее распространенных и важных стоматологических процедур. Его основная цель – исправить искажения в расположении и движении зубов, чтобы добиться красивой улыбки, сбалансированного прикуса и общего здоровья полости рта. Данные показывают, что примерно 50% взрослого населения нуждаются в ортодонтическом лечении, и спрос на эти услуги с годами только увеличивается. Процесс выпрямления зубов начинается с комплексной оценки специалистом-ортодонтом, который проверяет состояние зубов, челюстей и лица. На основании этого составляется индивидуальный план лечения, включающий методику.

Читать далее "

 Белое или красное вино окрашивает зубы?

Мы все хотим белоснежную, яркую и здоровую улыбку. Это повышает уверенность в себе, излучает здоровье, и нет ничего лучше красивой улыбки, которая украсит лицо. Но для любителей вина стремление к идеальной улыбке может оказаться непростой задачей. Мы все слышали, что вино, особенно красное, вызывает появление пятен на зубах. Означает ли это, что нам придется отказаться от любимого напитка, чтобы сохранить зубы белыми? В этом руководстве мы окунемся глубоко в мир вина и пятен и поймем, что на самом деле происходит с нашими зубами, когда мы пьем каберне совиньон или охлажденный бокал шардоне. выяснить, как

Читать далее "

Должно ли задержку прорезывания зубов у младенцев вызывать беспокойство?

Прорезывание зубов – один из самых важных и значимых процессов в развитии ребенка. Начиная с первых месяцев жизни, у ребенка происходит постепенный процесс роста и прорезывания молочных зубов, которые в первые годы будут использоваться для кормления, жевания и речи. Этот процесс является неотъемлемой частью общего развития малыша – двигательного, познавательного и социально-эмоционального. Хотя прорезывание зубов считается естественным процессом, родители часто беспокоятся о задержках или изменениях в ожидаемом характере прорезывания зубов. Вопрос «Должна ли задержка прорезывания зубов у младенцев вызывать беспокойство?» Среди родителей это распространено

Читать далее "

 Когда следует впервые отвести ребенка к стоматологу?

Родители знают, насколько важны зубы их детей для их здоровья и правильного развития. Но когда лучше всего привести ребенка на первый визит к стоматологу? Этот вопрос волнует многих, поскольку уход за зубами ребенка в первые годы его жизни имеет решающее значение для обеспечения здоровья его зубов и десен в долгосрочной перспективе. В этом посте мы рассмотрим ключевые факторы, определяющие подходящее время для первого визита к стоматологу. Мы узнаем о развитии зубов в младенчестве и детском возрасте, обсудим важность первого визита и чего от него ожидать, а также предоставим

Читать далее "

Правда ли, что бутылочка или грудное вскармливание на ночь вредны для зубов?

Один из наиболее частых вопросов, которые задают родители младенцев и малышей, заключается в том, может ли кормление из бутылочки или грудью в ночное время нанести вред развивающимся зубам малышей. Эти опасения вполне оправданы, поскольку явление, известное как «бутылочный кариес», представляет собой реальный риск для здоровья полости рта детей. Кариес бутылочки может вызвать боль, инфекции и даже раннюю потерю зубов – что влияет не только на самочувствие ребенка в настоящем, но и может иметь последствия для развития его речи, питания и уверенности в себе в будущем. будущее. Что такое кариес?

Читать далее "

Что такое удаление зубного камня/шлифование корней?

Здоровье наших десен – это не только вопрос красивой улыбки, но и важная составляющая общего здоровья организма! Заболевания десен вызваны накоплением бактерий и бактериального налета (бляшек), и без лечения они могут привести к отечности десен, неприятному запаху изо рта, потере зубов и даже негативно повлиять на такие заболевания, как диабет и болезни сердца. В этой статье мы подробно рассмотрим заболевание десен, подробно расскажем, как удаление зубного камня (обстругивание корней) может решить проблему и предотвратить осложнения, а также подчеркнем важность поддержания хорошей гигиены полости рта для предотвращения заболеваний десен.

Читать далее "

 Как справиться с тревогой перед стоматологом?

Боязнь стоматолога – невероятно распространенное явление. Для многих людей визит к стоматологу становится источником стресса, беспокойства, а в тяжелых случаях может даже привести к полному отказу от необходимых методов лечения. Эти негативные последствия напрямую влияют на здоровье полости рта, что, в свою очередь, влияет на общее качество нашей жизни. Это руководство предназначено для того, чтобы предоставить вам осязаемые, научные и практические инструменты, которые помогут вам значительно уменьшить беспокойство, с уверенностью позаботиться о здоровье полости рта и даже получить положительный опыт от посещения стоматолога. Понимание страха. Определение дентофобии.

Читать далее "

Мясные зубы

Когда мы говорим о плотских зубах, мы имеем в виду наши постоянные зубы, которые сопровождают нас на протяжении большей части нашей взрослой жизни. В отличие от молочных зубов, выпадающих в детстве, телесные зубы должны прослужить долгие годы и сохранять нормальную функцию полости рта, комфортное питание и речь. Кроме того, здоровье наших постоянных зубов тесно связано с общим здоровьем нашего тела и нашей самооценкой. В этой статье мы поближе познакомимся с миром мясных зубов. Мы поймем строение зуба, как развиваются эти зубы, каковы общие проблемы, которые могут их повредить и как сохранить их крепкими и здоровыми.

Читать далее "

 Как возникает неприятный запах изо рта? 

Неприятный запах изо рта, или, по-медицински, неприятный запах изо рта, является очень распространенным заболеванием, которое влияет на качество нашей жизни. Мы все временно сталкивались с неприятным запахом изо рта, но для многих людей это хроническая проблема, вызывающая смущение и неуверенность. В этом руководстве мы подробно рассмотрим различные причины неприятного запаха изо рта и представим наиболее эффективные способы его предотвращения и лечения. Распространенные причины неприятного запаха изо рта Плохая гигиена полости рта Причина номер один: в большинстве случаев неприятный запах изо рта возникает из-за недостаточной гигиены полости рта.

Читать далее "
WhatsApp
ru_RUРусский

Бесплатный осмотр врача и фотографии!

Заполните данные и наш представитель свяжется с вами в ближайшее время

Перейти к содержимому