אובדן שיניים בלסת העליונה גורם לספיגה של העצם ולהגדלת הסינוס. במקרים בהם נדרש לבצע שתל באזור האחורי של הלסת העליונה ואין מספיק נפח עצם, יש צורך לבצע מילוי עצם. ספיגת עצם מתרחשת מיד לאחר עקירת השן, בדרך כלל אם עובר זמן רב בין עקירת השיניים לבין השיקום נשארת עצם מועטה ולא ניתן לשקם את החוסר בגלל מחסור בעצם.
מדוע לבצע טיפול הרמת סינוס?
בטיפול הרמת סינוס (או הרמת סינוסים שמידי פעם מכנים) מגדילים את כמות העצם האוחזת בשתל באמצעות תחליף עצם כדי ליצור גובה עצם שיאפשר השתלות דנטאליות.
פעולה זו מאפשרת השתלה דנטלית בחלקה האחורי של הלסת העליונה בביטחון.
טיפול הרמת סינוס במרפאותינו כולל:
מקצועיות ואמינות – הטיפול נעשב בידי רופאים מומחים בעלי ניסיון של שנים.
אחוזי הצלחה ואמינות – הטיפול נעשה בידי רופאים מומחים בעלי ניסיון של שנים.
טיפול בהרדמה – ישנה אפשרות לטיפול שיניים באמצעות הרדמה מלאה או חלקית כדי להקל בכאב.
ציוד חדשני – הציוד במרפאות הרופאים הן מהמתקדמות ביותר.
סוגי הרמת סינוס
ישנם שני סוגים עקיריים של הרמת סינוס. הרמת סינוס סגורה והרמת סינוס פתוחה. הרמת סינוס פתוחה מבוצעת כאשר כמות העצם פחותה מגבה של 5 מ"מ , ממש כמו פתיחת חלון מהצד, מילוי עצם כתושה, המתנה להחלפת העצם הכתושה בעצם היא בממוצע בין שישה עד שמונה חודשים.
הרמת סינוס סגורה מבוצעת מתוך חלל הפה בשונה מהרמת סינוס פתוחה שנעשית מהצד, ובה דוחסים עצם אל תוך חלל הסינוס דרך פתח קטן שמבוצע מתחת לעצם.
סיכון וסיכוי
רמת ההצלחה של ביצוע הרמת סינוס עומדת על כ-90% עד 95%. כישלון של הטיפול יכול להיגרם עוד בזמן ביצוע הטיפול עצמו אם רירית הסינוס (הממברנה השניידריאנית), נקרעת. במקרה כזה עשוי המנתח לתקן את הממברנה הקרועה, או להחליט להפסיק את הניתוח. לאחר כ-4 חודשים מתאחה שוב הממברנה וניתן לבצע ניסיון נוסף. סיבוכים מוכרים של תהליך הרמת סינוס הם כאב, נפיחות, זיהום, ואף דלקת כרונית של הסינוס. מרבית תופעות הלוואי יחלפו בתוך מספר ימים מביצוע התהליך.