ClickCease

דלקות חניכיים – למה הן מופיעות ואיך מטפלים בהן?

הרשת פועלת מאז שנת 1984 ולה מעל 40 שנות ניסיון. הרשת מעניקה שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש ומקצועי, ציוד מתקדם ושימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

דלקות חניכיים, בשפת רפואת השיניים "גינגיביטיס", היא בעיה שכיחה במיוחד המשפיעה על מבוגרים וילדים כאחד. למרות שכיחותה, אנשים רבים נוטים להמעיט בחומרתה, להתעלם מסימנים מוקדמים, ובכך מעלים את הסיכון לסיבוכים חמורים יותר. למעשה, דלקות חניכיים שאינן מטופלות עלולות להתקדם למחלת חניכיים חמורה (פריודונטיטיס), להוביל לנסיגת חניכיים ואף לאובדן שיניים. הבשורות הטובות הן שניתן בהחלט למנוע דלקות חניכיים ובמידה והן מתפתחות, טיפול נכון ומוקדם יכול למנוע התדרדרות. במאמר זה נסקור לעומק את כל מה שחשוב לדעת על דלקות חניכיים – הגורמים, התסמינים, אפשרויות הטיפול, וחשוב מכל, איך למנוע אותן מלכתחילה.

מהי דלקת חניכיים? 

רקמת החניכיים היא רקמה עדינה המכסה את עצמות הלסת ומקיפה את בסיס השיניים. תפקידה העיקרי הוא להגן על השיניים ועל שורשי השן ולספק להם תמיכה יציבה. דלקת חניכיים היא תהליך דלקתי המתפתח בחניכיים עקב הצטברות של חיידקים על גבי השיניים ובאזור קו החניכיים. החיידקים הללו יוצרים שכבה דביקה המכונה רובד חיידקי (פלאק).

כאשר הפלאק לא מוסר ביסודיות באמצעות צחצוח ושימוש בחוט דנטלי, הוא עלול להצטבר, להתקשות ולהפוך לאבנית. רכיבי הפלאק והאבנית גורמים לגירוי ודלקתיות בחניכיים, ומכאן נוצר המונח "דלקת חניכיים". חניכיים בריאות נראות ורודות, צמודות היטב לשיניים ואינן מדממות בעת צחצוח. לעומת זאת, חניכיים מודלקות יהיו אדומות, נפוחות, רגישות, ועלולות לדמם בקלות.

סוגי דלקות חניכיים

חשוב לציין שישנם סוגים שונים של דלקות חניכיים, הנבדלים זה מזה בעיקר בגורם שלהם ובמאפיינים הקליניים:

  1. דלקת חניכיים שכיחה: הצורה הנפוצה ביותר, הנגרמת בעיקר בשל היגיינת פה לקויה
  2. דלקת חניכיים הורמונלית: דלקת המתפתחת עקב שינויים הורמונליים כמו בתקופת ההריון, גיל ההתבגרות וגיל המעבר.
  3. דלקת חניכיים תרופתית: דלקת הנגרמת כתופעת לוואי של תרופות מסוימות
  4. דלקות חניכיים על רקע מחלות סיסטמיות: דלקות המהוות חלק מהתסמינים של מחלות מסוימות כמו סוכרת, דלקות פרקים, ומחלות נוספות.

הגורמים לדלקות חניכיים 

הגורם המרכזי להתפתחות דלקות חניכיים הוא הצטברות רובד חיידקי (פלאק) על גבי השיניים ובאזור קו החניכיים. עם זאת, קיימים מספר גורמים נוספים שעלולים לתרום להיווצרות דלקת חניכיים או להגביר את הסיכון לפתח אותה:

היגיינת פה לקויה

אם לא מצחצחים שיניים פעמיים ביום, לא משתמשים בחוט דנטלי באופן קבוע, או אם טכניקת הצחצוח אינה נכונה – הסיכון לדלקות חניכיים עולה משמעותית. שאריות מזון ורובד חיידקי שמצטברים בפה הם מצע מזמין לדלקת.

עישון

עישון הינו אחד מגורמי הסיכון העיקריים לדלקת חניכיים. כימיקלים המצויים בעשן הסיגריות פוגעים בחניכיים, מחלישים את מערכת החיסון, ומקשים על הגוף להילחם בזיהומים. למעשנים יש סיכוי גבוה פי כמה וכמה לפתח דלקות חניכיים קשות, ובנוסף, הטיפול בהם עלול להיות פחות יעיל.

מחלות כרוניות

מחלות כרוניות שונות משפיעות על מערכת החיסון ופוגעות ביכולת הגוף להתמודד עם זיהומים, כולל דלקות חניכיים. סוכרת היא דוגמה בולטת, בפרט אם רמות הסוכר אינן מאוזנות. גם מחלות אוטואימוניות כמו דלקת פרקים שגרונית (ראומטואיד ארטריטיס) מעלות את הסיכון לדלקות חניכיים.

שינויים הורמונליים

נשים חוות שינויים הורמונליים לאורך חייהן בתקופות כמו גיל ההתבגרות, הריון, וגיל המעבר. שינויים אלו יכולים להגביר את זרימת הדם לחניכיים, להפוך אותן לרגישות יותר, ולהעלות את הפגיעות שלהן לפלאק ודלקות.

מצבים רפואיים ותרופות

מחלות מסוימות, כמו איידס או לוקמיה, פוגעות בתפקוד מערכת החיסון וכך מגבירות את הסיכון לדלקות חניכיים. בנוסף, תרופות מסוימות עלולות לגרום ליובש בפה, מצב המעודד הצטברות פלאק ותורם להתפתחות דלקת.

נטייה גנטית

מחקרים מראים שקיימת נטייה גנטית לפתח דלקות חניכיים. אם יש לכם היסטוריה משפחתית של בעיות חניכיים, אתם עשויים להיות בסיכון מוגבר.

נקודה חשובה: הגורמים הללו פועלים לרוב בשילוב זה עם זה. לדוגמה, עישון בשילוב עם היגיינת פה לא מספקת יוצרים סיכון מוגבר משמעותית לדלקת חניכיים בהשוואה למצב בו מתקיים רק גורם סיכון אחד.

תסמינים של דלקות חניכיים 

דלקות חניכיים עלולות להתפתח בהדרגה, וכך גם הסימפטומים. חשוב להיות ערניים ולשים לב לסימנים המוקדמים כדי לאפשר טיפול בזמן ולמנוע סיבוכים:

סימנים מוקדמים

  1. דימום מהחניכיים: הסימן הנפוץ ביותר והאמין ביותר שמשהו לא תקין בחניכיים. דימום עלול להופיע בעת צחצוח שיניים, שימוש בחוט דנטלי או אפילו בזמן אכילת מזונות קשים.
  2. אדמומיות ונפיחות בחניכיים: חניכיים בריאות אמורות להיראות ורודות ויציבות. דלקת חניכיים מתאפיינת באדמומיות, נפיחות, ובמקרים מסוימים רגישות וכאב.

סימנים מתקדמים

  1. ריח רע מהפה: ריח פה לא נעים (הליטוזיס) יכול להיות תוצאה של הצטברות חיידקים, דימום מהחניכיים, ופירוק שאריות מזון.
  2. נסיגת חניכיים: ככל שדלקת החניכיים מחמירה, היא עלולה לגרום לפגיעה ברקמות התומכות בשן. נסיגת חניכיים היא תהליך שבו החניכיים מתרחקות מבסיס השן, חושפות את שורש השן, ומותירות אותו פגיע יותר.
  3. שינויים במנח השיניים: סימן מאוחר יותר של דלקת חניכיים חמורה, שיכולה לנבוע מהרס העצם התומכת בשיניים, מה שגורם לשינוי במנח שלהן ואף להתרופפות.

סימני אזהרה

  1. התרופפות שיניים: עלולה להתרחש בשלבים מתקדמים כתוצאה מפגיעה ברקמות התומכות בשן ונסיגת עצם משמעותית.
  2. מוגלה בין השיניים והחניכיים: מעידה על זיהום פעיל הדורש טיפול מיידי.

חשוב לזכור: דלקות חניכיים בשלביהן הראשונים לא תמיד גורמות לכאב. לכן, אסור להתעלם מדימום מהחניכיים או שינויים אחרים במראה החניכיים, גם אם אינם מלווים באי נוחות. הקפדה על ביקורות סדירות אצל רופא/ת השיניים והשיננית חיוניות לאיתור מוקדם של דלקת חניכיים או נטייה לדלקות, מה שמאפשר טיפול פשוט ויעיל יותר.

כיצד מאבחנים דלקות חניכיים? 

אבחון דלקות חניכיים מתבצע בעיקר על ידי בדיקה קלינית אצל רופא/ת שיניים. במהלך הבדיקה, רופא/ת השיניים יבחנו היטב את חלל הפה, יעריכו את מצב החניכיים, ויבדקו את הסימנים המאפיינים דלקת:

  • מדידת כיסי חניכיים: באמצעות מכשיר מיוחד (פריודונטל פרוב) יבדקו את העומק של הרווחים הקטנים ("כיסים") בין השיניים לחניכיים. אצל אדם עם חניכיים בריאות, עומק הכיסים נע בין 1-3 מילימטרים. עומק כיס המגיע ל-4 מילימטרים ומעלה, עלול להעיד על הימצאות דלקת חניכיים. ככל שהכיס עמוק יותר, כך הדלקת ככל הנראה חמורה יותר.
  • בדיקת דימום: במהלך הבדיקה, רופא/ת השיניים יבחנו אם יש נטייה לדימום מהחניכיים.
  • הערכת ניידות שיניים: תיבחן יציבות השיניים כדי לשלול מצב של התרופפות שיניים שיכולה להתרחש בשלבים מתקדמים מאד של דלקת.

בנוסף לבדיקה הקלינית, במקרים מסוימים, יומלץ גם על ביצוע צילומי רנטגן. צילומים אלו יכולים לסייע בהערכת מידת הנזק שנגרם לעצם הלסת התומכת בשיניים, אם קיים כזה, בעקבות דלקת חניכיים חמורה. במקרים בהם יש מחלה סיסטמית ברקע או מאפיינים חריגים לדלקת החניכיים, רופא/ת השיניים עלול/ה להפנות לבדיקות נוספות בהתאם לצורך.

חשוב להדגיש: גילוי מוקדם של דלקת חניכיים היא המפתח לטיפול יעיל ולמניעת סיבוכים. הקפידו על בדיקות שיניים תקופתיות אצל רופא/ת השיניים שלכם, גם אם אינכם חווים תסמינים כלשהם. השיננית מבצעת גם היא אבחון וניטור של מצב החניכיים במסגרת תהליך הניקוי המקצועי, וכך אפשר לזהות שינויים מדאיגים בשלב מוקדם.

טיפול בדלקות חניכיים

החדשות הטובות הן שדלקת חניכיים ניתנת לטיפול ולמניעה, במיוחד עם גילוי מוקדם. מטרות הטיפול העיקריות הן:

  1. הסרת הגורם המרכזי לדלקת: כלומר, הסרת רובד חיידקי (פלאק) ואבנית שהצטברו על השיניים ומתחת לקו החניכיים.
  2. טיפול בדלקת: הקלה על תסמינים ויצירת תנאים המאפשרים ריפוי של רקמת החניכיים.
  3. מניעת הישנות: הדרכה כיצד לשמור על היגיינת פה מעולה ומניעת דלקות עתידיות.

שלבי הטיפול והאפשרויות הטיפוליות נקבעים לפי חומרת דלקת החניכיים, ובריאותו הכללית של המטופל:

ניקוי מקצועי אצל שיננית (שיננית מורשית)

ניקוי מקצועי הוא הצעד הראשון והחשוב ביותר בטיפול בדלקת חניכיים. במסגרת הניקוי, השיננית תסיר בעדינות וביסודיות את הרובד החיידקי ואת האבנית המצטברת מעל ומתחת לקו החניכיים. השיננית משתמשת בכלים עדינים ומיוחדים המותאמים לסילוק הצטברויות טרטר קשות המגיעות לאזורים שקשה להסיר באופן עצמאי.

הקצעת שורשים

במקרים של דלקת חניכיים מתקדמת יותר, שבה נוצרו כיסי חניכיים עמוקים, עשוי להיות צורך בביצוע הקצעת שורשים. זהו טיפול עמוק יותר שמבוצע גם כן על ידי שיננית ובדרך כלל בהרדמה מקומית, מכיוון שהוא יכול להיות כרוך באי נוחות מסוימת. במהלך ההקצעה, השיננית מסירה רובד חיידקי, אבנית, וחלקים מחוספסים מעל שורשי השיניים בתוך כיסי החניכיים העמוקים. לאחר הטיפול, החניכיים יכולות להצטמד מחדש לשורש השן ולעבור ריפוי.

טיפול אנטיביוטי

במקרים מסוימים של זיהום חניכי חמור, או מחלת חניכיים מתקדמת (פריודונטיטיס), רופא/ת השיניים עשויים לרשום טיפול אנטיביוטי דרך הפה, או לחילופין, להחדיר משחה אנטיביוטית ישירות לתוך כיסי החניכיים. טיפול זה נועד להילחם בזיהום פעיל ולמנוע את התפשטותו.

ניתוח חניכיים

ניתוח חניכיים מבוצע לעתים נדירות, אך נדרש במקרים חמורים של מחלת חניכיים עם כיסים עמוקים במיוחד שאינם מגיבים לטיפולים השמרניים שהוזכרו. מטרות ניתוח החניכיים יכולות לכלול הפחתת עומק הכיסים, עיצוב מחדש של העצם התומכת, או שחזור רקמת חניכיים שאבדה. ניתוחי חניכיים מבוצעים על ידי פריודונט, שהוא רופא שיניים מומחה למחלות חניכיים.

תרופות ומשחות

בנוסף לאפשרויות המפורטות לעיל, במקרים מסוימים ניתן להשתמש בתרופות מקומיות – משחות, ג'לים או שטיפות פה המכילות חומרים אנטי-בקטריאליים או חומרים המסייעים לריפוי החניכיים. יש גם תרופות מרשם שניתן לקחת דרך הפה. הטיפול במשחות, ג'לים, או שטיפות פה בדרך כלל משולב עם הטיפולים העיקריים האחרים.

מניעת דלקות חניכיים 

הדרך הטובה ביותר לטפל בדלקות חניכיים היא למנוע אותן מלכתחילה. שמירה על היגיינת פה מעולה, יחד עם מעקב רפואי נכון, יכולים לסייע במניעת התפתחות דלקת או הישנותה. הנה כמה צעדים פשוטים, אך יעילים ביותר:

היגיינת פה מעולה

  • צחצוח יסודי פעמיים ביום: הקפידו על צחצוח שיניים נכון, למשך שתי דקות, פעמיים ביום. מומלץ להשתמש במשחת שיניים המכילה פלואוריד לחיזוק השיניים. הקפידו לצחצח את כל משטחי השיניים, כולל קו החניכיים והמשטחים הפנימיים, תוך תנועות עדינות של סיבובים קצרים.
  • שימוש בחוט דנטלי פעם ביום: חוט דנטלי מסייע בהסרת שאריות מזון ורובד חיידקי מהאזורים שבין השיניים, אליהם מברשת השיניים לא מגיעה. הקפידו להשתמש בחוט דנטלי בתנועות עדינות כלפי מעלה ומטה, והימנעו מהצמדה חזקה או פציעה של החניכיים.
  • ביקורים סדירים אצל רופא/ת השיניים והשיננית: ביקורות קבועות הן חיוניות לבריאות הפה. רופא/ת השיניים יכול/ה לזהות סימנים מוקדמים לדלקת חניכיים, ואילו ניקוי מקצועי אצל השיננית מסייע בהסרת אבנית והצטברות פלאק במקומות שקשה להגיע אליהם בצחצוח ביתי. תדירות הביקורים המומלצת משתנה בין אדם לאדם ותיקבע בהתאם לצרכים ולמצב הפה הספציפי.

תזונה בריאה ומאוזנת

תפריט דל בסוכרים ובעל ערך תזונתי גבוה תורם לשמירה על בריאות כללית טובה, וכך גם לבריאות השיניים והחניכיים. מומלץ להקפיד על תזונה עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי שומן. חשוב להימנע ממזונות ומשקאות עתירי סוכר, מאכלים מעובדים ומשקאות ממותקים שמגבירים את הסיכון לעששת ולהיווצרות רובד חיידקי, ובאופן עקיף גם את הסיכון לדלקות חניכיים.

הפסקת עישון

אמרנו זאת כבר מספר פעמים, אך אי אפשר שלא להדגיש שוב – עישון מהווה גורם סיכון משמעותי ביותר לדלקות חניכיים. לכן, הפסקת עישון חשובה לא רק לבריאות הכללית שלכם, אלא גם לשמירה על בריאות הפה והחניכיים בפרט.

טיפול במחלות רקע

מחלות כרוניות רבות, ובראשן סוכרת, משפיעות לרעה על מצב החניכיים ומעלות את הסיכון לחלות בדלקת חניכיים או לפתח סיבוכים. לפיכך, הקפידו לנהל את המחלות הרקע שלכם בצורה מיטבית. תרופות לטיפול במחלות שונות, למשל מחלות אוטואימוניות, מצריכות מעקב רפואי הדוק לזיהוי מוקדם של תופעות לוואי ושינויים במצב. במידה ויש לכם מחלות רקע הקפידו ליידע את רופא/ת השיניים שלכם.

סיבוכים של דלקות חניכיים שלא טופלו 

אנשים רבים אינם מודעים לעובדה שדלקות חניכיים שלא טופלו מהוות סיכון לא רק לבריאות הפה אלא גם לבריאות הכללית. מחקרים רבים בשנים האחרונות מצביעים על קשר הדוק בין מחלות חניכיים לבין מגוון רחב של בעיות בריאותיות. הנה כמה מהסיבוכים הפוטנציאליים:

  1. אובדן שיניים: דלקת חניכיים ממושכת שאינה מטופלת עלולה להתקדם למחלת חניכיים חמורה (פריודונטיטיס). מחלה זו מאופיינת בהרס נרחב של רקמות התמיכה של השן, כולל העצם, ויכולה להוביל להתרופפות ואף לאובדן שיניים.
  2. מחלות לב וכלי דם: דלקות חניכיים מעלות את הסיכון למחלות לב וכלי דם, כולל התקפי לב ושבץ מוחי. החיידקים מהפה עלולים לחדור למחזור הדם, לגרום לדלקתיות בכלי הדם ולהגביר היווצרות של קרישי דם.
  3. סוכרת: הקשר בין סוכרת לבין מחלות חניכיים הוא דו-כיווני. סוכרת שאינה מאוזנת מעלה את הסיכון לדלקות חניכיים. ומנגד, דלקות חניכיים יכולות להקשות על בקרת רמות הסוכר בדם, ובכך להחמיר את הסוכרת.
  4. סיבוכי הריון: דלקת חניכיים מגבירה את הסיכון ללידה מוקדמת וללידת תינוק במשקל לידה נמוך.

סיבוכים נוספים שניתן למנות כוללים דלקת פרקים שגרונית (ראומטואיד ארטריטיס), מחלות ריאה מסוימות ודמנציה. חשוב להדגיש שהקשר בין דלקות חניכיים למחלות אחרות עדיין נחקר, והמנגנונים לא תמיד ברורים לחלוטין. יחד עם זאת, המחקרים הקיימים מחזקים את ההבנה כי שמירה על בריאות הפה תורמת לבריאות הגוף כולו.

מיתוסים נפוצים על דלקות חניכיים 

למרות שדלקות חניכיים הן בעיה כה נפוצה, ישנן תפיסות מוטעות רבות לגביהן בקרב הציבור הרחב. הנה כמה מהמיתוסים השכיחים ביותר, והחשוב ביותר – ההסבר הנכון:

  1. מיתוס: דימום חניכיים במהלך צחצוח הוא נורמלי. מציאות: כל דימום מהחניכיים הוא סימן דגל אדום, ומהווה אינדיקציה ברורה לכך שככל הנראה קיימת דלקת שדורשת תשומת לב וטיפול מקצועי.
  2. מיתוס: דלקות חניכיים חולפות מעצמן. מציאות: דלקות חניכיים בלא טיפול יחמירו עם הזמן, ועשויות להוביל לסיבוכים קשים יותר כמו אובדן שיניים, ומחלות נוספות.
  3. מיתוס: דלקות חניכיים בעיה של מבוגרים בלבד. מציאות נכון, שכיחות דלקות החניכיים עולה עם הגיל, אך הן יכולות להופיע כמעט בכל גיל, כולל אצל ילדים ונוער. הקפדה על היגיינת פה טובה מגיל צעיר היא הדרך הטובה ביותר למניעת דלקות חניכיים לאורך כל החיים.
  4. מיתוס: אם השיניים שלי נראות בריאות, אז גם החניכיים בריאות. מציאות דלקות חניכיים עלולות להתפתח ולהתקדם באופן הדרגתי, ובשלבים הראשונים לא תמיד מורגשות או גורמות לשינוי במראה השיניים. לכן חשוב לא להסתמך על תחושה או מראה עיניים בלבד, אלא להגיע לבדיקות תקופתיות אצל רופא/ת השיניים והשיננית.

פירוק כמה מהמיתוסים הללו יכול לעזור לשכנע אנשים הסובלים מתסמינים של דלקת חניכיים שלא להתעלם מהבעיה, לא לדחות את הפנייה לטיפול, ולקחת אחריות על בריאות הפה שלהם.

שאלות ותשובות

אנשים המתמודדים עם דלקות חניכיים, או כאלה שרוצים להבין טוב יותר את הסיכונים והמניעה, שואלים לרוב מגוון שאלות. חלק משמעותי בסיוע לקהל להבין את הנושא הוא מתן מענה בהיר ונהיר לשאלות נפוצות:

האם דלקות חניכיים מדבקות? 

לא באופן ישיר. החיידקים הגורמים לדלקת חניכיים נפוצים אצל אנשים רבים, אך לא כל אחד מפתח דלקת. עם זאת, החלפה תדירה של מברשות שיניים, הימנעות משיתוף כלי אוכל ושמירה על היגיינה כללית תורמות להפחתת הסיכון להעברת חיידקים מחלל הפה של אדם אחד לאחר.

כמה זמן לוקח לדלקת חניכיים להחלים? 

משך ההחלמה תלוי בחומרת הדלקת, בטיפול שניתן ובתגובה האישית של המטופל. דלקת חניכיים בשלביה הראשונים עשויה להגיב טוב לטיפול בתוך ימים ספורים עד שבועות בודדים. לעומת זאת, מקרים מתקדמים יותר עשויים להצריך התערבות טיפולית מורכבת יותר ותהליך ריפוי שנמשך זמן רב יותר.

האם דלקת חניכיים מסוכנת? 

כשלעצמה, דלקת חניכיים בשלביה המוקדמים לרוב אינה מסוכנת אם מטפלים בה בזמן. אולם, חוסר טיפול עלול להוביל לסיבוכים קשים, כולל אובדן שיניים, ופגיעה בבריאות הכללית כפי שפורט קודם לכן בכותרת הסיבוכים.

מה אפשר לעשות בבית כדי להקל על תסמיני דלקת חניכיים? 

הקפדה קפדנית על היגיינת פה מעולה (צחצוח יסודי פעמיים ביום וניקוי עם חוט דנטלי פעם ביום) עשויה לעזור להפחית דימום, כאב ונפיחות. בנוסף, תוכלו לנסות שטיפות פה עם מי מלח פושרים מספר פעמים ביום או תרופות טבעיות בעלות אפקט אנטי-דלקתי (עם זאת, חשוב לציין ששטיפות פה אינן מחליפות טיפול מקצועי ואין להסתמך עליהן בלבד).

כיצד אוכל לדעת אם יש לי דלקת חניכיים? 

הדרך היחידה לדעת בוודאות היא על ידי בדיקה אצל רופא/ת השיניים. לכן, אם אתם חווים דימום חניכיים, רגישות, נפיחות, ריח רע מהפה או שינויים אחרים במראה החניכיים, הזמינו תור לבדיקה בהקדם האפשרי.

סיכום

דלקות חניכיים היא בעיה נפוצה ביותר, אך גם בעיה שקל מאד למנוע. הקפדה על היגיינת פה מעולה, הכוללת צחצוח שיניים נכון פעמיים ביום ושימוש בחוט דנטלי פעם ביום, היא הגורם המשמעותי ביותר לשמירה על בריאות החניכיים. הקפידו על ביקורות סדירות אצל רופא/ת השיניים והשיננית לאבחון מוקדם וטיפול בבעיות פה שעלולות להתפתח. במידה וזיהיתם סימנים המדאיגים אתכם, כמו דימום מהחניכיים או רגישות, אל תדחו את הפנייה לטיפול. גילוי מוקדם של דלקת חניכיים מאפשר טיפול פשוט ואפקטיבי, ומונע סיבוכים מיותרים בטווח הארוך. זכרו, חיוך בריא הוא חלק בלתי נפרד מבריאות כללית טובה. השקיעו בבריאות החניכיים והשיניים שלכם, ותיהנו מהיתרונות לאורך שניםנים רבות!

ניתן לשתף את התוכן כאן:

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

074-774-6616

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

הלבנה

בסיום טיפול שיניים, השלמת מראה הפנים שלנו זה שיניים לבנות. הלבנת שיניים היא התכשיט לחיוך מושלם.

שיננית

מרכיב משמעותי במניעת דלקות חניכיים ושימור בריאות הפה והשיניים הוא ביקור תדיר אצל השיננית

יישור שיניים

לא רק בגלל החשיבות האסתטית. יישור שיניים מתקן גם את צפיפות ורווחי השיניים ומשפר את היגיינת הפה בנוסף לשיפור הביטחון העצמי

שתלים

תחליף מלאכותי לשיניים ופתרון לשיקום פה אסתטי שלא באמצעות תותבות

כתרים

פתרון מלאכותי לשיקום השן לאחר נזק קשה או לצורך שיקום על שתלים. כיום יש סוגי כתרים שונים" חרסינה, זירקוניה, זירקוניה מנוליטי ו EMAX

אסתטיקה

ציפויי שיניים, השלמת כותרת ויישור שיניים בלתי נראה - הם הפתרונות לאסתטיקה דנטלית במראה השיניים הקדמיות.

שרית אברג'ל

מרפאת שיניים פתח תקווה

רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.

עידן פאניאן

מרפאת שיניים אשדוד

הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה ומסופק בטירוף. תודה.

ליאת כהן

מרפאת שיניים פתח תקווה

הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו ? תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.

רחל קטורזה‎

מרפאת שיניים ד״ר בוחניק

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד. בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו.

מרפאות שיניים ד״ר עמוס בוחניק לוגו
שנות פעילות
0
מרפאות
0
רופאים ושינניות
0
עובדי המרפאות
0

סיפור הקמת רשת שיניים

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 26 סניפים בפריסה ארצית – אילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, כרמיאל, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), שיקום הפה (כגון מבנים, כתרי חרסינה, כתרי זירקוניה למיניט ועוד ותותבות), כירורגיה והשתלות דנטאליות, טיפולי שיננית הכוללים הסרת אבנית והדרכה בהיגיינה אוראלית, יישור שיניים מכל הסוגים, וטיפולי אסתטיקה דנטאלית.

למעלה מ- 40 שנה אנו כאן כדי להעניק לכם שירות ולדאוג שתצאו מהמרפאה עם חיוך גדול.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

מה מיוחד ברשת שיניים?

קשה לבחור רופא שיניים. אף אחד לא הולך לרופא שיניים מתוך הנאה, והעובדה כי אתה שוכב, חסר אונים, על הכיסא והרופא בו בחרת אמון על הטיפול באופן מוחלט, הופכת את ההחלטה אף לקשה יותר. מעבר לכך, טיפולי שיניים הינם טיפולים כואבים בדרך כלל וכרוכים בהוצאה כספית לא מבוטלת. אז איך בוחרים? איך יודעים שהרופא בו בחרנו יטפל בנו כמו שצריך, ימנע מאתנו כאב וזמן מיותר ויגבה תשלום רק על מה שצריך באמת? לא פשוט…

מהו היתרון של מרפאות הרשת על פני מרפאה קטנה?

היתרון הבולט ואחת מאבני הדרך של הרשת, הוא מתן כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת/ אומר ד"ר עמוס בוחניק, "לפני שהוקמה הרשת, מטופל שהיה מגיע לרופא השיניים הופנה על ידו לא פעם, לרופאי שיניים אחרים בהתאם לטיפול לו הוא נזקק. מאחר וזה היה המצב באותן שנים, יצרנו פתרון המקל על המטופל, חוסך ממנו את ההתרוצצות ומעניק לו שירות מלא. וכך, הוקמו והתבססו המרפאות שלנו כמרפאות 'all in one', אליהן הצטרפו מרפאות נוספות המאפשרות למטופל לקבל את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת".

משפחתית וטיפול מסור וצמוד

לכל מרפאה יש מנהל רפואי האחראי על כל ההיבטים הרפואיים והמקצועיים של המרפאה ושל כלל הרופאים בה. צוות המרפאה כולל סייעת מיומנת ומקצועית לכל רופא, מנהלת סניף האחראית על הצד האדמיניסטרטיבי, כח האדם ושירות לקוחות. וכן, צוות קבלה ומשרד שנותן מענה לקביעת תורים, גביית תשלומים וטיפול בכל בקשה של הלקוחות. גם מבחינת חידושים טכנולוגיים לא נשארת הרשת מאחור והיא צועדת עם התפתחות הטכנולוגיה ומשתמשת בחומרים חדשים ומתקדמים ומכשור חדש שיוצא לשוק נכנס בהדרגתיות לסניפים השונים. מדיניות הרשת מאפשרת לרופאים לבחור את סוג החומרים בהם הם רוצים להשתמש ולא משפיעה על החלטתם המקצועית, למרות שלעיתים קיימים הבדלים מהותיים בעלויות
רשת המרפאות התקשרה עם אחת המעבדות הגדולות בישראל, המספקת להן את כל שירותי טכנאות השיניים.

מאמרים נבחרים

כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים, גם הידוע כאורתודונטיה, הוא אחד מהטיפולים הדנטליים הנפוצים והחשובים ביותר. מטרתו העיקרית היא לתקן עיוותים בסידור ובתנועה של השיניים, על מנת להשיג חיוך יפה, נשיכה מאוזנת ובריאות אורלית כוללת. נתונים מראים שכ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת זקוקה לטיפול יישור שיניים, והביקוש לשירותים אלה רק עולה עם השנים. תהליך יישור השיניים מתחיל בהערכה מקיפה ע"י רופא אורתודונט מומחה, שבודק את מצב השיניים, הלסתות והפנים. על בסיס זה מוצב תכנון טיפול מותאם אישית, הכולל את שיטת

קרא עוד »

 האם יין לבן או אדום מכתימים את השיניים?

כולנו רוצים חיוך לבן, בוהק ובריא. זה מעלה את הביטחון העצמי, משדר בריאות, ואין כמו חיוך יפה להאיר פנים. אבל עבור חובבי יין, החתירה לחיוך המושלם יכולה להיות מאתגרת. כולנו שמענו שיין, במיוחד יין אדום, גורם לכתמים בשיניים. האם זה אומר שעלינו לוותר על המשקה האהוב כדי לשמור על שיניים לבנות? במדריך זה, נצלול עמוק לעולם של יין וכתמים ונבין מה באמת קורה לשן שלנו כשאנחנו לוגמים קברנה סוביניון או כוס שרדונה צוננת. להבין כיצד

קרא עוד »

האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?

בקיעת השיניים היא אחד מהתהליכים החשובים והמשמעותיים בהתפתחות התינוק. החל מהחודשים הראשונים לחייו, התינוק עובר תהליך הדרגתי של צמיחה והבקעה של שיניים חלב, שישמשו אותו בהאכלה, לעיסה ודיבור בשנותיו הראשונות. תהליך זה הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות הכללית של התינוק – מוטורית, קוגניטיבית וחברתית-רגשית. למרות שבקיעת השיניים נחשבת לתהליך טבעי, לא פעם הורים מודאגים לנוכח עיכובים או שינויים בדפוס הבקיעה הצפוי. השאלה "האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?" היא שכיחה בקרב הורים

קרא עוד »

 מתי רצוי לקחת את הילד לראשונה לרופא השיניים?

ההורים יודעים עד כמה השיניים של ילדיהם חשובות לבריאותם ולהתפתחותם התקינה. אך מתי הזמן המיטבי להביא את הילד לביקור הראשון אצל רופא השיניים? שאלה זו מטרידה רבים, שכן הטיפול בשיניים של הילד במהלך השנים הראשונות לחייו הוא קריטי להבטחת בריאות השיניים והחניכיים שלו לטווח הארוך. בפוסט זה, נבחן את הגורמים המרכזיים בקביעת הזמן המתאים לביקור הראשון אצל רופא השיניים. נלמד על התפתחות השיניים בגיל הינקות והפעוטות, נדון בחשיבות הביקור הראשוני ובמה שניתן לצפות ממנו, ונספק

קרא עוד »

האם זה נכון שבקבוק או הנקה בלילה מזיקים לשיניים?

אחת השאלות הנפוצות ביותר שמעסיקות הורים לתינוקות ופעוטות היא האם מתן בקבוק או הנקה במהלך הלילה עלולים להזיק לשיניים המתפתחות של הקטנטנים. חששות אלו מוצדקים לחלוטין, שכן תופעה המכונה "עששת הבקבוק" מהווה סיכון אמיתי לבריאות הפה של ילדים. עששת הבקבוק יכולה לגרום לכאבים, זיהומים, ואף אובדן מוקדם של שיניים – מה שמשפיע לא רק על רווחתו של הילד בהווה, אלא גם עלולה להיות לכך השלכות על התפתחות הדיבור, התזונה והביטחון העצמי שלו בעתיד. מהי עששת

קרא עוד »

מהי גרידת חניכיים/הקצעת שורשים?

בריאות החניכיים שלנו אינה רק עניין של חיוך יפה, אלא מרכיב חשוב בבריאות הכללית של הגוף! מחלות חניכיים נגרמות מהצטברות חיידקים ורובד חיידקי (פלאק), וללא טיפול הן עלולות להוביל לנסיגת חניכיים, ריח רע מהפה, אובדן שיניים, ואף להשפיע לרעה על מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. במאמר זה נסקור לעומק את מחלות החניכיים, נפרט כיצד גרידת חניכיים (הקצעת שורשים) יכולה לטפל בבעיה ולמנוע סיבוכים, ונדגיש את החשיבות של הקפדה על היגיינת הפה המעולה למניעת מחלות חניכיים

קרא עוד »

 כיצד להתמודד עם חרדה מרופא השיניים?

פחד מרופא השיניים הוא תופעה נפוצה להפליא. עבור אנשים רבים, הביקור אצל רופא השיניים הופך למקור למתח, דאגה, ובמקרים חמורים אף עלול להוביל לדחייה מוחלטת של טיפולים חיוניים. השלכות שליליות אלו פוגעות באופן ישיר בבריאות הפה, שבתורה משפיעה על איכות החיים הכללית שלנו. המדריך הזה נועד לספק לכם כלים מוחשיים, מדעיים וישימים שיעזרו לכם לצמצם משמעותית את החרדה, לטפל בבריאות הפה שלכם בביטחון, ואף לפתח חוויה חיובית בהקשר של רופא השיניים. הבנת הפחד הגדרת דנטופוביה

קרא עוד »

שיני בשר

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו. במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות

קרא עוד »

 איך נוצר ריח רע מהפה? 

ריח רע מהפה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא מצב נפוץ ביותר המשפיע על איכות חיינו. לכולנו יצא לחוות ריח פה לא נעים באופן זמני, אך אצל אנשים רבים מדובר בבעיה כרונית הגורמת למבוכה ולחוסר ביטחון. במדריך זה נסקור לעומק את הגורמים השונים לריח רע מהפה ונציג את הדרכים האפקטיביות ביותר למניעה וטיפול. גורמים שכיחים לריח רע מהפה  היגיינת פה לקויה   הגורם מספר אחת: רוב המקרים של ריח פה לא נעים נובעים מהיגיינת פה לא מספקת.

קרא עוד »
WhatsApp
he_ILעִבְרִית

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן