ClickCease

טיפול שורש או עקירה – מה ההבדלים ומה הטיפול המומלץ?

הרשת פועלת מאז שנת 1984 ולה מעל 40 שנות ניסיון. הרשת מעניקה שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש ומקצועי, ציוד מתקדם ושימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

כאב שיניים אינו עניין שיש להקל בו ראש. מעבר לאי הנוחות הפיזית, הוא עלול להצביע על בעיה חמורה אשר ללא טיפול, תלך ותחמיר. למרבה המזל, לרפואת השיניים המודרנית יש פתרונות מצוינים, כאשר הבולטים ביניהם הם טיפול שורש ועקירת שן. אך איזו אפשרות עדיפה? איך יודעים מהי הבחירה הנכונה?

במאמר זה, נצלול אל עולם טיפולי השורש והעקירות, נבין את ההבדלים ביניהם, ונעזור לכם להגיע להחלטה המיטבית לבריאות הפה והרווחה הכללית שלכם. זכרו, שן טבעית ובריאה היא נכס יקר ערך, ותמיד כדאי לנסות להציל אותה במידת האפשר. עם זאת, ישנן נסיבות בהן מיצוי כל האפשרויות אינו האידיאל. יחד, נגלה מתי לשמר ומתי הגיע הזמן להיפרד.

מה זה טיפול שורש?

טיפול שורש, הידוע גם בשם "טיפול אנדודונטי", הוא הליך רפואי שמטרתו להציל שן שמוך השן שלה נפגע או מזוהם. בתוך השן, מתחת לשכבות הקשות של האמייל והדנטין, נמצא חלל מרכזי הנקרא מוך השן. המוך מכיל עצבים, כלי דם, ורקמות חיבור התומכות בחיוניות השן.

כאשר חיידקים חודרים אל מוך השן, לרוב בשל עששת עמוקה, סדק בשן, או טראומה, עלולה להתפתח דלקת או זיהום. זיהום זה יכול לגרום לכאב עז, רגישות, נפיחות, ובמקרים חמורים אף להתפשט אל אזורים אחרים בלסת, בפנים, או בצוואר. טיפול שורש מטפל בזיהום ובכך עוצר התקדמות של הבעיה.

השלבים העיקריים של טיפול שורש כוללים:

  1. אלחוש מקומי: כדי להבטיח חוויה ללא כאב.
  2. הסרת המוך המזוהם: רופא השיניים יוצר פתח קטן בשן ומסיר את הרקמות הנגועות.
  3. חיטוי וניקוי תעלת השורש: תעלות השורש (בהן היה ממוקם המוך), מנוקות ביסודיות באמצעות תמיסות חיטוי.
  4. מילוי וסתימה: תעלת השורש ממולאת בחומר איטום ביו-קומפטבילי (תואם לרקמות) והשן נסגרת בסתימה זמנית.
  5. שיקום קבוע: לאחר כשבוע-שבועיים מתבצעת סתימה קבועה או כתר לשחזור השן.

יתרונות טיפול השורש

  1. שימור השן הטבעית: היתרון המרכזי, המעניק לשן תוחלת חיים נוספת.
  2. מניעת זיהומים והתפשטותם: טיפול בזיהום מונע סיבוכים חמורים.
  3. עלות נמוכה יותר בטווח הארוך: לעיתים קרובות, פתרון חסכוני בהשוואה לעקירה ושיקום באמצעות שתל או גשר.

חסרונות טיפול שורש

  1. מורכבות ואורך הטיפול: טיפול שורש לרוב דורש מספר ביקורים, והוא עלול להיות טיפול ארוך יחסית.
  2. עלות: יכול להיות יקר באופן משמעותי מעקירה, במיוחד כאשר מדובר בשן טוחנת או כאשר יש צורך בכתר.
  3. סיכון לכישלון: למרות שטיפולי שורש מצליחים בשיעורים גבוהים מאוד, קיים סיכון מסוים לסיבוכים. חלק מהסיבוכים הללו עלולים לדרוש טיפול שורש חוזר ואף ייתכן שבנסיבות קיצוניות עקירת השן תהיה נחוצה בסופו של דבר.

סיכונים וסיבוכים

  1. זיהום חוזר: תיתכן הישארות חיידקים בתעלות השורש גם לאחר הטיפול.
  2. כאב: רגישות או כאב מתמשך לאחר הטיפול, בדרך כלל חולפים כעבור כמה ימים.
  3. שינוי צבע השן: שן שעברה טיפול שורש עשויה להתכהות עם הזמן.
  4. שבר של השן: שן שעברה טיפול שורש נחלשת במקצת, ועשויה להיות מועדת יותר לשברים, במיוחד אם נדרש כתר עבור השיקום.

מה זו עקירת שן?

עקירת שן היא הליך כירורגי בו השן מוסרת בשלמותה מהמכתשית (השקע בעצם הלסת אליו היא מחוברת). לרוב, עקירות מבוצעות תחת אלחוש מקומי, אולם במקרים מסוימים (בעיקר בעקירות מורכבות יותר או אצל מטופלים חרדתיים במיוחד), ייתכן צורך בסדציה (טשטוש) או אף הרדמה כללית.

ישנם שני סוגים עיקריים של עקירות:

  1. עקירה רגילה (פשוטה): מבוצעת כאשר השן נגישה בקלות בפה, שלמה או עם נזק קל יחסית. רופא השיניים משתמש במכשור ייעודי כדי לנדנד את השן ולשחרר אותה מהרקמות המחברות.
  2. עקירה כירורגית: נדרשת כאשר השן כלואה מתחת לחניכיים, שבורה עמוקות מתחת לקו החניכיים, או בעלת מנח מסובך. במקרה זה, רופא השיניים או כירורג פה ולסת מבצעים חתך קטן בחניכיים על מנת לחשוף את השן ולבצע את הסרתה.

יתרונות עקירת השן

  1. פתרון מהיר ופשוט: מספק הקלה מיידית מכאבי שיניים עזים או מזיהום מתקדם.
  2. עלות: לרוב, זולה יותר מטיפול שורש, במיוחד בטווח הקצר.
  3. מניעת סיבוכים וסבל ממושך: כאשר הסיכוי להצלת השן נמוך מאוד, עקירה עשויה להיות עדיפה.

חסרונות עקירת השן

  1. אובדן השן הטבעית: חסר משמעותי אשר יש לשקם (שתל, גשר, תותבת).
  2. פגיעה ברקמת החניכיים: בפרט בעקירות כירורגיות, ריפוי החניכיים עלול להיות מלווה בכאב ובנפיחות.
  3. פגיעה בשיניים סמוכות: תהליך העקירה עלול לפגוע בשן בריאה סמוכה.
  4. שינויים בעצם הלסת: עם הזמן, עצם הלסת באזור בו הייתה חסרה שן נוטה להתנוון, פוגעת באסתטיקה ומקשה על ביצוע שתלים בעתיד.

סיכונים וסיבוכים של עקירות שיניים

למרות שעקירה נחשבת להליך כירורגי שגרתי, היא איננה חפה מסיכונים. חשוב להיות מודעים להם, במיוחד אם מדובר בעקירת שן בינה או אם ישנם גורמי סיכון כמו מצבים רפואיים מסוימים.

הסיכונים והסיבוכים הנפוצים כוללים:

  1. כאב: רגישות וכאבים באזור העקירה למשך מספר ימים הם נורמליים.
  2. דימום: לרוב, הדימום נמצא תחת שליטה בקלות ומתמעט תוך זמן קצר לאחר ההליך. לעיתים רחוקות, ייתכנו דימומים ממושכים יותר הדורשים התערבות נוספת.
  3. פגיעה בעצבים: קיימת אפשרות של פגיעה בעצב תחושתי במהלך העקירה, במיוחד בעקירת שיני בינה תחתונות. פגיעה כזו עלולה לגרום לתחושת נימול או עקצוץ בשפה, בסנטר או בלחי, לעיתים לתקופה ממושכת.
  4. זיהום: סיכון לזיהום במקום העקירה, בעיקר אצל מעשנים ומטופלים עם מערכת חיסונית מוחלשת.
  5. פגיעה בשיניים סמוכות: במהלך העקירה, עלולה להיגרם פגיעה בשן בריאה סמוכה.
  6. "מכתשית יבשה" (Dry Socket): סיבוך מוכר ופחות נעים, בו קריש הדם המגן על עצם הלסת מתפרק בטרם עת, חושף את העצם וגורם לכאבים עזים. מכתשית יבשה נוטה להופיע יותר לאחר עקירות מורכבות.

הערה חשובה: אם את/ה חווים כאבים עזים לאחר עקירה, דימום שאינו פוסק, או תופעות חריגות אחרות, חשוב ליצור קשר בהקדם האפשרי עם רופא השיניים שלך.

טיפול שורש מול עקירה: מתי עושים מה? 

הבחירה בין טיפול שורש לבין עקירה אינה פשוטה, וההחלטה הסופית חייבת להיות אישית ומותאמת לנסיבות הספציפיות של כל מקרה. שיתוף פעולה פורה בין המטופל לרופא השיניים הוא המפתח לבחירה נכונה שתענה על הצרכים הפיזיים, הרגשיים, והכלכליים של המטופל באופן מיטבי.

להלן הגורמים העיקריים המשפיעים על ההחלטה:

חומרת הנזק לשן

ככל שהנזק לשן נרחב יותר, כך תרד ההיתכנות של טיפול שורש מוצלח. זיהום חמור שהתפשט, סדקים עמוקים בשן או בשורשיה, או שבר משמעותי בחלק השן הנראה מעל החניכיים הם גורמים שעלולים להכריע את הכף לכיוון עקירה.

סיכויי ההצלחה

רופא השיניים יעריך את סיכויי ההצלחה של טיפול השורש מול הסיכון לסיבוכים לאחר הטיפול (הישארות חיידקים, שינוי צבע השן, שבר של השן ועוד). הם משתנים בין אדם לאדם ותלויים בגורמים כמו מיקום השן, מורכבות השורשים, מיומנות רופא השיניים, והמצב הרפואי הכללי של המטופל.

גורמים אנטומיים

שיני בינה, למשל, הן בעלות נגישות מורכבת ולעיתים צורת השורשים שלהן מקשה על טיפול יעיל. בנוסף, עדיף להימנע מטיפול שורש שעלול לפגוע בשורשי השיניים הסמוכות, במיוחד אם לא ברור האם תצליחו להציל גם אותן בטווח הרחוק

עלות

עלות הטיפול מהווה שיקול משמעותי. אמנם, עקירה בדרך כלל זולה יותר בטווח הקצר, אך היא דורשת שיקום (שתל, גשר וכו'), כך שההוצאה הכוללת עלולה לעלות באופן משמעותי אם משווים לשימור השן הטבעית באמצעות טיפול שורש.

העדפות והשקפת המטופל

ישנם מטופלים המעדיפים "לסיים עם זה ומהר" ולהימנע מהליך מתמשך שכרוך במספר ביקורים. עבור אחרים, שימור השן הטבעית חשוב מכל, ללא קשר למחיר ולמורכבות. זכותו המלאה של המטופל לקבל מידע מפורט ולקחת חלק פעיל בהחלטה.

מצבים בהם עדיפה העקירה

ישנם מספר מקרים בהם עקירת השן הפגועה תהיה הפתרון הסביר והיעיל יותר:

  1. זיהום חמור מאוד שלא הגיב לאנטיביוטיקה.
  2. נזק בלתי הפיך לשן – שבר אנכי בשורש, שבר נרחב מתחת לקו החניכיים.
  3. נגיעות חמורה של מחלת חניכיים ועצם הלסת.
  4. כאשר שן בינה כלואה באופן שמתקשה לבצע טיפול שורש או שחשופה לזיהום חוזר.
  5. מחסור במקום בלסת, הגורם לצפיפות או מנח לא תקין של שיניים אחרות.

מצבים בהם עדיף טיפול השורש

  1. סיכוי גבוה להצלחה: כאשר ניתוח תעלות השורש צפוי להצליח בשיעור גבוה, מומלץ לשמר את השן הטבעית ככל הניתן.
  2. חשיבות אסתטית של השן הפגועה: אם מדובר בשן קדמית בעלת חשיבות אסתטית ניכרת, שימור שלה באמצעות טיפול שורש וכתר יתרון משמעותי מבחינה זו.
  3. שן בעלת חשיבות תפקודית רבה: שיניים טוחנות, למשל, חשובות ללעיסה ולתפקוד תקין של מערכת העיכול. העדיפות היא לנסות לשמר אותן בכל מחיר (כמובן בגבול הסביר).
  4. מטופלים הסובלים ממצבים רפואיים: עבור חלק מהמטופלים עם מחלות רקע מסוימות, כמו בעיות לב, סוכרת לא מאוזנת, או מטופלים אונקולוגיים, עקירה עלולה להוות סיכון גבוה יותר בהשוואה לטיפול שורש.
  5. ילדים ונוער: אצל ילדים ונוער מומלץ ככל האפשר להציל שיניים טבעיות כדי לתמוך בהתפתחות תקינה של הלסתות.

ההבדלים הקיימים בין המקרים השונים מחייבים הערכה פרטנית של רופא השיניים המטפל. רופא השיניים ידע לכוון ולעזור בבחירת הפתרון הטיפולי המיטבי בהתאם למצב הקליני הספציפי. בשל השיקולים הרבים וההיבטים הייחודיים של כל מקרה, תמיד מומלץ לקבל לפחות חוות דעת אחת נוספת מרופא שיניים מומחה, כמו אנדודונט (מומחה בטיפולי שורש) או כירורג פה ולסת, בייחוד במצבים בהם ההחלטה איננה חד משמעית.

אפשרויות לשיקום לאחר עקירה 

אובדן שן משפיע לא רק על אסתטיקה והתפקוד היומיומי, אלא עלול לגרום לתופעות לא רצויות כמו תזוזת שיניים, בעיות במפרק הלסת, קושי בלעיסה, ועלול אפילו להוביל לשינויים במראה הפנים. לכן, חשוב לשקם את החסר בהקדם האפשרי, לאחר החלמה מספקת מניתוח העקירה ובהתאם למצב הכללי של המטופל.

אפשרויות השיקום העיקריות הן:

השתלת שיניים

נחשבת לשיקום האידיאלי ביותר מבחינה אסתטית ותפקודית. שתל דנטלי הוא למעשה תחליף מלאכותי לשורש השן הטבעית, העשוי מטיטניום (מתכת ידידותית לגוף), אשר מוחדר כירורגית לתוך עצם הלסת. עליו מודבק כתר שמשחזר את כותרת השן הטבעית. לשתלים שיעורי הצלחה גבוהים במיוחד, ולעיתים קרובות הם הפתרון העדיף אם מבנה הלסת מתאים והבריאות הכללית של המטופל מאפשרת את ההליך.

גשר שיניים

שיקום מהיר יותר בהשוואה לשתל, המסתמך על השיניים הבריאות הסמוכות לחלל שנוצר מהעקירה. בגשר קלאסי, משחיזים את השיניים התומכות ומצפים אותן בכתרים אשר מחוברים לכתר המשקם את השן החסרה ("גוף הגשר"). החיסרון העיקרי של גשר הוא הצורך בהשחזה של שיניים בריאות לצורך תמיכה.

תותבת נשלפת

פתרון זמני בדרך כלל, או קבוע במקרים בהם השתל או הגשר אינם מתאימים מסיבה רפואית או כלכלית. תותבת נשלפת נבנית בהתאמה אישית ממתכת או מחומרים אקריליים, ותפקידה להחזיר את היכולת לדבר וללעוס, וכן לשפר את האסתטיקה. חלק מן המטופלים מוצאים תותבות נשלפות כלא נוחות, והן בעלות תוחלת חיים קצרה יותר בהשוואה להשתלות וגשרים.

טיפים לשמירה על בריאות הפה ומניעת טיפולים מורכבים 

הדרך הטובה ביותר להימנע מכאבי שיניים, מטיפולי שורש, מעקירות, ומסיבוכים נלווים היא פשוט לשמור על בריאות הפה. הקפדה על הרגלים נכונים מדי יום עושה הבדל עצום ומפחיתה משמעותית את הסיכון לבעיות שיניים וחניכיים.

הנה העצות החשובות ביותר:

  1. צחצוח יסודי פעמיים ביום: הקפידו על צחצוח שיניים למשך שתי דקות, פעמיים ביום, עם משחת שיניים המכילה פלואוריד. הקפידו להגיע לכל משטחי השיניים ובתנועות עדינות.
  2. שימוש בחוט דנטלי מדי יום: חוט דנטלי חיוני לניקוי יעיל של האזורים שבין השיניים, שם מברשת השיניים אינה מגיעה.
  3. שטיפת פה: מי פה אנטי-בקטריאליים מסייעים להילחם ברובד החיידקים (פלאק) ולהפחית את הסיכון לעששת ולדלקות חניכיים.
  4. תזונה בריאה: הפחיתו בצריכת סוכרים ומשקאות ממותקים, והעדיפו פירות, ירקות, ומזונות עשירים בסידן.
  5. ביקורים סדירים אצל רופא השיניים: בדיקה מקצועית וניקוי שיניים אצל שיננית כל שישה חודשים עוזרים לזהות בעיות בשלב מוקדם, ולטפל בהן לפני שהן מחמירות.

סיכום

טיפולי שורש ועקירות הן שתי אפשרויות חשובות לטיפול בשן פגועה. אף אחד לא רוצה לעבור אותם, אך לעיתים הם הדרך היחיד לשמור על בריאות הפה. הבנה עמוקה של ההבדלים בין שתי האפשרויות מאפשרת לקבל החלטות מושכלות המתאימות לאדם באופן אישי.

נקודות חשובות לזכור

  1. שן טבעית ובריאה היא נכס של ממש! שימור השיניים הטבעיות הוא עדיפות, במידת האפשר.
  2. במקרים מסוימים, עקירה היא הפתרון הכרחי והיעיל ביותר, אל תהססו לבחור באפשרות זו אם היא המומלצת ביותר.
  3. בחירת הטיפול צריכה להתבצע בשיתוף פעולה עם רופא שיניים אשר יספק מידע מפורט ויענה על כל השאלות. אל תהססו לקבל חוות דעת שנייה מרופא מומחה במידת הצורך.
  4. מניעה היא המפתח לבריאות הפה! הקפידו על היגיינת פה קפדנית וביקורים סדירים אצל רופא השיניים.

ניתן לשתף את התוכן כאן:

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

074-774-6616

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

הלבנה

בסיום טיפול שיניים, השלמת מראה הפנים שלנו זה שיניים לבנות. הלבנת שיניים היא התכשיט לחיוך מושלם.

שיננית

מרכיב משמעותי במניעת דלקות חניכיים ושימור בריאות הפה והשיניים הוא ביקור תדיר אצל השיננית

יישור שיניים

לא רק בגלל החשיבות האסתטית. יישור שיניים מתקן גם את צפיפות ורווחי השיניים ומשפר את היגיינת הפה בנוסף לשיפור הביטחון העצמי

שתלים

תחליף מלאכותי לשיניים ופתרון לשיקום פה אסתטי שלא באמצעות תותבות

כתרים

פתרון מלאכותי לשיקום השן לאחר נזק קשה או לצורך שיקום על שתלים. כיום יש סוגי כתרים שונים" חרסינה, זירקוניה, זירקוניה מנוליטי ו EMAX

אסתטיקה

ציפויי שיניים, השלמת כותרת ויישור שיניים בלתי נראה - הם הפתרונות לאסתטיקה דנטלית במראה השיניים הקדמיות.

שרית אברג'ל

מרפאת שיניים פתח תקווה

רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.

עידן פאניאן

מרפאת שיניים אשדוד

הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה ומסופק בטירוף. תודה.

ליאת כהן

מרפאת שיניים פתח תקווה

הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו ? תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.

רחל קטורזה‎

מרפאת שיניים ד״ר בוחניק

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד. בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו.

מרפאות שיניים ד״ר עמוס בוחניק לוגו
שנות פעילות
0
מרפאות
0
רופאים ושינניות
0
עובדי המרפאות
0

סיפור הקמת רשת שיניים

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 26 סניפים בפריסה ארצית – אילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, כרמיאל, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), שיקום הפה (כגון מבנים, כתרי חרסינה, כתרי זירקוניה למיניט ועוד ותותבות), כירורגיה והשתלות דנטאליות, טיפולי שיננית הכוללים הסרת אבנית והדרכה בהיגיינה אוראלית, יישור שיניים מכל הסוגים, וטיפולי אסתטיקה דנטאלית.

למעלה מ- 40 שנה אנו כאן כדי להעניק לכם שירות ולדאוג שתצאו מהמרפאה עם חיוך גדול.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

מה מיוחד ברשת שיניים?

קשה לבחור רופא שיניים. אף אחד לא הולך לרופא שיניים מתוך הנאה, והעובדה כי אתה שוכב, חסר אונים, על הכיסא והרופא בו בחרת אמון על הטיפול באופן מוחלט, הופכת את ההחלטה אף לקשה יותר. מעבר לכך, טיפולי שיניים הינם טיפולים כואבים בדרך כלל וכרוכים בהוצאה כספית לא מבוטלת. אז איך בוחרים? איך יודעים שהרופא בו בחרנו יטפל בנו כמו שצריך, ימנע מאתנו כאב וזמן מיותר ויגבה תשלום רק על מה שצריך באמת? לא פשוט…

מהו היתרון של מרפאות הרשת על פני מרפאה קטנה?

היתרון הבולט ואחת מאבני הדרך של הרשת, הוא מתן כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת/ אומר ד"ר עמוס בוחניק, "לפני שהוקמה הרשת, מטופל שהיה מגיע לרופא השיניים הופנה על ידו לא פעם, לרופאי שיניים אחרים בהתאם לטיפול לו הוא נזקק. מאחר וזה היה המצב באותן שנים, יצרנו פתרון המקל על המטופל, חוסך ממנו את ההתרוצצות ומעניק לו שירות מלא. וכך, הוקמו והתבססו המרפאות שלנו כמרפאות 'all in one', אליהן הצטרפו מרפאות נוספות המאפשרות למטופל לקבל את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת".

משפחתית וטיפול מסור וצמוד

לכל מרפאה יש מנהל רפואי האחראי על כל ההיבטים הרפואיים והמקצועיים של המרפאה ושל כלל הרופאים בה. צוות המרפאה כולל סייעת מיומנת ומקצועית לכל רופא, מנהלת סניף האחראית על הצד האדמיניסטרטיבי, כח האדם ושירות לקוחות. וכן, צוות קבלה ומשרד שנותן מענה לקביעת תורים, גביית תשלומים וטיפול בכל בקשה של הלקוחות. גם מבחינת חידושים טכנולוגיים לא נשארת הרשת מאחור והיא צועדת עם התפתחות הטכנולוגיה ומשתמשת בחומרים חדשים ומתקדמים ומכשור חדש שיוצא לשוק נכנס בהדרגתיות לסניפים השונים. מדיניות הרשת מאפשרת לרופאים לבחור את סוג החומרים בהם הם רוצים להשתמש ולא משפיעה על החלטתם המקצועית, למרות שלעיתים קיימים הבדלים מהותיים בעלויות
רשת המרפאות התקשרה עם אחת המעבדות הגדולות בישראל, המספקת להן את כל שירותי טכנאות השיניים.

מאמרים נבחרים

כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים, גם הידוע כאורתודונטיה, הוא אחד מהטיפולים הדנטליים הנפוצים והחשובים ביותר. מטרתו העיקרית היא לתקן עיוותים בסידור ובתנועה של השיניים, על מנת להשיג חיוך יפה, נשיכה מאוזנת ובריאות אורלית כוללת. נתונים מראים שכ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת זקוקה לטיפול יישור שיניים, והביקוש לשירותים אלה רק עולה עם השנים. תהליך יישור השיניים מתחיל בהערכה מקיפה ע"י רופא אורתודונט מומחה, שבודק את מצב השיניים, הלסתות והפנים. על בסיס זה מוצב תכנון טיפול מותאם אישית, הכולל את שיטת

קרא עוד »

 האם יין לבן או אדום מכתימים את השיניים?

כולנו רוצים חיוך לבן, בוהק ובריא. זה מעלה את הביטחון העצמי, משדר בריאות, ואין כמו חיוך יפה להאיר פנים. אבל עבור חובבי יין, החתירה לחיוך המושלם יכולה להיות מאתגרת. כולנו שמענו שיין, במיוחד יין אדום, גורם לכתמים בשיניים. האם זה אומר שעלינו לוותר על המשקה האהוב כדי לשמור על שיניים לבנות? במדריך זה, נצלול עמוק לעולם של יין וכתמים ונבין מה באמת קורה לשן שלנו כשאנחנו לוגמים קברנה סוביניון או כוס שרדונה צוננת. להבין כיצד

קרא עוד »

האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?

בקיעת השיניים היא אחד מהתהליכים החשובים והמשמעותיים בהתפתחות התינוק. החל מהחודשים הראשונים לחייו, התינוק עובר תהליך הדרגתי של צמיחה והבקעה של שיניים חלב, שישמשו אותו בהאכלה, לעיסה ודיבור בשנותיו הראשונות. תהליך זה הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות הכללית של התינוק – מוטורית, קוגניטיבית וחברתית-רגשית. למרות שבקיעת השיניים נחשבת לתהליך טבעי, לא פעם הורים מודאגים לנוכח עיכובים או שינויים בדפוס הבקיעה הצפוי. השאלה "האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?" היא שכיחה בקרב הורים

קרא עוד »

 מתי רצוי לקחת את הילד לראשונה לרופא השיניים?

ההורים יודעים עד כמה השיניים של ילדיהם חשובות לבריאותם ולהתפתחותם התקינה. אך מתי הזמן המיטבי להביא את הילד לביקור הראשון אצל רופא השיניים? שאלה זו מטרידה רבים, שכן הטיפול בשיניים של הילד במהלך השנים הראשונות לחייו הוא קריטי להבטחת בריאות השיניים והחניכיים שלו לטווח הארוך. בפוסט זה, נבחן את הגורמים המרכזיים בקביעת הזמן המתאים לביקור הראשון אצל רופא השיניים. נלמד על התפתחות השיניים בגיל הינקות והפעוטות, נדון בחשיבות הביקור הראשוני ובמה שניתן לצפות ממנו, ונספק

קרא עוד »

האם זה נכון שבקבוק או הנקה בלילה מזיקים לשיניים?

אחת השאלות הנפוצות ביותר שמעסיקות הורים לתינוקות ופעוטות היא האם מתן בקבוק או הנקה במהלך הלילה עלולים להזיק לשיניים המתפתחות של הקטנטנים. חששות אלו מוצדקים לחלוטין, שכן תופעה המכונה "עששת הבקבוק" מהווה סיכון אמיתי לבריאות הפה של ילדים. עששת הבקבוק יכולה לגרום לכאבים, זיהומים, ואף אובדן מוקדם של שיניים – מה שמשפיע לא רק על רווחתו של הילד בהווה, אלא גם עלולה להיות לכך השלכות על התפתחות הדיבור, התזונה והביטחון העצמי שלו בעתיד. מהי עששת

קרא עוד »

מהי גרידת חניכיים/הקצעת שורשים?

בריאות החניכיים שלנו אינה רק עניין של חיוך יפה, אלא מרכיב חשוב בבריאות הכללית של הגוף! מחלות חניכיים נגרמות מהצטברות חיידקים ורובד חיידקי (פלאק), וללא טיפול הן עלולות להוביל לנסיגת חניכיים, ריח רע מהפה, אובדן שיניים, ואף להשפיע לרעה על מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. במאמר זה נסקור לעומק את מחלות החניכיים, נפרט כיצד גרידת חניכיים (הקצעת שורשים) יכולה לטפל בבעיה ולמנוע סיבוכים, ונדגיש את החשיבות של הקפדה על היגיינת הפה המעולה למניעת מחלות חניכיים

קרא עוד »

 כיצד להתמודד עם חרדה מרופא השיניים?

פחד מרופא השיניים הוא תופעה נפוצה להפליא. עבור אנשים רבים, הביקור אצל רופא השיניים הופך למקור למתח, דאגה, ובמקרים חמורים אף עלול להוביל לדחייה מוחלטת של טיפולים חיוניים. השלכות שליליות אלו פוגעות באופן ישיר בבריאות הפה, שבתורה משפיעה על איכות החיים הכללית שלנו. המדריך הזה נועד לספק לכם כלים מוחשיים, מדעיים וישימים שיעזרו לכם לצמצם משמעותית את החרדה, לטפל בבריאות הפה שלכם בביטחון, ואף לפתח חוויה חיובית בהקשר של רופא השיניים. הבנת הפחד הגדרת דנטופוביה

קרא עוד »

שיני בשר

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו. במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות

קרא עוד »

 איך נוצר ריח רע מהפה? 

ריח רע מהפה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא מצב נפוץ ביותר המשפיע על איכות חיינו. לכולנו יצא לחוות ריח פה לא נעים באופן זמני, אך אצל אנשים רבים מדובר בבעיה כרונית הגורמת למבוכה ולחוסר ביטחון. במדריך זה נסקור לעומק את הגורמים השונים לריח רע מהפה ונציג את הדרכים האפקטיביות ביותר למניעה וטיפול. גורמים שכיחים לריח רע מהפה  היגיינת פה לקויה   הגורם מספר אחת: רוב המקרים של ריח פה לא נעים נובעים מהיגיינת פה לא מספקת.

קרא עוד »
WhatsApp
he_ILעִבְרִית

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן