ClickCease

כאבים במפרק הלסת – מתי לפנות לרופא שיניים?

הרשת פועלת מאז שנת 1984 ולה מעל 40 שנות ניסיון. הרשת מעניקה שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש ומקצועי, ציוד מתקדם ושימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

כאבים במפרק הלסת מהווים בעיה שכיחה שעלולה להשפיע משמעותית על איכות החיים. מפרקי הלסת הם מפרקים חיוניים המאפשרים לנו לדבר, לאכול ולבטא את עצמנו, אך כאבים באזור זה מלווים לעיתים בקושי רב בתפקודים בסיסיים אלו. אם אתם מתמודדים עם כאבים בלסת, קושי בפתיחת הפה, או רעשים מטרידים בעת לעיסה – חשוב לדעת שלא מדובר בגזירה משמיים. מאמר זה יספק לכם מדריך מקיף להבנת כאבי מפרק הלסת, יפרט את הגורמים והתסמינים האופייניים, ויכוון אתכם למתי ואיך לפנות לרופא השיניים לטיפול הולם.

גורמים לכאבים במפרק הלסת

כאבים במפרק הלסת עלולים לנבוע ממספר גורמים, חלקם שכיחים יותר וחלקם מורכבים. חשוב להבין את הגורמים השונים על מנת לקבל אבחון מתאים ולהתאים את הטיפול המיטבי. להלן הגורמים הנפוצים ביותר:

פגיעה או טראומה במפרק

מכה ישירה באזור הלסת בעקבות תאונת דרכים, נפילה, או פגיעת ספורט עלולה לגרום לפגיעה במפרק עצמו. פגיעות אלו יכולות לכלול שברים, חבלות, נקעים, או פריקה של הלסת. במקרים אלו, הכאב עשוי להיות עז ומלווה בנפיחות ותנועה מוגבלת.

עומס יתר על שרירי הלסת

שימוש מוגזם בשרירי הלסת מהווה גורם שכיח לכאבים. תופעת חריקת השיניים (ברוקסיזם) בזמן שינה או בזמן ערות חושפת את מפרק הלסת ואת שרירי הלעיסה לעומסים משמעותיים. לעיסת מסטיק תדירה, אכילת מזונות קשים או קרח, והרגלים כמו כסיסת ציפורניים או עפרונות, גם הם עלולים להוביל להפעלה מוגברת של המפרק. כל אלו יכולים לגרום לכאבים, נוקשות והגבלת תנועה.

דלקות במפרק

בדומה למפרקים אחרים בגוף, מפרק הלסת יכול לפתח תהליכים דלקתיים. דלקת פרקים ניוונית (אוסטאוארטריטיס) שכיחה יותר בגיל מבוגר ומתאפיינת בשחיקה של הסחוסים במפרק. דלקת מפרקים שגרונית (ראומטויד ארטריטיס) היא מחלה אוטואימונית שעלולה לפגוע במפרק הלסת ופוגעת יותר בנשים. דלקות אלו גורמות לכאב, נפיחות, נוקשות, ואף יכולות להוביל לשינויים מבניים ולעיוות של המפרק.

הפרעות מבניות

מבנה לא תקין של מפרק הלסת, בין אם מולד ובין אם נרכש, עלול לתרום להופעת כאבים. דוגמה מרכזית היא תזוזה של הדיסק הסחוסי המצוי בתוך המפרק. דיסק זה "בורח" לעיתים קרובות ממקומו, גורם לקליקים או פקיעות במפרק, כאב, ויכול אף להגביל את תנועת הלסת. גורם מבני נוסף שיכול להוביל לכאב הוא נוכחות של זיזים גרמיים במפרק.

גורמים פסיכוגניים

מתח נפשי, חרדה, ודיכאון יכולים להוות טריגר לכאבים במפרק הלסת. לעיתים קרובות מתח נפשי מתבטא דרך הידוק ממושך של הלסתות או חריקת שיניים בזמן לחץ. רגשות שליליים משפיעים על מנגנון הרגישות של הגוף לכאב, ולכן עלולים להוביל לתחושת כאב גם כשלא קיימת בהכרח בעיה פיזיולוגית במפרק.

סימפטומים נפוצים של כאבים במפרק הלסת 

כאבים במפרק הלסת יכולים לבוא לידי ביטוי במגוון סימפטומים לא נעימים, המשפיעים על איכות החיים. חשוב לזהות את הסימנים, כיוון שאבחון וטיפול מוקדם מסייעים להתמודדות טובה יותר ומניעת הידרדרות המצב.

כאב

הסימפטום השכיח ביותר הוא כאב חד או עמום הממוקד בלסת, לפני האוזן, או באזור הלחי. הכאב יכול להיות ממושך או להופיע במתקפים, ולהחמיר בעת פתיחת וסגירת הפה, לעיסה, או דיבור.

קושי בפתיחת וסגירת הפה

רבים המתמודדים עם כאבי מפרק לסת חשים קושי ומגבלה בפתיחת הפה, במיוחד בבוקר או לאחר תקופות ממושכות ללא תנועה. תחושת "תקיעות" או נעילה של הלסת גם היא שכיחה.

רעשים בעת תנועת המפרק

קליקים, פקיעות, או תחושת "חריקה" בעת תנועת הלסת מעידים על בעיה במפרק, לעיתים עקב מיקום לא תקין של הדיסק במפרק. רעשים אלו לא בהכרח מלווים בכאב, אך חשוב לזהותם ולדווח עליהם לרופא.

הקרנת כאב

במקרים מסוימים כאב מפרק לסת מקרין לאורכו של עצב הפנים ויכול לגרום לכאבים באוזניים, בצוואר, ובראש. סוגי כאבים אלו עלולים להוביל לאבחון שגוי ולכן חשוב ליידע את הרופא על אופי הכאב ומיקומו המדויק.

רגישות בשרירי לעיסה

עומס על מפרק הלסת משפיע גם על קבוצות שרירים מסביב הפה והצוואר. רגישות, נוקשות או כאב בעת מגע בשרירי הלעיסה בצידי הפנים והצוואר נפוצים במקרים של כאבי מפרק לסת.

השפעות נוספות

תסמינים פחות קלאסיים אך אפשריים בהחלט כוללים סחרחורות, טינטון (רעשים או זמזומים באוזניים), תחושת מלאות באוזניים, וכאבים עזים בתוך האוזן.

חשוב לזכור שהתסמינים שתוארו כאן יכולים להופיע בדרגות חומרה שונות, בתדירות משתנה, ובאזורים שונים אצל אנשים שונים. אם אתם חווים תסמינים אלו, מומלץ לפנות בהקדם לרופא השיניים לבדיקה ואבחון מדויק.

אבחון כאבים במפרקי הלסת

אבחון מדויק של כאבים במפרק הלסת חיוני לקביעת תוכנית הטיפול המתאימה ולמעקב אחר ההתקדמות בשיפור המצב. לרוב, רופא השיניים הוא הכתובת הראשונה לאבחון, ובאמצעות סדרה של בדיקות יוכל לזהות או לשלול פתולוגיות של מפרקי הלסת. בהתאם לממצאים, הוא עשוי להפנות להמשך בירור וטיפול אצל מומחים נוספים.

בדיקה גופנית יסודית

הרופא יתחיל בבדיקה קלינית של אזור מפרקי הלסת. הוא יחוש ויבחן את טווחי התנועה של הלסת, יאתר נקודות רגישות, ויעריך את התפקוד הכללי של המפרק בפתיחה וסגירה של הפה. בדיקה נוירולוגית תתבצע על מנת לאתר סימנים להפרעות תחושה בפנים והלסתות. כמו כן, הרופא יבדוק את השיניים והסגר, במטרה לזהות בעיות שיכולות לתרום לעומס על מפרקי הלסת.

שאלות על היסטוריה רפואית

שיחה מקיפה עם המטופל תאפשר לרופא לקבל תמונה רחבה על אופי הסימפטומים, מתי החלו, ובאילו מצבים הם מחמירים. הרופא ישאל על תאונות או חבלות קודמות, מחלות רקע קיימות (כמו מחלות ראומטיות), תרופות קבועות, והרגלי חיים העלולים לתרום לבעיה (לדוגמה, חריקת שיניים, לעיסת מסטיק תדירה).

בדיקות הדמיה

במקרים רבים, הרופא יפנה לצילומים לצורך בחינה מדוקדקת של מבנה מפרקי הלסת:

  • צילום רנטגן פנורמי: צילום זה מספק תמונה דו-ממדית של הלסת, השיניים, ועצמות הפנים. הוא שימושי לזיהוי מיקום הלסת במנוחה ובפתיחה מרבית, פגיעות גרמיות או שינויים ניווניים.
  • CT לסתות: סריקת טומוגרפיה ממוחשבת מאפשרת לקבל תמונת תלת מימדית, רב-שכבתית של מפרקי הלסת ובדיקה מדויקת של מבנים גרמיים אלו.
  • MRI לסתות: הדמיית תהודה מגנטית שימושית במיוחד לבחינת רקמות רכות. בדיקה זו מסייעת בהערכת מיקום הדיסק במפרק ומעקב אחר השינויים המתחוללים ברקמות.

הפניה לייעוץ מקצועי

במצבים מסוימים, יפנה רופא השיניים את המטופל לבדיקות נוספות אצל רופאים מומחים בתחומים הרלוונטיים:

  • פיזיותרפיסט: לצורך הערכת יציבה, שחרור אזורי מתח בשרירים, והדרכה לתרגול מפרק הלסת.
  • אורתודנט: לייעוץ בנוגע לטיפולים לתיקון סגר הלקוי, העלול להוות גורם לבעיות במפרקי הלסת.
  • מומחה לכאב, רופא פה ולסת: במצבים מורכבים וכרוניים, מומחים אלו יסייעו בבניית תוכנית טיפול, שיכולה לכלול הזרקות למפרק, טיפול תרופתי, וטיפולים מתקדמים נוספים.

טיפול בכאבים במפרק הלסת 

החדשות הטובות הן שרוב מוחלט של מקרי כאבי מפרק לסת מגיבים היטב לטיפול. אסטרטגיית הטיפול תלויה במידה רבה בגורם לבעיה, חומרת הסימפטומים, ובמצבו הבריאותי הכללי של המטופל. ברוב המקרים יתחיל הרופא עם שיטות טיפול שמרניות, ורק במידת הצורך יפנה להתערבויות פולשניות יותר.

טיפולים שמרניים

מנוחה והפחתת עומס על המפרק

המלצה ראשונית תהיה להימנע מפעולות הגורמות לכאב או מחמירות אותו. חשוב לזנוח הרגלי לעיסה מיותרים, לתת ללסת לנוח ולאכול לזמן קצר מזונות רכים בלבד.

קומפרסים קרים וחמים לסירוגין

טיפול פשוט זה יכול להפחית כאב ודלקתיות באזורים הפגועים. את הקומפרסים הקרים כדאי להניח על המפרק הכואב למשך כ-15 דקות, מספר פעמים ביום. לעומת זאת, קומפרסים חמים עוזרים להרפות את שרירי הלעיסה המתוחים – יש להניח אותם למשך 20 דקות, מספר פעמים ביום, ובשתי השיטות להשתמש בבד מגן כדי לא לפגוע בעור.

תרופות נוגדות דלקת לא-סטרואידליות (NSAIDS)

תרופות מקבוצה זו כמו איבופרופן, נקסין, או נפרוקסן מפחיתות תהליכים דלקתיים וכאב באופן זמני. שימוש ממושך מחייב מעקב רפואי.

תרופות הרפיית שרירים

במקרים בהם יש מתח שרירי גדול, הרופא עשוי לרשום תרופות אלו לזמן קצר כדי לשבור את מעגל הכאב, לאפשר תנועה טובה יותר ולהפחית לחץ מהמפרק.

פיזיותרפיה

פיזיותרפיסט מומחה לטיפול במפרקי הלסת ילמד את המטופל תרגילים לחיזוק שרירי הפנים והצוואר, לשיפור טווחי התנועה של המפרק, להגדלת הגמישות ולהפחתת מתח בשרירי הצוואר והלסת.

טיפולים משלימים

טכניקות כמו דיקור סיני או ביופידבק עשויות להקל על כאבים מסוימים במפרק הלסת. חשוב להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך בתחומים אלו.

סד לילה

סד לילה מסייע בהפחתת עומס משמעותי ממפרקי הלסת לאלו הסובלים מחריקת שיניים (ברוקסיזם). סד זה מיוצר ומותאם באופן אישי על ידי רופא השיניים.

טיפולים פולשניים (כירורגיים)

ארתרוצנטזיס

הליך ניקוזי בו מוכנסת מחט זעירה לתוך מפרק הלסת על מנת להסיר נוזלים עודפים או דם שהצטברו בעקבות פגיעה, ולעיתים מוזרקות תרופות אנטי-דלקתיות לתוך המפרק.

ארתרוסקופיה

ניתוח זעיר פולשני בו מוחדרת מצלמה זעירה וסיב אופטי למפרק הלסת, המאפשר לרופא להעריך מקרוב את הרקמות בתוך המפרק ולבצע תיקונים כירורגיים קטנים במידת הצורך.

ארטרופלסטיקה

במקרים מורכבים יותר, בהם חל נזק משמעותי למבני המפרק, או כאשר טיפולים אחרים לא צלחו, ניתן לבצע ניתוח פתוח או ניתוח להחלפה מלאה של המפרק בפרוטזה מלאכותית.

מניעת כאבים במפרק הלסת 

אמנם לא תמיד ניתן למנוע לחלוטין בעיות במפרק הלסת, אך בהחלט ישנן דרכים להפחית את ההסתברות לפתח כאבים או להחמיר תסמינים קיימים. הנה כמה טיפים מועילים:

ניהול סטרס

מתח נפשי משפיע על מערכות רבות בגוף, ומהווה טריגר מרכזי להידוק הלסתות וחריקת שיניים. הקפידו על שילוב טכניקות הרפייה בשגרת החיים: יוגה, מדיטציה, נשימות עמוקות, פעילות גופנית קבועה, ועוד.

הימנעות מלעיסות מיותרות

הקפידו לתת ללסת שלכם מנוחה. הימנעו ממסטיקים, מכסיסת ציפורניים, מלעיסת קרח, ומהרגלים דומים שמעמיסים על המפרק לשווא.

שינה בריאה ומספקת

חוסר שינה פוגע ביכולת הריפוי הטבעי של הגוף וברגישות לכאב. הקפידו על לפחות 7-8 שעות שינה בלילה, במרחב חשוך ושקט, על מנת לאפשר לגוף ולשרירים מנוחה אמערכת.

מזונות רכים

בתקופות בהן חווים כאבים במפרק, כדאי לתת עדיפות לאכילת מזונות רכים ולא קשים הדורשים לעיסה מאומצת. הימנעות ממאכלים קשים כמו אגוזים, בשר על האש, או תפוח עץ שלם, מפחיתה את העומס המופעל על המפרק.

בדיקות שיניים קבועות

ביקור אצל רופא השיניים לפחות פעמיים בשנה לטיפול ולניקוי מאפשר לאתר בעיות כמו חריקת שיניים או סגר לקוי בשלב מוקדם ולהתאים טיפול מניעתי.

תזונה בריאה ומאוזנת

תזונה עשירה בסידן וויטמין D יכולה לתרום לבריאות העצמות והמפרקים. הקפידו לשלב בתפריט היומי מקורות טובים לסידן כגון מוצרי חלב, ירקות עליים ירוקים, סרדינים, ושקדים.

חיים עם כאבי מפרק לסת 

למרבה הצער, במקרים מסוימים כאב מפרק לסת הופך לכרוני ונמשך תקופה ממושכת. חשוב לדעת שאפילו במצבים אלו, ישנן דרכים רבות לשפר את איכות החיים, להתמודד עם הכאב, ולמנוע החמרה. הנה כמה עצות מעשיות:

התאמות תזונה

בנוסף להימנעות ממאכלים קשים שהוזכרו בסעיף הקודם, כדאי לחתוך מזונות לחתיכות קטנות, לבשל ירקות ופירות על מנת לרכך אותם, ולהעדיף מרקים ופירה להפחתת הצורך בלעיסה.

קבוצות תמיכה ופורומים

ההתמודדות עם כאב כרוני, במיוחד כאשר הסביבה לא תמיד מבינה לעומק את הקשיים, עלולה להיות מאתגרת רגשית. שיתוף חוויות, קבלת טיפים, ותמיכה מקבוצות עמיתים בעלות ניסיון דומה עשויה להיות משאב משמעותי ולסייע רגשית.

התמודדות עם כאבים כרוניים

כאב הוא חוויה מורכבת שמושפעת גם ממצב רוח, רמות מתח, ותפיסות אישיות. פניה לטיפול פסיכולוגי המתמחה בכאב כרוני מסייעת בפיתוח מיומנויות לניהול הכאב, שיפור איכות השינה, ומציאת דרכים אפקטיביות יותר לשלוט בתגובה הרגשית לכאב.

יומן כאב

מעקב יומיומי אחר עוצמת הכאבים, תדירותם, זמני התרחשות, והגורמים שמחמירים או מקלים עליהם, עשוי לעזור הן למטופל והן לרופא המטפל. ניתוח המידע יכול להעלות קשרים בין גורמים לבין תסמינים, ולעזור בבחירת הטיפול המתאים.

התמדה וטיפול עקבי

טיפול בכאבי מפרק לסת הוא לרוב תהליך מתמשך. חשוב להיות סבלניים, לא לוותר על תרגול ותרגילים שהומלצו, ולדבוק בהנחיות הטיפוליות. כאשר מקפידים על הטיפול ומעקב רפואי, רוב הסיכויים להשגת שיפור משמעותי בתפקוד ובהפחתת רמות הכאב.

וסיכום 

כאבים במפרק הלסת מהווים תופעה שכיחה יחסית, וברוב המקרים ניתנים לטיפול מוצלח. הקפדה על אבחון מוקדם וטיפול הולם בהתאם לגורם הבעיה, ישפרו משמעותית את התפקוד היומיומי ואיכות החיים. אתרים אינטרנטיים אמינים ומאמרים רפואיים מהווים משאב נהדר ללמידה נוספת על כאבי מפרק לסת, על דרכי האבחון השונות, ואפשרויות הטיפול הקיימות. מספר מקורות מידע לדוגמה כוללים:

ניתן לשתף את התוכן כאן:

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

074-774-6616

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

הלבנה

בסיום טיפול שיניים, השלמת מראה הפנים שלנו זה שיניים לבנות. הלבנת שיניים היא התכשיט לחיוך מושלם.

שיננית

מרכיב משמעותי במניעת דלקות חניכיים ושימור בריאות הפה והשיניים הוא ביקור תדיר אצל השיננית

יישור שיניים

לא רק בגלל החשיבות האסתטית. יישור שיניים מתקן גם את צפיפות ורווחי השיניים ומשפר את היגיינת הפה בנוסף לשיפור הביטחון העצמי

שתלים

תחליף מלאכותי לשיניים ופתרון לשיקום פה אסתטי שלא באמצעות תותבות

כתרים

פתרון מלאכותי לשיקום השן לאחר נזק קשה או לצורך שיקום על שתלים. כיום יש סוגי כתרים שונים" חרסינה, זירקוניה, זירקוניה מנוליטי ו EMAX

אסתטיקה

ציפויי שיניים, השלמת כותרת ויישור שיניים בלתי נראה - הם הפתרונות לאסתטיקה דנטלית במראה השיניים הקדמיות.

שרית אברג'ל

מרפאת שיניים פתח תקווה

רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.

עידן פאניאן

מרפאת שיניים אשדוד

הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה ומסופק בטירוף. תודה.

ליאת כהן

מרפאת שיניים פתח תקווה

הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו ? תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.

רחל קטורזה‎

מרפאת שיניים ד״ר בוחניק

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד. בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו.

מרפאות שיניים ד״ר עמוס בוחניק לוגו
שנות פעילות
0
מרפאות
0
רופאים ושינניות
0
עובדי המרפאות
0

סיפור הקמת רשת שיניים

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 26 סניפים בפריסה ארצית – אילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, כרמיאל, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), שיקום הפה (כגון מבנים, כתרי חרסינה, כתרי זירקוניה למיניט ועוד ותותבות), כירורגיה והשתלות דנטאליות, טיפולי שיננית הכוללים הסרת אבנית והדרכה בהיגיינה אוראלית, יישור שיניים מכל הסוגים, וטיפולי אסתטיקה דנטאלית.

למעלה מ- 40 שנה אנו כאן כדי להעניק לכם שירות ולדאוג שתצאו מהמרפאה עם חיוך גדול.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

מה מיוחד ברשת שיניים?

קשה לבחור רופא שיניים. אף אחד לא הולך לרופא שיניים מתוך הנאה, והעובדה כי אתה שוכב, חסר אונים, על הכיסא והרופא בו בחרת אמון על הטיפול באופן מוחלט, הופכת את ההחלטה אף לקשה יותר. מעבר לכך, טיפולי שיניים הינם טיפולים כואבים בדרך כלל וכרוכים בהוצאה כספית לא מבוטלת. אז איך בוחרים? איך יודעים שהרופא בו בחרנו יטפל בנו כמו שצריך, ימנע מאתנו כאב וזמן מיותר ויגבה תשלום רק על מה שצריך באמת? לא פשוט…

מהו היתרון של מרפאות הרשת על פני מרפאה קטנה?

היתרון הבולט ואחת מאבני הדרך של הרשת, הוא מתן כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת/ אומר ד"ר עמוס בוחניק, "לפני שהוקמה הרשת, מטופל שהיה מגיע לרופא השיניים הופנה על ידו לא פעם, לרופאי שיניים אחרים בהתאם לטיפול לו הוא נזקק. מאחר וזה היה המצב באותן שנים, יצרנו פתרון המקל על המטופל, חוסך ממנו את ההתרוצצות ומעניק לו שירות מלא. וכך, הוקמו והתבססו המרפאות שלנו כמרפאות 'all in one', אליהן הצטרפו מרפאות נוספות המאפשרות למטופל לקבל את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת".

משפחתית וטיפול מסור וצמוד

לכל מרפאה יש מנהל רפואי האחראי על כל ההיבטים הרפואיים והמקצועיים של המרפאה ושל כלל הרופאים בה. צוות המרפאה כולל סייעת מיומנת ומקצועית לכל רופא, מנהלת סניף האחראית על הצד האדמיניסטרטיבי, כח האדם ושירות לקוחות. וכן, צוות קבלה ומשרד שנותן מענה לקביעת תורים, גביית תשלומים וטיפול בכל בקשה של הלקוחות. גם מבחינת חידושים טכנולוגיים לא נשארת הרשת מאחור והיא צועדת עם התפתחות הטכנולוגיה ומשתמשת בחומרים חדשים ומתקדמים ומכשור חדש שיוצא לשוק נכנס בהדרגתיות לסניפים השונים. מדיניות הרשת מאפשרת לרופאים לבחור את סוג החומרים בהם הם רוצים להשתמש ולא משפיעה על החלטתם המקצועית, למרות שלעיתים קיימים הבדלים מהותיים בעלויות
רשת המרפאות התקשרה עם אחת המעבדות הגדולות בישראל, המספקת להן את כל שירותי טכנאות השיניים.

מאמרים נבחרים

כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים, גם הידוע כאורתודונטיה, הוא אחד מהטיפולים הדנטליים הנפוצים והחשובים ביותר. מטרתו העיקרית היא לתקן עיוותים בסידור ובתנועה של השיניים, על מנת להשיג חיוך יפה, נשיכה מאוזנת ובריאות אורלית כוללת. נתונים מראים שכ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת זקוקה לטיפול יישור שיניים, והביקוש לשירותים אלה רק עולה עם השנים. תהליך יישור השיניים מתחיל בהערכה מקיפה ע"י רופא אורתודונט מומחה, שבודק את מצב השיניים, הלסתות והפנים. על בסיס זה מוצב תכנון טיפול מותאם אישית, הכולל את שיטת

קרא עוד »

 האם יין לבן או אדום מכתימים את השיניים?

כולנו רוצים חיוך לבן, בוהק ובריא. זה מעלה את הביטחון העצמי, משדר בריאות, ואין כמו חיוך יפה להאיר פנים. אבל עבור חובבי יין, החתירה לחיוך המושלם יכולה להיות מאתגרת. כולנו שמענו שיין, במיוחד יין אדום, גורם לכתמים בשיניים. האם זה אומר שעלינו לוותר על המשקה האהוב כדי לשמור על שיניים לבנות? במדריך זה, נצלול עמוק לעולם של יין וכתמים ונבין מה באמת קורה לשן שלנו כשאנחנו לוגמים קברנה סוביניון או כוס שרדונה צוננת. להבין כיצד

קרא עוד »

האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?

בקיעת השיניים היא אחד מהתהליכים החשובים והמשמעותיים בהתפתחות התינוק. החל מהחודשים הראשונים לחייו, התינוק עובר תהליך הדרגתי של צמיחה והבקעה של שיניים חלב, שישמשו אותו בהאכלה, לעיסה ודיבור בשנותיו הראשונות. תהליך זה הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות הכללית של התינוק – מוטורית, קוגניטיבית וחברתית-רגשית. למרות שבקיעת השיניים נחשבת לתהליך טבעי, לא פעם הורים מודאגים לנוכח עיכובים או שינויים בדפוס הבקיעה הצפוי. השאלה "האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?" היא שכיחה בקרב הורים

קרא עוד »

 מתי רצוי לקחת את הילד לראשונה לרופא השיניים?

ההורים יודעים עד כמה השיניים של ילדיהם חשובות לבריאותם ולהתפתחותם התקינה. אך מתי הזמן המיטבי להביא את הילד לביקור הראשון אצל רופא השיניים? שאלה זו מטרידה רבים, שכן הטיפול בשיניים של הילד במהלך השנים הראשונות לחייו הוא קריטי להבטחת בריאות השיניים והחניכיים שלו לטווח הארוך. בפוסט זה, נבחן את הגורמים המרכזיים בקביעת הזמן המתאים לביקור הראשון אצל רופא השיניים. נלמד על התפתחות השיניים בגיל הינקות והפעוטות, נדון בחשיבות הביקור הראשוני ובמה שניתן לצפות ממנו, ונספק

קרא עוד »

האם זה נכון שבקבוק או הנקה בלילה מזיקים לשיניים?

אחת השאלות הנפוצות ביותר שמעסיקות הורים לתינוקות ופעוטות היא האם מתן בקבוק או הנקה במהלך הלילה עלולים להזיק לשיניים המתפתחות של הקטנטנים. חששות אלו מוצדקים לחלוטין, שכן תופעה המכונה "עששת הבקבוק" מהווה סיכון אמיתי לבריאות הפה של ילדים. עששת הבקבוק יכולה לגרום לכאבים, זיהומים, ואף אובדן מוקדם של שיניים – מה שמשפיע לא רק על רווחתו של הילד בהווה, אלא גם עלולה להיות לכך השלכות על התפתחות הדיבור, התזונה והביטחון העצמי שלו בעתיד. מהי עששת

קרא עוד »

מהי גרידת חניכיים/הקצעת שורשים?

בריאות החניכיים שלנו אינה רק עניין של חיוך יפה, אלא מרכיב חשוב בבריאות הכללית של הגוף! מחלות חניכיים נגרמות מהצטברות חיידקים ורובד חיידקי (פלאק), וללא טיפול הן עלולות להוביל לנסיגת חניכיים, ריח רע מהפה, אובדן שיניים, ואף להשפיע לרעה על מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. במאמר זה נסקור לעומק את מחלות החניכיים, נפרט כיצד גרידת חניכיים (הקצעת שורשים) יכולה לטפל בבעיה ולמנוע סיבוכים, ונדגיש את החשיבות של הקפדה על היגיינת הפה המעולה למניעת מחלות חניכיים

קרא עוד »

 כיצד להתמודד עם חרדה מרופא השיניים?

פחד מרופא השיניים הוא תופעה נפוצה להפליא. עבור אנשים רבים, הביקור אצל רופא השיניים הופך למקור למתח, דאגה, ובמקרים חמורים אף עלול להוביל לדחייה מוחלטת של טיפולים חיוניים. השלכות שליליות אלו פוגעות באופן ישיר בבריאות הפה, שבתורה משפיעה על איכות החיים הכללית שלנו. המדריך הזה נועד לספק לכם כלים מוחשיים, מדעיים וישימים שיעזרו לכם לצמצם משמעותית את החרדה, לטפל בבריאות הפה שלכם בביטחון, ואף לפתח חוויה חיובית בהקשר של רופא השיניים. הבנת הפחד הגדרת דנטופוביה

קרא עוד »

שיני בשר

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו. במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות

קרא עוד »

 איך נוצר ריח רע מהפה? 

ריח רע מהפה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא מצב נפוץ ביותר המשפיע על איכות חיינו. לכולנו יצא לחוות ריח פה לא נעים באופן זמני, אך אצל אנשים רבים מדובר בבעיה כרונית הגורמת למבוכה ולחוסר ביטחון. במדריך זה נסקור לעומק את הגורמים השונים לריח רע מהפה ונציג את הדרכים האפקטיביות ביותר למניעה וטיפול. גורמים שכיחים לריח רע מהפה  היגיינת פה לקויה   הגורם מספר אחת: רוב המקרים של ריח פה לא נעים נובעים מהיגיינת פה לא מספקת.

קרא עוד »
WhatsApp
he_ILעִבְרִית

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן