ClickCease

סימפטומים של דלקות ומחלות חניכיים

הרשת פועלת מאז שנת 1984 ולה מעל 40 שנות ניסיון. הרשת מעניקה שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש ומקצועי, ציוד מתקדם ושימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בריאות השיניים והחניכיים היא חלק בלתי נפרד מבריאותנו הכללית, ולמרבה הצער, דלקות ומחלות חניכיים שכיחות להפליא. מחלות אלו לא רק פוגמות ביופי החיוך שלנו, אלא יכולות להשפיע על יכולתנו ללעוס, לדבר ולסבול מכאבים משמעותיים. במקרים קיצוניים, מחלות חניכיים חמורות עלולות אף להוביל לאובדן שיניים. לכן, זיהוי מוקדם של סימני דלקת חניכיים הוא קריטי, ומאפשר טיפול מונע לפני שהבעיה מחריפה.

לצד נתונים סטטיסטיים לגבי שכיחות בעיות חניכיים בישראל, כדאי להדגיש את הקשר בין דלקות חניכיים למחלות מערכתיות אחרות כדוגמת סוכרת, מחלות לב וכלי דם, דמנציה ועוד.

סימנים ותסמינים של דלקות ומחלות חניכיים

דלקת חניכיים

דלקת חניכיים (gingivitis) היא השלב הראשוני של מחלות חניכיים והיא הפיכה עם טיפול הולם. לכן, זיהוי הסימפטומים המוקדמים הוא קריטי למניעת סיבוכים והתקדמות למחלת חניכיים חמורה יותר. שימו לב לשינויים הבאים:

אדמומיות ונפיחות בחניכיים

רקמת חניכיים בריאה צריכה להיות בצבע ורוד בהיר ובעלת מרקם יציב. דלקת גורמת לשינוי צבע החניכיים לאדום כהה ואף לסגול. בנוסף, החניכיים עלולות להתנפח, להיראות בשרניות, ולכסות חלקית את השיניים.

דימום במהלך צחצוח או שימוש בחוט דנטלי

חניכיים בריאות אינן מדממות בעת צחצוח נכון או שימוש עדין בחוט דנטלי. דימום קל ומתמשך הוא לרוב הסימן הראשון לדלקת חניכיים, שימו לב לדם על מברשת השיניים או גוון ורוד למים בעת שטיפת הפה.

ריח רע מהפה (הליטוזיס)

חיידקים הגורמים לדלקת חניכיים מייצרים תרכובות גופרית בעלות ריח לא נעים. גם לאחר צחצוח שיניים יסודי, ריח רע מהפה עשוי להעיד על נוכחות של דלקת.

רגישות בחניכיים למאכלים ומשקאות קרים, חמים או מתוקים

דלקת גורמת להיחלשות של שכבת ההגנה של השיניים (האמייל) וחשיפה של האזור הרגיש מתחתיה (דנטין). רגישות עשויה להתבטא בכאב חד וקצר בעת חשיפה לגירויים אלו.

נסיגת חניכיים (חשיפת שורשי השן)

התהליך הדלקתי פוגע בקשר שבין החניכיים לשורשי השיניים. כתוצאה מכך, החניכיים נסוגות כלפי מטה, והשיניים עשויות להיראות ארוכות יותר. נסיגת חניכיים היא לעיתים סימן מאוחר של דלקת חניכיים, וכבר בשלב זה נדרשת התערבות של רופא שיניים.

לא כל הסימנים מופיעים בבת אחת, ואצל חלק מהאנשים הסימנים עשויים להיות עדינים. לכן, חשוב להיות ערניים לשינויים בחניכיים ובפה ולפנות לרופא שיניים לבדיקה כאשר מבחינים בכל שינוי מהרגיל.

מחלות חניכיים

אם לא מטפלים בזמן בדלקת חניכיים, היא עלולה להחמיר ולהפוך למחלת חניכיים (periodontitis), שהיא צורה חמורה יותר של דלקת הפוגעת ברקמות התומכות בשן. התקדמות למחלת חניכיים מביאה להחמרה של התסמינים הקיימים ועשויה לכלול את הסימנים הבאים:

כאבים בחניכיים

בשלב של מחלת חניכיים הכאבים הופכים לעוצמתיים יותר ועלולים להפריע לתפקוד היומיומי ולאיכות השינה. הכאב עשוי להיות עמום וקבוע, אך תיתכן רגישות מוגברת ללעיסה או נגיעה קלה בחניכיים.

כיסי חניכיים עמוקים

הדלקת הכרונית מובילה להרס של הרקמות המקבעות את השיניים. כתוצאה מכך נוצרים כיסים עמוקים סביב השיניים שם נאגרים מזון, רובד חיידקים (פלאק) וחיידקים נוספים המחמירים את הדלקת.

מוגלה בחניכיים

התהליך הזיהומי עשוי לגרום להיווצרות מורסות – הצטברויות מוגלה – בחניכיים או בין השן לחניכיים. המורסה מלווה בכאב חד ועלולה להתנקז לתוך חלל הפה ולהשאיר טעם רע.

ניידות שיניים

אובדן התמיכה של רקמות החניכיים בשורשי השיניים מוביל להתרופפות או ניידות של השיניים. בשלבים מתקדמים, השיניים עשויות אף לנשור.

שינויים במנשך

כתוצאה מניידות או אובדן של שיניים, המנשך הטבעי משתנה. שינויים אלו מקשים על לעיסה נכונה ועשויים לפגוע במפרק הלסת.

פצעים או כיבים בחלל הפה

בחלק מהמקרים דלקת חניכיים חמורה מתבטאת בפצעים מכאיבים ברירית הפה. פצעים אלו פוגעים בנוחות, ויכולים להקשות על האכילה והדיבור.

ירידה בחוש הטעם

לעיתים רחוקות, דלקת חניכיים עשויה להשפיע זמנית על חוש הטעם ולגרום לתחושת טעם מתכתי בפה.

קשיי לעיסה

כאבים, דימומים, וניידות השיניים מקשים על לעיסה תקינה, וחולים רבים מנסים להימנע ממזונות קשים או דביקים.

תחושת יובש בפה

יובש בפה מגביר את הסיכון לדלקות משום שהרוק מסייע בשטיפה של חיידקים ושאריות מזון. במקרים מסוימים, מחלת חניכיים כרונית או תרופות מסוימות עלולות לגרום לתחושה של יובש בפה.

במקרים חמורים

עלייה בחום הגוף, עייפות ובלוטות לימפה נפוחות: כאשר זיהומים משמעותיים בחניכיים מתפשטים, אלה עלולים להשפיע על כל הגוף ולגרום לתגובה מערכתית.

עוצמת הסימנים והמהירות בהם מופיעים היא אינדיבידואלית ומשתנה מאדם לאדם. חלק מהאנשים עלולים לסבול ממחלת חניכיים מתקדמת מבלי לחוות את כל הסימנים הללו. לכן, ביקורים סדירים אצל רופא השיניים הם הדרך הטובה ביותר לזהות ולמנוע בעיות חניכיים לפני שהופכות חמורות וקשות לטיפול.

גורמי סיכון 

הבנת הסיבות העומדות מאחורי מחלות חניכיים חשובה הן למעקב אישי והן לטיפול יעיל. גורמי הסיכון הבולטים ביותר לדלקות חניכיים הם:

היגיינת פה לקויה

הצטברות רובד החיידקים (פלאק) היא הגורם המרכזי לדלקות חניכיים. חיידקים אלו ניזונים משאריות מזון ומייצרים חומצות המזיקות לשיניים ומעוררות תגובה דלקתית. צחצוח שיניים לא מספק, או אי שימוש בחוט דנטלי מאפשרים הצטברות של פלאק לאורך זמן ומעלים את הסיכון לדלקות.

עישון וכל שימוש בטבק

עישון פוגע במנגנוני ההגנה הטבעיים של הגוף ומשבש את יכולת הריפוי הטבעית של החניכיים. מעשנים נוטים יותר לפתח דלקות חניכיים חמורות, להגיב פחות טוב לטיפולים, ולאבד שיניים בשכיחות גבוהה יותר.

סוכרת

רמות סוכר גבוהות בדם מחלישות את כלי הדם הקטנים ומקשות על זרימת הדם לחניכיים. בכך נפגעת יכולת הגוף להתמודד עם זיהומים. יתרה מכך, סוכרת לא מאוזנת מחמירה את הדלקת בחניכיים ומעלה את הסיכון לסיבוכים.

תרופות מסוימות

ישנן תרופות שעלולות לגרום לשינויים ברקמת החניכיים ולהעלות את הסיכון לדלקת. דוגמאות נפוצות כוללות תרופות ליתר לחץ דם, תרופות נוגדות פרכוסים (אנטי אפילפטיות), וחלק מסוגי התרופות המדכאות את מערכת החיסון.

יובש בפה

יובש בפה עשוי להיגרם מגיל מבוגר, תרופות שונות או מחלות רקע. הרוק בשטיפה מתמדת ותורם לשמירה על ניקיון חלל הפה. יובש בפה מעלה את הסיכון להיווצרות רובד חיידקים ודלקות חניכיים.

שינויים הורמונליים

הריון, גיל המעבר, או נטילת גלולות למניעת הריון גורמים לשינויים ברמות ההורמונים בגוף האישה. שינויים אלו עשויים להעלות את הרגישות לדלקות חניכיים ולגרום לדימום, נפיחות וכאבים.

מערכת חיסונית מוחלשת

מחלות המשפיעות על מערכת החיסון כגון HIV/AIDS, לוקמיה, או טיפולים כימותרפיים מעלים את הסיכון לסיבוכים הקשורים לדלקות חניכיים.

נטייה גנטית

מחקרים מראים שישנו מרכיב גנטי מסוים המעלה את הסבירות לדלקות חניכיים חמורות אצל חלק מהאנשים.

הימצאות של גורם סיכון אחד או יותר אינה מבטיחה שיתפתחו בהכרח בעיות חניכיים. עם זאת, מודעות וטיפול בגורמי סיכון הניתנים לשינוי מסייעים בהפחתת הסיכון בעתיד.

אבחון 

אבחון מוקדם של דלקות חניכיים הוא המפתח למניעת החמרתן. רופא השיניים הוא הכתובת לבדיקה מקצועית ואבחון. הבדיקה לרוב תכלול את המרכיבים הבאים:

הערכה של היסטוריה רפואית ומשפחתית

רופא השיניים יתשאל אתכם לגבי תסמינים, מחלות רקע, תרופות שאתם נוטלים, הרגלי היגיינה אוראלית, עישון, והאם יש במשפחה מקרים ידועים של מחלות חניכיים.

בדיקה קלינית מקיפה של חלל הפה

הרופא יבדוק באופן יסודי את החניכיים, השיניים, הלשון וכלל חלל הפה. הבדיקה תחפש סימנים של דלקת, כיסי חניכיים, נסיגת חניכיים, דימומים, ניידות שיניים או פתולוגיות אחרות.

מדידת עומק כיסי חניכיים

בשלב מתקדם של דלקת חניכיים נוצרים כיסים עמוקים בין השיניים לחניכיים. מדידה של רוחב הכיסים באמצעות מכשיר מיוחד (פרוב) עוזרת לקבוע את חומרת המחלה ולהתאים את הטיפול הנכון ביותר.

צילום רנטגן

צילום רנטגן של השיניים מספק לרופא מידע חשוב על מצב העצם התומכת בשיניים. צילום זה עוזר לזהות אזורים שאיבדו עצם כתוצאה ממחלת חניכיים מתקדמת. במידת הצורך, הרופא עשוי להזמין סוגי צילום נוספים כגון צילום פנורמי או סיטי (CT) לקבלת תמונה תלת ממדית מפורטת של האזור הפגוע.

טיפולים 

המטרה בטיפול בדלקות חניכיים היא לעצור את התהליך הדלקתי, למנוע נזק בלתי הפיך, ולהשיב את בריאות החניכיים. התוכנית הטיפולית תיקבע על פי חומרת המצב ואפשר שתכלול מספר שלבים או סוגי טיפול שונים.

טיפול בדלקת חניכיים

ניקוי שיניים מקצועי והדרכה על צחצוח נכון ושימוש בחוט דנטלי

ההיגיינית הדנטלית תסיר את רובד החיידקים (פלאק) והאבנית מהשיניים ותעבור גם על האזורים שמתחת לקו החניכיים. בנוסף, תקבלו הדרכה קפדנית לביצוע היגיינה אוראלית נכונה ויעילה בבית. הקפדה על צחצוח שיניים פעמיים ביום ושימוש בחוט דנטלי לפחות פעם ביום חיונית להצלחת הטיפול.

מי פה

כחלק משגרת הטיפולים הביתית, רופא השיניים עשוי להמליץ על שימוש במי פה אנטי-בקטריאליים להפחתת כמות החיידקים בחלל הפה. חשוב לציין שמי פה אינם תחליף לצחצוח ושימוש בחוט דנטלי, אולם הם יכולים לסייע במניעת הצטברות פלאק.

משחות ייעודיות לטיפול בדלקת (במקרים מסוימים)

בשוק קיימות משחות שיניים או ג'לים המכילים חומרים אנטי-בקטריאליים או אנטי דלקתיים. רופא השיניים יעריך האם שימוש במוצרים אלו עשוי להועיל במקרה שלכם.

טיפול במחלות חניכיים

טיפולים לא-ניתוחיים

  1. הקצעת שורשים וניקוי עמוק: אם דלקת החניכיים התקדמה, הרופא או השיננית יבצעו ניקוי יסודי יותר הכולל הסרה מכנית של פלאק ואבנית מהשורשים – גם מהחלק הלא נגיש לצחצוח יומיומי. לעיתים מתבצע הטיפול תחת אלחוש מקומי בהתאם לצורך.
  2. אנטיביוטיקה (משחות, ג'ל או כדורים): במקרים מסוימים, ייתכן שימוש באנטיביוטיקה מקומית – מריחה של משחה או ג'ל אנטיביוטי לתוך כיסי החניכיים העמוקים, או מתן אנטיביוטיקה בכדורים.

טיפולים כירורגיים לתיקון נזקי המחלה

במצבים של מחלת חניכיים מתקדמת, כאשר ישנו הרס משמעותי של עצם הלסת או רקמת החניכיים, רופא השיניים עשוי להפנות אתכם למומחה חניכיים (פריודונט) לטיפולים ניתוחיים. ניתוחי חניכיים כוללים מגוון פרוצדורות שמטרתן שיקום הרקמות הפגועות, עצירת המחלה, ובמידת האפשר – עידוד צמיחה מחודשת של עצם ורקמת חיבור שתספק תמיכה יציבה לשיניים.

השתלות שיניים במקרה של אובדן שיניים

כאשר מחלת חניכיים גרמה לאובדן של שן אחת או יותר, ניתן לשקם את החסר באמצעות שתלים דנטליים המאפשרים החלפה מלאה של השן האבודה, הן מבחינת התפקוד והן מבחינה האסתטיקה.

טיפול מתאים בדלקת חניכיים בדרך כלל מצליח לעצור את התהליך הדלקתי ולמנוע החמרה. עם זאת, חשוב לעשות מעקב קבוע אצל רופא השיניים ולבצע ניקוי מקצועי בתדירות המומלצת על מנת לשמר את בריאות החניכיים ולזהות במהירות כל שינוי שעשוי להצביע על חזרה של הדלקת.

מניעה 

החדשות הטובות הן שרוב המקרים של דלקת חניכיים ניתנים למניעה בקלות על ידי שמירה על היגיינה אוראלית נאותה. הנה הצעדים החשובים ביותר:

הקפדה על צחצוח שיניים פעמיים ביום עם משחת שיניים המכילה פלואוריד

צחצחו את השיניים למשך שתי דקות, והתמקדו בקו החניכיים ובאזורים הפחות נגישים. מומלץ להשתמש במברשת שיניים רכה או במברשת שיניים חשמלית איכותית.

שימוש בחוט דנטלי לפחות פעם ביום

חוט דנטלי מגיע לאזורים בין השיניים אותם מברשת השיניים אינה יכולה לנקות. הקפידו להסיר בעדינות שאריות מזון ופלאק בתנועת ניסור עדינה, והימנעו מהצמדה של החוט בחוזקה לחניכיים כדי למנוע פגיעה.

ביקורים סדירים אצל רופא השיניים ושיננית

ביקורים סדירים לניקוי מקצועי מסייעים בזיהוי מוקדם של דלקת ומונעים החמרה. רופא השיניים ידריך אתכם בשמירה על היגיינה אוראלית יעילה בבית.

תזונה מאוזנת ודלה בסוכרים

תזונה עתירת סוכרים מעודדת הצטברות פלאק על השיניים. הפחתת צריכת סוכרים פשוטים, משקאות ממותקים ומזון מעובד מפחיתה את רמת החומציות בפה ותורמת לבריאות השיניים והחניכיים.

הימנעות מעישון

עישון הוא מהגורמים המשמעותיים ביותר להתפתחות מחלות חניכיים. מעשנים נוטים יותר לפתח דלקות חמורות ומגיבים פחות טוב לטיפולי חניכיים. גמילה מעישון היא מהצעדים המשמעותיים ביותר לשיפור בריאות הפה והחניכיים.

שליטה במחלות כרוניות

הקפידו על טיפול רפואי מתאים במחלות רקע. שמירה על רמות סוכר מאוזנות אצל חולי סוכרת מפחיתה את הסיכון לדלקות חניכיים והשלכותיהן.

שינויים קטנים באורח החיים יכולים לבצע את כל ההבדל בשמירה על חיוך בריא לכל החיים.

סיכום

דלקות ומחלות חניכיים הן בעיות שכיחות ביותר, אך רובן ניתנות למניעה ולטיפול מוצלח. זיהוי מוקדם של הסימנים מאפשר לטפל בדלקת חניכיים בעודה בשלב הפיך ולמנוע את הפיכתה למחלת חניכיים חמורה.

זכרו, דימומים, נפיחות, כאבים או נסיגת חניכיים עשויים להיות סימנים למחלות חניכיים. אל תתעלמו מהסימנים הללו ופנו בהקדם האפשרי לבדיקה אצל רופא השיניים.

השקעה בשמירה על היגיינה אוראלית קפדנית משתלמת בגדול. צחצוח שיניים נכון, שימוש בחוט דנטלי, וביקורים סדירים אצל רופא השיניים ושיננית יסייעו לכם לשמור על בריאות החניכיים והשיניים לאורך שנים רבות.

ניתן לשתף את התוכן כאן:

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

074-774-6616

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

הלבנה

בסיום טיפול שיניים, השלמת מראה הפנים שלנו זה שיניים לבנות. הלבנת שיניים היא התכשיט לחיוך מושלם.

שיננית

מרכיב משמעותי במניעת דלקות חניכיים ושימור בריאות הפה והשיניים הוא ביקור תדיר אצל השיננית

יישור שיניים

לא רק בגלל החשיבות האסתטית. יישור שיניים מתקן גם את צפיפות ורווחי השיניים ומשפר את היגיינת הפה בנוסף לשיפור הביטחון העצמי

שתלים

תחליף מלאכותי לשיניים ופתרון לשיקום פה אסתטי שלא באמצעות תותבות

כתרים

פתרון מלאכותי לשיקום השן לאחר נזק קשה או לצורך שיקום על שתלים. כיום יש סוגי כתרים שונים" חרסינה, זירקוניה, זירקוניה מנוליטי ו EMAX

אסתטיקה

ציפויי שיניים, השלמת כותרת ויישור שיניים בלתי נראה - הם הפתרונות לאסתטיקה דנטלית במראה השיניים הקדמיות.

שרית אברג'ל

מרפאת שיניים פתח תקווה

רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.

עידן פאניאן

מרפאת שיניים אשדוד

הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה ומסופק בטירוף. תודה.

ליאת כהן

מרפאת שיניים פתח תקווה

הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו ? תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.

רחל קטורזה‎

מרפאת שיניים ד״ר בוחניק

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד. בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו.

מרפאות שיניים ד״ר עמוס בוחניק לוגו
שנות פעילות
0
מרפאות
0
רופאים ושינניות
0
עובדי המרפאות
0

סיפור הקמת רשת שיניים

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 26 סניפים בפריסה ארצית – אילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, כרמיאל, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), שיקום הפה (כגון מבנים, כתרי חרסינה, כתרי זירקוניה למיניט ועוד ותותבות), כירורגיה והשתלות דנטאליות, טיפולי שיננית הכוללים הסרת אבנית והדרכה בהיגיינה אוראלית, יישור שיניים מכל הסוגים, וטיפולי אסתטיקה דנטאלית.

למעלה מ- 40 שנה אנו כאן כדי להעניק לכם שירות ולדאוג שתצאו מהמרפאה עם חיוך גדול.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

מה מיוחד ברשת שיניים?

קשה לבחור רופא שיניים. אף אחד לא הולך לרופא שיניים מתוך הנאה, והעובדה כי אתה שוכב, חסר אונים, על הכיסא והרופא בו בחרת אמון על הטיפול באופן מוחלט, הופכת את ההחלטה אף לקשה יותר. מעבר לכך, טיפולי שיניים הינם טיפולים כואבים בדרך כלל וכרוכים בהוצאה כספית לא מבוטלת. אז איך בוחרים? איך יודעים שהרופא בו בחרנו יטפל בנו כמו שצריך, ימנע מאתנו כאב וזמן מיותר ויגבה תשלום רק על מה שצריך באמת? לא פשוט…

מהו היתרון של מרפאות הרשת על פני מרפאה קטנה?

היתרון הבולט ואחת מאבני הדרך של הרשת, הוא מתן כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת/ אומר ד"ר עמוס בוחניק, "לפני שהוקמה הרשת, מטופל שהיה מגיע לרופא השיניים הופנה על ידו לא פעם, לרופאי שיניים אחרים בהתאם לטיפול לו הוא נזקק. מאחר וזה היה המצב באותן שנים, יצרנו פתרון המקל על המטופל, חוסך ממנו את ההתרוצצות ומעניק לו שירות מלא. וכך, הוקמו והתבססו המרפאות שלנו כמרפאות 'all in one', אליהן הצטרפו מרפאות נוספות המאפשרות למטופל לקבל את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת".

משפחתית וטיפול מסור וצמוד

לכל מרפאה יש מנהל רפואי האחראי על כל ההיבטים הרפואיים והמקצועיים של המרפאה ושל כלל הרופאים בה. צוות המרפאה כולל סייעת מיומנת ומקצועית לכל רופא, מנהלת סניף האחראית על הצד האדמיניסטרטיבי, כח האדם ושירות לקוחות. וכן, צוות קבלה ומשרד שנותן מענה לקביעת תורים, גביית תשלומים וטיפול בכל בקשה של הלקוחות. גם מבחינת חידושים טכנולוגיים לא נשארת הרשת מאחור והיא צועדת עם התפתחות הטכנולוגיה ומשתמשת בחומרים חדשים ומתקדמים ומכשור חדש שיוצא לשוק נכנס בהדרגתיות לסניפים השונים. מדיניות הרשת מאפשרת לרופאים לבחור את סוג החומרים בהם הם רוצים להשתמש ולא משפיעה על החלטתם המקצועית, למרות שלעיתים קיימים הבדלים מהותיים בעלויות
רשת המרפאות התקשרה עם אחת המעבדות הגדולות בישראל, המספקת להן את כל שירותי טכנאות השיניים.

מאמרים נבחרים

כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים, גם הידוע כאורתודונטיה, הוא אחד מהטיפולים הדנטליים הנפוצים והחשובים ביותר. מטרתו העיקרית היא לתקן עיוותים בסידור ובתנועה של השיניים, על מנת להשיג חיוך יפה, נשיכה מאוזנת ובריאות אורלית כוללת. נתונים מראים שכ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת זקוקה לטיפול יישור שיניים, והביקוש לשירותים אלה רק עולה עם השנים. תהליך יישור השיניים מתחיל בהערכה מקיפה ע"י רופא אורתודונט מומחה, שבודק את מצב השיניים, הלסתות והפנים. על בסיס זה מוצב תכנון טיפול מותאם אישית, הכולל את שיטת

קרא עוד »

 האם יין לבן או אדום מכתימים את השיניים?

כולנו רוצים חיוך לבן, בוהק ובריא. זה מעלה את הביטחון העצמי, משדר בריאות, ואין כמו חיוך יפה להאיר פנים. אבל עבור חובבי יין, החתירה לחיוך המושלם יכולה להיות מאתגרת. כולנו שמענו שיין, במיוחד יין אדום, גורם לכתמים בשיניים. האם זה אומר שעלינו לוותר על המשקה האהוב כדי לשמור על שיניים לבנות? במדריך זה, נצלול עמוק לעולם של יין וכתמים ונבין מה באמת קורה לשן שלנו כשאנחנו לוגמים קברנה סוביניון או כוס שרדונה צוננת. להבין כיצד

קרא עוד »

האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?

בקיעת השיניים היא אחד מהתהליכים החשובים והמשמעותיים בהתפתחות התינוק. החל מהחודשים הראשונים לחייו, התינוק עובר תהליך הדרגתי של צמיחה והבקעה של שיניים חלב, שישמשו אותו בהאכלה, לעיסה ודיבור בשנותיו הראשונות. תהליך זה הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות הכללית של התינוק – מוטורית, קוגניטיבית וחברתית-רגשית. למרות שבקיעת השיניים נחשבת לתהליך טבעי, לא פעם הורים מודאגים לנוכח עיכובים או שינויים בדפוס הבקיעה הצפוי. השאלה "האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?" היא שכיחה בקרב הורים

קרא עוד »

 מתי רצוי לקחת את הילד לראשונה לרופא השיניים?

ההורים יודעים עד כמה השיניים של ילדיהם חשובות לבריאותם ולהתפתחותם התקינה. אך מתי הזמן המיטבי להביא את הילד לביקור הראשון אצל רופא השיניים? שאלה זו מטרידה רבים, שכן הטיפול בשיניים של הילד במהלך השנים הראשונות לחייו הוא קריטי להבטחת בריאות השיניים והחניכיים שלו לטווח הארוך. בפוסט זה, נבחן את הגורמים המרכזיים בקביעת הזמן המתאים לביקור הראשון אצל רופא השיניים. נלמד על התפתחות השיניים בגיל הינקות והפעוטות, נדון בחשיבות הביקור הראשוני ובמה שניתן לצפות ממנו, ונספק

קרא עוד »

האם זה נכון שבקבוק או הנקה בלילה מזיקים לשיניים?

אחת השאלות הנפוצות ביותר שמעסיקות הורים לתינוקות ופעוטות היא האם מתן בקבוק או הנקה במהלך הלילה עלולים להזיק לשיניים המתפתחות של הקטנטנים. חששות אלו מוצדקים לחלוטין, שכן תופעה המכונה "עששת הבקבוק" מהווה סיכון אמיתי לבריאות הפה של ילדים. עששת הבקבוק יכולה לגרום לכאבים, זיהומים, ואף אובדן מוקדם של שיניים – מה שמשפיע לא רק על רווחתו של הילד בהווה, אלא גם עלולה להיות לכך השלכות על התפתחות הדיבור, התזונה והביטחון העצמי שלו בעתיד. מהי עששת

קרא עוד »

מהי גרידת חניכיים/הקצעת שורשים?

בריאות החניכיים שלנו אינה רק עניין של חיוך יפה, אלא מרכיב חשוב בבריאות הכללית של הגוף! מחלות חניכיים נגרמות מהצטברות חיידקים ורובד חיידקי (פלאק), וללא טיפול הן עלולות להוביל לנסיגת חניכיים, ריח רע מהפה, אובדן שיניים, ואף להשפיע לרעה על מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. במאמר זה נסקור לעומק את מחלות החניכיים, נפרט כיצד גרידת חניכיים (הקצעת שורשים) יכולה לטפל בבעיה ולמנוע סיבוכים, ונדגיש את החשיבות של הקפדה על היגיינת הפה המעולה למניעת מחלות חניכיים

קרא עוד »

 כיצד להתמודד עם חרדה מרופא השיניים?

פחד מרופא השיניים הוא תופעה נפוצה להפליא. עבור אנשים רבים, הביקור אצל רופא השיניים הופך למקור למתח, דאגה, ובמקרים חמורים אף עלול להוביל לדחייה מוחלטת של טיפולים חיוניים. השלכות שליליות אלו פוגעות באופן ישיר בבריאות הפה, שבתורה משפיעה על איכות החיים הכללית שלנו. המדריך הזה נועד לספק לכם כלים מוחשיים, מדעיים וישימים שיעזרו לכם לצמצם משמעותית את החרדה, לטפל בבריאות הפה שלכם בביטחון, ואף לפתח חוויה חיובית בהקשר של רופא השיניים. הבנת הפחד הגדרת דנטופוביה

קרא עוד »

שיני בשר

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו. במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות

קרא עוד »

 איך נוצר ריח רע מהפה? 

ריח רע מהפה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא מצב נפוץ ביותר המשפיע על איכות חיינו. לכולנו יצא לחוות ריח פה לא נעים באופן זמני, אך אצל אנשים רבים מדובר בבעיה כרונית הגורמת למבוכה ולחוסר ביטחון. במדריך זה נסקור לעומק את הגורמים השונים לריח רע מהפה ונציג את הדרכים האפקטיביות ביותר למניעה וטיפול. גורמים שכיחים לריח רע מהפה  היגיינת פה לקויה   הגורם מספר אחת: רוב המקרים של ריח פה לא נעים נובעים מהיגיינת פה לא מספקת.

קרא עוד »
WhatsApp
he_ILעִבְרִית

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן