ClickCease

טיפולי שיניים בהיריון מה מותר ומה אסור? 

הרשת פועלת מאז שנת 1984 ולה מעל 40 שנות ניסיון. הרשת מעניקה שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש ומקצועי, ציוד מתקדם ושימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

הריון הוא תקופה של שינויים מרגשים והכנות אינטנסיביות לקראת קבלת פניו של תינוק חדש. בעוד שאת אולי שקועה בבחירת השם המושלם, עיצוב חדר הילדים, והתאמת המלתחה שלך לבטן ההולכת וגדלה, ישנו היבט בריאותי חשוב נוסף שכדאי לתת לו תשומת לב – בריאות הפה שלך! שינויים הורמונליים, הקאות בוקר, ותשוקות למזונות עתירי סוכר עלולים להשפיע על בריאות הפה שלך במהלך ההיריון. למעשה, שמירה על שיניים וחניכיים בריאות היא לא רק חשובה לך, אלא יש לה השפעה מכרעת גם על בריאותו של העובר המתפתח. במדריך זה, נצלול לעומק ונבין מהם הטיפולים הבטוחים בהיריון, אלו שממש מומלצים, וממה כדאי להימנע כדי שתוכלי לחייך בביטחון בכל שלבי ההיריון.

למה בריאות השיניים חשובה פי כמה בהיריון?

ההיריון מביא עמו שינויים הורמונליים משמעותיים בגוף, ואלו משפיעים בין השאר גם על החניכיים. העלייה ברמות הפרוגסטרון והאסטרוגן עלולה לגרום לרגישות יתר, נפיחות, ואפילו דימום בחניכיים. מצב שכיח זה נקרא "דלקת חניכיים של ההיריון" (pregnancy gingivitis), והוא מגביר משמעותית את הסיכון שלך להתפתחות זיהומים ודלקות בחלל הפה. מעבר להשפעות ההורמונליות הישירות, גם אם את סובלת מהקאות בוקר תכופות או חווה תשוקות למזונות מתוקים ועמילניים (שכיח מאוד בהיריון!), בריאות השיניים שלך נמצאת בסיכון מוגבר. החומציות של הקאות פוגעת באמייל השן, ושרידי המזון עלולים להוביל להצטברות פלאק ולהתפתחות עששת.

מותר ואף מומלץ – טיפולים שגרתיים 

אולי שמעת מיתוסים לפיהם לא מומלץ לבצע טיפולי שיניים בהיריון, אך חשוב להדגיש שטיפולים חיוניים לשמירה על בריאות הפה שלך אסורים לדחייה. חשוב במיוחד להקפיד על המעקבים הבאים אצל רופא השיניים במהלך ההיריון:

ניקוי שיניים מקצועי

ההמלצה כיום היא לנקות אבנית ורובד חיידקים ("גירוד והחלקה") לפחות פעם אחת במהלך ההיריון, ואף פעמיים אם את סובלת מרגישות בחניכיים או סימנים של דלקת. ניקוי מקצועי מסייע בהסרת הפלאק והחיידקים המצטברים, אותם קשה לעיתים להסיר לגמרי בצחצוח ביתי. טיפול זה נחשב בטוח לחלוטין בהיריון, ואף מומלץ למניעת החמרה של בעיות קיימות.

ביקורות שיניים סדירות

גם אם אינך סובלת מכאבים, מומלץ לקבוע ביקורות אצל רופא השיניים בתדירות גבוהה יותר בהיריון. במהלך הביקורות, יבדוק רופא השיניים את מצב השיניים והחניכיים, ויוכל לאבחן בעיות בשלב מוקדם. זיהוי של עששת או דלקת כשהן בתחילתן יאפשר לך לקבל טיפול יעיל ובטוח לאורך כל ההיריון.

סתימות

אם מתגלה חור בשן (עששת), מומלץ לסתום אותו בהקדם, גם אם אינך מרגישה בכאב. עששת לא מטופלת עלולה להחמיר במהירות ואף להוביל לזיהום כואב. סתימות נחשבות לבטוחות לביצוע בכל השלבים של ההיריון, והרדמה מקומית המאושרת לשימוש גם היא אינה מזיקה.

טיפולי שורש

במידה ונדרש טיפול שורש בשל זיהום חמור בתעלות השן, לרוב ניתן לבצעו בהיריון. במקרים מסוימים, במיוחד בשליש הראשון של ההיריון, רופא השיניים עשוי להמליץ לנסות לשלוט על הזיהום באמצעות אנטיביוטיקה ולהמתין עם טיפול השורש עצמו עד לתקופה שלאחר הלידה.

טיפ: אל תשכחי לעדכן את רופא השיניים שאת בהיריון. כך הוא יוכל להתאים את חומרי ההרדמה והתרופות, ולהמליץ על הטיפולים האופטימליים עבורך באופן ספציפי.

צילומים, תרופות, ומה עושים עם כאב? 

טיפולי שיניים מסוימים כוללים שימוש בצילומי רנטגן או בתרופות שונות. חשוב שתדעי כי ישנן הנחיות ברורות להגנה בטיחותית במהלך ההיריון:

צילומי רנטגן דנטליים

גם בהיריון, ניתן לבצע צילומי שיניים במידת הצורך. הקרינה ממכשיר הרנטגן הדנטלי היא ממוקדת ביותר, ורמת החשיפה נחשבת מזערית. בנוסף, השימוש בסינר עופרת מיוחד על הבטן והצוואר יגן עלייך ועל העובר מקרינה מיותרת. אם בכל זאת את מוטרדת, תוכלי לשוחח עם רופא השיניים בנוגע לדחיית הצילום לתקופה שלאחר הלידה.

שיכוך כאב והרדמה מקומית בטיפולים

אם נדרש שימוש בהרדמה מקומית לצורך טיפול שיניים בהיריון, רופא השיניים ישתמש לרוב בתכשירים המכילים לידוקאין או ארטיקאין, הנחשבים בטוחים לשימוש. במידת הצורך, ניתן לקבל משככי כאבים פשוטים כמו פרצטמול (אקמול) להקלה על אי נוחות קלה לאחר הטיפול.

אנטיביוטיקה לטיפול בזיהומים בחלל הפה

אם את סובלת מזיהום בחניכיים או בשן, רופא השיניים עשוי להמליץ על שימוש באנטיביוטיקה. חשוב לעדכן אותו שאת בהיריון, כדי שיוכל להתאים את סוג האנטיביוטיקה והמינון המתאימים ביותר עבורך. אנטיביוטיקה ממשפחת הפניצילין או הצפלוספורין נחשבת בטוחה לרוב במהלך ההיריון.

דרכים טבעיות להקל על כאבי שיניים בהיריון 

לפני פנייה לתרופות, נסי להתמודד עם כאבי שיניים קלים באמצעים טבעיים:

  1. קומפרסים קרים על הלחי מבחוץ, באזור השן הכואבת.
  2. שטיפות פה עם מים חמימים ומלח.
  3. משחת ציפורן זמינה ללא מרשם, ומסייעת בהקלה זמנית של כאב שיניים.

אם את סובלת מכאב שיניים חזק שאינו חולף, או אם החניכיים שלך נפוחות ומדממות, אל תדחי את הביקור אצל רופא השיניים. הזנחה עלולה להחמיר את המצב ולהוביל לסיבוכים both for you and the baby. רופא השיניים יציע לך אפשרויות טיפול בטוחות שיקלו על הכאב ויסייעו בטיפול בבעיה.

מה (כנראה) כדאי לדחות 

בעוד שטיפולי שיניים שגרתיים וחיוניים הם חשובים ביותר בהיריון, ישנם טיפולים מסוימים שמומלץ לדחות לתקופה שלאחר הלידה, אלא אם כן מדובר במצב דחוף. הסיבות לדחייה עשויות לכלול שיקולים של נוחות, חשיפה לחומרים מיותרים, והימנעות מהתערבות שאינה הכרחית:

טיפולים אסתטיים

הלבנת שיניים, יישור שיניים (אורתודונטיה) וכדומה אינם מומלצים במהלך ההיריון. להלבנת שיניים השפעה זניחה על בריאות השיניים עצמה, ופן אסתטי בלבד. טיפולים אורתודונטיים, כמו התקנת גשר או פלטות שקופות, הינם טיפולים ממושכים שאין סיבה רפואית דחופה להתחיל בהם במהלך ההיריון.

ניתוחי חניכיים

למעט מקרים חריגים של דלקת חמורה שאינה מגיבה לטיפולים שמרניים יותר, ניתוחי חניכיים לרוב יכולים להידחות לאחר הלידה. הסיבה היא שניתוחים אלו לעיתים דורשים הרדמה מורכבת יותר, וכרוכים גם בתקופת אי-נוחות והחלמה.

טיפולים משקמים מורכבים

כתרים, גשרים (מבנים), או תותבות נרחבות אינם טיפולים דחופים ברוב המקרים. אם אינך סובלת מכאב או תפקוד לקוי, תוכלי להחליט יחד עם רופא השיניים האם עדיף להמתין עם התהליך עד לאחר הלידה. במיוחד במהלך השליש השלישי להיריון, השכיבה הממושכת על כיסא הטיפולים עשויה להיות פחות נוחה עבורך.

טיפ: בכל מקרה של ספק, אל תהססי להתייעץ עם רופא השיניים. הוא יוכל לסייע לך להעריך את מידת הדחיפות של טיפול מסוים בהתאם למצבך הספציפי, ולהציע חלופות במידת הצורך.

אל תוותרי על הרגלים טובים: טיפים לשמירה על בריאות הפה 

מעבר לביקורים סדירים אצל רופא השיניים, יש הרבה שאת יכולה לעשות ביום-יום כדי לשמור על חיוך בריא גם בהיריון:

צחצוח פעמיים ביום, חוט דנטלי ותזונה מאוזנת

אלו הם היסודות של בריאות השיניים, וחשיבותם רק מתגברת בהיריון. הקפידי על צחצוח שיניים יסודי בוקר וערב עם משחת שיניים המכילה פלואוריד. חשוב לא פחות הוא להשתמש בחוט דנטלי לפחות פעם ביום, כדי להסיר את רובד החיידקים מהמקומות אליהם מברשת השיניים שלך לא מגיעה. הקפידי על תזונה מאוזנת הכוללת פירות וירקות טריים, מוצרי חלב, ודגנים מלאים. הגבילי את צריכת המזונות והמשקאות הממותקים והמעובדים, הפוגעים ישירות בשיניים.

חשיבות הסידן וויטמין D לבריאות השן ובניית עצמות העובר

סידן וויטמין D הם מרכיבי תזונה חיוניים להתפתחות השלד והשיניים אצל העובר. הקפידי לאכול מזונות עשירים בסידן, כמו מוצרי חלב, ירקות עליים ירוקים, ודגים מסוימים. אם את חוששת שאינך מקבלת מספיק סידן, התייעצי עם הרופא המטפל או הדיאטנית לגבי האפשרות ליטול תוספים מתאימים. ויטמין D מסייע לגוף לספוג את הסידן. ניתן לקבלו מחשיפה מבוקרת לשמש, או מתוסף תזונה בהתאם לצורך.

הקפדה על שתייה מרובה והימנעות ממזונות ומשקאות ממותקים

השתדלי לשתות בין 8-10 כוסות מים ביום, גם כדי להישאר רוויה ולהרגיש חיונית, וגם כדי "לשטוף" את חלל הפה משאריות מזון ולהפחית חומציות. הקפידי לצמצם ככל האפשר צריכת מתוקים ודברי מאפה (שנדבקים לשיניים ומהווים מזון לחיידקים). כמו כן, הימנעי ממשקאות מוגזים ממותקים ומשקאות ספורט, המכילים כמויות גדולות של סוכר וחומצה.

הפסקת עישון

עישון פוגע בבריאות באופן כללי, ומהווה גורם סיכון מכריע למחלות חניכיים ועששת. אם את מעשנת, ההיריון הוא הזדמנות מצוינת לנסות ולהיגמל לטובתך ולטובת תינוקך. הקפידי להיעזר בתמיכה רפואית מקצועית בתהליך הגמילה.

שאלות נפוצות ומיתוסים

נשים הרות רבות שומעות אמירות והמלצות שונות ומשונות בנוגע לטיפולי שיניים בהיריון. חלקן מבוססות על אמונות עתיקות שאין להן שום תימוכין, בעוד שאחרות עלולות לגרום לחששות מוגזמים. בואי ננפץ כמה מהמיתוסים הנפוצים ביותר:

  • מיתוס: טיפולי שיניים בהיריון מזיקים לעובר האמת:כאמור, למעט טיפולים אסתטיים וניתוחים שאינם דחופים, רוב טיפולי השיניים נחשבים בטוחים לביצוע בכל שלבי ההיריון.
  • מיתוס: איבוד שיניים הוא חלק בלתי נמנע מההיריון האמת: איבוד שיניים בהיריון אינו גזירה משמיים! נשים שמקפידות על בריאות הפה, תזונה נכונה ומעקב רפואי, יכולות וצריכות לשמור על כל השיניים שלהן במהלך ההיריון.
  • מיתוס: צילומי רנטגן דנטליים מסוכנים בהיריון האמת: עם הקפדה על מיגון נכון של הבטן והצוואר, צילומי רנטגן נחשבים בטוחים בהיריון במידת הצורך. אם את בכל זאת חוששת, תוכלי להתייעץ עם רופא השיניים בנוגע לדחיית הצילום לתקופה שלאחר הלידה.
  • מיתוס: לא ניתן להשתמש בהרדמה מקומית בהיריון. האמת: תכשירי ההרדמה המקובלים לשימוש בטיפולי שיניים נחשבים בטוחים במהלך ההיריון.

טיפ: אל תתביישי לשאול את רופא השיניים שלך כל שאלה שמטרידה אותך לגבי טיפולים מסוימים או סיכונים אפשריים בהיריון. רופא השיניים יוכל לאשש או להפריך מידע ששמעת, להרגיע אותך ולהתאים לך תוכנית טיפול ותחזוקה המותאמים עבורך.

סיכום 

ההיריון מביא עימו שינויים גופניים רבים. אל תזניחי את מה שקורה בפה שלך! בריאות השיניים והחניכיים חשובה לא רק לך, אלא גם לעובר המתפתח. הקפידי על מעקב סדיר אצל רופא השיניים לאורך כל ההיריון, ואל תדחי טיפולים הנחוצים לשמירה על בריאות הפה שלך. זכרי, הרגלים טובים כמו צחצוח קבוע, שימוש בחוט דנטלי, אכילת מזון בריא, והפסקת עישון הם ההגנה הטובה ביותר מפני בעיות בשיניים. על ידי תשומת לב וטיפול נכון תוכלי לשמור על חיוך בריא לאורך כל ההיריון וגם לאחריו, ולהעניק לעצמך ולתינוקך המתנה החשובה של בריאות טובה.

ניתן לשתף את התוכן כאן:

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

074-774-6616

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

הלבנה

בסיום טיפול שיניים, השלמת מראה הפנים שלנו זה שיניים לבנות. הלבנת שיניים היא התכשיט לחיוך מושלם.

שיננית

מרכיב משמעותי במניעת דלקות חניכיים ושימור בריאות הפה והשיניים הוא ביקור תדיר אצל השיננית

יישור שיניים

לא רק בגלל החשיבות האסתטית. יישור שיניים מתקן גם את צפיפות ורווחי השיניים ומשפר את היגיינת הפה בנוסף לשיפור הביטחון העצמי

שתלים

תחליף מלאכותי לשיניים ופתרון לשיקום פה אסתטי שלא באמצעות תותבות

כתרים

פתרון מלאכותי לשיקום השן לאחר נזק קשה או לצורך שיקום על שתלים. כיום יש סוגי כתרים שונים" חרסינה, זירקוניה, זירקוניה מנוליטי ו EMAX

אסתטיקה

ציפויי שיניים, השלמת כותרת ויישור שיניים בלתי נראה - הם הפתרונות לאסתטיקה דנטלית במראה השיניים הקדמיות.

שרית אברג'ל

מרפאת שיניים פתח תקווה

רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.

עידן פאניאן

מרפאת שיניים אשדוד

הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה ומסופק בטירוף. תודה.

ליאת כהן

מרפאת שיניים פתח תקווה

הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו ? תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.

רחל קטורזה‎

מרפאת שיניים ד״ר בוחניק

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד. בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו.

מרפאות שיניים ד״ר עמוס בוחניק לוגו
שנות פעילות
0
מרפאות
0
רופאים ושינניות
0
עובדי המרפאות
0

סיפור הקמת רשת שיניים

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 26 סניפים בפריסה ארצית – אילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, כרמיאל, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), שיקום הפה (כגון מבנים, כתרי חרסינה, כתרי זירקוניה למיניט ועוד ותותבות), כירורגיה והשתלות דנטאליות, טיפולי שיננית הכוללים הסרת אבנית והדרכה בהיגיינה אוראלית, יישור שיניים מכל הסוגים, וטיפולי אסתטיקה דנטאלית.

למעלה מ- 40 שנה אנו כאן כדי להעניק לכם שירות ולדאוג שתצאו מהמרפאה עם חיוך גדול.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

מה מיוחד ברשת שיניים?

קשה לבחור רופא שיניים. אף אחד לא הולך לרופא שיניים מתוך הנאה, והעובדה כי אתה שוכב, חסר אונים, על הכיסא והרופא בו בחרת אמון על הטיפול באופן מוחלט, הופכת את ההחלטה אף לקשה יותר. מעבר לכך, טיפולי שיניים הינם טיפולים כואבים בדרך כלל וכרוכים בהוצאה כספית לא מבוטלת. אז איך בוחרים? איך יודעים שהרופא בו בחרנו יטפל בנו כמו שצריך, ימנע מאתנו כאב וזמן מיותר ויגבה תשלום רק על מה שצריך באמת? לא פשוט…

מהו היתרון של מרפאות הרשת על פני מרפאה קטנה?

היתרון הבולט ואחת מאבני הדרך של הרשת, הוא מתן כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת/ אומר ד"ר עמוס בוחניק, "לפני שהוקמה הרשת, מטופל שהיה מגיע לרופא השיניים הופנה על ידו לא פעם, לרופאי שיניים אחרים בהתאם לטיפול לו הוא נזקק. מאחר וזה היה המצב באותן שנים, יצרנו פתרון המקל על המטופל, חוסך ממנו את ההתרוצצות ומעניק לו שירות מלא. וכך, הוקמו והתבססו המרפאות שלנו כמרפאות 'all in one', אליהן הצטרפו מרפאות נוספות המאפשרות למטופל לקבל את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת".

משפחתית וטיפול מסור וצמוד

לכל מרפאה יש מנהל רפואי האחראי על כל ההיבטים הרפואיים והמקצועיים של המרפאה ושל כלל הרופאים בה. צוות המרפאה כולל סייעת מיומנת ומקצועית לכל רופא, מנהלת סניף האחראית על הצד האדמיניסטרטיבי, כח האדם ושירות לקוחות. וכן, צוות קבלה ומשרד שנותן מענה לקביעת תורים, גביית תשלומים וטיפול בכל בקשה של הלקוחות. גם מבחינת חידושים טכנולוגיים לא נשארת הרשת מאחור והיא צועדת עם התפתחות הטכנולוגיה ומשתמשת בחומרים חדשים ומתקדמים ומכשור חדש שיוצא לשוק נכנס בהדרגתיות לסניפים השונים. מדיניות הרשת מאפשרת לרופאים לבחור את סוג החומרים בהם הם רוצים להשתמש ולא משפיעה על החלטתם המקצועית, למרות שלעיתים קיימים הבדלים מהותיים בעלויות
רשת המרפאות התקשרה עם אחת המעבדות הגדולות בישראל, המספקת להן את כל שירותי טכנאות השיניים.

מאמרים נבחרים

כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים, גם הידוע כאורתודונטיה, הוא אחד מהטיפולים הדנטליים הנפוצים והחשובים ביותר. מטרתו העיקרית היא לתקן עיוותים בסידור ובתנועה של השיניים, על מנת להשיג חיוך יפה, נשיכה מאוזנת ובריאות אורלית כוללת. נתונים מראים שכ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת זקוקה לטיפול יישור שיניים, והביקוש לשירותים אלה רק עולה עם השנים. תהליך יישור השיניים מתחיל בהערכה מקיפה ע"י רופא אורתודונט מומחה, שבודק את מצב השיניים, הלסתות והפנים. על בסיס זה מוצב תכנון טיפול מותאם אישית, הכולל את שיטת

קרא עוד »

 האם יין לבן או אדום מכתימים את השיניים?

כולנו רוצים חיוך לבן, בוהק ובריא. זה מעלה את הביטחון העצמי, משדר בריאות, ואין כמו חיוך יפה להאיר פנים. אבל עבור חובבי יין, החתירה לחיוך המושלם יכולה להיות מאתגרת. כולנו שמענו שיין, במיוחד יין אדום, גורם לכתמים בשיניים. האם זה אומר שעלינו לוותר על המשקה האהוב כדי לשמור על שיניים לבנות? במדריך זה, נצלול עמוק לעולם של יין וכתמים ונבין מה באמת קורה לשן שלנו כשאנחנו לוגמים קברנה סוביניון או כוס שרדונה צוננת. להבין כיצד

קרא עוד »

האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?

בקיעת השיניים היא אחד מהתהליכים החשובים והמשמעותיים בהתפתחות התינוק. החל מהחודשים הראשונים לחייו, התינוק עובר תהליך הדרגתי של צמיחה והבקעה של שיניים חלב, שישמשו אותו בהאכלה, לעיסה ודיבור בשנותיו הראשונות. תהליך זה הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות הכללית של התינוק – מוטורית, קוגניטיבית וחברתית-רגשית. למרות שבקיעת השיניים נחשבת לתהליך טבעי, לא פעם הורים מודאגים לנוכח עיכובים או שינויים בדפוס הבקיעה הצפוי. השאלה "האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?" היא שכיחה בקרב הורים

קרא עוד »

 מתי רצוי לקחת את הילד לראשונה לרופא השיניים?

ההורים יודעים עד כמה השיניים של ילדיהם חשובות לבריאותם ולהתפתחותם התקינה. אך מתי הזמן המיטבי להביא את הילד לביקור הראשון אצל רופא השיניים? שאלה זו מטרידה רבים, שכן הטיפול בשיניים של הילד במהלך השנים הראשונות לחייו הוא קריטי להבטחת בריאות השיניים והחניכיים שלו לטווח הארוך. בפוסט זה, נבחן את הגורמים המרכזיים בקביעת הזמן המתאים לביקור הראשון אצל רופא השיניים. נלמד על התפתחות השיניים בגיל הינקות והפעוטות, נדון בחשיבות הביקור הראשוני ובמה שניתן לצפות ממנו, ונספק

קרא עוד »

האם זה נכון שבקבוק או הנקה בלילה מזיקים לשיניים?

אחת השאלות הנפוצות ביותר שמעסיקות הורים לתינוקות ופעוטות היא האם מתן בקבוק או הנקה במהלך הלילה עלולים להזיק לשיניים המתפתחות של הקטנטנים. חששות אלו מוצדקים לחלוטין, שכן תופעה המכונה "עששת הבקבוק" מהווה סיכון אמיתי לבריאות הפה של ילדים. עששת הבקבוק יכולה לגרום לכאבים, זיהומים, ואף אובדן מוקדם של שיניים – מה שמשפיע לא רק על רווחתו של הילד בהווה, אלא גם עלולה להיות לכך השלכות על התפתחות הדיבור, התזונה והביטחון העצמי שלו בעתיד. מהי עששת

קרא עוד »

מהי גרידת חניכיים/הקצעת שורשים?

בריאות החניכיים שלנו אינה רק עניין של חיוך יפה, אלא מרכיב חשוב בבריאות הכללית של הגוף! מחלות חניכיים נגרמות מהצטברות חיידקים ורובד חיידקי (פלאק), וללא טיפול הן עלולות להוביל לנסיגת חניכיים, ריח רע מהפה, אובדן שיניים, ואף להשפיע לרעה על מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. במאמר זה נסקור לעומק את מחלות החניכיים, נפרט כיצד גרידת חניכיים (הקצעת שורשים) יכולה לטפל בבעיה ולמנוע סיבוכים, ונדגיש את החשיבות של הקפדה על היגיינת הפה המעולה למניעת מחלות חניכיים

קרא עוד »

 כיצד להתמודד עם חרדה מרופא השיניים?

פחד מרופא השיניים הוא תופעה נפוצה להפליא. עבור אנשים רבים, הביקור אצל רופא השיניים הופך למקור למתח, דאגה, ובמקרים חמורים אף עלול להוביל לדחייה מוחלטת של טיפולים חיוניים. השלכות שליליות אלו פוגעות באופן ישיר בבריאות הפה, שבתורה משפיעה על איכות החיים הכללית שלנו. המדריך הזה נועד לספק לכם כלים מוחשיים, מדעיים וישימים שיעזרו לכם לצמצם משמעותית את החרדה, לטפל בבריאות הפה שלכם בביטחון, ואף לפתח חוויה חיובית בהקשר של רופא השיניים. הבנת הפחד הגדרת דנטופוביה

קרא עוד »

שיני בשר

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו. במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות

קרא עוד »

 איך נוצר ריח רע מהפה? 

ריח רע מהפה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא מצב נפוץ ביותר המשפיע על איכות חיינו. לכולנו יצא לחוות ריח פה לא נעים באופן זמני, אך אצל אנשים רבים מדובר בבעיה כרונית הגורמת למבוכה ולחוסר ביטחון. במדריך זה נסקור לעומק את הגורמים השונים לריח רע מהפה ונציג את הדרכים האפקטיביות ביותר למניעה וטיפול. גורמים שכיחים לריח רע מהפה  היגיינת פה לקויה   הגורם מספר אחת: רוב המקרים של ריח פה לא נעים נובעים מהיגיינת פה לא מספקת.

קרא עוד »
WhatsApp
he_ILעִבְרִית

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן