ClickCease

סד דנטלי: הכירו את הסוגים השונים והנחיות השימוש בהם

הרשת פועלת מאז שנת 1984 ולה מעל 40 שנות ניסיון. הרשת מעניקה שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש ומקצועי, ציוד מתקדם ושימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

מה הם סדים דנטליים ולמה הם חשובים?

סדים דנטליים הם התקנים המיועדים להרכבה בפה, המסייעים בשמירה על בריאות הפה, השיניים והחניכיים. הם משמשים למטרות שונות, כגון טיפול בבעיות נשיכה, הגנה על השיניים, יישור שיניים ושיקום פה. 

נתונים מראים כי בישראל, כ-80% מהאוכלוסייה משתמשים בסוג כזה או אחר של סד דנטלי לפחות פעם אחת בחייהם. הביקוש לסדים הולך וגדל, הן בשל העלייה בבעיות דנטליות כתוצאה מתזונה לקויה והרגלי היגיינה לקויים, והן בשל המודעות הגוברת לחשיבותם להבטחת בריאות הפה והחיוך.

קיימים מגוון רחב של סדים דנטליים, המשתנים בצורה, בחומר, במטרה ובאופן השימוש בהם. כל סוג מתאים למצב דנטלי ספציפי ויש להתאימו בהתאם להנחיות רופא השיניים. במאמר זה נסקור את העיקריים שבהם, את מטרותיהם ואת ההנחיות לשימוש נכון בהם.

סוגי סדים דנטליים 

סדי לילה

סדי לילה הם אחד הסוגים הנפוצים ביותר של סדים דנטליים. הם מיועדים לשימוש בשעות השינה כדי למנוע נזק מתמשך לשיניים, חניכיים ולמפרקי הלסתות עקב טריקת שיניים או לחיצה חזקה בזמן השינה (בריקסיזם). 

נתונים מראים כי כמעט 8% מהאוכלוסייה סובלים מבריקסיזם, תופעה שנפוצה במיוחד בקרב אנשים המתמודדים עם מתח נפשי או לחץ. מחקרים הראו כי שימוש קבוע בסד לילה יכול להקל על תסמיני בריקסיזם בשיעור של עד 90%.

קיימים מספר סוגי סדי לילה:

  •  סדי הגנה – מיועדים להגן על השיניים מפני נזק עקב לחיצה חזקה
  •  סדי טיפול – מיועדים לטפל בבעיות נשיכה ולשפר את תפקוד המפרקים
  • סדי יישור – מיועדים לשמירת מיקום השיניים לאחר טיפול אורתודונטי

ההתוויות לשימוש בסדי לילה כוללות בין השאר בריקסיזם, כאבי מפרקי הלסתות, עששת, בעיות חניכיים וטיפולים אורתודונטיים. רופאי השיניים מבצעים הערכה מקיפה ומתאימים את הסד בהתאם למצב הדנטלי הספציפי של החולה. חשוב להקפיד על הנחיות השימוש כדי להבטיח יעילות מרבית ולמנוע תופעות לוואי.

סדי יום

לעומת סדי הלילה, סדי היום משמשים בעיקר להגנה על השיניים במהלך הפעילות היומיומית. הם מאפשרים שמירה על בריאות הפה ומונעים נזק כתוצאה מפעילויות כמו ספורט או עבודות בניין.

נתונים מראים כי בישראל, כ-30% מהספורטאים משתמשים בסדי הגנה במהלך אימונים ותחרויות. שימוש בסדים אלה הפחית בכ-69% את הסיכון לחבלות בשיניים במהלך פעילות גופנית.

ההתוויות לשימוש בסדי יום כוללות:

  • סדי הגנה – למניעת חבלות במהלך פעילות ספורטיבית
  • סדי טיפול – לשיפור תפקוד הלעיסה והפה
  • סדי יישור – לשמירה על מיקום השיניים לאחר טיפול אורתודונטי

ההתאמה של סדי היום דומה להתאמת סדי הלילה, אך חשוב להתחשב בנוחות השימוש במהלך היום והשפעה על דיבור ולעיסה. רופא השיניים יקבע את הצורך ויספק הנחיות לשימוש נכון.

סדים אורתופדיים

סוג נוסף של סדים דנטליים הם סדים אורתופדיים, המשמשים בעיקר לטיפול בבעיות הקשורות למפרקי הלסתות. הם נועדו למנוע, לשפר או לייצב את תפקוד המפרקים ולהקל על תסמיני כאב וחוסר הרמוניה.

נתונים מראים כי כ-12% מהאוכלוסייה סובלים מבעיות בתפקוד מפרקי הלסתות, המוכרות בשם הפרעות תפקודיות של המסתם (TMJD). שימוש מתאים בסדים אורתופדיים יכול להקל על התסמינים ב-75% מהמקרים.

קיימים מספר סוגים עיקריים של סדים אורתופדיים:

  •  סדי קיבוע – מיועדים לייצוב מפרקי הלסתות ולמנוע תנועה מוגזמת
  • סדי אחיזה – מיועדים לשפר את אחיזת השיניים ולייצב את הנשיכה

ההתאמה של סדים אלה דורשת בדיקה יסודית על ידי רופא שיניים מומחה, על מנת להבטיח התאמה מדויקת ואפקטיביות מרבית של הטיפול. חשוב להקפיד על הוראות השימוש לאורך כל תקופת הטיפול.

הנחיות שימוש בסדים דנטליים 

הכנסת הסד

לפני הכנסת הסד לפה, חשוב להיות בטוחים שהוא מותאם כהלכה למבנה הפה והשיניים. רופא השיניים יבדוק את ההתאמה ויספק הנחיות ספציפיות לכל סוג של סד. בדרך כלל, יש להכניס את הסד באיטיות ובעדינות, באמצעות אחיזה בקצוות ולחיצה בעדינות עד שהוא ייכנס למקומו. חשוב להימנע מהכנסה חזקה או פתאומית, שעלולה לגרום לנזק.

בעת ההכנסה, יש להקפיד על שליטה מלאה בתנועות הלסתות ולהימנע מלעיסה או לחיצה חזקה על הסד. עבור סדי לילה, יש להכניס אותם לפני השינה ולהוציאם בבוקר. עבור סדי יום, יש להכניסם לפני פעילויות הדורשות הגנה על השיניים.

הסרת הסד

בעת הסרת הסד, יש להקפיד על שחרור מלא של האחיזה בלסתות ולהשתמש באצבעות להוצאה עדינה ומבוקרת. בשום אופן אין להוציא את הסד באמצעות נשיכה או משיכה חזקה, שעלולה לגרום לנזק. לאחר ההסרה, יש לשטוף את הסד ואת הפה במים פושרים כדי להסיר כל שיירי מזון או רסיסי שיניים.

ניקוי והחזקת הסד

היגיינה נאותה של הסד דנטלי חיונית להבטחת בריאות הפה. לאחר כל שימוש, יש לשטוף את הסד במים חמים וסבון עדין, או להשתמש במברשת שיניים רכה. בהתאם להוראות היצרן, ניתן להשרות את הסד במי חמצן או בתמיסת ניקוי ייעודית, כדי להרחיק לחלוטין כל שיירי אכילה או חיידקים.

בין השימושים, יש לאחסן את הסד במקום יבש ומאוורר, במכשיר או בתא ייעודי המגן עליו מפני מכות, עיוות או חשיפה לחום. אין להשאיר את הסד חשוף לאור שמש ישיר או לטמפרטורות גבוהות, שעלולים להזיק לו.

טיפול בתופעות לוואי

אף שסדים דנטליים נחשבים בטוחים בדרך כלל, ייתכנו תופעות לוואי מסוימות אצל חלק מהמשתמשים. אלה עשויות לכלול כאב, אי-נוחות, גירויים בחניכיים, ריר יתר או קושי בדיבור. במקרים אלה, יש להפסיק את השימוש ולהיוועץ מיד ברופא שיניים.

רופא השיניים יבחן את הסד ויבצע התאמות או יחליף אותו במידת הצורך. לרוב, תופעות הלוואי נעלמות לאחר תקופה קצרה של התרגלות. במקרים נדירים יותר, ייתכן הצורך בטיפול תרופתי או בהתערבות נוספת. חשוב להקפיד על הנחיות הטיפול כדי למנוע החמרה של התסמינים.

המלצות לשימוש בטוח ונוח

כדי להבטיח שימוש נכון ובטוח בסדים דנטליים, חשוב להקפיד על ההנחיות הבאות:

  • הקפדה על היגיינה אישית תקינה, כולל ניקוי יסודי של השיניים והפה לפני והחזרת הסד למקומו.
  • מעקב קבוע אצל רופא השיניים לבדיקת התאמת הסד ומצב הפה.
  • שמירה על נוחות המשתמש בעת הכנסה, הסרה והשימוש בסד.
  • הימנעות מפעילויות העלולות לגרום לנזק לסד, כמו לעיסה חזקה או תנועות חדות של הלסתות.
  • אחסון נכון של הסד במקום מוגן ונקי בין השימושים.
  • דיווח מיידי לרופא השיניים על כל תופעת לוואי או בעיה בשימוש בסד.

שמירה על הנחיות אלה תבטיח הגנה יעילה על השיניים והפה, ותאפשר טיפול בטוח ונוח עם הסד הדנטלי.

טיפול ומעקב 

התייעצות עם רופא שיניים

קביעת הסד הדנטלי המתאים והתאמתו נעשית תמיד בהדרכת רופא שיניים מומחה. בתהליך זה, הרופא יבצע הערכה מקיפה של מצב הפה, השיניים והחניכיים, במטרה לזהות את הצרכים הספציפיים ולהמליץ על הסד המתאים ביותר.

בדיקת הרופא תכלול צילומי רנטגן, בדיקה קלינית של המפרקים וההרגלים הלעיסתיים, וכן שיחה על הסימפטומים והתלונות של המטופל. על בסיס ממצאים אלה, הרופא יקבע את סוג הסד המומלץ, את אופן התאמתו ואת הנחיות השימוש בו.

ביקורת ומעקב תקופתיים

שימוש יעיל ובטוח בסד דנטלי מחייב מעקב קבוע אצל רופא השיניים. בביקורות תקופתיות, הרופא יבדוק את מצב הסד, את התאמתו למבנה הפה ואת מצב השיניים והחניכיים.

נתונים מראים כי מטופלים הנוטלים חלק בתכנית מעקב סדירה עם רופא השיניים מדווחים על שביעות רצון גבוהה יותר מהטיפול בסד ותוצאות טובות יותר. בנוסף, הם חווים פחות תופעות לוואי ונזקים לסד בהשוואה למטופלים ללא מעקב שיטתי.

בביקורות אלה, הרופא יבצע התאמות הכרחיות בסד, יוודא שימוש נכון והיגיינה תקינה, ויעקוב אחר ההתקדמות הדנטלית. זאת לצד מתן הנחיות להמשך טיפול נאות.

טיפול במקרי חירום

על אף שסדים דנטליים נחשבים בדרך כלל לבטוחים, ייתכנו מצבי חירום הדורשים טיפול מיידי. למשל, אם הסד נשבר, נעקם או נפגם, או אם המטופל חווה כאבים חריפים בעקבות השימוש בו.

במקרים כאלה, יש להפסיק את השימוש בסד ולפנות מיידית לרופא השיניים. הרופא יבדוק את הנזק, יעריך את מצב הפה והשיניים, ויחליט על הטיפול המתאים – החלפת הסד, תיקונו או מתן טיפול רפואי נוסף.

חשוב לשמור על פרטי ההתקשרות של רופא השיניים המטפל ולפעול בהתאם להנחיות שלו לטיפול חירום. טיפול מהיר ומקצועי במקרים אלה יבטיח שמירה על בריאות הפה והשיניים.

תחזוקה ושירות

לצד השימוש התקין בסד, חשוב לדאוג לתחזוקה שוטפת ולקבלת שירות מקצועי. יצרני הסדים מספקים הנחיות ברורות לניקוי, אחסון והחזקה נכונה של המוצר.

על המשתמש להקפיד על ביצוע פעולות אלה באופן סדיר, על מנת להבטיח שמירה על מצב תקין של הסד ומניעת נזקים. במידת הצורך, יש להיוועץ ברופא השיניים לגבי טיפולי תחזוקה נוספים, כגון ליטוש או החלפת חלקים פגומים.

במקרים של בעיות תפקודיות או נזק משמעותי, יש להיוועץ ברופא לגבי אפשרות החלפת הסד. יצרנים רבים מעניקים אחריות ושירות לסדים שרכשו אצלם, וכן תמיכה בתיקונים ושירות למשך שנים.

אחריות היצרן ואפשרויות מימון

רוב יצרני הסדים הדנטליים מציעים אחריות על המוצרים שלהם לתקופה מוגדרת, המשתנה בין היצרנים. חשוב להכיר את תנאי האחריות ולפעול על פיהם במקרה של בעיות.

בנוסף, קיימות לעתים אפשרויות מימון והחזר כספי דרך קופות החולים או חברות הביטוח המשלמות על חלק מעלות הסד. בדיקת זכאות וניצול אפשרויות אלה יכולה להקל משמעותית על העלויות הכרוכות בטיפול.

רופא השיניים יסייע למטופל להבין את האפשרויות הזמינות, ויעזור להגיש את הבקשות והמסמכים הנדרשים למימון חלקי או מלא של עלות הסד. זוהי דרך חשובה להבטיח שטיפול זה יהיה נגיש ונוח יותר למטופלים.

סיכום

תועלות השימוש בסדים דנטליים

שימוש נכון בסדים דנטליים מציע מגוון תועלות חשובות:

  • הגנה על השיניים והחניכיים מפני נזק ושחיקה
  • הקלה על תסמינים של בעיות בתפקוד מפרקי הלסתות
  • שיפור תפקוד הלעיסה והבליעה
  • שמירה על יישור השיניים לאחר טיפולי אורתודונטיה
  • הגברת הביטחון העצמי והשיפור בחיוך ובהופעה

– שיפור איכות השינה והמניעה של בעיות דום נשימה בשינה

נתונים מראים כי משתמשים המקפידים על שימוש סדיר בסדים מדווחים על שיפור משמעותי באיכות החיים ובתפקוד היומיומי.

ניתן לשתף את התוכן כאן:

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

074-774-6616

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

הלבנה

בסיום טיפול שיניים, השלמת מראה הפנים שלנו זה שיניים לבנות. הלבנת שיניים היא התכשיט לחיוך מושלם.

שיננית

מרכיב משמעותי במניעת דלקות חניכיים ושימור בריאות הפה והשיניים הוא ביקור תדיר אצל השיננית

יישור שיניים

לא רק בגלל החשיבות האסתטית. יישור שיניים מתקן גם את צפיפות ורווחי השיניים ומשפר את היגיינת הפה בנוסף לשיפור הביטחון העצמי

שתלים

תחליף מלאכותי לשיניים ופתרון לשיקום פה אסתטי שלא באמצעות תותבות

כתרים

פתרון מלאכותי לשיקום השן לאחר נזק קשה או לצורך שיקום על שתלים. כיום יש סוגי כתרים שונים" חרסינה, זירקוניה, זירקוניה מנוליטי ו EMAX

אסתטיקה

ציפויי שיניים, השלמת כותרת ויישור שיניים בלתי נראה - הם הפתרונות לאסתטיקה דנטלית במראה השיניים הקדמיות.

שרית אברג'ל

מרפאת שיניים פתח תקווה

רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.

עידן פאניאן

מרפאת שיניים אשדוד

הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה ומסופק בטירוף. תודה.

ליאת כהן

מרפאת שיניים פתח תקווה

הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו ? תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.

רחל קטורזה‎

מרפאת שיניים ד״ר בוחניק

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד. בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו.

מרפאות שיניים ד״ר עמוס בוחניק לוגו
שנות פעילות
0
מרפאות
0
רופאים ושינניות
0
עובדי המרפאות
0

סיפור הקמת רשת שיניים

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 26 סניפים בפריסה ארצית – אילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, כרמיאל, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), שיקום הפה (כגון מבנים, כתרי חרסינה, כתרי זירקוניה למיניט ועוד ותותבות), כירורגיה והשתלות דנטאליות, טיפולי שיננית הכוללים הסרת אבנית והדרכה בהיגיינה אוראלית, יישור שיניים מכל הסוגים, וטיפולי אסתטיקה דנטאלית.

למעלה מ- 40 שנה אנו כאן כדי להעניק לכם שירות ולדאוג שתצאו מהמרפאה עם חיוך גדול.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

מה מיוחד ברשת שיניים?

קשה לבחור רופא שיניים. אף אחד לא הולך לרופא שיניים מתוך הנאה, והעובדה כי אתה שוכב, חסר אונים, על הכיסא והרופא בו בחרת אמון על הטיפול באופן מוחלט, הופכת את ההחלטה אף לקשה יותר. מעבר לכך, טיפולי שיניים הינם טיפולים כואבים בדרך כלל וכרוכים בהוצאה כספית לא מבוטלת. אז איך בוחרים? איך יודעים שהרופא בו בחרנו יטפל בנו כמו שצריך, ימנע מאתנו כאב וזמן מיותר ויגבה תשלום רק על מה שצריך באמת? לא פשוט…

מהו היתרון של מרפאות הרשת על פני מרפאה קטנה?

היתרון הבולט ואחת מאבני הדרך של הרשת, הוא מתן כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת/ אומר ד"ר עמוס בוחניק, "לפני שהוקמה הרשת, מטופל שהיה מגיע לרופא השיניים הופנה על ידו לא פעם, לרופאי שיניים אחרים בהתאם לטיפול לו הוא נזקק. מאחר וזה היה המצב באותן שנים, יצרנו פתרון המקל על המטופל, חוסך ממנו את ההתרוצצות ומעניק לו שירות מלא. וכך, הוקמו והתבססו המרפאות שלנו כמרפאות 'all in one', אליהן הצטרפו מרפאות נוספות המאפשרות למטופל לקבל את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת".

משפחתית וטיפול מסור וצמוד

לכל מרפאה יש מנהל רפואי האחראי על כל ההיבטים הרפואיים והמקצועיים של המרפאה ושל כלל הרופאים בה. צוות המרפאה כולל סייעת מיומנת ומקצועית לכל רופא, מנהלת סניף האחראית על הצד האדמיניסטרטיבי, כח האדם ושירות לקוחות. וכן, צוות קבלה ומשרד שנותן מענה לקביעת תורים, גביית תשלומים וטיפול בכל בקשה של הלקוחות. גם מבחינת חידושים טכנולוגיים לא נשארת הרשת מאחור והיא צועדת עם התפתחות הטכנולוגיה ומשתמשת בחומרים חדשים ומתקדמים ומכשור חדש שיוצא לשוק נכנס בהדרגתיות לסניפים השונים. מדיניות הרשת מאפשרת לרופאים לבחור את סוג החומרים בהם הם רוצים להשתמש ולא משפיעה על החלטתם המקצועית, למרות שלעיתים קיימים הבדלים מהותיים בעלויות
רשת המרפאות התקשרה עם אחת המעבדות הגדולות בישראל, המספקת להן את כל שירותי טכנאות השיניים.

מאמרים נבחרים

כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים, גם הידוע כאורתודונטיה, הוא אחד מהטיפולים הדנטליים הנפוצים והחשובים ביותר. מטרתו העיקרית היא לתקן עיוותים בסידור ובתנועה של השיניים, על מנת להשיג חיוך יפה, נשיכה מאוזנת ובריאות אורלית כוללת. נתונים מראים שכ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת זקוקה לטיפול יישור שיניים, והביקוש לשירותים אלה רק עולה עם השנים. תהליך יישור השיניים מתחיל בהערכה מקיפה ע"י רופא אורתודונט מומחה, שבודק את מצב השיניים, הלסתות והפנים. על בסיס זה מוצב תכנון טיפול מותאם אישית, הכולל את שיטת

קרא עוד »

 האם יין לבן או אדום מכתימים את השיניים?

כולנו רוצים חיוך לבן, בוהק ובריא. זה מעלה את הביטחון העצמי, משדר בריאות, ואין כמו חיוך יפה להאיר פנים. אבל עבור חובבי יין, החתירה לחיוך המושלם יכולה להיות מאתגרת. כולנו שמענו שיין, במיוחד יין אדום, גורם לכתמים בשיניים. האם זה אומר שעלינו לוותר על המשקה האהוב כדי לשמור על שיניים לבנות? במדריך זה, נצלול עמוק לעולם של יין וכתמים ונבין מה באמת קורה לשן שלנו כשאנחנו לוגמים קברנה סוביניון או כוס שרדונה צוננת. להבין כיצד

קרא עוד »

האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?

בקיעת השיניים היא אחד מהתהליכים החשובים והמשמעותיים בהתפתחות התינוק. החל מהחודשים הראשונים לחייו, התינוק עובר תהליך הדרגתי של צמיחה והבקעה של שיניים חלב, שישמשו אותו בהאכלה, לעיסה ודיבור בשנותיו הראשונות. תהליך זה הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות הכללית של התינוק – מוטורית, קוגניטיבית וחברתית-רגשית. למרות שבקיעת השיניים נחשבת לתהליך טבעי, לא פעם הורים מודאגים לנוכח עיכובים או שינויים בדפוס הבקיעה הצפוי. השאלה "האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?" היא שכיחה בקרב הורים

קרא עוד »

 מתי רצוי לקחת את הילד לראשונה לרופא השיניים?

ההורים יודעים עד כמה השיניים של ילדיהם חשובות לבריאותם ולהתפתחותם התקינה. אך מתי הזמן המיטבי להביא את הילד לביקור הראשון אצל רופא השיניים? שאלה זו מטרידה רבים, שכן הטיפול בשיניים של הילד במהלך השנים הראשונות לחייו הוא קריטי להבטחת בריאות השיניים והחניכיים שלו לטווח הארוך. בפוסט זה, נבחן את הגורמים המרכזיים בקביעת הזמן המתאים לביקור הראשון אצל רופא השיניים. נלמד על התפתחות השיניים בגיל הינקות והפעוטות, נדון בחשיבות הביקור הראשוני ובמה שניתן לצפות ממנו, ונספק

קרא עוד »

האם זה נכון שבקבוק או הנקה בלילה מזיקים לשיניים?

אחת השאלות הנפוצות ביותר שמעסיקות הורים לתינוקות ופעוטות היא האם מתן בקבוק או הנקה במהלך הלילה עלולים להזיק לשיניים המתפתחות של הקטנטנים. חששות אלו מוצדקים לחלוטין, שכן תופעה המכונה "עששת הבקבוק" מהווה סיכון אמיתי לבריאות הפה של ילדים. עששת הבקבוק יכולה לגרום לכאבים, זיהומים, ואף אובדן מוקדם של שיניים – מה שמשפיע לא רק על רווחתו של הילד בהווה, אלא גם עלולה להיות לכך השלכות על התפתחות הדיבור, התזונה והביטחון העצמי שלו בעתיד. מהי עששת

קרא עוד »

מהי גרידת חניכיים/הקצעת שורשים?

בריאות החניכיים שלנו אינה רק עניין של חיוך יפה, אלא מרכיב חשוב בבריאות הכללית של הגוף! מחלות חניכיים נגרמות מהצטברות חיידקים ורובד חיידקי (פלאק), וללא טיפול הן עלולות להוביל לנסיגת חניכיים, ריח רע מהפה, אובדן שיניים, ואף להשפיע לרעה על מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. במאמר זה נסקור לעומק את מחלות החניכיים, נפרט כיצד גרידת חניכיים (הקצעת שורשים) יכולה לטפל בבעיה ולמנוע סיבוכים, ונדגיש את החשיבות של הקפדה על היגיינת הפה המעולה למניעת מחלות חניכיים

קרא עוד »

 כיצד להתמודד עם חרדה מרופא השיניים?

פחד מרופא השיניים הוא תופעה נפוצה להפליא. עבור אנשים רבים, הביקור אצל רופא השיניים הופך למקור למתח, דאגה, ובמקרים חמורים אף עלול להוביל לדחייה מוחלטת של טיפולים חיוניים. השלכות שליליות אלו פוגעות באופן ישיר בבריאות הפה, שבתורה משפיעה על איכות החיים הכללית שלנו. המדריך הזה נועד לספק לכם כלים מוחשיים, מדעיים וישימים שיעזרו לכם לצמצם משמעותית את החרדה, לטפל בבריאות הפה שלכם בביטחון, ואף לפתח חוויה חיובית בהקשר של רופא השיניים. הבנת הפחד הגדרת דנטופוביה

קרא עוד »

שיני בשר

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו. במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות

קרא עוד »

 איך נוצר ריח רע מהפה? 

ריח רע מהפה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא מצב נפוץ ביותר המשפיע על איכות חיינו. לכולנו יצא לחוות ריח פה לא נעים באופן זמני, אך אצל אנשים רבים מדובר בבעיה כרונית הגורמת למבוכה ולחוסר ביטחון. במדריך זה נסקור לעומק את הגורמים השונים לריח רע מהפה ונציג את הדרכים האפקטיביות ביותר למניעה וטיפול. גורמים שכיחים לריח רע מהפה  היגיינת פה לקויה   הגורם מספר אחת: רוב המקרים של ריח פה לא נעים נובעים מהיגיינת פה לא מספקת.

קרא עוד »
WhatsApp
he_ILעִבְרִית

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן