ClickCease

האויב השקט – כך תנצחו את כאבי השיניים

הרשת פועלת מאז שנת 1984 ולה מעל 40 שנות ניסיון. הרשת מעניקה שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש ומקצועי, ציוד מתקדם ושימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

כאבי שיניים הם אויב שקט ומייסר. הם יכולים לתקוף בהפתעה, להרוס את השגרה היומית, ולהשפיע לרעה על איכות החיים שלנו. רבים מתעלמים מכאבי שיניים קלים בתקווה שייעלמו מעצמם, אך הזנחה כזו עלולה להוביל לבעיות חמורות ומורכבות יותר. במאמר זה נסקור את הסיבות העיקריות לכאבי שיניים, הדרכים להתמודד עמם, ואיך למנוע אותם מלכתחילה. זכרו, על אף הכינוי "האויב השקט", כאבי שיניים אינם גזירת גורל. עם מודעות נכונה והקפדה על בריאות הפה, תוכלו לנצח במאבק הזה.

גורמים לכאבי שיניים

כאבי שיניים נגרמים משלל סיבות, הנפוצות ביותר הן:

עששת (חורים בשיניים)

עששת היא מחלה חיידקית הפוגעת ברקמות הקשות של השן (אמייל ודנטין). החיידקים חודרים דרך סדקים זעירים בשן וניזונים משאריות מזון, תוך כדי ייצור חומצות הממיסות את מבנה השן בהדרגה. בשלבים המוקדמים עששת לא תמיד גורמת לכאב, אך התקדמותה לעומק השן חושפת את העצבים הרגישים ומובילה לכאבים עזים.

מחלות חניכיים

החניכיים הן הרקמה הרכה העוטפת את השיניים. דלקת חניכיים (גינגיביטיס) היא השלב הראשוני של מחלות חניכיים ונגרמת בשל הצטברות פלאק וחיידקים באזור קו החניכיים. סימנים לדלקת כוללים נפיחות, אדמומיות, ודימום בעת צחצוח. אם לא מטופלת בזמן, דלקת החניכיים עלולה להחמיר למחלת חניכיים חמורה (פריודונטיטיס), הגורמת לנסיגת חניכיים, הרס העצם התומכת בשן, ולכאבים כרוניים.

רגישות בשיניים

רגישות בשיניים (רגישות דנטלית) מתארת כאב חד וקצר המופיע בתגובה לגירויים כמו מזון או משקאות קרים, חמים, מתוקים או חמוצים. רגישות נגרמת לרוב בשל שחיקת אמייל או נסיגת חניכיים, החושפות את שכבת הדנטין הרכה והרגישה של השן.

סדקים או שברים בשיניים

חבלה לשן, נשיכה של מזון קשה, או חריקת שיניים כרונית עלולים לגרום להיווצרות סדקים או שברים בשן. אלו חושפים את האזור הפנימי הרגיש של השן ומובילים לכאבים, במיוחד בעת לעיסה.

שיניים כלואות

שיניים כלואות, בייחוד שיני הבינה, הן שיניים שנתקעו בעצם הלסת או בחניכיים ואינן יכולות לבקוע באופן מלא. הן עלולות ללחוץ על עצבים וליצור דלקת וכאב, הנפוץ בעיקר אצל צעירים בתהליך בקיעת שיני הבינה.

פגיעה בעצב השן (Pulpitis) 

מוך השן (ה-pulp) היא הרקמה הרכה בתוך השן המכילה עצבים וכלי דם. דלקת או זיהום בעצב השן גורמים לכאבים עזים ופועמים, רגישות לחום וקור, ולעתים גם נפיחות בפנים. התהליך יכול להיגרם מעששת עמוקה, טראומה לשן, או טיפולי שיניים נרחבים.

סתימות או כתרים פגומים

סתימות ישנות עלולות להישחק או להתרופף, וכתרים עלולים להיסדק לאורך זמן. אלו מאפשרים חדירת חיידקים ואוכל לחלל השן הפנימי, ומובילים לרגישות, כאבים, ואף להתפתחות זיהום.

גורמים נוספים

ישנם מצבים נוספים הגורמים לכאבי שיניים, גם אם הם פחות שכיחים:

  1. ברוקסיזם (חריקת שיניים): שחיקה של השיניים וכאב במפרקי הלסת.
  2. צריכה מופרזת של מזונות או משקאות קרים/חמים: גורמת לעתים לרגישות זמנית בשיניים.
  3. לחץ נפשי ומתח: עלולים להחמיר כאבי שיניים קיימים.

סימפטומים של כאבי שיניים

כאבי שיניים אינם חוויה אחידה ויכולים להתבטא בדרכים שונות אצל אנשים שונים. אלו כמה מהסימפטומים הנפוצים ביותר:

סוגי כאב אפשריים

  1. כאב חד, פתאומי, ממוקד באזור מסוים
  2. כאב פועם, עמום, ומתמשך
  3. כאב עמוק, מקרין ללסת, לאוזן ואף לראש
  4. רגישות למגע, לעיסה, או לגירוי חם/קר/מתוק

תסמינים נוספים

  1. נפיחות בלחי, בפנים, או בחניכיים בקרבת השן הכואבת
  2. חום גבוה (מעל 38 מעלות צלזיוס)
  3. אדמומיות בפנים ו/או בחניכיים
  4. דימום מהחניכיים
  5. ריח רע מהפה וטעם לא נעים
  6. קושי באכילה, לעיסה ובליעה
  7. קושי בפתיחת הפה
  8. הפרעות שינה

חשוב לציין שאין להתעלם מכאבי שיניים. גם אם הכאב חולף מעצמו לתקופה מסוימת, הוא עלול לחזור בעוצמה רבה יותר ולהעיד על בעיה רצינית המצריכה טיפול מיידי.

טיפול בכאבי שיניים 

הטיפול הנכון לכאבי שיניים מותאם לסיבה הספציפית. ניתן לחלק את דרכי הטיפול לשתי קטגוריות רחבות:

טיפול עצמי

כאשר הכאב נסבל או כאשר לא ניתן להגיע לרופא שיניים באופן מיידי, ישנן מספר פעולות שיכולות להקל על כאבי שיניים באופן זמני:

  1. משככי כאבים: תרופות ללא מרשם כמו אקמול (פרצטמול) או איבופרופן (אדוויל, נורופן) יכולות לסייע בהפחתת כאב ורגישות בשיניים. הקפידו לקרוא את עלון התרופה ולהשתמש בתכשיר לפי ההנחיות.
  2. שטיפות פה אנטיספטיות: שטיפות המכילות כלורהקסידין או תמיסת מי מלח יכולות לסייע בהפחתת דלקת, זיהום ורגישות בחלל הפה.
  3. ג'ל אלחוש מקומי: ישנם ג'לים ייעודיים למריחה מקומית על חניכיים או שיניים רגישות, המכילים חומר מאלחש. אלו מספקים הקלה זמנית.
  4. קומפרסים קרים: הנחת קומפרס קר או שקית קרח עטופה במגבת על הלחי באזור השן הכואבת יכולה להפחית נפיחות וכאב. הימנעו ממגע ישיר של קרח עם העור.
  5. הימנעות מגירויים: השתדלו להימנע מאכילת מזונות או משקאות קרים, חמים, מתוקים או חומציים במיוחד וכן ממזון קשה הדורש לעיסה מאומצת, במידה והם מעוררים כאב.

טיפולים מקצועיים

כדי לטפל בבעיה העומדת בבסיס כאב השיניים יש לפנות בהקדם האפשרי לרופא שיניים. לאחר אבחון הבעיה, הטיפול יכול לכלול הן טיפולים משמרים והן טיפולים כירורגיים:

טיפולים משמרים

  1. סתימות: טיפול בעששת ע"י ניקוי החלל הנגוע ומילוי בסתימה.
  2. טיפולי שורש: ניקוי יסודי והסרת דלקת או זיהום מעצב השן.
  3. ניקוי עמוק ותרופות לחיזוק החניכיים: במקרים של מחלות חניכיים.
  4. כתרים וגשרים: להחזרת מבנה שן פגומה או להחלפת שיניים חסרות.

טיפולים כירורגיים

  1. עקירות: הסרת שן פגומה שאינה ניתנת לשימור.
  2. ניתוחי חניכיים: במקרים חמורים של מחלות חניכיים.
  3. השתלות דנטליות: החלפת שן חסרה באמצעות שתל מלאכותי.

מניעת כאבי שיניים 

החדשות הטובות הן שרוב מקרי כאבי השיניים ניתנים למניעה באמצעים פשוטים שכולנו יכולים ליישם:

צחצוח שיניים קפדני פעמיים ביום

  • השתמשו במברשת שיניים רכה (מומלץ חשמלית) והחליפו אותה כל 3-4 חודשים.
  • השתמשו במשחת שיניים המכילה פלואוריד, הקפידו לצחצח את כל משטחי השן, כולל השטח החיצוני, הפנימי והמשטח הלעיסי.
  • צחצחו את השיניים למשך שתי דקות לפחות, פעמיים ביום.
  • הקפידו לצחצח גם את קו החניכיים בתנועות עדינות של סיבוב, כדי להרחיק רובד חיידקים שהצטבר באזור.

שימוש בחוט דנטלי פעם ביום

ניקוי יסודי בין השיניים עם חוט דנטלי או מברשת בין-שינית מסיר רובד חיידקים ושאריות מזון מהאזורים אליהם מברשת השיניים אינה מגיעה. מומלץ לבצע זאת אחרי צחצוח השיניים, לפני השינה.

תזונה מאוזנת להגנה על השיניים

  • הגבילו צריכה של מזונות ומשקאות מתוקים וסוכריים, המעלים משמעותית את הסיכון לעששת.
  • הימנעו מנשנושים תכופים של מאכלים אלו. אם בכל זאת צרכתם, שטפו את הפה היטב במים מיד לאחר מכן.
  • העדיפו מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, פירות וירקות, המסייעים בניקוי טבעי של השיניים ותורמים לחיזוק החניכיים.
  • שתו כמות מספקת של מים מדי יום, המסייעים לשטיפת חלל הפה ומשפרים את ייצור הרוק, המסייע בהגנה על השיניים.

הימנעות מעישון וצריכת אלכוהול

עישון ושימוש במוצרי טבק, כמו גם צריכת יתר של אלכוהול, פוגעים בבריאות החניכיים, מחלישים את מערכת החיסון הכללית, ומעלים את הסיכון למחלות שיניים וחניכיים.

ביקורים סדירים אצל רופא השיניים

מומלץ לבקר אצל רופא השיניים לבדיקה וניקוי כל חצי שנה. כך אפשר לאתר בעיות מתפתחות ולטפל בהן בשלבים מוקדמים, לפני שגורמות לכאב או לסיבוכים.

טיפול מוקדם: אם נתקלתם ברגישות בשיניים, נפיחות או כאבים – אל תתעלמו. גשו בהקדם האפשרי לבדיקה אצל רופא השיניים. טיפול מוקדם מונע סיבוכים והחמרה של המצב.

טיפים נוספים

  1. צחצוח עדין: צחצוח אגרסיבי מדי עם מברשת קשה ובכוח רב עלול לפגוע באמייל השן ולחשוף את השכבות הרגישות. הקפידו לצחצח בתנועות סיבוביות עדינות.
  2. כלי עזר לניקוי בין השיניים: מברשות בין שיניות או מקלון חוט דנטלי מגיעים ביעילות למרווחים בין השיניים. התייעצו עם רופא השיניים בנוגע לסוג וכלי העזר המתאימים לכם ביותר.
  3. מסטיק ללא סוכר לאחר הארוחות: לעיסת מסטיק ללא סוכר מגבירה את ייצור הרוק בפה, המסייע בשטיפה טבעית של חומצות וחיידקים. בחרו מסטיק המכיל תחליף סוכר בשם קסיליטול, המוכח כמסייע בהפחתת עששת.

חשיבות הטיפול המידי בכאבי שיניים 

  1. מניעת סיבוכים וזיהומים: כאבי שיניים שמעידים על עששת, זיהום בעצב, או בעיה אחרת אינם חולפים מעצמם. ללא טיפול מתאים, המצב יחמיר, עלול לגרום לסיבוכים רציניים, ואף להתפשט לאזורים אחרים בגוף.
  2. כאבי שיניים כסימפטום לבעיה חבויה: לעתים כאבי שיניים מעידים על בעיה בריאותית שאינה קשורה ישירות לפה, כמו למשל זיהום בסינוסים או בעיות לב. אבחון וטיפול מוקדמים חשובים לאיתור הגורם האמיתי והתמודדות יעילה.
  3. הקשר בין בריאות הפה לבריאות הגוף הכללית: מחלות חניכיים ועששת מעלות את הסיכון למחלות שונות, ביניהן סוכרת, מחלות לב וכלי דם, דלקת ריאות ועוד. שמירה על בריאות הפה היא חלק בלתי נפרד משמירה על בריאות הגוף כולו.

סיכום 

כאבי שיניים הם בעיה שכיחה שרובנו נחווה בשלב זה או אחר בחיים, אך היא אינה גזירת גורל. בעזרת הקפדה על היגיינת פה טובה, ביקורים סדירים אצל רופא השיניים, ותשומת לב לסימנים מוקדמים, ניתן למנוע את רוב מקרי כאבי השיניים.

אם אתם מתמודדים עם כאבי שיניים, אל תדחו את הטיפול ואל תנסו להתמודד עם הכאב לבד. פנו לרופא השיניים שלכם בהקדם האפשרי לטיפול מתאים. זכרו, טיפול מוקדם הוא המפתח למניעת סיבוכים והחמרה של המצב. שמירה על בריאות הפה היא השקעה חשובה לבריאותכם הכללית!

ניתן לשתף את התוכן כאן:

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

074-774-6616

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

הלבנה

בסיום טיפול שיניים, השלמת מראה הפנים שלנו זה שיניים לבנות. הלבנת שיניים היא התכשיט לחיוך מושלם.

שיננית

מרכיב משמעותי במניעת דלקות חניכיים ושימור בריאות הפה והשיניים הוא ביקור תדיר אצל השיננית

יישור שיניים

לא רק בגלל החשיבות האסתטית. יישור שיניים מתקן גם את צפיפות ורווחי השיניים ומשפר את היגיינת הפה בנוסף לשיפור הביטחון העצמי

שתלים

תחליף מלאכותי לשיניים ופתרון לשיקום פה אסתטי שלא באמצעות תותבות

כתרים

פתרון מלאכותי לשיקום השן לאחר נזק קשה או לצורך שיקום על שתלים. כיום יש סוגי כתרים שונים" חרסינה, זירקוניה, זירקוניה מנוליטי ו EMAX

אסתטיקה

ציפויי שיניים, השלמת כותרת ויישור שיניים בלתי נראה - הם הפתרונות לאסתטיקה דנטלית במראה השיניים הקדמיות.

שרית אברג'ל

מרפאת שיניים פתח תקווה

רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.

עידן פאניאן

מרפאת שיניים אשדוד

הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה ומסופק בטירוף. תודה.

ליאת כהן

מרפאת שיניים פתח תקווה

הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו ? תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.

רחל קטורזה‎

מרפאת שיניים ד״ר בוחניק

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד. בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו.

מרפאות שיניים ד״ר עמוס בוחניק לוגו
שנות פעילות
0
מרפאות
0
רופאים ושינניות
0
עובדי המרפאות
0

סיפור הקמת רשת שיניים

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 25 סניפים בפריסה ארצית – אילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), שיקום הפה (כגון מבנים, כתרי חרסינה, כתרי זירקוניה למיניט ועוד ותותבות), כירורגיה והשתלות דנטאליות, טיפולי שיננית הכוללים הסרת אבנית והדרכה בהיגיינה אוראלית, יישור שיניים מכל הסוגים, וטיפולי אסתטיקה דנטאלית.

למעלה מ- 40 שנה אנו כאן כדי להעניק לכם שירות ולדאוג שתצאו מהמרפאה עם חיוך גדול.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

מה מיוחד ברשת שיניים?

קשה לבחור רופא שיניים. אף אחד לא הולך לרופא שיניים מתוך הנאה, והעובדה כי אתה שוכב, חסר אונים, על הכיסא והרופא בו בחרת אמון על הטיפול באופן מוחלט, הופכת את ההחלטה אף לקשה יותר. מעבר לכך, טיפולי שיניים הינם טיפולים כואבים בדרך כלל וכרוכים בהוצאה כספית לא מבוטלת. אז איך בוחרים? איך יודעים שהרופא בו בחרנו יטפל בנו כמו שצריך, ימנע מאתנו כאב וזמן מיותר ויגבה תשלום רק על מה שצריך באמת? לא פשוט…

מהו היתרון של מרפאות הרשת על פני מרפאה קטנה?

היתרון הבולט ואחת מאבני הדרך של הרשת, הוא מתן כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת/ אומר ד"ר עמוס בוחניק, "לפני שהוקמה הרשת, מטופל שהיה מגיע לרופא השיניים הופנה על ידו לא פעם, לרופאי שיניים אחרים בהתאם לטיפול לו הוא נזקק. מאחר וזה היה המצב באותן שנים, יצרנו פתרון המקל על המטופל, חוסך ממנו את ההתרוצצות ומעניק לו שירות מלא. וכך, הוקמו והתבססו המרפאות שלנו כמרפאות 'all in one', אליהן הצטרפו מרפאות נוספות המאפשרות למטופל לקבל את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת".

משפחתית וטיפול מסור וצמוד

לכל מרפאה יש מנהל רפואי האחראי על כל ההיבטים הרפואיים והמקצועיים של המרפאה ושל כלל הרופאים בה. צוות המרפאה כולל סייעת מיומנת ומקצועית לכל רופא, מנהלת סניף האחראית על הצד האדמיניסטרטיבי, כח האדם ושירות לקוחות. וכן, צוות קבלה ומשרד שנותן מענה לקביעת תורים, גביית תשלומים וטיפול בכל בקשה של הלקוחות. גם מבחינת חידושים טכנולוגיים לא נשארת הרשת מאחור והיא צועדת עם התפתחות הטכנולוגיה ומשתמשת בחומרים חדשים ומתקדמים ומכשור חדש שיוצא לשוק נכנס בהדרגתיות לסניפים השונים. מדיניות הרשת מאפשרת לרופאים לבחור את סוג החומרים בהם הם רוצים להשתמש ולא משפיעה על החלטתם המקצועית, למרות שלעיתים קיימים הבדלים מהותיים בעלויות
רשת המרפאות התקשרה עם אחת המעבדות הגדולות בישראל, המספקת להן את כל שירותי טכנאות השיניים.

מאמרים נבחרים

כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים, גם הידוע כאורתודונטיה, הוא אחד מהטיפולים הדנטליים הנפוצים והחשובים ביותר. מטרתו העיקרית היא לתקן עיוותים בסידור ובתנועה של השיניים, על מנת להשיג חיוך יפה, נשיכה מאוזנת ובריאות אורלית כוללת. נתונים מראים שכ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת זקוקה לטיפול יישור שיניים, והביקוש לשירותים אלה רק עולה עם השנים. תהליך יישור השיניים מתחיל בהערכה מקיפה ע"י רופא אורתודונט מומחה, שבודק את מצב השיניים, הלסתות והפנים. על בסיס זה מוצב תכנון טיפול מותאם אישית, הכולל את שיטת

קרא עוד »

 האם יין לבן או אדום מכתימים את השיניים?

כולנו רוצים חיוך לבן, בוהק ובריא. זה מעלה את הביטחון העצמי, משדר בריאות, ואין כמו חיוך יפה להאיר פנים. אבל עבור חובבי יין, החתירה לחיוך המושלם יכולה להיות מאתגרת. כולנו שמענו שיין, במיוחד יין אדום, גורם לכתמים בשיניים. האם זה אומר שעלינו לוותר על המשקה האהוב כדי לשמור על שיניים לבנות? במדריך זה, נצלול עמוק לעולם של יין וכתמים ונבין מה באמת קורה לשן שלנו כשאנחנו לוגמים קברנה סוביניון או כוס שרדונה צוננת. להבין כיצד

קרא עוד »

האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?

בקיעת השיניים היא אחד מהתהליכים החשובים והמשמעותיים בהתפתחות התינוק. החל מהחודשים הראשונים לחייו, התינוק עובר תהליך הדרגתי של צמיחה והבקעה של שיניים חלב, שישמשו אותו בהאכלה, לעיסה ודיבור בשנותיו הראשונות. תהליך זה הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות הכללית של התינוק – מוטורית, קוגניטיבית וחברתית-רגשית. למרות שבקיעת השיניים נחשבת לתהליך טבעי, לא פעם הורים מודאגים לנוכח עיכובים או שינויים בדפוס הבקיעה הצפוי. השאלה "האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?" היא שכיחה בקרב הורים

קרא עוד »

 מתי רצוי לקחת את הילד לראשונה לרופא השיניים?

ההורים יודעים עד כמה השיניים של ילדיהם חשובות לבריאותם ולהתפתחותם התקינה. אך מתי הזמן המיטבי להביא את הילד לביקור הראשון אצל רופא השיניים? שאלה זו מטרידה רבים, שכן הטיפול בשיניים של הילד במהלך השנים הראשונות לחייו הוא קריטי להבטחת בריאות השיניים והחניכיים שלו לטווח הארוך. בפוסט זה, נבחן את הגורמים המרכזיים בקביעת הזמן המתאים לביקור הראשון אצל רופא השיניים. נלמד על התפתחות השיניים בגיל הינקות והפעוטות, נדון בחשיבות הביקור הראשוני ובמה שניתן לצפות ממנו, ונספק

קרא עוד »

האם זה נכון שבקבוק או הנקה בלילה מזיקים לשיניים?

אחת השאלות הנפוצות ביותר שמעסיקות הורים לתינוקות ופעוטות היא האם מתן בקבוק או הנקה במהלך הלילה עלולים להזיק לשיניים המתפתחות של הקטנטנים. חששות אלו מוצדקים לחלוטין, שכן תופעה המכונה "עששת הבקבוק" מהווה סיכון אמיתי לבריאות הפה של ילדים. עששת הבקבוק יכולה לגרום לכאבים, זיהומים, ואף אובדן מוקדם של שיניים – מה שמשפיע לא רק על רווחתו של הילד בהווה, אלא גם עלולה להיות לכך השלכות על התפתחות הדיבור, התזונה והביטחון העצמי שלו בעתיד. מהי עששת

קרא עוד »

מהי גרידת חניכיים/הקצעת שורשים?

בריאות החניכיים שלנו אינה רק עניין של חיוך יפה, אלא מרכיב חשוב בבריאות הכללית של הגוף! מחלות חניכיים נגרמות מהצטברות חיידקים ורובד חיידקי (פלאק), וללא טיפול הן עלולות להוביל לנסיגת חניכיים, ריח רע מהפה, אובדן שיניים, ואף להשפיע לרעה על מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. במאמר זה נסקור לעומק את מחלות החניכיים, נפרט כיצד גרידת חניכיים (הקצעת שורשים) יכולה לטפל בבעיה ולמנוע סיבוכים, ונדגיש את החשיבות של הקפדה על היגיינת הפה המעולה למניעת מחלות חניכיים

קרא עוד »

 כיצד להתמודד עם חרדה מרופא השיניים?

פחד מרופא השיניים הוא תופעה נפוצה להפליא. עבור אנשים רבים, הביקור אצל רופא השיניים הופך למקור למתח, דאגה, ובמקרים חמורים אף עלול להוביל לדחייה מוחלטת של טיפולים חיוניים. השלכות שליליות אלו פוגעות באופן ישיר בבריאות הפה, שבתורה משפיעה על איכות החיים הכללית שלנו. המדריך הזה נועד לספק לכם כלים מוחשיים, מדעיים וישימים שיעזרו לכם לצמצם משמעותית את החרדה, לטפל בבריאות הפה שלכם בביטחון, ואף לפתח חוויה חיובית בהקשר של רופא השיניים. הבנת הפחד הגדרת דנטופוביה

קרא עוד »

שיני בשר

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו. במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות

קרא עוד »

 איך נוצר ריח רע מהפה? 

ריח רע מהפה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא מצב נפוץ ביותר המשפיע על איכות חיינו. לכולנו יצא לחוות ריח פה לא נעים באופן זמני, אך אצל אנשים רבים מדובר בבעיה כרונית הגורמת למבוכה ולחוסר ביטחון. במדריך זה נסקור לעומק את הגורמים השונים לריח רע מהפה ונציג את הדרכים האפקטיביות ביותר למניעה וטיפול. גורמים שכיחים לריח רע מהפה  היגיינת פה לקויה   הגורם מספר אחת: רוב המקרים של ריח פה לא נעים נובעים מהיגיינת פה לא מספקת.

קרא עוד »
WhatsApp

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן