אם אתם גרים בשוהם והסביבה וסובלים מבעיות חניכיים – כדאי לכם לקרוא את המאמר הקצר והמקיף הבא שיכול לתת לכם הרבה מידע רלוונטי שיעזור לכם לטפל בבעיות החניכיים שיש לכם, והכל סמוך לבית במרפאה מצוינת בשוהם.
כיצד נגרמות בעיות חניכיים?
בעקבות גרומים טבעיים, כאכילה והפרשת הרוק מבלוטות הרוק שבפה, מתווצרים ומצטברים שכבות של חיידקים על גבי השיניים והחניכיים שלנו. שכבת החיידקים הדביקית והדקה הזו נקראת 'פלאק', וכשהיא מצטברת במסה קריטית מספיק היא מתקשה ונהפכת להיות אבנית. האבנית, שהוא גורם זר ומוצק בתוך חלל הפה שלנו גורם לעורר את מערכת החיסון שלנו שמנסה להתנגד לעצם הזר, מה שנראה בעינינו כמדלקת מוגלתית.
מהם התסמינים לדלקת חניכיים?
- כאב בחניכיים
- רגישות לחום ולקור או למתוק
- נפיחות בחניכיים
- שינוי גוון החניכיים מורוד לאדום כהה
- דם היורד בשעת צחצוח השיניים באופן קבוע
- שיניים לא יציבות ומתנדנדות
האם יש הבדל בין דלקת חניכיים למחלת חניכיים?
שני השמות הנ"ל מאפיינים את אותה דלקת בחניכיים, אלא שהשם 'דלקת חניכיים' הוא כשהפגיעה היא עדיין לא קשה כל כך. לעומת זאת, השם 'מחלת חניכיים' היא מאפיין מצב שבו נגרם לחניכיים נזק בלתי הפיך וכבר לא ניתן להחזיר את המצב הבריא של החניכיים לקדמותו, אלא כל מה שניתן לעשות זה לעכב ואולי אף לעצור את התפשטות והתרחבות דלקת החניכיים בחלל הפה.
מי יכול לאבחן את הבעיות בחניכיים שלי?
רופא שיניים, אשר לאחר ססיום לימודי המשיך לעוד 4 שנות לימודים והתמחות בפריודנטיה (פריו – העוטף, דנטיה – את השן), למד והתמחה באבחון בעיות חניכיים, טיפול בהם באמצעים קובנציולאלים. תרופתיים וכירוגים, וטיפולים אסתטיים שונים לרקמות הקשות (לסת) והרכות (חניכיים) שסביב השיניים – הוא הפריודנט, המומחה לחניכיים, שאיתו מומלץ להתייעץ ולקבל ממנו חוות דעת מקצועית.
מדוע השיניים שלי רגישות לחום או קור?
על מנת להבין מדוע השיניים שלנו רגישות לחום או לקור, יש להבןי את המבנה של השן. ניתן לחלק את מבנה השן לשלושה מרכיבים עיקריים:
האמייל, הוא ציפוי זגוגית השן. ציפוי קשיח במיוחד, שבעזרתו השיניים שלנו נהפכו להיות סוג של סכין, מספרים, ופטיש גם יחד. מתחת לאמייל יש את הדנטיין, שהיא שכבה שמערכת העצבים של הגוף מגיעה אליה ומורגשת בה. המשמעות של הדבר: אם שכבת האמייל נפגעת, החום והקור שמגיעים לשיניים שלנו, עוברים ישירות לדנטיין, ומשם למערכת העצבים שמגיבה בנורות אזהרה ותחושת חוסר נעימות.
מדוע שכבת האמייל לא מגינה מפני חום או קור?
שתי סיבות מרכזיות יכולות ליצור את אותה רגישות לחום וקור, שנובעת מכך שבעצם האמייל לא עושה את העבודה שלה כראוי להגן על השיניים מפני כאבים. 2 הסיבות הינם כאלו:
- סדק בשמירה – לעיתים בעקבות מחלת עששת בשן עצמה, שכבת האמייל מתחילה להתפרק ולהיווצר בה סדקים. כשזה קורה, השיניים מתחילות לאבד את הגוון הלבן שלהם, ונהפכות להיות כהות יותר (אם תסתכלו מקרוב, תראו שלא כל השן נהפכה ללבן, אלא שהסדקים הקטנטנים שנמצאים על גבי השן יש בהם צבע כהה, והוא שגורם ממבט מרחוק להיראות כאילו כל השן כהה יותר). כשיש סדקים באמייל בצורה כזו שיש חדירה של המשקה החם לעבר שכבת הדנטיין – אנחנו נחוש זאת ככאב וחוסר נעימות.
- נסיגת חניכיים – לעיתים הבעיה איננה בשיניים אלא בחניכיים, מסיבות שונות יכולות להיווצר נסיגת חניכים אחורה, שחושפת את החלקים התחתונים, שורשי השן, שאינם מכוסים ומצופים באמייל. כשאותם חלקים בשן נחשפים למגע של שתיה חמה שמגיעה ישירות לדנטין – זה כואב ולא נעים.
אז מה לעשות?
אם אתם סובלים מכאבים, רגישות או נפיחות בחניכיים – פנו עוד עכשיו למרפאת רשת שיניים של ד"ר בוכניק, שנמצא בפריסה ארצית, גם בשוהם. ושם תוכלו לפגוש את המומחה לחניכיים, ואת מיטב רופאי השיניים בישראל, ביחד עם לקוחות רבים ומרוצים.