אם אתם גרים בפתח תקווה וסובלים מבעיות או כאבים בחניכיים – כדאי לכם לקרוא את המאמר הקצר והמקיף הבא, שייתן לכם הרבה מידע רלוונטי עבורכם, ודרכי פעולה אופרטיביות כאן ועכשיו.
מהם בעיות חניכיים?
בעיות חניכיים הם השם העממי לחוסר נעימות שיש לנו בעקבות פגיעה כלשהי בחניכיים. החניכיים הינם הרקמה הרכה הנמצאת על גבי הלסתות, והיא העוטפת ומחברת מזינה ושומרת על השיניים שלנו. פגיעה בחניכיים עלולה לגרום למצבים לא נעימים, ולהגיע אף לנשירת שיניים חלילה.
אלו סוגי בעיות חניכיים יש ומה ההבדל ביניהם?
ניתן לסווג את בעיות החניכיים לשלוש שמות כללים ונפוצים:
דלקת חניכיים – המצב בו שכבת הפלאק (חיידקים( הולכת ומצטברת ומתקשה עד שנהפכת לאבנית, בשלב זה מערכת החיסון הביולוגית שלנו מנסה ללחום באבנית זו, התוצאה של מלחמה זו הינה דלקת שהולכת ומחמירה בחלל הפה שלנו.
מחלת חניכיים – זו בעצם דלקת חניכיים שהעמיקה והמשיכה (מחמת הזנחה או סיבות שונות), עד שלחניכיים נגרמו נזק בלתי הפיך. מכאן והילך הטיפול לא יכול להחזיר את המצב לקדמותו, הוא רק יכול השהוות ואולי אף לעצור את המשך תהליך ההתקדומת של מחלת החניכיים בחלל הפה.
נסיגת חניכיים – נסיגת חניכיים הינה השם המתאר מצב בו החניכיים והעצמות המחזיקות את השן בפשוט נסוגים אחור, ומאפשרים לצאת לשיניים לחפשי, כלומר לנשור חלילה.
מה ההבדל בין נסיגת חניכיים למחלת חניכיים?
התשובה לכך היא כזו: דלקת חניכיים היא רק אחד הגורמים שבעקבותיו מגיעים למצב של נסיגת חניכיים. ישנם גם גורמים נוספים שכיחים לא פחות שמביאים ללידי נסיגת חניכיים, כגון גנטיקה, מצב הרומנאלי, טראומות גוף ונפש, צחצוח שינים חזק מדי ועוד.
מהם התסמינים לבעיות חניכיים?
- כאבים בחניכיים
- רגישות לחום ולקור בחניכיים
- דם שיורד בעת שינים באופן קבוע
- שינוי מראה החניכיים מגוון ורוד לגוון אדום כהה
- שיניים מתנדנדות
- ריח לא נעים של מוגלה מהפה
אם יש דלקת או מחלת חניכיים מהו הטיפול שניתן לבצע
בעיקרון יש לקבוע פגישה למומחה לחניכיים שיאבחן את הבעיה והטיפול הנכון והספציפי עבורכם. כשיש שלושה סוגי טיפולים לבעיות חניכיים, והשימוש בכל אחד מהם תלוי במצב החולה והדלקת:
- הקצעת שורשים – רופא השיניים יבצע ניקוי דומה לניקוי השיננית, אלא שמדובר על ניקוי יסודי יותר, שמגיע עד השורשים של השיניים וכיסי החניכיים, ומשם מגרד הרופא (או השיננית) את שאריות הדלקת, האבנית והפלאק מעל השיניים והחניכיים.
- טיפול תרופתי – כמו בכל דלקת אחרת (כגון לדקת אזניים) יש צורך בטיפול תרופתי של אנטביוטיקה וכיו"ב. את התרופה ייקח המטופל דרך פיו, או שהרופא יזריק את החומר התרופתי היישר לכיסי החניכיים הפנימיים.
- ניתוח חניכיים – ישנם כמה סוגים של ניתוח חניכיים, ורק רופא שיניים שהוא מומחה לחניכיים פריודנט, רשאי לבצע אותם. ניתוח החניכיים השכיח הוא זה בו הרופא מזריק סם הרדמה מקומי, פותח את החניכיים ומפריד בין החניכיים לעצם הלסת, מנקה את החניכיים מכל שאריות מוגלתיות ומחזיר את הלסת והחניכים למקומם ותופר בהתאמה.
מי נחשב מומחה לחניכיים
לא כל אחד יוכל לקבל את התואר של מומחה לחניכיים – פריודנט, ואפילו לא כל רופא שיניים יכול להתהדר בתואר זה, אלא דווא רופא שיניים שסיים את חוק לימודי ברפואת שיניים, ומשם המשיך לעוד 4 שנות התמחות בתחום הפריודנטיה (מה שמסביב-פריו לשיניים-דנט), הכולל לימוד אבחון מחלות חניכיים, שימור רפואה, ניתוח כירורגיים וניתוחים אסתטיים.
ברשת מרפאות שיניים של ד"ר בוכניק, עובדים מטובי רופאי השיניים והמומחים בארץ. הרשת בעלת ותק של כ30 שנה, והיא חרטה על דגלה את הטיפול המקצועי, האמין, והאנושי ביותר. במרפאת השיניים של ד"ר בוכניק אשר בפתח תקווה תוכלו למצוא מרפאה נעימה, צוות אנושי ומסביר פנים ומומחה לחניכיים בעל שם ארצי. אז תתקשרו עכשיו.