שיניים מתנדנדות ?
ננסה להסביר ממה דבר זה יכול לנבוע.
מחלת חניכיים – מחלות חניכיים עלולות לגרום להתרופפות אחיזת השיניים ובהמשך אם לא נטפל בכך, לנשירה של שיניים. נפיחות בחניכיים, צבע חניכיים אדום או לבן באופן חריג או שיניים מתנדנדות – מעידים על מחלת חניכיים.
אסור לחכות – יש לפנות מיידית לרופא השיניים.
פציעה – במקרים כמו פציעה בעקבות פעילות ספורטיבית, תאונת דרכים, או מכה חזקה בשיניים ובלסת בעקבות קטטה או חבלה, השיניים יכולות להתנדנד.
באופן טבעי לרוב, השן שנפגעה מהחבלה תתהדק בעצמה בתוך כשבועיים. אם זה לא קרה, יש לגשת בהקדם האפשרי למרפאת השיניים. רופא השיניים צריך לבחון את המקום שנפגע ולבדוק את הנזק שנגרם לחניכיים. בנוסף, בעזרת צילום רנטגן דיגיטלי אפשר לראות אם נוצר סדק או שבר בשיניים.
לעיסה או נגיסה של חומר קשיח – לפעמים נגיסה או לעיסה של חומר קשיח יכולה לגרום לניוד שן ממקומה. אם זה בדרך כלל זה גם מעיד על כך שהייתה בעיה שלא טופלה.
לאחר טיפול שיניים – השן יכולה להתנדנד גם אחרי טיפול שיניים למשל לאחר שמשתילים שתלים – יש זמן החלמה וקליטה של השתל. למרות שכיום השתלות שיניים הוא תהליך רפואי מהבטוחים ביותר, ואנו מקפידים להשתמש בשתלים מאיכות גבוהה שהשימוש בהם מקצר את תהליך ההחלמה, עדיין יש סיכוי נמוך (פחות מאחוז) שיידרש טיפול נוסף.
אם השן זזה או מתנדנדת, יתכן השתל לא נקלט בצורה אופטימלית ולכן יש לפונות מידית למרפאה.