מחלת חניכיים: גורמים, תסמינים וטיפול
מחלת Десны היא דלקת בחניכיים שעלולה להתקדם לפגיעה בעצם התומכת בשיניים. זה נגרם בדרך כלל מהצטברות של רובד פלאק שהיא שכבה דקה של חיידקים. אם לא מסירים את הפלאק, הפלאק מתקשה לאבן שן- אבנית, מה שמקשה עוד יותר על הסרה וגורם לדלקת חניכיים כשמערכת החיסון מנסה להתמודד עם העצם הזר שנמצא בחניכיים.
לרוב האנשים יש צורה כלשהי של מחלת חניכיים. בשלב מוקדם שלה, הנקרא דלקת חניכיים, החניכיים שלך עלולות להתנפח ולדמם בקלות. בשלב זה, מחלת חניכיים עדיין הפיכה ובדרך כלל ניתן להעלים אותה על ידי ניקוי מקצועי במרפאת רופא השיניים שלך ושיפור טיפול הפה בבית.
אם אינך מטפל בדלקת החניכיים שלך, היא עלולה להתקדם לצורה חמורה יותר של מחלת חניכיים הנקראת פריודונטיטיס. עם דלקת חניכיים, החניכיים מתרחקות מהשיניים ויוצרות חללים (הנקראים "כיסים") שנאליהם נדבקים חיידקים, פלאק ואבנית. הגוף מפעיל הגנה נוספת מפני זיהומים אלה על ידי המסת עצם סביב השיניים. ככל שהמחלה מתקדמת, אתה עלול לאבד את רקמת החניכיים ואת תמיכת העצמות, מה שיוביל בסופו של דבר לאובדן зубы.
מחלת חניכיים אינה כואבת בדרך כלל בשלביה הראשונים. יתכן שאינך מודע לכך שיש לך את זה, אלא אם כן רופא השיניים או השיננית שלך אמרו לך במהלך פגישה שגרתית. לכן חשוב לראות את רופא השיניים באופן קבוע כדי שניתן יהיה לתפוס את כל הבעיות בשלב מוקדם ולטפל לפני שהן יהפכו לחמורות יותר.
דברים שאתה יכול לעשות כדי למנוע מחלות חניכיים:
– צחצח שיניים פעמיים ביום עם מברשת שיניים בעלת זיפים רכים.
– השתמשו במשחת שיניים המכילה פלואוריד.
– שימוש בחוט דנטלי מדי יום.
– אכלו תזונה בריאה והימנעו מחטיפים מתוקים.
– אל תעשן.
אם כבר יש לך מחלת חניכיים, ישנם טיפולים זמינים שיעזרו לשפר את בריאות הפה שלך. אלה כוללים:
– ניקוי מקצועי: זה נעשה על ידי дантист או רופא שיניים כדי להסיר רובד ואבנית מהשיניים.
– אבנית והקצעת שורשים: זהו ניקוי עמוק שמתבצע מתחת לקו החניכיים להסרת רובד ואבנית.
– אנטיביוטיקה: אלו יכולות להיות בצורת גלולה, מי פה או ג'ל. הם משמשים להרוג חיידקים ולהפחתת דלקת.
– ניתוח: במקרים חמורים של דלקת חניכיים, ייתכן שיהיה צורך בניתוח לניקוי הכיסים מסביב לשיניים ולשחזור עצם אבודה.
טיפים למניעת מחלות חניכיים
הדרך הטובה ביותר למנוע מחלות חניכיים היא לתרגל היגיינת פה טובה. זה כולל чистка зубов פעמיים ביום, שימוש בחוט דנטלי מדי יום ואכילת תזונה בריאה. חשוב גם לראות את רופא השיניים שלך באופן קבוע כדי שניתן יהיה לתפוס את כל הבעיות בשלב מוקדם ולטפל לפני שהן הופכות לחמורות יותר.
אם כבר יש לך מחלת חניכיים, ישנם טיפולים זמינים שיעזרו לשפר את בריאות הפה שלך. אלה כוללים ניקוי מקצועי, אבנית והקצעת שורשים, אנטיביוטיקה וניתוחים. עם טיפול מתאים, אתה יכול לעזור להפחית את התקדמות מחלת החניכיים ולשפר את בריאות הפה הכללית שלך.
כיצד לצחצח שיניים כראוי לבריאות חניכיים מיטבית
בריאות החניכיים חיונית לבריאות הפה האופטימלית. צחצוח שיניים נכון הוא מרכיב מרכזי בשמירה על בריאות החניכיים. הצעד הראשון הוא לבחור את מברשת השיניים הנכונה. מברשת בעלת זיפים רכים היא הטובה ביותר לניקוי עדין של החניכיים. השלב הבא הוא למרוח את הכמות הנכונה של משחת שיניים על הזיפים. כמות משחת שיניים בגודל אפונה היא כל מה שצריך. לאחר מכן, בתנועות סיבוביות עדינות, צחצחו את הזיפים לאורך קו החניכיים ומסביב לכל שן. הקפידו לצחצח גם את הלשון! לבסוף, שטפו את הפה במים וירוק החוצה כל שאריות של משחת שיניים. בצע את השגרה הזו פעמיים ביום לחניכיים בריאות! תחזוקה: חשוב גם להשתמש בחוט דנטלי מדי יום ולבקר באופן קבוע אצל רופא השיניים לניקוי ובדיקות מקצועיות. על ידי ביצוע העצות הפשוטות האלה, אתה יכול להשיג ולשמור על חניכיים בריאות!
היתרונות של חוט דנטלי לבריאות החניכיים
חוט דנטלי הוא חלק חשוב מהגיינת הפה, וישנם יתרונות רבים לחוט דנטלי לבריאות החניכיים. שימוש בחוט דנטלי עוזר להסיר רובד מהשיניים, והוא גם עוזר להמריץ את זרימת הדם לחניכיים. בנוסף, שימוש בחוט דנטלי מסייע בהוצאת חלקיקי מזון שעלולים להוביל למחלת חניכיים. מחלת חניכיים היא מצב חמור שעלול לגרום לאובדן שיניים, וחשוב לנקוט בצעדים למניעתה. בעוד שהצחצוח חשוב, זה לא מספיק להסיר את כל הרובד מהשיניים. יש צורך בחוט דנטלי כדי להגיע לאזורים בין השיניים שקשה להגיע אליהם עם מברשת שיניים. בנוסף, שימוש בחוט דנטלי מסייע במניעת מחלות חניכיים על ידי הסרת חיידקים מהחניכיים. מחלת חניכיים היא מצב חמור שעלול להוביל לאובדן שיניים, וחשוב לנקוט בצעדים למניעתה. שימוש בחוט דנטלי הוא חלק חשוב מהגיינת הפה, וישנם יתרונות רבים לחוט דנטלי לבריאות החניכיים.
שאלות נפוצות לגבי טיפול במחלות חניכיים
1. מהי מחלת חניכיים?
מחלת חניכיים היא זיהום חיידקי של החניכיים שעלול לפגוע בשיניים ובעצם התומכת. זה הגורם העיקרי לאובדן שיניים אצל מבוגרים.
2. מה גורם למחלת חניכיים?
מחלת חניכיים נגרמת על ידי רובד, סרט דביק של מזון וחיידקים שנוצרים כל הזמן על השיניים. אם הרובד לא מוסר, הוא הופך לאבן שן (אבן), שהרבה יותר קשה להסיר אותה. אבנית מעודדת יותר צמיחת רובד, ובסופו של דבר, מחלת חניכיים.
3. מהם התסמינים של מחלת חניכיים?
התסמינים של מחלת חניכיים כוללים חניכיים אדומות, נפוחות או מדממות; נסיגת חניכיים; שיניים רפויות; ריח רע מפה; ושיניים רגישות.
4. כיצד מטפלים במחלת חניכיים?
מחלת חניכיים מטופלת באמצעות ניקוי עמוק של השיניים (קשקשת והקצעת שורשים), אנטיביוטיקה ובמקרים מסוימים גם ניתוח.
5. האם ניתן למנוע מחלת חניכיים?
כן, ניתן למנוע מחלות חניכיים עם היגיינת פה טובה וביקורים קבועים אצל רופא השיניים או השיננית.
6. אני חושב שיש לי מחלת חניכיים. מה עלי לעשות?
אם אתה חושב שיש לך מחלת חניכיים, פנה לרופא השיניים או לשיננית בהקדם האפשרי להערכה. טיפול מוקדם יכול לעזור לעצור את התקדמות המחלה ולהציל את השיניים.
7. יש לי מחלת חניכיים. מה אני יכול לצפות מטיפול?
אם יש לך מחלת חניכיים, אתה יכול לצפות מרופא השיניים או השיננית שלך לנקות את השיניים שלך ביסודיות (טיפול שיננית והקצעת שורשים). ייתכן גם שתקבל מרשם אנטיביוטיקה כדי לסייע בשליטה על הזיהום. במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך בניתוח להסרת אבנית או לתיקון נזקים לחניכיים, לעצמות או לרקמת החיבור. עם טיפול מתאים, רוב האנשים עם מחלת חניכיים יכולים להשיג בריאות פה טובה.
למי לפנות בשביל טיפול בחניכיים?
ברשת Стоматологические клиники עובדים עשרות רופאי שיניים, מהשורה הראשונה בישראל. וביניהם גם מומחים לחניכיים הנקראים 'פריודנט' (פריו – מה שמסביב, ל'דנט'- зуб). מומחי החינכיים הם רופאי שיניים שסיימו את תהליך ההכשרה של רופא שיניים רגיל, ולאחר מכן המשיכו לעוד 3 שנות לימודים של התמחות בחניכים. והם אלו שיודעים בצורה מקצועית ביותר כיצד לאבחן את המצב של החניכיים שלכם, לומר איזה טיפול הוא הנכון ביותר, ולטפל לפי הפרוצדורה הרפואית הנכונה.
אתם יותר ממזומנים ליצור קשר עם מרפאת רשת מרפאות השינים של ד"ר Боник הנמצאת בסמוך למקום מגוריכם. הצטרפו לאלפי מטופלים מחייכים ומרוצים, לאחר שלושים שנות ניסיון ונתינת שירות של רפואת שינים המתקדמת ביותר בכל רחבי ישראל.