השתלת שיניים, המדריך המלא: סוגי השתלות, התהליך, השיקום מההשתלה ועוד.

בשנים האחרונות הפך הטיפול בעזרת שתלים דנטליים לטיפול שגרתי ואפילו נפוץ במרפאות השיניים. השימוש בשתלים דנטלים החל כבר לפני כ- 40 שנה, ועם השנים חלה התפתחות רבה בתחום זה. שיפורים טכנולוגיים יחד עם ניסיון רב שנצבר עם השנים, מאפשר כיום לרופאי השיניים להעניק למטופלים טיפול איכותי בעל אחוזי הצלחה גבוהים. שיפורים טכנולוגיים יחד עם ניסיון רב שנצבר עם השנים, מאפשרים כיום לרופאי השיניים להעניק למטופלים טיפול איכותי בעל אחוזי הצלחה גבוהים.

השתלת שיניים מעניקה מענה וטיפול במגוון מקרים:

טיפול בעזרת שתלים נותן מענה במגוון מקרים:

  • החל מחוסר שן בודדת וכלה בלסתות מחוסרות שיניים לחלוטין.
  • אובדן עצם בלסת.
  • עקירת שיניים
  • אובדן שן לאחר חבלה או תאונה.

עם זאת חשוב לזכור כי כל מטופל הוא יחיד ומיוחד, ולכל מטופל תותאם תכנית טיפול משלו על ידי הרופא ובמידת האפשר תינתן יותר מתכנית אחת. הרופא ידון עם המטופל על היתרונות והחסרונות בכל אחת מהתכניות – טיפול שניתן לשכנה, לדודה, או לחילופין פורסם באינטרנט או בכל מקום אחר, לא בהכרח יתאים.

ישנם מצבים בהם לא ניתן או לא מומלץ לבצע שתלים, אם בשל בעיות מקומיות בלסת של חוסר עצם באופן קיצוני (כיום ניתן להתמודד עם רוב המקרים של חוסר עצם ע"י השתלת עצם), ואם בשל מחלות כלליות (כגון גידולים באזור הראש ו/או הצוואר שטופלו ע"י הקרנות) או תרופות שנלקחות באופן קבוע ופוגעות בריפוי העצם (כגון תרופות ממשפחת הביספוספונטים כמו פוסלן).

רוב השתלות השיניים מתבצעות במרפאת השיניים תחת הרדמה מקומית, כאשר בסיומה חוזר המטופל לביתו לצורך מנוחה והחלמה. כאשר ישנו צורך בטיפול שיניים בהרדמה כללית (מסיבות של מחלות קשות, פחד מטיפולי שיניים או כל סיבה אחרת), ניתן לשלב גם את טיפולי ההשתלה בטיפול זה ואף לבצע מס' רב של טיפולים תחת אותה הרדמה, שיפחיתו את מספר הביקורים במרפאת השיניים בהמשך, ואף יקצרו במקרים מסוימים את זמן הטיפול הכללי. עם זאת חשוב לציין שהרדמה כללית לא ניתן לבצע בכל מרפאה, וחשוב שיהיה במקום ציוד מתאים וצוות רפואי הכולל גם רופא מרדים ואחות, פרט לרופא השיניים והסייעות.

חשוב לזכור שביצוע שתלים היא פעולה כירורגית ובכל מקרה של בעיות מורכבות הדורשות תשובות, ספקות או שאלות שלא התקבל להן מענה מספק, מומלץ מאד להגיע לבדיקה וטיפול אצל רופא מומחה או לכל הפחות להתייעץ עם רופא מומחה טרם ביצוע הטיפול.

מהו שתל דנטלי?

שתל דנטלי הינו שן מלאכותית המושתלת בפה ובלסת. הצורך בשתלים נובע לרוב כאשר מבוגרים מאבדים שיניים ככל שגילם עולה. המטרה של רופא השיניים היא שהשתלות השיניים ירגישו, יתנהגו וכמובן יראו כמו שיניים טבעיות וזה יהיה הדבר הקרוב ביותר שניתן להגיע לשיניים טבעיות ובריאות. היתרון הגדול של השתלים הוא כי בנוסף לשימור המראה האסתטי של הפה, הם משמרים את המבנה הכללי של הפה על ידי כך שהשיניים האחרות לא משנות את תנוחותיהם.

פרוצדורת ניתוח השתלת שיניים, היא החלפת אזור שורש השן החסרה בקיבועי מתכתיים בד"כ מסוג טיטניום דמויי בורג עליהם ניתן לבנות את השן המלאכותית באמצעות כתרים. השיניים המלאכותיות מותקנות בקו החניכיים כדי לשמור על מבנה השיניים הנותרות והן נראות ופועלות ממש כמו שיניים האמיתיות, כך שטיפול בשיטה זו יכול להוות אלטרנטיבה נהדרת לשיקום באמצעות תותבות או לבצע פעולות שיקום באמצעות גשרי חרסינה לא מוצלחות.

ומקרה בו חסרה שן אחת או יותר ועצם הלסת מספיק חזקה כדי לבצע את הליך ההשתלה – אין צורך לבצע שיקום באמצעות תותבות ולהפוך את החיים לפחות איכותיים.

ההשתלות מתבצעות במספר שלבים בהתאם לסוג השתל, בריאות עצם הלסת ומחלות רקע או מצב בריאות כללי. התהליך מחייב כי עצם הלסת תסתגל לשתלים ותתאחה בחוזקה סביב אזור ההשתלה באופן יעיל  (בשפה מקצועית – Osseointegration )  כך שזה ימוצב בקו החניכיים כאילו מדובר בשן טבעית. השתלים מוחדרים בצורה כירורגית לעצם הלסת ומשמשים כ"שורש" או "עמוד" לשן המלאכותית באמצעותה ימשיך השיקום.

ההכנות לניתוח השתלת שיניים

מכיוון שנדרשים מספר פרוצדורות כירורגיות להשתלות שיניים, רופא השיניים יבצע הערכה כללית ויסודית, כולל צילומי רנטגן. בדיקת המצב הרפואי הכללי של המטופל, תרופות שהוא נוטל, כולל אלה שהינם ללא מרשם רופא. האם יש לך מגבלות בשל בעיות לב, סכרת או כל נושא רפואי אחר. במידת הצורך ייתן רופא השיניים מרשם לאנטיביוטיקה מסוימת אותה יש לקחת לפני ההשתלות בכדי לסייע במניעת זיהום.

בהמשך יבדוק הרופא את מצב עצם הלסת ביחס למספר השיניים החסרות ולמספר השתלים אותם הוא מתכוון להתקין. יתכן כי בשלב זב יתייעץ הרופא המשתיל עם רופאים נוספים בתחום של שיקום הפה ופריודונטיה.

בד"כ ההשתלות יבוצעו בהרדמה רגילה אלא אם אפשרות כזו אזיי רופא השיניים יסביר מהן האפשרויות האחרות ומה מתאים ביותר. בנוסף יוסבר למטופל רשימה של "עשה ואל תעשה" כחלק מההכנה להשתלות.

ליום ההשתלות כדאי לקבוע עם בן משפחה או חבר שיסיעו אותך לאחר ההשתלות במידה ולא תהיה במצב בו תוכל לנהוג בעצמך. יש להתכונן למצב של "מנוחה מלאה" למשך שארית היום שלאחר ההשתלות.

במהלך הניתוח וההשתלה

השתלת שיניים נעשית בשיטה המקובלת ביותר במספר שלבים, בשל הצורך להמתין לריפוי מלא של עצם הלסת ולבניית העצם סביב השתל לפני שעבודת השיקום מתקדמת.

תיאור השלבים:

  • עקירת השן הפגועה (אם היא קיימת בפה).
  • בחינה של עצם הלסת; האם היא מוכנה להחדרת השתל. אם לא יתכן ויש צורך לבצע השתלת עצם. (ראה פרק הבא)
  • בזמן שעצם הלסת מתאימה או נרפאת לאחר השתלת העצם, השתל יוחדר לקו החניכיים.

המשך הטיפול בהליך השיקום באמצעות השתלת שן יבוצע לאחר שנתנו זמן החלמה ללסת, לאחר פרק זמן זה, הרופא יניח חלק ביניים (מבנה) שיחבר בין השתל לבין כתר חרסינה או כתר מסוג אחר.

המשך הטיפול יכול להתבצע אפילו מספר חודשים לאחר ההשתלה כאמור כדי לאפשר ללסת להחלים ולהיות מוכנה להתקנה הסופית על השתל. ללא עצם לסת חזקה במקום, השתל לא יחזיק, ולכן חשוב שתהיה סבלנות במהלך התהליך כולו.

ניתוח השתלת שיניים והשתלת עצם

כפי שציינו קודם לכן, יתכן ואתר עצם הלסת הנוכחי בו מתוכננות ההשתלות לא יהיה עבה מספיק או שהוא יכול להיות רך מדי או שהוא נמוך מידי. מכיוון שבזמן הלעיסה הלסת יוצרת לחץ )כוח ממוצע של כ- 6 ק"ג), העצם צריכה להיות חזקה במיוחד בכדי להתמודד עם כוחות הלעיסה וכדי להגן על השתל הדנטלי לאחר ביצוע ההשתלה.

בהתאם למבנה עצם הלסת, יתכן ולפני ביצוע ההשתלה יהיה צורך להוסיף עצם בכדי לעבות את אתר השתל ולייצור בסיס יציב יותר לשתל. פרוצדורה רפואית זו נקראת – השתלת עצם, הליך בו מושתל כמות עצם הדרושה כדי לסייע לעיבויי אזור השתלה בתוך עצם הלסת. השתלת עצם זו מבוצעת כיום ע"י השתלת תחליפי עצם.

התקנת המבנה על השתל

תהליך שיקום הפה ממשיך, עם השלמת תהליכי הריפוי וההסתגלות של השתל. המבנה הוא חתיכת מתכת שתפקידה לתווך בין השתל לכתר. המבנה מוברג לשתל ויוצר את התשתית עליו תונח בשן המלאכותית דהיינו הכתר. זהו טיפול קל במסגרתו הרופא פותח מחדש את החלק העליון של חניכיים או מסיר את כיפת הריפוי כדי לחשוף את החלק העליון של השתל. לאחר החשיפה, המבנה מחובר לשתל. לאחר טיפול זה,  רקמות החניכיים מתאחות סביב המבנה בהליך של כשבוע עד שבועיים.

בחירת הכתרים לשיקום

לאחר ריפוי מלא של החניכיים, מבוצע השלב האחרון בשיקום הפה באיזור המטופל. השיקום יכול להתבצע בשתי דרכים עיקריות – תותבת נשלפת או תותבת קבועה (כתר).

שיקום באמצעות תותבת נשלפת נעשה בדרך כלל כאפשרות שניה מאחר והפתרון מעניק למטופל שיקום באמצעות תותבת חלקית שהיא מסגרת מתכתית שנצמדת אל מבנה השתל.  בחירה בשיקום מסוג זה מאפשר הסירה של התותבת בקלות לניקוי או החלפה, וזו גם אפשרות פחות יקרה.

השיקום המקובל יותר לביצוע לאחר השתלות דנטליות הוא באמצעות תותבת קבועה, או בשם המוכר יותר באמצעות כתרים.

תופעות מצויות לאחר השתלה והתנהגות מומלצת

לאחר ההשתלות מומלץ על תזונה הכוללת מזון רך, שימוש בקרח (כדי להקל במקרה של נפיחות) וסבלנות לריפוי והחלמה.

לאחר ביצוע השתלות צפוי כי המטופל ירגיש באי נוחות טבעית ונורמלית הכוללת:

  • כאב באזור ההשתלות
  • נפיחות בפנים ובחניכיים
  • דימום קל ושטפי דם בחניכיים

אם אחד מהתסמינים הללו מחמיר מספר ימים לאחר ההשתלה, יש לפנות מיד לרופא השיניים מכיוון שזה עשוי להצביע על בעיה המצריכה התערבות של רופא השיניים.

לרוב, ביצוע השתלות הדנטליים הם פרוצדורה שגרתית ואחוזי ההצלחה של השתלות השיניים הוא מעל 95%, יחד עם זאת יתכן ויהיו סיבוכים, כמו בעיות עם התמזגות העצם לשתל.

כדי להגיע להשתלת שיניים ולהעלות את אחוזי ההצלחה מומלצים הדברים הבאים:

  • יש להימנע משימוש במוצרי טבק – מעבר לבעיית הכתמת השיניים זה עלול להגביר זיהומים.
  • חובה לדאוג להיגיינת פה נאותה על ידי צחצוח שיניים פעמיים ביום ושימוש בחוט דנטלי לפחות פעם ביום או לאחר ארוחות.
  • חשוב לבקר במרפאת השיניים באופן סדיר וקבוע, כדי לבצע פעולות מניעה, הסרת אבנית וביקורות תקופתיות.
  • יש להימנע מהרגלים שאינם טובים לבריאות השיניים, כמו לעיסה של סוכריות קשות, קרח, פיצוח אגוזים ומזון קשה במיוחד.

האם מסוכן לבצע השתלות דנטליות?

כמו בכל הליך רפואי, ישנם סיכונים הכרוכים בניתוח השתלת שיניים. אמנם בעיות או סיבוכים הם נדירים, אך עדיין קיים סיכון לזיהום באתר השתל, מה שעלול להוביל לבעיות אחרות בהמשך.

סיבוכים אפשריים אחרים מניתוח השתלת שיניים כוללים נזק לשיניים הסובבות או נזק עצבי לשיניים, לשפתיים או לחניכיים סמוכות. אם אתה דן באפשרות של השתלת שיניים עם רופא השיניים שלך או המנתח הפה, הם ידונו בסיכונים אלה ויתייחסו לחששות שלך לקראת ההליך.

התהליך:

בשיטת הטיפול הקלאסית, המתבצעת תחת הרדמה מקומית- מטופל שמעוניין בטיפול בעזרת שתלים, יזומן לבדיקה במרפאת השיניים. שם ימלא שאלון בריאות ויעבור בדיקה כללית של השיניים והפה. לאחר מכן יקבל תכנית טיפול והסבר מהרופא.

בשלב הבא יופנה לצילום סיטי , בעזרתו יקבל הרופא תמונה תלת מימדית של הלסת ויוכל לתכנן  את ההשתלה (מיקום השתל/ גודלו/ זווית ההשתלה וכו'). בנוסף לכך יוכל הרופא לזהות בעיות הדורשות התייחסות מיוחדת או שינוי בתכנית הטיפול.

עם סיום שלב ההכנה, מגיע שלב ההשתלה: הפציינט יוזמן לטיפול במרפאה, כאשר מומלץ ומקובל לבצע טיפול כירורגי בשעות הבוקר או בשעה מוקדמת במידת האפשר. ביום הטיפול אין צורך בצום ומומלץ לאכול ארוחה קלה לפניו (במקרה של הרדמה כללית נדרש צום של 6 שעות). יש צורך ליטול את כל התרופות הקבועות, אלא אם ניתנה הנחיה אחרת.

הטיפול עצמו מתבצע בהרדמה מקומית ובמהלכו לא מרגיש המטופל כאב, אך עשוי לחוש לחץ ומתח מקומי (בדומה לתחושות בזמן עקירת שן).  בסיום הטיפול ייצא המטופל כאשר השתל מותקן בפיו, אך עדיין ללא "שן". השתל, שהוא למעשה בורג טיטניום, צריך לעבור תהליך של קליטה בעצם בפרק זמן בין שלושה חודשים לשנה. עם תום תקופת ההמתנה, תבוצע חשיפה של השתל הקבור בלסת (פעולה כירורגית פשוטה) ולאחריה ניתן יהיה לקחת מידות ולהתאים מבנה וכתר שייאחזו בשתל. (תמונות 5,6) בהמשך יוזמן המתרפא לביקורת ומעקב שגרתיים.

במידה ויש צורך בהשתלת עצם ניתן לבצע אותה בטיפולים נפרדים לפני או אחרי ביצוע השתל, או באותו הטיפול עם ביצוע השתל עצמו.

חידושים:

קיימות שיטות נוספות לטיפול בעזרת שתלים כגון ALL ON 4, השתלות ממוחשבות וכן פרסומים בתקשורת אשר מבטיחים שיניים ביום אחד. חלק מהשיטות טובות ומוכחות, חלקן גימיקים פרסומיים  וחלקן שיטות המתאימות למטופלים מסוימים בלבד ולאחרים לא. יש לבחון היטב פרסומים אלה ולהתייעץ עם הרופא המטפל. חשוב שהרופא המטפל יכיר את השיטות הקיימות, ויידע להתאים למטופל את הטיפול הנכון.

במקרים ספציפיים מאד ניתן לבצע "קיצורי דרך". לדוגמא כאשר מבצעים העמסה מיידית על גבי שתלים (מתקינים כתר על השתל באותו יום שבו בוצעה ההשתלה), מופעלים על השתלים כוחות לעיסה, שהם כוחות חזקים מאד, שעלולים בסופו של דבר לערער את אחיזת השתל בלסת ולהביא לכישלון שלו, ולכן לרוב מומלץ להימנע מהעמסה מיידית על השתל. עם זאת, לעיתים מבצעים שתל באזור קדמי בפה וזוהי האפשרות היחידה לספק פתרון אסתטי למטופל.

יש לזכור שביצוע שתלים היא פעולה כירורגית. בישראל לא קיימת התמחות בהשתלות וכל רופא רשאי לבצע השתלות, אך לא לכל רופא יש מספיק ידע וניסיון אשר מאפשרים לו לבצע השתלות בצורה טובה ונכונה, להימנע מבעיות אפשריות, ולהתמודד עם סיבוכים במידת הצורך.

רופאי שיניים מומחים בכירורגיה פה ולסת, הם רופאים שעברו הכשרה כירורגית ארוכה מאד, שעבודתם היומיומית היא כירורגיה ובעיקר ביצוע שתלים וכל הפעולות הנלוות להשתלות. ועל כן, הם בעלי ידע וניסיון רב מאד בתחום זה ! בכל מקרה של בעיות מורכבות הדורשות תשובות, ספקות או שאלות שלא התקבל להן מענה מספק, מומלץ מאד להגיע לבדיקה וטיפול אצל רופא מומחה או לכל הפחות להתייעץ עם רופא מומחה טרם ביצוע הטיפול!

ברשת שיניים תוכלו למצוא את הטיפולים הבאים הקשורים בהשתלות שיניים:

השתלת שיניים קלאסית

בשיטת הטיפול הקלאסית (שמכונה גם השיטה הרב שלבית), השלב הראשון בתהליך הוא פגישת ייעוץ במרפאת השיניים, שם המטופל ימלא שאלון שבו הוא יעיד על מצבו הבריאותי ויעבור בדיקה כללית של השיניים והפה. בסיום מפגש זה תינתן למטופל תכנית טיפול והסבר מהרופא. השלב הבא יכלול צילום CT שבעזרתו יקבל הרופא תמונה תלת ממדית של הלסת ויוכל לתכנן את ההשתלה (מיקום השתל/ גודלו/ זווית ההשתלה וכדומה). בנוסף לכך, יוכל הרופא לזהות בעיות הדורשות התייחסות מיוחדת או שינוי בתכנית הטיפול.

עם סיום שלב ההכנה, מגיע שלב ההשתלה: הפציינט יוזמן לטיפול במרפאה, כאשר מומלץ ומקובל לבצע טיפול כירורגי בשעות הבוקר או בשעה מוקדמת במידת האפשר. ביום הטיפול אין צורך בצום ומומלץ לאכול ארוחה קלה לפניו (במקרה של הרדמה כללית נדרש צום של 6 שעות). יש צורך ליטול את כל התרופות הקבועות, אלא אם ניתנה הנחיה אחרת.

הטיפול עצמו מתבצע בהרדמה מקומית ובמהלכו לא מרגיש המטופל כאב, אך עשוי לחוש לחץ ומתח מקומי (בדומה לתחושות בזמן עקירת שן). בסיום הטיפול ייצא המטופל כאשר השתל מותקן בפיו, אך עדיין ללא "שן". השתל, שהוא למעשה בורג טיטניום, צריך לעבור תהליך של קליטה בעצם בפרק זמן בין שלושה חודשים לשנה. עם תום תקופת ההמתנה, תבוצע חשיפה של השתל הקבור בלסת (פעולה כירורגית פשוטה) ולאחריה ניתן יהיה לקחת מידות ולהתאים מבנה וכתר שייאחזו בשתל. בהמשך יוזמן המתרפא לביקורת ומעקב שגרתיים. אורך ההליך נע בין שלושה חודשים לחצי שנה.

השתלת שיניים
השתלת שיניים

השתלות שיניים ביום אחד

ההבדל העיקרי בין שיטה זו לבין השיטה הקלאסית, בא לידי ביטוי בכך שהיא מותנית בצפיפות ובחוזק העצם של המטופל ומתאימה אך ורק למטופלים בריאים בעלי עצם חזקה. במסגרת טיפול זה משאירים את קצהו של השתל חשוף בחלל הפה ואליו מחברים כיפת חיבור שנשארת בולטת מעל החניכיים. באופן זה, נחסך מהמטופל הליך חשיפת השתל שקבור בלסת. לאחר סיום תקופת ההחלמה מתקינים את הכתרים על גבי השתלים.


כאמור, בשל מהירות הטיפול חשוב מאוד לוודא כי המטופל עונה על כל הקריטריונים לביצוע השתלות מסוג זה.

העמסה מיידית

שיטה זו, נחשבת לחדשה יחסית בתחום ההשתלות הדנטליות ועיקרה הוא קיצור מהותי של זמן ההמתנה בין השלבים לכדי טיפול אחד (למרות שישנם מקרים בהם יהיה צורך בטיפולים נוספים אך הם ייערכו בהפרש של מספר שבועות בין האחד לשני במקום חודשים).
במסגרת ההעמסה המיידית, מחדירים לתוך הלסת שתלים דנטליים ביחד עם השיניים הקבועות מיד לאחר ביצוע העקירה בפעולה כירורגית אחת.
חשוב לציין כי טיפול זה איננו מתאים לכולם וכי על המטופל לעמוד בקריטריונים כגון, מצב בריאותי תקין, צפיפות ואיכות עצם גבוהה, מנשך תקין ועוד.

all in 6 / all on 4

שיטות מתקדמות וייחודיות אלה נחשבות לחדשות יחסית בתחום השתלת השיניים. הן פותחו לפני כ-15 שנה על ידי ד"ר פאולו מאלו מפורטוגל, ונועדו לתת מענה לאנשים בעלי מחסור של רצף שיניים שרקמת הלסת והעצם שלהם איננה חזקה מספיק לביצוע הליך רגיל של השתלות.

במסגרת טיפולים אלה, מתבצעת העמסה של לסת שלמה שעשויה כתרים על גבי ארבעה או שישה שתלים בלבד, זאת תוך התערבות כירורגית מינימלית ביותר. בשלב הראשון מתבצע תכנון מיקום השתלים בפה באמצעות תוכנת מחשב ייעודית שמחשבת על סמך מצבו הבריאותי הכללי של המטופל את המיקומים האידיאליים עבורו. לאחר מכן מתבצעת ההשתלה עצמה והרכבת התותבות. במרבית המקרים הטיפול מסתיים כבר באותו היום והמטופל חוזר לשגרת חייו הרגילה.

השתלת ובניית עצם

השתלת עצם הינה הליך כירורגי שנועד לתת מענה למקרים בהם אין מספיק עצם להתקנת שתלים. חוסר העצם עלול לנבוע ממספר סיבות כגון, דלקת סביב השן שגרמה לספיגת העצם, מחלות חניכיים, חוסר מולד של שיניים, אובדן שיניים ועוד.

במסגרת ההליך משתילים בלסתו של המטופל עצם ממקור עצמי או מעצם שמפיקים אותה ממקור חיצוני, סינתטי המיוצר במעבדה.
השתלת העצם מתבצעת לרוב תחת הרדמה מקומית בתנאים של חדר ניתוח. ההליך כולל חשיפה של האזור המיועד להשתלה, הנחת העצם וקיבועה וסגירה של האזור באמצעות תפרים. כעבור זמן המתנה של מספר חודשים, במהלכם העצם המושתלת עוברת הליך של קליטה בלסת, מתבצעת התקנת השתלים.

השתלת עצם והרמת סינוס

כאשר אנו נדרשים לעבור השתלת שיניים, עלינו לעבור קודם כל בדיקה שהפה שלנו בנוי להכיל את השתלים ולא חלילה יפגע כתוצאה מכך. פעמים רבות קורה שעצם הלסת לא מספיק מלאה, כך שהחדרת השתלים יכולה לגעת בטעות בסינוסים הקיימים מעל השיניים. הסינוסים אלו חלקים מאוד רגישים ועדינים ומגע של השתל בהם עלול להוביל לכאבי תופת ולפגוע משמעותית בבריאות הפה. בניגוד למקרים שבהם ישנו הצורך לעבור השתלת עצם בלסת רק על מנת להפוך אותה למלאה יותר, כאן ישנו הצורך בהשתלת עצם על מנת לבצע הרמה של הסינוס כך שלאחר מכן לא יהיה כל חשש שהעמסת השתל על הלסת תפגע או תחדור עד לסינוס עצמו.

ישנן שתי שיטות עיקריות לטיפול בבעיה, כאשר במסגרת שתיהן מושתל חומר דמוי עצם המתאחה בעצם הלסת הנסוגה ומרחיב אותה:

הרמת סינוס סגורה – טיפול זה נעשה במקרה בו יש צורך בהרחבה קטנה של עצם הלסת ולא מעבר לכך. בתוך התהליך, מלבד השתלת העצם, ייקדח הרופא חור בחך המטופל כך שניתן יהיה להעמיס עליו לאחר מכן גם את השתל עצמו. בטיפול זה ניתן לעבור בבת אחת גם הרמת סינוס וגם השתלה של שתל דנטאלי.

הרמת סינוס פתוחה – במקרה שבו נצטרך לבצע הרמה מאסיבית יותר של הסינוס, נצטרך לבצע הרמת סינוס פתוחה, במסגרתה לא ייקדח חור בחך המטופל, אלא יתבצע שימוש בחור עצמו הקיים בתעלה העוברת בעצם הלסת ונפתחת לעבר הסינוס העליון.

*הכותבת (ד"ר ליאת הכט) הינה רופאת שיניים בעלת תואר.D.M.D  מהאוניברסיטה העברית הדסה בירושלים משנת 2001, סיימה התמחות בכירורגיית פה ולסתות בבי"ח ברזילי באשקלון בשנת 2008. רופאה בכירה במחלקה לכירורגיה פה ולסת בבי"ח ברזילי באשקלון. מתמחה בניתוחים מסובכים, השתלות שיניים, השתלות עצם, הרמות סינוס, עקירות מורכבות ועוד. חלק מצוות הרופאים של רשת מרפאות "שיניים". מרצה בנושאים כירורגיים בפורומים שונים. מפרסמת מאמרים בספרות המקצועית. בוגרת קורס טראומה ATLS, וקורס החייאה מתקדמת ACLS. משתתפת באופן קבוע בכנסים מקצועיים, ודואגת להתעדכן בכל החידושים בתחום כירורגיה פה ולסת.

שמעתם על השתלת שיניים מהירה , ללא כאבים, בטוחה ולא יקרה?

רוצים להחזיר את החיוך ולהפסיק להתבייש לפתוח את הפה? מרכזי השתלות שיניים של רשת מרפאות שיניים יחזיר לכם את החיוך והביטחון כמו שהיה לפני.

היתרונות בהשלת שיניים ברשת מרפאות שיניים:

  • הכל תחת קורת גג אחת – כל הטיפולי השינים, גם המורכבים ביותר, במקום אחד
  • אחוזי ההצלחה אצלנו גבוה מאד
  • ניסיון ומקצועיות רבה של רופאים מומחים בהשתלות שיניים, גם לילדים וגם למבוגרים
  • שימוש בציוד טכנולוגי חדיש ומתקדם

למי מתאים השתלת שיניים?

השתלת שיניים מתאימה למי שחסר לו שן אחת ויותר. השתלות שיניים מתבצעות בחו"ל כבר שנים רבות, אך בישראל תחום זה קיבל תאוצה רק בשנים האחרונות, כשמספר מרפאות ורופאים בכירים החלו להתמקצע ולעסוק בנושא של השתלות שיניים באופן קבוע. חשוב לציין שלא כל רופא שיניים הינו מעל מומחיות בהשתלות שיניים ולכן יש לברר את הרקע המקצועי של אותו רופא שיניים שאתם הולכים אליו.

מטרת הטיפול הינה שיפור התפקוד, האסתטיקה ואיכות החיים.

שתל הינו הפתרון המודרני, הטבעי והנוח במקרה של אובדן שיניים – החל מאובדן שן אחת ועד לאובדן של מספר שיניים או כל השיניים בפה.

לשיטה זו יתרונות רבים: סיכויי הצלחת הטיפול באמצעות שתלים הינם גבוהים ולטווח ארוך, על גבי השתלים ניתן להרכיב כתרים, גשרים ותותבות יציבות ונוחות.

השתלת שיניים מספקת פתרון קבוע לפרק זמן ארוך.בזכות השתלים אין צורך להשחיז שיניים בריאות, ניתן לבצע גשר במקום תותבת נשלפת וייצב תותבות שלמות ה"רוקדות" בפה.

מהי השתלת שיניים ?

השתלות שיניים מתבצעות תחת הרדמה מקומית או הרדמה מלאה.השתל הינו גוף מתכתי קטן דמוי בורג, המוכנס לתוך עצם הלסת על מנת לשמש תחליף לשורש השן. לאחר תקופת המתנה המאפשרת את קליטת השתל בעצם, מורכב על השורש המלאכותי מבנה ועליו ניתן לבנות כתר,גשר או לתמוך ולייצב תותבת.

השתל עשוי ממתכת טיטניום שהיא מתכת חזקה המתאימה לרקמות העצם והחניכיים ועומדת בפני הכוחות הפועלים בפה.

השיקום באמצעות שתלים מעניק תחושה ומראה הקרובים ככל האפשר לשן הטבעית ומאפשר אכילה וחיוך בביטחון.

השתלת שיניים – דברים שכל אחד צריך לדעת !

השתלות שיניים חייבת להעשות בידי רופא שיניים מומחה ולא בידי רופא שיניים רגיל, אם זאת, אנו ברשת מרפאות שיניים מקפידים כאשר לקוח מגיע למרפאותינו, הוא יקבל את היחס המגיע לו הכולל:

  • אווירה מרגיעה ונינוחה
  • איבחון מדוייק ומתן מענה מקצועי
  • קבלת שירות רפואי שווה לכל אחד וללא פשרות
  • שימוש בציוד רפואי מהמתקדמים ביותר שיש

על מנת להצליח לאחר הטיפול ולקבל את התוצאה הטובה ביותר יש להקפיד ולשמור על הכללים הבאים:

  • אין לאכול ולשתות בשעתיים הראשונות לאחר השתלת שיניים.
  • ב-24 השעות הראשונות לאחר ההשתלה יש לאכול מאכלים קרים, רכים ונוזליים בלבד (כגון: גלידה,לבן)
  • יש להניח קומפרסים קרים בימים הראשונים על מקום ההשתלה.
  • במשך 10 ימים שלאחר ההשתלה יש לשטוף את הפה עם חומר שטיפה מתאים על פי הוראות הרופא.
  • לאחר כשבועיים יש להגיע למרפאה לשם הוצאת תפרים.
  • במידת הצורך, יש לקחת כדור נגד כאבים.
  • יש לשמור באופן קפדני על היגיינת הפה.

בדיקת רופא
וצילומים חינם!

מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

חובה למלא שדות המסומנים בכוכבית (*)

שתפו:

מה אתם חושבים עלינו?

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד.בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו

פוסטים אחרונים

השתלת שיניים בזאלית – חסרונות

השתלת שיניים בזאלית היא שיטה חדשנית להשתלת שיניים המאפשרת לשקם לסתות עם מחסור משמעותי בעצם. השיטה מבוססת על שתלים ייעודיים בצורת דיסק, המוחדרים לעצם הבזאלית,

רופא שיניים לילדים

בריאות השיניים של ילדים היא חשובה ביותר. שיניים בריאות הן חיוניות לתפקוד תקין של מערכת העיכול, הדיבור והאכילה. בנוסף, שיניים בריאות תורמות לביטחון העצמי של

חניכיים נפוחות: גורמים, תסמינים וטיפול

חניכיים נפוחות הן תופעה שכיחה יחסית, שיכולה להיגרם ממגוון גורמים. ברוב המקרים, נפיחות בחניכיים היא סימן לדלקת חניכיים, מצב שבו החניכיים נדלקות כתוצאה מהצטברות של

בדיקת רופא
וצילומים חינם!

מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

חובה למלא שדות המסומנים בכוכבית (*)


ליאת כהן
הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו :) תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.שרית אברג'ל
רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.עידן פאניאן
הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה
ותיקים ונהנים מועדון צרכנות לאזרחים ותיקים
הפניקס
דויד שילד ביטוח רפואי בין לאומי
מנורה מבטחים
קבוצת מגדל
הראל
חבר זה הכל בשבילך

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

מתוך הבלוג שלנו

IRok

מאז 1984 מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם פניה מהירה בווצאפ 📱 או חייגו 074-774-6166 בדיקת רופא שיניים חינם צילום פנורמי חינם צוות רופאים

קרא עוד »

Dentist Near Me

Why Choose a Dentist Near Me from Shinaim Clinic Network It seems that everyone wonders where to go to the dentist. You’ve probably heard that

קרא עוד »

השתלות שיניים בצפת

למעלה מ – 35 שנות ניסיון. צילום פנורמי חינם בדיקת רופא שיניים חינם מיפוי פה וצילומי נשך חינם שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש

קרא עוד »

השתלות שיניים בנתניה

למעלה מ – 35 שנות ניסיון. צילום פנורמי חינם בדיקת רופא שיניים חינם מיפוי פה וצילומי נשך חינם שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש

קרא עוד »

השתלות שיניים ביבנה

למעלה מ – 35 שנות ניסיון. צילום פנורמי חינם בדיקת רופא שיניים חינם מיפוי פה וצילומי נשך חינם שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש

קרא עוד »
WhatsApp

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

small_c_popup.png

לא שווה לעזוב מבלי לקבל את ההטבה הזאת

בדיקת רופא, צילומי נשך וצילום פנורמי - חינם.

השאירו פרטים ונחזור אליכם

חובה למלא שדות המסומנים בכוכבית (*)

דילוג לתוכן