שיניים קבועות שלא צומחות
הידעת ששיניים קבועות יכולות להפסיק לצמוח? זה נכון! ואם אתה אחד מהאנשים הרבים שמושפעים מכך, כדאי לך מאד להמשיך לקרוא. במאמר זה, נדון במצב
מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
חובה למלא שדות המסומנים בכוכבית (*)
השתלות שיניים חייבת להעשות בידי רופא שיניים מומחה ולא בידי רופא שיניים רגיל, אם זאת, אנו ברשת שיניים מקפידים כאשר לקוח מגיע למרפאותינו, הוא יקבל את היחס המגיע לו הכולל:
מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
בס"ד
השתלת שיניים, היא חלק אינטגראלי מפעילות המרפאה שלנו באילת. ד”ר עמנואל בלילתי, מומחה לכירורגיה ושיקום הפה, ישמח לעזור לכם להשיב את החיוך (המלא) לפנים שלכם. אם חסרה לכם שן או כמה שיניים – ניתן לעשות היום השתלת שיניים באופן פשוט ומקצועי ואיכותי, עם התפתחות המדע וצבירת הנסיון הרב בתחום זה – השתלת שיניים נחשבת היום כפעולה פשוטה אם אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד, 95% הצלחה לפחות.
אם חסרה לך שן או שיניים בפה – חשוב לעשות השתלת שיניים. החיסרון בשן, בין אם זה מחמת מכה ח"ו, או מחמת גיל – יכול לגרום לשינויים במבנה הכללי של הלסת, או לשינויים בתנוחות השיניים הקיימות. כדי למנוע תופעות אלו יש "שתל דנטלי" – כלומר שן מלאכותית המושתלת ללסת, ונראית ומתנהגת כמו שאר השיניים הטבעיות שלכם.
ההשתלות נעשות בכמה שלבים, ומשתנה מאדם לאדם לפי מצב השיניים והלסת שלו. חשוב להדגיש שהתהליך כולו לוקח כמה חודשים, על מנת לתת ללסת להסתגל למצב בצורה מיטבית, ויש להתאזר בסבלנות הנדרשת. ישנם שיטות להשתלת שיניים במהירות רבה יותר, אך גם הסיכון לחוסר הצלחת הניתוח הוא גדול יותר, ויש להתייעץ עם הרופא, לגבי הטיפול המתאים למבנה ואיכות הלסת והשיניים שלכם.
1) מפגש עם הרופא וצילומים: ראשית כל יש להיפגש עם הרופא הכירורגי ד”ר עמנואל בלילתי, שייתן את חוות דעתו האם צריך באמת לעשות שתל דנטלי, ובאיזה אופן. בשביל זה תצטרכו לעשות צילומי רנטגן או CT לכל איזור הפה והלסת, ויתרשם מהממצאים. הרופא יבדוק את רגישותכם לתרופות וכיו"ב, וייתן לכם מרשם לאנטיביוטיקה שאותה תתחילו לקחת כיומיים לפני ניתוח ההשתלה עצמו.
2) עקירת השן הפגועה במידת הצורך – במידה והגעתם למרפאה בגלל שן שנפגעה – הפעולה הראשונה שתצטרכו היא עקירת השן מהשורש שלה. והמתנה של כמה ימים עד לירידת הנפיחות וחזרת הלסת למצבה היציב הראשוני. במידה והשן נפלה באופן טבעי – תוכלו לדלג על השלב הזה…
3) אם יש צורך – השתלת עצם (קיבועים מתכתיים) בלסת – במקרים מסויימים העצם של הלסת אינה מספיק חזקה כדי לקבע עליה שתל, או שאין מספיק מקום לכך – במקרים אלו לעשות השתלת קיבועים מתכתיים (עפ"י רוב מטיטניום) שיהוו "שורש מלאכותי" בתוך הלסת. לאחר השתלת העצם יש צורך להמתין כמה שבועות עד להחלמה המלאה של הלסת, על מנת להמשיך בתהליך ההשתלה. כמובן שאם עצם הלסת היא מספיק חזקה ובריאה כדי לקבל בתוכה את השתל עצמו, אין צורך בקיבועים מתכתיים וניתן לעבור לשלב הבא:
4) קיבוע השתל הדנטלי – כאמור, כיומיים לפני הניתוח הזה יצטרך המטופל להתחיל לקחת אנטיביוטיקה למשך כשבוע. ה"שתל" עצמו הוא מוצר מתכתי דמוי בורג, שאותו משתילים לתוך קו החניכיים בלסת עצמה (או בקיבועים המתכתיים כמבואר בשלב 3). על השתל הזה נרכיב יותר מאוחר את ה'כתר' כלומר את השן המלאכותית הקבועה. בינתיים הרופא יכסה את השתל, וייתן כשבועיים עד להחלמת הפה והלסת מהניתוח, וירידת כל הנפיחות (ולעיתים גם שטפי הדם) מהפנים.
5) החשיפה ומסירת הפליפר – לאחר כשבועיים בערך המצב בלסת נרגע, וניתן לעבור לשלב החשיפה – כלומר חושפים את החלק העליון של השתל, על ידי שמוציאים את הכיסוי שהרופא שם על גביו. הרופא מתקין את המבנה המתכתי על השתל בתהליך קל שלוקח כמה דקות ספורות. ה'מבנה' הינו המוצר שמוברג ל'שתל' (שנמצא בתוך החניכיים) ואליו תתחבר השן המלאכותית (הכתר) עצמו – כלומר המבנה בעצם 'מתווך ומחבר' בין השתל לבין הכתר. לאחר ה'חשיפה' שעורכת כמה דקות ספורות, יש להמתין מספר חודשים (כחצי שנה) עד שהלסת מקבלת את הצורה הקבועה שלה שעליה ניתן יהיה לשים את הכתר (השן המלאכותית עצמה, מבלי חשש שהיא תזוז בגלל תנועה ולחץ של השינים האחרות עליה.
כיון שמדובר על תקופה של חצי שנה ללא שן, יש אנשים רבים שמעדיפים להשתמש ב'פליפר' שהוא שן חרסינה זמנית המתאימה לתקופה זו, ונראית כמו שן רגילה לכל דבר. הדבר מקובל ונפוץ יותר כשהשתל נעשה בשיניים הקדמיות של הפה.
6) בחירת השן המלאכותית – לאחר תקופה של כמה חודשים (בממוצע כחצי שנה) מגיע המטופל כדי לבחור את ה'כתר' כלומר השן הקבועה שתהיה לו בפה, בע"ה עד סוף החיים. הרופא לוקח מידות, בוחר צבע הזהה לשיניים הסמוכות, ומזמין את השן מהמעבדות. לאחר כשבוע השן המלאכותית מגיעה ובפעולה פשוטה של כמה דקות (מוצאים את הפליפר, אם יש ו)מבריגים את השן המלאכותית ומקבעים אותה לשתל.
ישנה גם אפשרות זולה יותר ופחות מקובלת ומומלצת לבחור בשן מלאכותית נשלפת ולא קבועה, שהיא מסגרת מתכתית שניתן להוציאה על מנת לנקות אותה או להחליף אותה. אך כאמור, האפשרות הרגילה והמקובלת היא בבחירת שן תותבת קבועה (כתר).
לא. כל הפעולות הכירורגיות נעשות בהרדמה חלקית של האיזור שבו מטפלים על ידי זריקה מקומית. מבחינה זו אין הבדל גדול בין הטיפול של השתל לשאר הטיפולים במרפאת השיניים. ייתכן שבמהלך הטיפול תרגישו חוסר נעימות או לחץ על הלסת, אך לא תרגישו את הניתוח עצמו כמובן.
במקרים מיוחדים, של רגישות לחומר המרדים או פחד מטיפולים וכו' יהיה ניתן לבצע הרדמה מלאה (לא תמיד ניתן לעשות זאת באילת) וייתכן שעל ידי זה גם לחבר חלק מהפעולות ולקצר מעט את הזמן עד לקבלת התותבת הקבועה.
לאחר ההשתלות, צפוי שהמטופל ירגיש למשך כמה ימים, התופעות הבאות הם רגילות ונורמאליות:
אם אחר מהסימנים האלו מחמיר לאחר כמה ימים – יש לפנות מיד לרופא השיניים.
כאמור, אחוזי ההצלחה של השתלת השיניים עומד על מעל 95%. אולם יש בעיות או סיבוכים נדירים שיכולים להתרחש בהשתלות שיניים כמו בכל טיפול כירורגי אחר. כגון זיהום במקום השתל, נזק לשיניים הסמוכות או לחניכיים. . אם אתה דן באפשרות של השתלת שיניים עם רופא השיניים שלך או המנתח הפה, הם ידונו בסיכונים אלה ויתייחסו לחששות שלך לקראת ההליך.
כדי להעלות את אחוזי ההצלחה של הניתוח, עליך לשמור על חניכיים ושיניים בריאות ולהיזהר מדברים שעלולים להזיק להם:
כן. יש טיפולים קצרים יותר להשתלת שיניים, כפי שיכול להיות ששמעתם מפרסומים שונים. באופן כללי השתלת השיניים הקלאסית (הרב-שלבית) שעליה כתבנו למעלה היא הכי בטוחה ואמינה אך לוקחת כמה חודשים עד שהתהליך מסתיים.
אם אתם ממהרים מאד ואין לכם אפשרות לחכות כל כך הרבה זמן עד סיום תהליך ההשתלה, תוכלו להשתמש באחת הדרכים הבאות, אלא שיש לשים לב שמבנה העצמות והלסת שלכם אכן מתאימה לפעולה כזו שיוצרת לחץ גדול יותר על החניכיים ועל הפה, ועלולה לגרום נזק לחלק ניכר מהאכלוסיה.
סוג השתלה שמתאים רק למטופלים בעלי צפיפות וחוזק עצם החניכיים. ביום אחד שמים את השתל ומשאירים אותו פתוח ללא כיפה, ומיד לאחר תקופת ההחלמה (שבועיים) שמים את הכתר (השן המלאכותית) מבלי שמחכים לחשיפת השתל שקבור בלסת, כמו בהשתלה הקלאסית. כאמור, בשל מהירות הטיפול חשוב מאוד לוודא כי המטופל עונה על כל הקריטריונים לביצוע השתלות מסוג זה.
שיטה חדשנית יחסית בתחום ההשתלות, וכשמה כן היא, העמסה מיידית של כל השלבים בהשתלה בפעם אחת: באותו טיפול עם הרדמה וניתוח: גם מחדירים את השתלים הדנטליים וגם מחברים את השן הקבועה, בפעולה כירורגית אחת רצופה.
חשוב לציין כי טיפול זה איננו מתאים לכולם וכי על המטופל לעמוד בקריטריונים כגון, מצב בריאותי תקין, צפיפות ואיכות עצם גבוהה, מנשך תקין ועוד.
שיטה חדשנית ומתקדמת שפותחה בפורטוגל, נועדה לתת מענה לאנשים שחסר להם רצף של שיניים, ושרקמת העצם של הלסת שלהם אינה מספיק חזקה כדי לעשות בה את ההשתלות. בטיפול זה, מתצבע העמסה של לסת שלמה, מחוברת לעצם ב4\6 מקומות, תוך התערבות כירורגית מינמאלית. ההכנה להשתלה זו נעשית בצורה ממוחשבת חדשנית, המתחשבת במצבו הבריאותית של המטופל. במרבית המקרים, הטיפול מסתיים באותו יום, והמטופל חוזר לשגרת חייו עוד באותו יום.
ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד.בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו
רחל קטורזה
מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
חובה למלא שדות המסומנים בכוכבית (*)
הידעת ששיניים קבועות יכולות להפסיק לצמוח? זה נכון! ואם אתה אחד מהאנשים הרבים שמושפעים מכך, כדאי לך מאד להמשיך לקרוא. במאמר זה, נדון במצב
לשיניים תפקיד חשוב במראה ובביטחון העצמי שלנו. הם אחד הדברים הראשונים שאנשים רואים כשאנחנו מחייכים, והם יכולים לעשות הבדל משמעותי במראה הכללי שלנו. לרוע המזל,
שיניים לקשישים הוא היבט חשוב אך לעיתים קרובות מתעלמים ממנו בטיפול בבריאות הקשישים. ככל שאנו מתבגרים, השיניים והחניכיים שלנו עלולות להיות רגישות יותר למחלות וריקבון.
מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
חובה למלא שדות המסומנים בכוכבית (*)