ClickCease

הנחיות למטופל לאחר טיפול כירורגי בפה

הרשת פועלת מאז שנת 1984 ולה מעל 40 שנות ניסיון. הרשת מעניקה שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש ומקצועי, ציוד מתקדם ושימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

ניתוחים בחלל הפה מבוצעים מסיבות שונות כגון עקירות שיניים מורכבות, טיפולי חניכיים, השתלות שיניים ועוד. בין אם מדובר בהליך פשוט או בניתוח מורכב, ההחלמה המלאה תלויה במידה רבה בטיפול הביתי הנכון בימים ובשבועות שלאחר הניתוח. הקפדה על הנחיות הרופא המטפל יכולה לקצר את משך ההחלמה, להפחית סיבוכים אפשריים ולשפר משמעותית את הנוחות וההרגשה הכללית בתקופה זו. במאמר זה נסקור את ההנחיות החשובות למטופלים לאחר ניתוח פה, נסביר על תופעות לוואי צפויות ודרכי ההתמודדות עמן ונציג טיפים לחזרה מהירה לשגרה.

טיפול בימים הראשונים לאחר הניתוח 

הימים הראשונים שלאחר ניתוח פה הם קריטיים להחלמה תקינה. חשוב להקפיד על הדברים הבאים כדי לאפשר לרקמות הפגועות להחלים היטב:

 מנוחה

מנוחה מספקת מאפשרת לגוף להפנות משאבים לתהליך הריפוי. בימים הראשונים לאחר הניתוח יש להימנע מפעילות גופנית מאומצת ומכל מאמץ העלול להגביר את הלחץ באזור המנותח כמו הרמת משאות כבדים, התכופפות והתאפקות משיעול או התעטשות.  ניתן בזהירות לבצע פעילויות קלות כדי להזרים את הדם ולמנוע היווצרות קרישי דם.

קירור

הנחת קומפרסים קרים על האזור המנותח עשויה להועיל בהפחתת נפיחות וכאבים. יש להניח שקית קרח או קומפרס קר עטוף במגבת על האזור למשך 20 דקות בכל פעם, ולחזור על כך מספר פעמים ביום. חשוב להימנע מהנחת הקרח ישירות על העור כדי לא לגרום לכוויות קור.

נטילת תרופות

הרופא המטפל עשוי להמליץ על תרופות לשיכוך כאבים (כגון איבופרופן או פרצטמול) ואנטיביוטיקה למניעת זיהומים. הקפידו ליטול את התרופות על פי ההנחיות ולתקופת הזמן המומלצת, גם אם אינכם מרגישים כאבים חזקים.

תזונה

בתום ההרדמה והשפעת חומרי ההרדמה, מומלץ להתחיל בשתייה קרה ובהדרגה לנסות לאכול מאכלים רכים הדורשים מינימום לעיסה. כדאי להעדיף מאכלים כמו מרקים, גלידה, פירה, יוגורט ומזון תינוקות בימים הראשונים. הימנעו ממזונות ומשקאות חמים, מתובלים, חומציים, קשים או פריכים כדי לא לגרות את אזור הניתוח.

היגיינת הפה

שמירה על היגיינה נאותה חשובה מאוד למניעת זיהומים, אך יש לבצע אותה בעדינות רבה בימים שלאחר הניתוח. יש להימנע מצחצוח שיניים נמרץ ולהסתפק בשטיפות פה עדינות עם מי מלח (חצי כפית מלח בכוס מים פושרים) 5-6 פעמים ביום.

תופעות לוואי צפויות ודרכי התמודדות 

לאחר ניתוח פה, חשוב להיות מודעים לתופעות לוואי אפשריות ולדעת כיצד להתמודד עמן כדי להפחית אי נוחות ולמנוע סיבוכים:

נפיחות

נפיחות באזור המנותח היא תופעה נורמלית לחלוטין לאחר ניתוח פה. הנפיחות יכולה להיות משמעותית בימים הראשונים ולהתחיל לדעוך לאחר כ-3 ימים. הנחת קומפרסים קרים, הרמת הראש בעזרת כריות נוספות והימנעות מאכילת מאכלים חמים יכולה לעזור בהפחתת הנפיחות.

כאב

מידת הכאב לאחר ניתוח פה משתנה ותלויה בסוג ההליך וברגישות האישית של המטופל. בדרך כלל, הכאב הוא החזק ביותר בימים הראשונים ודועך בהדרגה. ניתן להשתמש במשככי כאבים ללא מרשם או בתרופות מרשם לפי המלצת הרופא כדי להפחית את הכאב ולהרגיש בנוח יותר.

דימום קל

עלול להופיע דימום קל מהאזור המנותח בימים הראשונים שלאחר הניתוח ולרוב הוא אינו מדאיג. אם הדימום אינו נפסק לאחר הפעלת לחץ עם גזה נקייה למשך מספר דקות או אם הוא חזק ומתמשך, יש ליצור קשר עם הרופא.

חום

עליית חום קלה בימים הראשונים שלאחר הניתוח היא תופעה נורמלית וחלק מתהליך ההחלמה. במידה והחום גבוה מ-38 מעלות צלזיוס או שהוא נמשך מעבר לכמה ימים, יש לעדכן את הרופא המטפל.

טיפים נוספים

  1. יש להימנע מעישון מכיוון שהוא פוגע בתהליך הריפוי ומעלה את הסיכון לזיהומים.
  2. הימנעות מיריקות או שאיבת נוזלים דרך קש עלולה לגרום לתזוזה של קריש הדם שנוצר באזור הניתוח ולעכב את הריפוי.
  3. ניתן לבצע שטיפות פה עדינות עם מי מלח (חצי כפית מלח בכוס מים פושרים) 5-6 פעמים ביום כדי לשמור על ניקיון הפה.
  4. במקרים של כאב ראש ממושך, הפרשות בעלות ריח רע מהפה, קשיי בליעה או נשימה יש לפנות לרופא ללא דיחוי.

מעקב רפואי ומתי לפנות לרופא באופן מיידי 

מעקב רפואי לאחר ניתוח פה הוא חשוב ביותר להחלמה תקינה. יש להקפיד להגיע לביקורת אצל הרופא המטפל או רופא השיניים בהתאם להנחיות שקיבלתם. בביקורת זו יוכל הרופא לוודא שהאתר המנותח מחלים כהלכה ולזהות סיבוכים אפשריים בשלב מוקדם.

בנוסף למעקב השגרתי, יש לפנות לרופא באופן מידי בכל אחד מהמקרים הבאים:

  1. דימום שלא פוסק: דימום חזק או דימום קל שלא מפסיק לאחר כמה ימים מהניתוח.
  2. חום גבוה: חום גבוה מ-38 מעלות שלא יורד או נמשך מעבר לכמה ימים
  3. נפיחות מוגברת: נפיחות משמעותית באזור הפנים, הצוואר או אזור הניתוח, במיוחד אם היא מלווה בכאבים עזים או קשיי בליעה או נשימה.
  4. קשיים בבליעה או נשימה: כל קושי בבליעה או בנשימה מצריך פנייה דחופה לטיפול רפואי.
  5. כאב עז שאינו מגיב למשככי כאבים: כאב שלא חולף תוך ימים ספורים ממועד הניתוח או כאב עז שאינו מגיב לתרופות לשיכוך כאבים.
  6. הפרשות בעלות ריח רע: אם אתם מבחינים בהפרשות מוגלתיות או ריח רע מהפה, יש להיבדק על ידי הרופא בהקדם כדי לשלול זיהום.

חשוב לזכור שהרופא המטפל הוא בעל הידע והניסיון הדרושים להגיב בצורה הטובה ביותר לכל שינוי במצבכם. אל תהססו לפנות לצוות המטפל בכל שאלה או חשש, גם אם אינכם בטוחים האם מדובר במצב דחוף. הקפדה על מעקב רפואי היא המפתח לזיהוי מוקדם ולטיפול מוצלח בסיבוכים אפשריים לאחר ניתוחים בחלל הפה.

תזונה והיגיינה בתקופת ההחלמה

תזונה נכונה והיגיינת פה קפדנית משחקות תפקיד מכריע בהחלמה יעילה מניתוח פה. הנה כמה עקרונות מפתח שיעזרו לכם בתהליך:

התקדמות הדרגתית

בימים הראשונים לאחר הניתוח מומלץ להסתפק בנוזלים ומזון רך וקריר כמו מרקים קרים, גלידה, מעדני חלב ומשקאות קרים. ככל שהריפוי מתקדם, ניתן להוסיף בהדרגה מזונות רכים נוספים הדורשים מינימום לעיסה כמו פירה, ביצים מקושקשות, דגים רכים, בננה או אבוקדו מעוכים. הימנעו ממזון חם, קשה, פריך או מתובל כדי לא לגרות את אתר הניתוח.

היגיינת פה

שמרו על היגיינה נאותה באמצעות שטיפות עדינות עם מי מלח, ניתן להוסיף למי המלח כפית של מי חמצן (רק לאחר שהפצע נסגר מעט ובהמלצת הרופא). חשוב גם לצחצח את השיניים היטב אך בעדינות רבה, ובאזור של הניתוח להשתמש במברשת שיניים רכה במיוחד. אם תפרים הונחו באזור הניתוח, הימנעו מצחצוח ישירות עליהם וכן מהעברת חוט דנטלי ביניהם.

חשיבות השתייה

חשוב מאוד לשתות הרבה מים במהלך ההחלמה כדי למנוע התייבשות ולסייע בריפוי. נסו לשתות לפחות 8-10 כוסות מים ליום ובמידה שהרופא ממליץ, ניתן גם לשלב שייקים מירקות ופירות שאינם חומציים.

נקודות נוספות

  1. יש להימנע ממשקאות אלכוהוליים בתקופת ההחלמה, מכיוון שאלכוהול מרחיב את כלי הדם ועלול לדחות את תהליך הריפוי.
  2. מומלץ להפסיק לעשן באופן זמני, ובמידת האפשר, לנצל את ההזדמנות כדי להיגמל לחלוטין. עישון מזיק ביותר לרקמות הפה ומעכב משמעותית את ההחלמה.
  3. ישנם תוספי תזונה העשויים לסייע בריפוי והחלמה מהירה יותר. מומלץ להתייעץ עם הרופא או דיאטנית לגבי תוספים מתאימים.

תזונה מתאימה, היגיינת פה קפדנית והקפדה על ההנחיות שניתנו לכם על ידי הרופא המטפל יעזרו לכם להתאושש מניתוח הפה בצורה מיטבית.

טיפול לטווח הארוך 

במרבית המקרים, לאחר ניתוח פה יחול שיפור משמעותי בתסמינים שהובילו מלכתחילה לטיפול. עם זאת, במקרים מסוימים, הטיפול לטווח הארוך עשוי להשתנות בהתאם לסוג הניתוח שבוצע:

ניתוחי פה המשפיעים על מבנה הלסת והשיניים

ניתוחים כמו עקירות כירורגיות מורכבות, השתלות שיניים או ניתוחים אורתוגנטיים (ניתוחים לתיקון הלסתות) עשויים לחייב שינויים ארוכי טווח בתזונה. במקרים מסוימים, תידרש הימנעות ממאכלים קשים במיוחד או כאלה הדורשים לעיסה ממושכת ויהיה צורך במעבר לתזונה רכה יותר.

חשיבות הביקורות

לאחר כל סוג של ניתוח פה חשוב להקפיד על מעקב אצל רופא השיניים וביקורות קבועות אצל השיננית. מעקב זה חשוב גם לאחר ההתאוששות המלאה מניתוח הפה, כדי לזהות בעיות מוקדם ככל האפשר ולשמור על בריאות הפה והשיניים לאורך זמן. שיננית יכולה להמליץ על שימוש באביזרי עזר מסוימים לצחצוח והיגיינה של הפה בהתאם למצבכם.

טיפים למניעת בעיות עתידיות

  1. צחצוח שיניים פעמיים ביום עם משחת שיניים המכילה פלואוריד.
  2. שימוש בחוט דנטלי או מברשות בין-שיניות מדי יום.
  3. שימוש במי פה המכילים חומרים אנטי-בקטריאליים.
  4. ביקורת תקופתית אצל רופא השיניים – במרבית המקרים מומלץ להגיע לפחות פעמיים בשנה לטיפול וניקוי.
  5. תזונה בריאה ומאוזנת והגבלת סוכרים.

הקפדה על הטיפים האלה בשילוב עם מעקב קבוע אצל רופא השיניים הם האמצעים הטובים ביותר לשמירה על בריאות הפה והשיניים לאחר ניתוח פה ולמניעה של בעיות וצורך בהתערבויות כירורגיות נוספות בעתיד.

סיכום

ניתוחי פה מבוצעים מסיבות שונות ומטרתם לשפר משמעותית את בריאות הפה והשיניים. תהליך ההחלמה מניתוח פה דורש סבלנות, הקפדה על הנחיות הרופא, תזונה מתאימה, היגיינת פה נאותה ומעקב רפואי צמוד. חשוב לזכור כי אי נוחות וכאבים בימים הראשונים הם חלק נורמלי מתהליך הריפוי. במקרה של דימום חזק, חום גבוה, נפיחות קיצונית שאינה שוככת או הפרשות וריחות רעים מהפה, יש לפנות לרופא המטפל באופן מידי. עם טיפול ביתי נכון וטיפול רפואי מתאים, ניתן להגיע להחלמה מלאה, ליהנות משיפור בבריאות הפה ובאיכות החיים.

ניתן לשתף את התוכן כאן:

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

074-774-6616

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

הלבנה

בסיום טיפול שיניים, השלמת מראה הפנים שלנו זה שיניים לבנות. הלבנת שיניים היא התכשיט לחיוך מושלם.

שיננית

מרכיב משמעותי במניעת דלקות חניכיים ושימור בריאות הפה והשיניים הוא ביקור תדיר אצל השיננית

יישור שיניים

לא רק בגלל החשיבות האסתטית. יישור שיניים מתקן גם את צפיפות ורווחי השיניים ומשפר את היגיינת הפה בנוסף לשיפור הביטחון העצמי

שתלים

תחליף מלאכותי לשיניים ופתרון לשיקום פה אסתטי שלא באמצעות תותבות

כתרים

פתרון מלאכותי לשיקום השן לאחר נזק קשה או לצורך שיקום על שתלים. כיום יש סוגי כתרים שונים" חרסינה, זירקוניה, זירקוניה מנוליטי ו EMAX

אסתטיקה

ציפויי שיניים, השלמת כותרת ויישור שיניים בלתי נראה - הם הפתרונות לאסתטיקה דנטלית במראה השיניים הקדמיות.

שרית אברג'ל

מרפאת שיניים פתח תקווה

רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.

עידן פאניאן

מרפאת שיניים אשדוד

הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה ומסופק בטירוף. תודה.

ליאת כהן

מרפאת שיניים פתח תקווה

הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו ? תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.

רחל קטורזה‎

מרפאת שיניים ד״ר בוחניק

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד. בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו.

מרפאות שיניים ד״ר עמוס בוחניק לוגו
שנות פעילות
0
מרפאות
0
רופאים ושינניות
0
עובדי המרפאות
0

סיפור הקמת רשת שיניים

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 26 סניפים בפריסה ארצית – אילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, כרמיאל, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), שיקום הפה (כגון מבנים, כתרי חרסינה, כתרי זירקוניה למיניט ועוד ותותבות), כירורגיה והשתלות דנטאליות, טיפולי שיננית הכוללים הסרת אבנית והדרכה בהיגיינה אוראלית, יישור שיניים מכל הסוגים, וטיפולי אסתטיקה דנטאלית.

למעלה מ- 40 שנה אנו כאן כדי להעניק לכם שירות ולדאוג שתצאו מהמרפאה עם חיוך גדול.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

מה מיוחד ברשת שיניים?

קשה לבחור רופא שיניים. אף אחד לא הולך לרופא שיניים מתוך הנאה, והעובדה כי אתה שוכב, חסר אונים, על הכיסא והרופא בו בחרת אמון על הטיפול באופן מוחלט, הופכת את ההחלטה אף לקשה יותר. מעבר לכך, טיפולי שיניים הינם טיפולים כואבים בדרך כלל וכרוכים בהוצאה כספית לא מבוטלת. אז איך בוחרים? איך יודעים שהרופא בו בחרנו יטפל בנו כמו שצריך, ימנע מאתנו כאב וזמן מיותר ויגבה תשלום רק על מה שצריך באמת? לא פשוט…

מהו היתרון של מרפאות הרשת על פני מרפאה קטנה?

היתרון הבולט ואחת מאבני הדרך של הרשת, הוא מתן כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת/ אומר ד"ר עמוס בוחניק, "לפני שהוקמה הרשת, מטופל שהיה מגיע לרופא השיניים הופנה על ידו לא פעם, לרופאי שיניים אחרים בהתאם לטיפול לו הוא נזקק. מאחר וזה היה המצב באותן שנים, יצרנו פתרון המקל על המטופל, חוסך ממנו את ההתרוצצות ומעניק לו שירות מלא. וכך, הוקמו והתבססו המרפאות שלנו כמרפאות 'all in one', אליהן הצטרפו מרפאות נוספות המאפשרות למטופל לקבל את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת".

משפחתית וטיפול מסור וצמוד

לכל מרפאה יש מנהל רפואי האחראי על כל ההיבטים הרפואיים והמקצועיים של המרפאה ושל כלל הרופאים בה. צוות המרפאה כולל סייעת מיומנת ומקצועית לכל רופא, מנהלת סניף האחראית על הצד האדמיניסטרטיבי, כח האדם ושירות לקוחות. וכן, צוות קבלה ומשרד שנותן מענה לקביעת תורים, גביית תשלומים וטיפול בכל בקשה של הלקוחות. גם מבחינת חידושים טכנולוגיים לא נשארת הרשת מאחור והיא צועדת עם התפתחות הטכנולוגיה ומשתמשת בחומרים חדשים ומתקדמים ומכשור חדש שיוצא לשוק נכנס בהדרגתיות לסניפים השונים. מדיניות הרשת מאפשרת לרופאים לבחור את סוג החומרים בהם הם רוצים להשתמש ולא משפיעה על החלטתם המקצועית, למרות שלעיתים קיימים הבדלים מהותיים בעלויות
רשת המרפאות התקשרה עם אחת המעבדות הגדולות בישראל, המספקת להן את כל שירותי טכנאות השיניים.

מאמרים נבחרים

כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים, גם הידוע כאורתודונטיה, הוא אחד מהטיפולים הדנטליים הנפוצים והחשובים ביותר. מטרתו העיקרית היא לתקן עיוותים בסידור ובתנועה של השיניים, על מנת להשיג חיוך יפה, נשיכה מאוזנת ובריאות אורלית כוללת. נתונים מראים שכ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת זקוקה לטיפול יישור שיניים, והביקוש לשירותים אלה רק עולה עם השנים. תהליך יישור השיניים מתחיל בהערכה מקיפה ע"י רופא אורתודונט מומחה, שבודק את מצב השיניים, הלסתות והפנים. על בסיס זה מוצב תכנון טיפול מותאם אישית, הכולל את שיטת

קרא עוד »

 האם יין לבן או אדום מכתימים את השיניים?

כולנו רוצים חיוך לבן, בוהק ובריא. זה מעלה את הביטחון העצמי, משדר בריאות, ואין כמו חיוך יפה להאיר פנים. אבל עבור חובבי יין, החתירה לחיוך המושלם יכולה להיות מאתגרת. כולנו שמענו שיין, במיוחד יין אדום, גורם לכתמים בשיניים. האם זה אומר שעלינו לוותר על המשקה האהוב כדי לשמור על שיניים לבנות? במדריך זה, נצלול עמוק לעולם של יין וכתמים ונבין מה באמת קורה לשן שלנו כשאנחנו לוגמים קברנה סוביניון או כוס שרדונה צוננת. להבין כיצד

קרא עוד »

האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?

בקיעת השיניים היא אחד מהתהליכים החשובים והמשמעותיים בהתפתחות התינוק. החל מהחודשים הראשונים לחייו, התינוק עובר תהליך הדרגתי של צמיחה והבקעה של שיניים חלב, שישמשו אותו בהאכלה, לעיסה ודיבור בשנותיו הראשונות. תהליך זה הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות הכללית של התינוק – מוטורית, קוגניטיבית וחברתית-רגשית. למרות שבקיעת השיניים נחשבת לתהליך טבעי, לא פעם הורים מודאגים לנוכח עיכובים או שינויים בדפוס הבקיעה הצפוי. השאלה "האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?" היא שכיחה בקרב הורים

קרא עוד »

 מתי רצוי לקחת את הילד לראשונה לרופא השיניים?

ההורים יודעים עד כמה השיניים של ילדיהם חשובות לבריאותם ולהתפתחותם התקינה. אך מתי הזמן המיטבי להביא את הילד לביקור הראשון אצל רופא השיניים? שאלה זו מטרידה רבים, שכן הטיפול בשיניים של הילד במהלך השנים הראשונות לחייו הוא קריטי להבטחת בריאות השיניים והחניכיים שלו לטווח הארוך. בפוסט זה, נבחן את הגורמים המרכזיים בקביעת הזמן המתאים לביקור הראשון אצל רופא השיניים. נלמד על התפתחות השיניים בגיל הינקות והפעוטות, נדון בחשיבות הביקור הראשוני ובמה שניתן לצפות ממנו, ונספק

קרא עוד »

האם זה נכון שבקבוק או הנקה בלילה מזיקים לשיניים?

אחת השאלות הנפוצות ביותר שמעסיקות הורים לתינוקות ופעוטות היא האם מתן בקבוק או הנקה במהלך הלילה עלולים להזיק לשיניים המתפתחות של הקטנטנים. חששות אלו מוצדקים לחלוטין, שכן תופעה המכונה "עששת הבקבוק" מהווה סיכון אמיתי לבריאות הפה של ילדים. עששת הבקבוק יכולה לגרום לכאבים, זיהומים, ואף אובדן מוקדם של שיניים – מה שמשפיע לא רק על רווחתו של הילד בהווה, אלא גם עלולה להיות לכך השלכות על התפתחות הדיבור, התזונה והביטחון העצמי שלו בעתיד. מהי עששת

קרא עוד »

מהי גרידת חניכיים/הקצעת שורשים?

בריאות החניכיים שלנו אינה רק עניין של חיוך יפה, אלא מרכיב חשוב בבריאות הכללית של הגוף! מחלות חניכיים נגרמות מהצטברות חיידקים ורובד חיידקי (פלאק), וללא טיפול הן עלולות להוביל לנסיגת חניכיים, ריח רע מהפה, אובדן שיניים, ואף להשפיע לרעה על מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. במאמר זה נסקור לעומק את מחלות החניכיים, נפרט כיצד גרידת חניכיים (הקצעת שורשים) יכולה לטפל בבעיה ולמנוע סיבוכים, ונדגיש את החשיבות של הקפדה על היגיינת הפה המעולה למניעת מחלות חניכיים

קרא עוד »

 כיצד להתמודד עם חרדה מרופא השיניים?

פחד מרופא השיניים הוא תופעה נפוצה להפליא. עבור אנשים רבים, הביקור אצל רופא השיניים הופך למקור למתח, דאגה, ובמקרים חמורים אף עלול להוביל לדחייה מוחלטת של טיפולים חיוניים. השלכות שליליות אלו פוגעות באופן ישיר בבריאות הפה, שבתורה משפיעה על איכות החיים הכללית שלנו. המדריך הזה נועד לספק לכם כלים מוחשיים, מדעיים וישימים שיעזרו לכם לצמצם משמעותית את החרדה, לטפל בבריאות הפה שלכם בביטחון, ואף לפתח חוויה חיובית בהקשר של רופא השיניים. הבנת הפחד הגדרת דנטופוביה

קרא עוד »

שיני בשר

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו. במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות

קרא עוד »

 איך נוצר ריח רע מהפה? 

ריח רע מהפה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא מצב נפוץ ביותר המשפיע על איכות חיינו. לכולנו יצא לחוות ריח פה לא נעים באופן זמני, אך אצל אנשים רבים מדובר בבעיה כרונית הגורמת למבוכה ולחוסר ביטחון. במדריך זה נסקור לעומק את הגורמים השונים לריח רע מהפה ונציג את הדרכים האפקטיביות ביותר למניעה וטיפול. גורמים שכיחים לריח רע מהפה  היגיינת פה לקויה   הגורם מספר אחת: רוב המקרים של ריח פה לא נעים נובעים מהיגיינת פה לא מספקת.

קרא עוד »
WhatsApp
he_ILעִבְרִית

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן