ClickCease

שיני בשר

הרשת פועלת מאז שנת 1984 ולה מעל 40 שנות ניסיון. הרשת מעניקה שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש ומקצועי, ציוד מתקדם ושימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו.

במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות ויפות, לכל החיים.

התפתחות שיני בשר 

תהליך התפתחות שיני הבשר הוא ממושך ומתחיל עוד בשלב העוברי, שנים לפני שהשיניים הראשונות מבצבצות מהחניכיים. בדרך כלל, רוב שיני הבשר צומחות ומתפרצות בחלל הפה במהלך הילדות וההתבגרות. סדר צמיחת השיניים הקבועות צפוי יחסית, ונהוג להשתמש בטבלאות ציר זמן כדי לעקוב אחר התהליך.

ציר זמן מקובל להתפרצות שיני בשר

  1. חותכות מרכזיות תחתונות: גילאי 6-10 חודשים
  2. חותכות מרכזיות עליונות: גילאי 8-12 חודשים
  3. חותכות צדדיות תחתונות ועליונות: גילאי 9-16 חודשים
  4. טוחנות ראשונות: גילאי 13-19 חודשים
  5. ניבים: גילאי 16-23 חודשים
  6. טוחנות שניות: גילאי 23-33 חודשים

שיני בינה (הטוחנות השלישיות) בוקעות מאוחר יותר, לרוב בשלהי גיל ההתבגרות או בבגרות המוקדמת, ויש כאלו שלא יבקעו אצלם כלל.

גורמים המשפיעים על התפתחות שיני הבשר

צמיחת שיני בשר יכולה להיות מושפעת מגורמים שונים, ביניהם:

  1. תורשה: גנטיקה ממלאת תפקיד בזמני צמיחת השיניים ובתכונות מסוימות שלהן.
  2. תזונה: תזונה לקויה עלולה לעכב את התפתחות השיניים.
  3. מצבים רפואיים: מחלות מסוימות יכולות להשפיע לרעה על צמיחת השיניים וחוזקן.

בעיות נפוצות במהלך התפרצות שיני בשר

  1. כאב ואי נוחות: חניכיים רגישות ואף נפוחות באזור בו השן הקבועה בוקעת.
  2. חוסר שקט ותיאבון: תינוקות ופעוטות עלולים לסבול מחוסר מנוחה ולהיות נוטים פחות לאכול.
  3. חום קל: עליית חום קלה היא תופעה נורמלית בעקבות בקיעת שיני בשר.

נתונים מעניינים

  • בממוצע, לאדם מבוגר ישנן 32 שיניים קבועות (כולל שיני בינה).
  • סט שיני החלב הינו זמני וכולל רק 20 שיניים.

סוגי שיני בשר 

בחלל הפה שלנו קיימים ארבעה סוגים עיקריים של שיני בשר. לכל סוג ישנה צורה ייחודית ומיקום שמכתיבים את תפקידו בתהליכי האכילה, הדיבור והחיוך:

  1. חותכות (8 שיניים): השיניים הקדמיות ביותר, בעלות צורה שטוחה דמוית 'מרית' או 'את חפירה'. הן משמשות בעיקר לחיתוך ונגיסה של מזון. יש לנו ארבע חותכות בכל לסת – שתי מרכזיות ושתי צדדיות.
  2. ניבים (4 שיניים): ממוקמות משני צידי החותכות, צורתן מחודדת. הן משחקות תפקיד בקריעה ובגזירת המזון. יש לנו ניב אחד בכל צד של כל לסת.
  3. טוחנות קדמיות (8 שיניים): שיניים שטוחות בעלות משטח לעיסה ומשמשות לטחינה קלה של המזון. ישנן שתי טוחנות קדמיות בכל צד של כל לסת.
  4. טוחנות (12 שיניים): השיניים האחוריות ביותר, בעלות משטח לעיסה רחב עם מספר חריצים. הן נועדו לטחינה יסודית וממושכת של המזון ולפירוק שלו. ישנן שלוש טוחנות בכל צד של כל לסת, ביניהן שיני הבינה שבוקעות אחרונות (אם בכלל).

תפקידי שיני הבשר

מעבר לאכילה, שיני הבשר חיוניות גם לתהליכים אחרים:

  1. דיבור: מיקום וצורת השיניים משפיעים על היכולת שלנו להגות צלילים ומילים מסוימות.
  2. מראה אסתטי: חיוך בריא ושיניים ישרות ומסודרות תורמים לדימוי העצמי ולביטחון שלנו.
  3. תמיכה במבנה הפנים: השיניים מסייעות בשמירה על מבנה הפנים ותומכות בלחיים ובשפתיים.

מבנה השן 

מתחת לחיוך שלנו, מסתתר מבנה מורכב שמקנה לשן את החוזק והפונקציונליות שלה. כדי להבין את הבעיות שיכולות להתעורר בשיניים ואת הטיפולים הדנטליים השונים, חשוב להכיר את חלקי השן השונים:

הכותרת

זהו החלק הגלוי והבולט של השן. הכותרת מצופה בשכבת אמייל, שהינו החומר הקשה ביותר בגוף האדם ומגן על השן מפני שחיקה וחיידקים.

השורש

החלק המעגן את השן אל תוך עצם הלסת. הוא מורכב ברובו מדנטין, שהוא חומר קשה, אך רך יותר מהאמייל. השורש מצופה במלט השן (צמנטום), המסייע לקבע את השן במקומה.

דנטין

חומר דמוי עצם המהווה את רוב מסת השן, גם בכותרת וגם בשורש. הוא רך יותר מהאמייל, אך קשה יותר מחומר העצם. הדנטין רגיש, ומכיל תעלות דקיקות המובילות אל מוך השן.

מוך השן (פולפה)

הרקמה הרכה הנמצאת במרכז השן. אזור זה מכיל עצבים, כלי דם ורקמת חיבור השומרים על חיוניות השן.

אספקת דם ועצבים בשן

כלי דם ועצבים חודרים אל חלל מוך השן דרך תעלה או תעלות המצויות בשורש. אספקת דם טובה חיונית לבריאות השן, ואילו העצב מקנה לשן את היכולת לחוש כאב, חום וקור.

הערה חשובה: שיני בינה עשויות להיות בעלות שורשים מורכבים יותר, ולעיתים צורת השורשים מקשה על הטיפול בהן.

בעיות שיניים נפוצות 

עששת (חורים בשיניים)

נזק הנגרם לרקמות השן הקשות (אמייל ודנטין) בשל פעילות חיידקים. במרבית המקרים, עששת מתפתחת בהדרגה ומלווה בכאב עמום או חד, רגישות, ושינוי צבע השיניים. מקרי עששת שאינם מטופלים בזמן עלולים להחריף ולהוביל לפגיעה במוך השן וזיהומים.

  • גורמים לעששת: רובד חיידקים (פלאק), תזונה עשירה בסוכרים ופחמימות, היגיינת פה לקויה, חומציות גבוהה בפה, יובש פה (מחלות, נטילת תרופות).
  • מניעת עששת: צחצוח שיניים פעמיים ביום עם משחה המכילה פלואוריד, שימוש בחוט דנטלי, תזונה בריאה ומאוזנת, מעקב וטיפול דנטלי שגרתי, שתייה מרובה של מים.

מחלות חניכיים

התהליך מתחיל מדלקת בחניכיים (דלקת חניכיים – gingivitis) אשר מתבטאת באדמומיות, נפיחות, ודימום בעת צחצוח השיניים. בשלבים מתקדמים, דלקת לא מטופלת עלולה לפגוע בתמיכת העצם סביב השיניים ולהוביל לנסיגת חניכיים ולמחלת חניכיים (פריודונטיטיס – periodontitis). נזקי מחלת החניכיים בלתי הפיכים, ועלולים לגרום לאובדן שיניים.

  • גורמים לדלקת חניכיים ולמחלת חניכיים: הצטברות רובד חיידקים (פלאק), עישון, שינויים הורמונליים, תזונה לקויה, נטייה גנטית, נשימה דרך הפה, סוכרת ומחלות סיסטמיות אחרות.
  • סימנים למחלת חניכיים: דימום חניכיים כרוני, ריח רע מהפה, רגישות, שיניים רופפות, שינוי במנח השיניים.
  • מניעה וטיפול: הקפדה יתרה על היגיינת פה, ניקוי אצל שיננית, טיפול במחלות רקע (כמו סוכרת). טיפול במחלת חניכיים מתקדם עשוי לכלול טיפולים אצל רופא מומחה למחלות חניכיים (פריודונט).

רגישות בשיניים

תחושה חדה וקצרה שמתעוררת כתגובה לגירויים כמו קור, חום, חומציות או מתיקות. נגרמת לרוב בשל חשיפת הדנטין עקב שחיקת אמייל או נסיגת חניכיים. טיפול ברגישות בשיניים מותאם בדרך כלל לגורם הספציפי אצל כל אדם.

מניעת בעיות שיניים

שמירה על בריאות שיני הבשר דורשת מאמץ יום-יומי, אך היתרונות רבים ושווים את ההשקעה. הרגלי טיפוח פשוטים יכולים להפחית משמעותית את הסיכון לעששת, מחלות חניכיים ובעיות נוספות.

היגיינת פה נכונה

הבסיס לשמירה על בריאות השיניים והחניכיים.

  • צחצוח יסודי: פעמיים ביום, בוקר וערב, עם משחת שיניים המכילה פלואוריד. הקפדה על צחצוח של כל משטחי השיניים, למשך שתי דקות לפחות בכל פעם.
  • שימוש בחוט דנטלי: פעם ביום, עוזר להסיר רובד חיידקים (פלאק) מהאזורים שאליהם מברשת השיניים אינה מגיעה, בניהם החריצים שבין השיניים.
  • שטיפת פה: תכשירים אנטיבקטריאליים יכולים לסייע במניעת עששת ולהפחית ריח רע מהפה, אך הם אינם תחליף לצחצוח ושימוש בחוט דנטלי.

ביקורים סדירים אצל רופא השיניים וניקוי מקצועי

ביקורת תקופתית כל חצי שנה מאפשרת לגלות בעיות בשלב מוקדם, לפני שהן מתפתחות לנזקים קשים. בנוסף, השיננית מסירה בעדינות את רובד החיידקים המצטבר (פלאק) ואבנית, אותם קשה להסיר באופן עצמאי בבית.

תפקיד הפלואוריד

פלואוריד הוא מינרל המצוי באופן טבעי במים ובמזונות מסוימים, ומוכח מחקרית כמחזק את אמייל השן ועוזר במניעת עששת. ניתן לקבלו באמצעות משחות שיניים, תכשירי שטיפה, ובמקרים מסוימים בצורת טבליות או טיפולי פלואוריד שמבוצעים בקליניקה של רופא השיניים.

חותמים דנטליים (סילנטים)

ציפוי פלסטי דק המונח על משטחי הלעיסה של הטוחנות, בעיקר אצל ילדים, ומגן עליהן מפני עששת.

השפעת התזונה

  • צריכת סוכרים: מזונות ומשקאות עתירי סוכר מזינים את החיידקים הגורמים לעששת. נסו לצמצם צריכת סוכר ומשקאות ממותקים.
  • סידן וויטמין D: חיוניים לבניית עצמות ושיניים חזקות. חשוב לכלול בתפריט מוצרי חלב, ירקות עליים ירוקים, דגים שמנים, ומוצרים המועשרים בוויטמינים אלו.

טיפולים אסתטיים בשיניים

רפואת השיניים האסתטית מציעה מגוון פתרונות להתמודדות עם פגמים או שינויי צבע בשיניים, וליצירת חיוך מושך יותר. חלק מהטיפולים הפופולריים ביותר בתחום כוללים:

הלבנת שיניים

תהליך שמבהיר ומלבין את גוון השיניים, ומסייע בהסרת כתמים והצהבה. ניתן לבחור בין הלבנת שיניים מקצועית במרפאת השיניים, לבין ערכות ביתיות לשימוש עצמי.

ציפויי שיניים (וינירים)

ציפויים דקיקים מחרסינה או מחומר מרוכב (קומפוזיט), המודבקים על גבי השיניים הקדמיות ומכסים סדקים, כתמים, שינויי צבע ובעיות אסתטיות אחרות.

כתרים

משמשים לשיקום שיניים פגומות או לאחר טיפול שורש, אך יכולים לשמש לשיפור אסתטי, במיוחד בשיניים קדמיות. קיימים סוגים שונים של כתרים, כמו כתרי חרסינה מלאה או כתרים מחרסינה המאוחה למתכת.

טיפול אורתודונטי

יישור שיניים באמצעות פלטה או סמכים (גשר) מתקן לא רק את סידור השיניים בפה, אלא משפר באופן ניכר גם את האסתטיקה של החיוך. טיפולים אורתודונטיים אפשריים עבור מבוגרים וילדים כאחד.

חשוב לזכור

  • לא כל טיפול אסתטי מתאים לכל אחד. לפני קבלת החלטה לגבי טיפול, חשוב להתייעץ עם רופא השיניים ולוודא שהטיפול אכן עונה על הצרכים ואפשרי בהתאם למצב השיניים והפה.
  • תוצאות של טיפולים אסתטיים אינן בהכרח קבועות. כתמים עלולים לחזור עם הזמן, ועשוי להיווצר צורך בחידוש או טיפול נוסף בשלב מסוים.

שיקום שיניים 

אובדן שיניים, אפילו שן יחידה, עלול לפגוע בביטחון העצמי, בתפקוד הפה, ולגרום גם לבעיות נוספות בטווח הארוך כמו שינויים במנשך ונדידת שיניים. למרבה המזל, רפואת השיניים המודרנית מציעה פתרונות שיקומיים יעילים ומתקדמים המתאימים למצבים שונים:

סתימות

משמשות לשיקום חורים בשיניים שנוצרו כתוצאה מעששת או פגיעות קלות בשן. עשויות להיות מאמלגם (סתימה כסופה) או מחומר מרוכב (קומפוזיט) בגוון השן הטבעית.

טיפולי שורש

כאשר עששת או פגיעה בשן מגיעות עד למוך השן, טיפול שורש מאפשר להציל את השן ולמנוע את הצורך בעקירתה. במהלך הטיפול, רופא השיניים מנקה את תעלות השורש מזיהום, מעצב אותן מחדש, וסוגר אותן בסתימה אטומה. שן שעברה טיפול שורש נדרשת בדרך כלל לכתר לשיקום מלא.

גשרים

גשר דנטלי משמש להחלפת שן חסרה אחת או יותר. הוא מורכב מכתרים המולבשים על השיניים השכנות לשן החסרה, וביניהן יחידה או יחידות חלופיות. קיימים סוגים שונים של גשרים העשויים ממתכות שונות או מחרסינה.

שתלים דנטליים

נחשבים לטיפול השיקומי המתקדם והמועדף ביותר להחלפת שיניים חסרות. שתל דנטלי הוא בורג עשוי טיטניום המוחדר אל עצם הלסת, ומשמש כמעין שורש מלאכותי שעליו מתקינים כתר או גשר. שתלים מתאפיינים בעמידות גבוהה, במראה טבעי, ואינם פוגעים בשיניים הבריאות הסמוכות.

טיפול בחירום דנטלי 

כאבים בשיניים או פגיעות באזור הפה והלסתות עשויים להצביע על מצב הדורש התערבות דחופה. חשוב לפנות לרופא השיניים בהקדם האפשרי, אך עד אז, ישנן כמה פעולות שניתן לנקוט להקלה על הכאב או מניעת נזק נוסף:

כאבי שיניים

כאב מתמשך או פועם יכול להעיד על עששת עמוקה, זיהום, או דלקת. ניתן לנסות לשכך את הכאב באופן זמני בעזרת משככי כאבים שאינם מחייבים מרשם, והנחת קומפרס קר על הלחי מבחוץ, באזור השן הכואבת.

שן שבורה/סדוקה

שן שבורה עלולה להיות רגישה, ולעיתים החלק השבור יהיה חד ופוגע בלשון או בלחי. יש לשטוף היטב את הפה במים פושרים, לשמור כל חלק מהשן שנשבר (במידה ומצאתם), ולהניח קומפרס קר מבחוץ באזור הפגוע.

שן שנעקרה (יצאה מהמקום)

במקרה כזה, חשוב לנסות להחזיר את השן למקומה בהקדם האפשרי. אחזו בכותרת השן (לא בשורש) ונסו לדחוף אותה בחזרה אל תוך המכתשית. אם לא הצלחתם, יש להכניס את השן לכוס חלב או מי מלח ולפנות בדחיפות לרופא השיניים.

טיפים חשובים

  1. בכל מצב חירום דנטלי, פנו לרופא השיניים או למוקד רפואת חירום בהקדם האפשרי.
  2. הימנעו מנטילת משככי כאבים על בטן ריקה, ואל תניחו משככי כאבים (כמו אספירין) ישירות על החניכיים.
  3. טיפולי חירום דנטליים אינם מחליפים את הצורך בטיפול מתאים לבעיה, שימנע את הישנות המקרה.

נקודה מעניינת: שן נעקרת (אבולזיה) ניתנת במקרים מסוימים להחזרה מוצלחת למקומה אם פונים לטיפול באופן מיידי.

שיני בינה 

שיני הבינה, או הטוחנות השלישיות, הן ארבע השיניים האחרונות שבוקעות בכל צד של הלסת. הן מופיעות בדרך כלל בשלהי שנות העשרה או בעשור השלישי לחיים, ומכאן נובע שמן.

סוגי שיני בינה

קיימים מבנים אפשריים שונים לשיני בינה, אשר משפיעים על הסיכוי שלהן לגרום לבעיות:

  1. שיני בינה שבקעו במלואן: שן בינה שבקעה באופן מלא ונמצאת בסגר תקין אינה אמורה לעורר כאב או בעיות אחרות.
  2. שיני בינה כלואות חלקית: חלק מהשן בקע דרך החניכיים אך נתקע, ולא הגיע למיקומו הסופי. מצב זה עלול לגרום לכאב, נפיחות, קושי בלעיסה או בפתיחת הפה.
  3. שיני בינה כלואות לגמרי: הן מוטמעות בעצם הלסת, ואינן גלויות בחלל הפה כלל. שיני בינה כלואות עשויות לגרום ללחץ וכאבים, ובמקרים מסוימים יוצרות ציסטות המובילות לפגיעה בשיניים הסמוכות או בעצם.

למה שיני בינה גורמות לבעיות?

  1. חוסר מקום: הלסתות המודרניות לעיתים קטנות מכדי להכיל בנוחות את ארבעת שיני הבינה, הגורמות לצפיפות ועקירה של שיניים אחרות.
  2. זווית בקיעה לא תקינה: שיני בינה עלולות לבקוע בזווית או בכיוון הלא נכון, דבר המקשה על הניקוי שלהן וגורם לבעיות.
  3. דלקות חניכיים חוזרות: אזורים סביב שיני בינה כלואות חלקית מועדים במיוחד לדלקות חניכיים.

ניתוח להסרת שיני בינה

לעיתים, ההמלצה תהיה לעקור את שיני הבינה בצורה יזומה (גם אם אינן גורמות לסימפטומים כרגע) כדי למנוע בעיות עתידיות. ניתוח זה נפוץ למדי, ומתבצע לרוב תחת הרדמה מקומית או בהרדמה כללית.

סיכום 

שיני הבשר מלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים, וחיוניות לבריאות הפה ולבריאותנו הכללית. הן מאפשרות לנו לאכול, לדבר ולחייך בביטחון. כדי לשמור עליהן חזקות, חשוב להקפיד על היגיינת פה יסודית הכוללת צחצוח, שימוש בחוט דנטלי וביקורים סדירים אצל רופא השיניים. בנוסף, מודעות לבעיות שיניים אפשריות כמו עששת, מחלות חניכיים ורגישות בשיניים חיונית לטיפול מוקדם.

רפואת השיניים המודרנית מציעה מגוון טיפולים לשמירה על בריאות השיניים, ולשיקומן. כאשר מאבדים שן או מתמודדים עם בעיות אסתטיות, ישנם פתרונות מתקדמים המאפשרים לשחזר את תפקוד הפה ומראה החיוך.

זכרו, ההשקעה בבריאות השיניים היא השקעה בבריאות הגוף והנפש. כאשר אנו שומרים על שיניים חזקות ויפות, אנו משקיעים באיכות החיים שלנו לטווח הארוך!

ניתן לשתף את התוכן כאן:

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

074-774-6616

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

הלבנה

בסיום טיפול שיניים, השלמת מראה הפנים שלנו זה שיניים לבנות. הלבנת שיניים היא התכשיט לחיוך מושלם.

שיננית

מרכיב משמעותי במניעת דלקות חניכיים ושימור בריאות הפה והשיניים הוא ביקור תדיר אצל השיננית

יישור שיניים

לא רק בגלל החשיבות האסתטית. יישור שיניים מתקן גם את צפיפות ורווחי השיניים ומשפר את היגיינת הפה בנוסף לשיפור הביטחון העצמי

שתלים

תחליף מלאכותי לשיניים ופתרון לשיקום פה אסתטי שלא באמצעות תותבות

כתרים

פתרון מלאכותי לשיקום השן לאחר נזק קשה או לצורך שיקום על שתלים. כיום יש סוגי כתרים שונים" חרסינה, זירקוניה, זירקוניה מנוליטי ו EMAX

אסתטיקה

ציפויי שיניים, השלמת כותרת ויישור שיניים בלתי נראה - הם הפתרונות לאסתטיקה דנטלית במראה השיניים הקדמיות.

שרית אברג'ל

מרפאת שיניים פתח תקווה

רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.

עידן פאניאן

מרפאת שיניים אשדוד

הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה ומסופק בטירוף. תודה.

ליאת כהן

מרפאת שיניים פתח תקווה

הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו ? תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.

רחל קטורזה‎

מרפאת שיניים ד״ר בוחניק

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד. בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו.

מרפאות שיניים ד״ר עמוס בוחניק לוגו
שנות פעילות
0
מרפאות
0
רופאים ושינניות
0
עובדי המרפאות
0

סיפור הקמת רשת שיניים

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 26 סניפים בפריסה ארצית – אילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, כרמיאל, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), שיקום הפה (כגון מבנים, כתרי חרסינה, כתרי זירקוניה למיניט ועוד ותותבות), כירורגיה והשתלות דנטאליות, טיפולי שיננית הכוללים הסרת אבנית והדרכה בהיגיינה אוראלית, יישור שיניים מכל הסוגים, וטיפולי אסתטיקה דנטאלית.

למעלה מ- 40 שנה אנו כאן כדי להעניק לכם שירות ולדאוג שתצאו מהמרפאה עם חיוך גדול.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

מה מיוחד ברשת שיניים?

קשה לבחור רופא שיניים. אף אחד לא הולך לרופא שיניים מתוך הנאה, והעובדה כי אתה שוכב, חסר אונים, על הכיסא והרופא בו בחרת אמון על הטיפול באופן מוחלט, הופכת את ההחלטה אף לקשה יותר. מעבר לכך, טיפולי שיניים הינם טיפולים כואבים בדרך כלל וכרוכים בהוצאה כספית לא מבוטלת. אז איך בוחרים? איך יודעים שהרופא בו בחרנו יטפל בנו כמו שצריך, ימנע מאתנו כאב וזמן מיותר ויגבה תשלום רק על מה שצריך באמת? לא פשוט…

מהו היתרון של מרפאות הרשת על פני מרפאה קטנה?

היתרון הבולט ואחת מאבני הדרך של הרשת, הוא מתן כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת/ אומר ד"ר עמוס בוחניק, "לפני שהוקמה הרשת, מטופל שהיה מגיע לרופא השיניים הופנה על ידו לא פעם, לרופאי שיניים אחרים בהתאם לטיפול לו הוא נזקק. מאחר וזה היה המצב באותן שנים, יצרנו פתרון המקל על המטופל, חוסך ממנו את ההתרוצצות ומעניק לו שירות מלא. וכך, הוקמו והתבססו המרפאות שלנו כמרפאות 'all in one', אליהן הצטרפו מרפאות נוספות המאפשרות למטופל לקבל את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת".

משפחתית וטיפול מסור וצמוד

לכל מרפאה יש מנהל רפואי האחראי על כל ההיבטים הרפואיים והמקצועיים של המרפאה ושל כלל הרופאים בה. צוות המרפאה כולל סייעת מיומנת ומקצועית לכל רופא, מנהלת סניף האחראית על הצד האדמיניסטרטיבי, כח האדם ושירות לקוחות. וכן, צוות קבלה ומשרד שנותן מענה לקביעת תורים, גביית תשלומים וטיפול בכל בקשה של הלקוחות. גם מבחינת חידושים טכנולוגיים לא נשארת הרשת מאחור והיא צועדת עם התפתחות הטכנולוגיה ומשתמשת בחומרים חדשים ומתקדמים ומכשור חדש שיוצא לשוק נכנס בהדרגתיות לסניפים השונים. מדיניות הרשת מאפשרת לרופאים לבחור את סוג החומרים בהם הם רוצים להשתמש ולא משפיעה על החלטתם המקצועית, למרות שלעיתים קיימים הבדלים מהותיים בעלויות
רשת המרפאות התקשרה עם אחת המעבדות הגדולות בישראל, המספקת להן את כל שירותי טכנאות השיניים.

מאמרים נבחרים

כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים, גם הידוע כאורתודונטיה, הוא אחד מהטיפולים הדנטליים הנפוצים והחשובים ביותר. מטרתו העיקרית היא לתקן עיוותים בסידור ובתנועה של השיניים, על מנת להשיג חיוך יפה, נשיכה מאוזנת ובריאות אורלית כוללת. נתונים מראים שכ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת זקוקה לטיפול יישור שיניים, והביקוש לשירותים אלה רק עולה עם השנים. תהליך יישור השיניים מתחיל בהערכה מקיפה ע"י רופא אורתודונט מומחה, שבודק את מצב השיניים, הלסתות והפנים. על בסיס זה מוצב תכנון טיפול מותאם אישית, הכולל את שיטת

קרא עוד »

 האם יין לבן או אדום מכתימים את השיניים?

כולנו רוצים חיוך לבן, בוהק ובריא. זה מעלה את הביטחון העצמי, משדר בריאות, ואין כמו חיוך יפה להאיר פנים. אבל עבור חובבי יין, החתירה לחיוך המושלם יכולה להיות מאתגרת. כולנו שמענו שיין, במיוחד יין אדום, גורם לכתמים בשיניים. האם זה אומר שעלינו לוותר על המשקה האהוב כדי לשמור על שיניים לבנות? במדריך זה, נצלול עמוק לעולם של יין וכתמים ונבין מה באמת קורה לשן שלנו כשאנחנו לוגמים קברנה סוביניון או כוס שרדונה צוננת. להבין כיצד

קרא עוד »

האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?

בקיעת השיניים היא אחד מהתהליכים החשובים והמשמעותיים בהתפתחות התינוק. החל מהחודשים הראשונים לחייו, התינוק עובר תהליך הדרגתי של צמיחה והבקעה של שיניים חלב, שישמשו אותו בהאכלה, לעיסה ודיבור בשנותיו הראשונות. תהליך זה הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות הכללית של התינוק – מוטורית, קוגניטיבית וחברתית-רגשית. למרות שבקיעת השיניים נחשבת לתהליך טבעי, לא פעם הורים מודאגים לנוכח עיכובים או שינויים בדפוס הבקיעה הצפוי. השאלה "האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?" היא שכיחה בקרב הורים

קרא עוד »

 מתי רצוי לקחת את הילד לראשונה לרופא השיניים?

ההורים יודעים עד כמה השיניים של ילדיהם חשובות לבריאותם ולהתפתחותם התקינה. אך מתי הזמן המיטבי להביא את הילד לביקור הראשון אצל רופא השיניים? שאלה זו מטרידה רבים, שכן הטיפול בשיניים של הילד במהלך השנים הראשונות לחייו הוא קריטי להבטחת בריאות השיניים והחניכיים שלו לטווח הארוך. בפוסט זה, נבחן את הגורמים המרכזיים בקביעת הזמן המתאים לביקור הראשון אצל רופא השיניים. נלמד על התפתחות השיניים בגיל הינקות והפעוטות, נדון בחשיבות הביקור הראשוני ובמה שניתן לצפות ממנו, ונספק

קרא עוד »

האם זה נכון שבקבוק או הנקה בלילה מזיקים לשיניים?

אחת השאלות הנפוצות ביותר שמעסיקות הורים לתינוקות ופעוטות היא האם מתן בקבוק או הנקה במהלך הלילה עלולים להזיק לשיניים המתפתחות של הקטנטנים. חששות אלו מוצדקים לחלוטין, שכן תופעה המכונה "עששת הבקבוק" מהווה סיכון אמיתי לבריאות הפה של ילדים. עששת הבקבוק יכולה לגרום לכאבים, זיהומים, ואף אובדן מוקדם של שיניים – מה שמשפיע לא רק על רווחתו של הילד בהווה, אלא גם עלולה להיות לכך השלכות על התפתחות הדיבור, התזונה והביטחון העצמי שלו בעתיד. מהי עששת

קרא עוד »

מהי גרידת חניכיים/הקצעת שורשים?

בריאות החניכיים שלנו אינה רק עניין של חיוך יפה, אלא מרכיב חשוב בבריאות הכללית של הגוף! מחלות חניכיים נגרמות מהצטברות חיידקים ורובד חיידקי (פלאק), וללא טיפול הן עלולות להוביל לנסיגת חניכיים, ריח רע מהפה, אובדן שיניים, ואף להשפיע לרעה על מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. במאמר זה נסקור לעומק את מחלות החניכיים, נפרט כיצד גרידת חניכיים (הקצעת שורשים) יכולה לטפל בבעיה ולמנוע סיבוכים, ונדגיש את החשיבות של הקפדה על היגיינת הפה המעולה למניעת מחלות חניכיים

קרא עוד »

 כיצד להתמודד עם חרדה מרופא השיניים?

פחד מרופא השיניים הוא תופעה נפוצה להפליא. עבור אנשים רבים, הביקור אצל רופא השיניים הופך למקור למתח, דאגה, ובמקרים חמורים אף עלול להוביל לדחייה מוחלטת של טיפולים חיוניים. השלכות שליליות אלו פוגעות באופן ישיר בבריאות הפה, שבתורה משפיעה על איכות החיים הכללית שלנו. המדריך הזה נועד לספק לכם כלים מוחשיים, מדעיים וישימים שיעזרו לכם לצמצם משמעותית את החרדה, לטפל בבריאות הפה שלכם בביטחון, ואף לפתח חוויה חיובית בהקשר של רופא השיניים. הבנת הפחד הגדרת דנטופוביה

קרא עוד »

שיני בשר

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו. במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות

קרא עוד »

 איך נוצר ריח רע מהפה? 

ריח רע מהפה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא מצב נפוץ ביותר המשפיע על איכות חיינו. לכולנו יצא לחוות ריח פה לא נעים באופן זמני, אך אצל אנשים רבים מדובר בבעיה כרונית הגורמת למבוכה ולחוסר ביטחון. במדריך זה נסקור לעומק את הגורמים השונים לריח רע מהפה ונציג את הדרכים האפקטיביות ביותר למניעה וטיפול. גורמים שכיחים לריח רע מהפה  היגיינת פה לקויה   הגורם מספר אחת: רוב המקרים של ריח פה לא נעים נובעים מהיגיינת פה לא מספקת.

קרא עוד »
WhatsApp
he_ILעִבְרִית

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן