ClickCease

עקירת שן קבועה – כל מה שחשוב לדעת על עקירה

הרשת פועלת מאז שנת 1984 ולה מעל 40 שנות ניסיון. הרשת מעניקה שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש ומקצועי, ציוד מתקדם ושימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

עקירת שיניים קבועות היא פרוצדורה כירורגית שנחשבת לפעמים לפתרון אחרון כאשר שן סובלת מבעיה קשה שאינה ניתנת לטיפול שחזור. למרות שאיננו שמחים להיפרד משן טבעית, לעתים עקירה היא הדרך היחידה להשיג הקלה מסבל ולמנוע סיבוכים חמורים יותר. ההכנה הנכונה ברמה המנטלית והפיזית, וכן הבנה של התהליך, חשובות לקראת עקירת שיניים. בכתבה זו נספק לכם את כל המידע הדרוש כדי להיערך לניתוח העקירה בצורה הטובה ביותר.

התוויות ומקרים לעקירה

עקירת שיניים קבועות נדרשת במגוון מצבים קליניים שונים. לפי נתונים של ההסתדרות הרפואית האמריקאית, כ-20 מיליון עקירות שיניים מתבצעות מדי שנה בארה"ב. הנה כמה מההתוויות והמצבים הנפוצים ביותר:

  • דלקות שורש חריפות – כאשר חלק פנימי השן וסביבתו הפכו לדלקתיים באופן חמור, עקירה עשויה להיות נחוצה כדי לפנות את מוקד הזיהום ממקורו. דלקות אלה מתרחשות לרוב עקב פגיעה ברקמת העצב בתוך שורש השן או בעקבות נגע קיים.
  • כאבי שורש ממושכים – כאבים עזים ומתמשכים בשן מסוימת יכולים לנבוע ממגוון גורמים כמו דלקת עמוקה, חלל לא מטופל, פגיעה בעצב וכדומה. לאחר מיצוי הטיפולים, עקירה עשויה להיות פתרון מועדף על פני סבל ממושך.
  • טראומה לשן – פגיעה חמורה בשן כתוצאה מחבלה, תאונה או חבטה עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לשן ולרקמות הסובבות אותה. במקרים קיצוניים, עקירה תהיה כורח המציאות.
  • גידולים ממאירים – גידולים סרטניים באזור הפה והלסתות לעתים דורשים עקירה של שיניים שנמצאות בסמיכות למוקד הגידול, כחלק מהטיפול הכולל.
  • נשירת שיניים ושיניים רופפות – שיניים בוגרות הנושרות או מתנדנדות באופן חמור מחוסר תמיכה רקמתית, עשויות להידרש לעקירה כדי למנוע זיהומים עתידיים או בעיות נוספות.
  • שבר שורשים – במקרה של שבר בשורש השן מתחת לחניכיים, שאינו ניתן לתיקון, עקירת כל השן היא הפתרון היחיד.
  • שן "מתה" או תבערה – שן ללא הזנה דמית או חיידקית עקב פגיעה בעצבים, מהווה מקור לזיהום ועלולה להוות סיכון לבריאות העתידית של הפה והלסתות.   

זהו סקירה של מקרים נפוצים המחייבים עקירה, אך יש מצבים רבים נוספים שבהם עקירה עשויה להיות מומלצת או הכרחית, לאחר שקילת כל הגורמים והשלכות הטיפול.

הכנות לקראת ניתוח עקירה

לפני ניתוח עקירת שן קבועה, חשוב להיערך היטב מבחינה רפואית ונפשית. הכנות נכונות יכולות להקטין את הסיכון לסיבוכים ולהקל על שלב ההחלמה. ראשית, רופא השיניים צריך לבצע בדיקה יסודית הכוללת היסטוריה רפואית מלאה, תסמינים קיימים ורמת הכאב שהשן גורמת לך. בנוסף, יבוצעו צילומי רנטגן על מנת לזהות במדויק את ממדי השן הדורשת עקירה ואת מצב הרקמות הסובבות.

במקרים מסוימים, הרופא יחליט על טיפול אנטיביוטי מונע זמן קצר לפני העקירה, על מנת לצמצם את הסיכון לזיהומים קשים לאחר מכן. הטיפול האנטיביוטי נפוץ במיוחד לקראת עקירות מורכבות, או במטופלים הסובלים ממחלות רקע מסוימות.

אצל מטופלים הנוטלים תרופות מדללות דם, חשוב לבצע כוונון של המינונים והמשכיות הנטילה בהתאם להמלצת רופא השיניים והרופא המטפל. במקרים מסוימים יינתן טיפול חלופי, על מנת למנוע דימומים קשים לאחר העקירה.

לקראת הניתוח יוחל מנעול גומי מתכווץ סביב השן המיועדת לעקירה, על מנת לאטום ולבודד את השטח מנוזלי הפה. במרבית המקרים תינתן הרדמה מקומית בלבד באזור העקירה, אך במקרים מורכבים יותר עשוי להידרש שילוב של הרדמה כללית.

ההיערכות הנכונה מראש חשובה ביותר על מנת לצמצם סיכונים ולאפשר ניתוח עקירה חלק ובטוח ככל הניתן. שיתוף פעולה של המטופל וקבלת ההנחיות הרפואיות יקלו משמעותית על הטיפול.

תהליך ניתוח העקירה

לאחר ההכנות הנחוצות, מגיע שלב ניתוח העקירה עצמו. זוהי פרוצדורה כירורגית קצרה יחסית, אך מורכבת, שדורשת מיומנות וזהירות מצד רופא השיניים. הנה הצעד-אחר-צעד של תהליך העקירה:

  1. חשיפת אזור העבודה – לאחר מתן ההרדמה והמנעול הגומי, הרופא יבצע חתכים קטנים ברקמת הרכה (החניכיים) כדי לחשוף את אזור השן המיועדת לעקירה. זהו שלב חשוב לצורך גישה נוחה לשן ולאזור השורשים.
  2. מנופים והזזת השן – באמצעות מכשירים ייעודיים כגון מוטות מנוף, הרופא יתחיל להזיז ולנער בזהירות את השן על מנת להרופפה מעט מתוך החריץ בלסת עצמה. תהליך ההרפייה הזו חשוב לפני משיכת השן החוצה.
  3. תפיסה ומשיכה ישירה – לאחר ההרפיה המוקדמת, הרופא יתפוס את השן באחיזה ממוקדת באמצעות כלים דנטליים כמו מלקחי עקירה או גריפרים. מכאן יופעל כוח משיכה ישירה ובמקביל תנועות סיבוב מבוקרות, כדי למשוך את השן החוצה בקו ישר ככל הניתן.
  4. סוגי כלים וציוד לעקירה – בהתאם לאתגר הספציפי של כל שן, הרופא ישתמש במגוון כלי עקירה שונים. מלקחי עקירה בגדלים שונים, גריפרים לתפיסת השן, מקדחים לפתיחת חלונות גישה לשן, ואלוגרים – מכשירים לשחרור השן מהלסת באמצעות כוח מנופי. כלים אלו מסייעים במיוחד בעקירות מורכבות או שורשים עמוקים וקשים להוצאה.  
  5. טיפול בשורשים קשים – לעיתים נדרשת פתיחת "חלון" גישה נוסף בחניכיים ובעצם הלסת כדי לחשוף את שורשי השן במלואם. מצב זה נפוץ כאשר השורשים בוגרים, עקלקלים או תפוחים מאוד בתוך העצם, ומקשים על עקירה בטוחה. במהלך התהליך, הקשרים הרקמתיים הראשוניים הקושרים את השן למקומה יוסרו כדי לאפשר את משיכתה בסופו של דבר.  

במקרים של רקמה חשודה או גידול שמקורו בשן, הרופא יבצע גם ביופסיה של חלק מהרקמה לבדיקה פתולוגית מאוחרת יותר.

בכל שלבי העקירה הרופא ישמור על שליטה בדימום באזור הניתוח, בעזרת ספוגים, חומרי אלחוש וערכות ייעודיות. סוג כזה של דימום נחשב תקין וצפוי במסגרת ההליך הכירורגי.

זהו תיאור מפורט של התהליך עצמו, שעשוי להמשך בין מספר דקות לכשעה לפי רמת המורכבות וההתקדמות. רק לאחר עקירה מוצלחת תתבצע סגירת הפצע והחלק האחרון של התהליך.

אחרי העקירה

לאחר שהשן הוצאה בהצלחה, הרופא יעבור לשלב סגירת הפצע והחלמה. זהו שלב קריטי להבטחת החלמה תקינה וצמצום הסיכון לסיבוכים.

תחילה, הרופא ינקה את האזור ממשקעים ורקמות מתות כדי להכשיר את הפצע להידרדרות. במקרים רבים ישמש החור הנותר לאחר השן כ"כיס" טבעי עבור רקמת קרום גרנולציה שתכסה את האזור מבפנים. בעקירות מורכבות יותר, הרופא עשוי להשתמש בתפרים לאיחוי הפצע או חומרים מיוחדים לכיסוי החור.

לאחר הסגירה, המטופל יקבל הוראות מפורטות לגבי שמירה על היגיינה, תזונה והגבלות לתקופת ההחלמה. זוהי תקופה קריטית שבה יש להיזהר ממאמצים גופניים, זיהומים, דימומים חוזרים ועוד. המטופלים מתבקשים להקפיד על שטיפות פה בתכיפות, הימנעות מעישון, ודיאטה רכה למשך מספר ימים לאחר העקירה.

בדרך כלל תצפה תקופת החלמה ראשונית במשך שבוע-שבועיים, שבה יתכנו תופעות צפויות כמו נפיחות, חוסר נוחות וכאבים מתונים. אלו יכולים להיות ממותנים בעזרת תרופות משכחות כאבים לפי המלצת הרופא. סימנים כמו דימום חריג, כאבים חריפים, נפיחות קשה, חום או זיהום ברור דורשים טיפול רפואי דחוף.

בתום תקופת ההחלמה, המטופל יחזור לביקורת אצל רופא השיניים שיוכל לבחון את קרום הגרנולציה שכיסה את האזור ולוודא שההחלמה הייתה תקינה לחלוטין. רק לאחר מכן ניתן לתכנן שלב הבא – שיקום השן החסרה בעזרת תותבת או שתל

סיבוכים אפשריים ודרכי התמודדות

עקירת שיניים נחשבת כניתוח שגרתי יחסית, אך כמו בכל פרוצדורה רפואית, קיימים גם סיכונים וסיבוכים אפשריים. חשוב להכיר את הסיבוכים העלולים לצוץ לאחר עקירה ואת דרכי הטיפול וההתמודדות עמם:

דימום חוזר או ממושך – במקרים רבים מתרחש דימום קל לאחר העקירה, אך הוא אמור לפסוק לאחר מספר שעות. דימום ממושך או דימום חוזר לאחר שהייתה הפסקה, מצריכים טיפול רפואי דחוף. הרופא יבצע לחץ ממושך על האזור, ישתמש בחומרים קרישתיים ובמקרים קשים אף יתפור תפרים.  לפי מחקרים, כ-2% מעקירות השיניים מלוות בדימום קשה.

כאב חריף

כאבים קלים מצופים לאחר הניתוח, אך במקרה של כאבים חריפים, ממושכים וכאלה שאינם נרגעים עם משכי הכאב רגילים, יש לחשוד בהיפרדות חריגה של הצלקת או בדלקת שלאחר הניתוח. במקרים אלה, רופא השיניים עשוי לכתוב מרשם לתרופות חזקות יותר.

נפיחות וחימום באזור

רמה מסוימת של נפיחות סביב אזור העקירה היא תקינה ליום-יומיים לאחר הניתוח. אך נפיחות גדולה ומתמשכת או נפיחות שמלווה בחימום רב מצביעים על דלקת זיהומית פנימית. במקרים אלה נחוצים תרופות נוגדות דלקת וטיפול אנטיביוטי מיידי.

זיהומים קשים 

למרות הטיפול האנטיביוטי המונע במקרים מסוימים, עדיין קיים סיכון להידרדרות לזיהום חמור באזור הפצע לאחר עקירה. כ-5% מהעקירות מלוות בזיהום הדורש אנטיביוטיקה מצילת חיים. הזיהומים הנפוצים ביותר כוללים דלקת פריאפיקלית, אבצסים, והיווצרות פיסטולות או ציסטות באזור הפצע.

פגיעה בעצב/פגיעה בעצם 

בעקירות מורכבות עם שורשים ארוכים שמשתרגים לתוך עצם הלסת, יש סיכון לפגיעה בעצבים ראשיים באזור. פגיעה כזו יכולה לגרום לתחושות נימול ממושכות בחלקים בפנים או בשפתיים. במקרים נדירים של טראומה חריגה, ייתכן גילוי עצם הלסת ופגיעה ישירה בה.

שברים בלסת 

זהו סיבוך קיצוני הנובע ממאמצי עקירה חריגים ובלתי זהירים בעיקר במקרים של שורשים בוגרים ועמוקים. שבר בלסת דורש טיפול כירורגי מידי לייצוב האזור ומניעת הידרדרות.

ככלל, מרבית הסיבוכים הנזכרים נדירים למדי וסיכויים להתרחשותם קטנים מאוד. עם זאת, חשוב להכירם ולפנות לטיפול רפואי מיידי אם הםאכן מתרחשים. רופא שיניים מיומן ובחירה נכונה של מרפאה מוכרת, מצמצמים משמעותית את הסיכון לסיבוכים כאלה.  

שמירה על הנחיות ההחלמה, התזונה והניקיון היא המפתח להימנע מסיבוכים לאחר עקירה בהצלחה. במקרה של ספק או חשש כלשהו לאחר הניתוח, כדאי לפנות מיידית לייעוץ רפואי. טיפול זמני ומהיר יכול להבטיח החלמה מלאה ומוצלחת.

סיכום

עקירת שיניים קבועות היא נדבך חשוב ולעתים הכרחי בטיפולי השיניים והפה. על אף היותה פעולה כירורגית קצרה יחסית, חשוב להבין את המשמעויות ואת התהליך כולו. היערכות מראש, הבנה של ההתוויות השונות, התהליך המדויק של העקירה ומודעות לסיבוכים אפשריים – כל אלה יאפשרו למטופל לעבור את הניתוח בצורה הטובה ביותר ולהמשיך לשגרת חיים תקינה לאחר ההחלמה המלאה. בידיים מיומנות ובמרפאה מקצועית, עקירת שיניים היא תהליך בטוח שחוסך סבל מכאבים ותורם לבריאות הפה לטווח ארוך.

ניתן לשתף את התוכן כאן:

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

074-774-6616

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

הלבנה

בסיום טיפול שיניים, השלמת מראה הפנים שלנו זה שיניים לבנות. הלבנת שיניים היא התכשיט לחיוך מושלם.

שיננית

מרכיב משמעותי במניעת דלקות חניכיים ושימור בריאות הפה והשיניים הוא ביקור תדיר אצל השיננית

יישור שיניים

לא רק בגלל החשיבות האסתטית. יישור שיניים מתקן גם את צפיפות ורווחי השיניים ומשפר את היגיינת הפה בנוסף לשיפור הביטחון העצמי

שתלים

תחליף מלאכותי לשיניים ופתרון לשיקום פה אסתטי שלא באמצעות תותבות

כתרים

פתרון מלאכותי לשיקום השן לאחר נזק קשה או לצורך שיקום על שתלים. כיום יש סוגי כתרים שונים" חרסינה, זירקוניה, זירקוניה מנוליטי ו EMAX

אסתטיקה

ציפויי שיניים, השלמת כותרת ויישור שיניים בלתי נראה - הם הפתרונות לאסתטיקה דנטלית במראה השיניים הקדמיות.

שרית אברג'ל

מרפאת שיניים פתח תקווה

רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.

עידן פאניאן

מרפאת שיניים אשדוד

הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה ומסופק בטירוף. תודה.

ליאת כהן

מרפאת שיניים פתח תקווה

הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו ? תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.

רחל קטורזה‎

מרפאת שיניים ד״ר בוחניק

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד. בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו.

מרפאות שיניים ד״ר עמוס בוחניק לוגו
שנות פעילות
0
מרפאות
0
רופאים ושינניות
0
עובדי המרפאות
0

סיפור הקמת רשת שיניים

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 25 סניפים בפריסה ארצית – אילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), שיקום הפה (כגון מבנים, כתרי חרסינה, כתרי זירקוניה למיניט ועוד ותותבות), כירורגיה והשתלות דנטאליות, טיפולי שיננית הכוללים הסרת אבנית והדרכה בהיגיינה אוראלית, יישור שיניים מכל הסוגים, וטיפולי אסתטיקה דנטאלית.

למעלה מ- 40 שנה אנו כאן כדי להעניק לכם שירות ולדאוג שתצאו מהמרפאה עם חיוך גדול.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

מה מיוחד ברשת שיניים?

קשה לבחור רופא שיניים. אף אחד לא הולך לרופא שיניים מתוך הנאה, והעובדה כי אתה שוכב, חסר אונים, על הכיסא והרופא בו בחרת אמון על הטיפול באופן מוחלט, הופכת את ההחלטה אף לקשה יותר. מעבר לכך, טיפולי שיניים הינם טיפולים כואבים בדרך כלל וכרוכים בהוצאה כספית לא מבוטלת. אז איך בוחרים? איך יודעים שהרופא בו בחרנו יטפל בנו כמו שצריך, ימנע מאתנו כאב וזמן מיותר ויגבה תשלום רק על מה שצריך באמת? לא פשוט…

מהו היתרון של מרפאות הרשת על פני מרפאה קטנה?

היתרון הבולט ואחת מאבני הדרך של הרשת, הוא מתן כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת/ אומר ד"ר עמוס בוחניק, "לפני שהוקמה הרשת, מטופל שהיה מגיע לרופא השיניים הופנה על ידו לא פעם, לרופאי שיניים אחרים בהתאם לטיפול לו הוא נזקק. מאחר וזה היה המצב באותן שנים, יצרנו פתרון המקל על המטופל, חוסך ממנו את ההתרוצצות ומעניק לו שירות מלא. וכך, הוקמו והתבססו המרפאות שלנו כמרפאות 'all in one', אליהן הצטרפו מרפאות נוספות המאפשרות למטופל לקבל את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת".

משפחתית וטיפול מסור וצמוד

לכל מרפאה יש מנהל רפואי האחראי על כל ההיבטים הרפואיים והמקצועיים של המרפאה ושל כלל הרופאים בה. צוות המרפאה כולל סייעת מיומנת ומקצועית לכל רופא, מנהלת סניף האחראית על הצד האדמיניסטרטיבי, כח האדם ושירות לקוחות. וכן, צוות קבלה ומשרד שנותן מענה לקביעת תורים, גביית תשלומים וטיפול בכל בקשה של הלקוחות. גם מבחינת חידושים טכנולוגיים לא נשארת הרשת מאחור והיא צועדת עם התפתחות הטכנולוגיה ומשתמשת בחומרים חדשים ומתקדמים ומכשור חדש שיוצא לשוק נכנס בהדרגתיות לסניפים השונים. מדיניות הרשת מאפשרת לרופאים לבחור את סוג החומרים בהם הם רוצים להשתמש ולא משפיעה על החלטתם המקצועית, למרות שלעיתים קיימים הבדלים מהותיים בעלויות
רשת המרפאות התקשרה עם אחת המעבדות הגדולות בישראל, המספקת להן את כל שירותי טכנאות השיניים.

מאמרים נבחרים

כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים, גם הידוע כאורתודונטיה, הוא אחד מהטיפולים הדנטליים הנפוצים והחשובים ביותר. מטרתו העיקרית היא לתקן עיוותים בסידור ובתנועה של השיניים, על מנת להשיג חיוך יפה, נשיכה מאוזנת ובריאות אורלית כוללת. נתונים מראים שכ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת זקוקה לטיפול יישור שיניים, והביקוש לשירותים אלה רק עולה עם השנים. תהליך יישור השיניים מתחיל בהערכה מקיפה ע"י רופא אורתודונט מומחה, שבודק את מצב השיניים, הלסתות והפנים. על בסיס זה מוצב תכנון טיפול מותאם אישית, הכולל את שיטת

קרא עוד »

 האם יין לבן או אדום מכתימים את השיניים?

כולנו רוצים חיוך לבן, בוהק ובריא. זה מעלה את הביטחון העצמי, משדר בריאות, ואין כמו חיוך יפה להאיר פנים. אבל עבור חובבי יין, החתירה לחיוך המושלם יכולה להיות מאתגרת. כולנו שמענו שיין, במיוחד יין אדום, גורם לכתמים בשיניים. האם זה אומר שעלינו לוותר על המשקה האהוב כדי לשמור על שיניים לבנות? במדריך זה, נצלול עמוק לעולם של יין וכתמים ונבין מה באמת קורה לשן שלנו כשאנחנו לוגמים קברנה סוביניון או כוס שרדונה צוננת. להבין כיצד

קרא עוד »

האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?

בקיעת השיניים היא אחד מהתהליכים החשובים והמשמעותיים בהתפתחות התינוק. החל מהחודשים הראשונים לחייו, התינוק עובר תהליך הדרגתי של צמיחה והבקעה של שיניים חלב, שישמשו אותו בהאכלה, לעיסה ודיבור בשנותיו הראשונות. תהליך זה הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות הכללית של התינוק – מוטורית, קוגניטיבית וחברתית-רגשית. למרות שבקיעת השיניים נחשבת לתהליך טבעי, לא פעם הורים מודאגים לנוכח עיכובים או שינויים בדפוס הבקיעה הצפוי. השאלה "האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?" היא שכיחה בקרב הורים

קרא עוד »

 מתי רצוי לקחת את הילד לראשונה לרופא השיניים?

ההורים יודעים עד כמה השיניים של ילדיהם חשובות לבריאותם ולהתפתחותם התקינה. אך מתי הזמן המיטבי להביא את הילד לביקור הראשון אצל רופא השיניים? שאלה זו מטרידה רבים, שכן הטיפול בשיניים של הילד במהלך השנים הראשונות לחייו הוא קריטי להבטחת בריאות השיניים והחניכיים שלו לטווח הארוך. בפוסט זה, נבחן את הגורמים המרכזיים בקביעת הזמן המתאים לביקור הראשון אצל רופא השיניים. נלמד על התפתחות השיניים בגיל הינקות והפעוטות, נדון בחשיבות הביקור הראשוני ובמה שניתן לצפות ממנו, ונספק

קרא עוד »

האם זה נכון שבקבוק או הנקה בלילה מזיקים לשיניים?

אחת השאלות הנפוצות ביותר שמעסיקות הורים לתינוקות ופעוטות היא האם מתן בקבוק או הנקה במהלך הלילה עלולים להזיק לשיניים המתפתחות של הקטנטנים. חששות אלו מוצדקים לחלוטין, שכן תופעה המכונה "עששת הבקבוק" מהווה סיכון אמיתי לבריאות הפה של ילדים. עששת הבקבוק יכולה לגרום לכאבים, זיהומים, ואף אובדן מוקדם של שיניים – מה שמשפיע לא רק על רווחתו של הילד בהווה, אלא גם עלולה להיות לכך השלכות על התפתחות הדיבור, התזונה והביטחון העצמי שלו בעתיד. מהי עששת

קרא עוד »

מהי גרידת חניכיים/הקצעת שורשים?

בריאות החניכיים שלנו אינה רק עניין של חיוך יפה, אלא מרכיב חשוב בבריאות הכללית של הגוף! מחלות חניכיים נגרמות מהצטברות חיידקים ורובד חיידקי (פלאק), וללא טיפול הן עלולות להוביל לנסיגת חניכיים, ריח רע מהפה, אובדן שיניים, ואף להשפיע לרעה על מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. במאמר זה נסקור לעומק את מחלות החניכיים, נפרט כיצד גרידת חניכיים (הקצעת שורשים) יכולה לטפל בבעיה ולמנוע סיבוכים, ונדגיש את החשיבות של הקפדה על היגיינת הפה המעולה למניעת מחלות חניכיים

קרא עוד »

 כיצד להתמודד עם חרדה מרופא השיניים?

פחד מרופא השיניים הוא תופעה נפוצה להפליא. עבור אנשים רבים, הביקור אצל רופא השיניים הופך למקור למתח, דאגה, ובמקרים חמורים אף עלול להוביל לדחייה מוחלטת של טיפולים חיוניים. השלכות שליליות אלו פוגעות באופן ישיר בבריאות הפה, שבתורה משפיעה על איכות החיים הכללית שלנו. המדריך הזה נועד לספק לכם כלים מוחשיים, מדעיים וישימים שיעזרו לכם לצמצם משמעותית את החרדה, לטפל בבריאות הפה שלכם בביטחון, ואף לפתח חוויה חיובית בהקשר של רופא השיניים. הבנת הפחד הגדרת דנטופוביה

קרא עוד »

שיני בשר

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו. במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות

קרא עוד »

 איך נוצר ריח רע מהפה? 

ריח רע מהפה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא מצב נפוץ ביותר המשפיע על איכות חיינו. לכולנו יצא לחוות ריח פה לא נעים באופן זמני, אך אצל אנשים רבים מדובר בבעיה כרונית הגורמת למבוכה ולחוסר ביטחון. במדריך זה נסקור לעומק את הגורמים השונים לריח רע מהפה ונציג את הדרכים האפקטיביות ביותר למניעה וטיפול. גורמים שכיחים לריח רע מהפה  היגיינת פה לקויה   הגורם מספר אחת: רוב המקרים של ריח פה לא נעים נובעים מהיגיינת פה לא מספקת.

קרא עוד »
WhatsApp

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן