ClickCease

מניעת טיפול שורש

בשביל להבין איך אתם יכולים למנוע טיפול שורש עליכם קודם כל להבין את מבנה השן, החלקים השונים ובאילו פגימות ניתן לטפל לפני שמאוחר מידי.

ישנן חמישה חלקים עיקריים בכל שן, כל חלק בשן תומך ומחובר אל השכבות האחרות ולכן גם מושפע מהן. שלוש השכבות הראשונות הן שכבות מגן, ישנה שכבה פנימית המכילה את העצבים, כלי הדם והאזורים הרגישים יותר ושכבה המחברת את השן לעצמות הלסת, הבה נצלול אל מבנה השן ונבין איך לשמור על השיניים שלנו בריאות לאורך זמן!

השכבה הראשונה, האמייל או הזגוגית – שכבת הכתר

שכבה זו היא השכבה הלבנה שכולנו רואים בחיוך, שכבה זו מגנה על פנים השן ומגנה מפני טראומה, שחיקה חומצה, וזיהומים חיידקיים. השכבה בניגוד למה שאנחנו רואים, אינה לבנה, היא למעשה שקופה.

שכבת האמייל היא החומר החזק ביותר בגוף האדם, היא מורכבת מ-96% מינרלים, ה-4% הנוספים הם חומרים אורגניים שונים ומים כמובן. היא לא מכילה כלי דם או עצבים אבל היא החומר הכי חשוב לשימור אם ברצונכם לשמור על בריאות הפה.

אותו החומר שהופך את השכבה המינרלית הזו לקשוחה, גם הופך אותה לפגיעה, בייחוד כאשר היא באה במגע עם סוג מסוים של חומצה המופרשת על ידי חיידקים המצטברים בחריצים זעירים במבנה האמאייל. החיידקים הללו חיים על פחמימות, מוצרי מתיקה ושתייה, ומאכלים המכילים חומצה הפוגעת במבנה המינרלי של השן.

חומצה זו ממיסה את שכבת האמייל ויוצרת סביבה מושלמת להתפתחות חיידקית הגורמת לחורים שכולנו מכירים. החורים לא נוצרים בין לילה כמובן, אבל שחיקה לאורך זמן של השכבה תתבטא כמעט תמיד בחורים בשן, חלקם כואבים יותר. חלקם כואבים פחות.

רוב המטופלים נדהמים לגלות שרוב החורים בשיניים אינם כואבים.

ישנה אמרה בקרב רופאי שיניים:

סתימות בשיניים עושים לפני הכאבים, כשכואב כבר מאוחר מידי.”

חורים בתחילת דרכם מתרחשים בדרך כלל בשכבת האמייל ואינם גורמים לכאבים. וזה בדיוק השלב הנכון לתקן את החור עם סתימה. אם תגיעו לרופא השיניים בשלב הזה תוכלו להימנע מכאבים וטיפול שורש, חד משמעית!

השכבה השנייה, הדנטין או השנהב – שכבת התמיכה

שכבת הדנטין היא השכבה של חומר צהבהב המצוי מתחת לצמנטום והאמייל, הדנטין פחות קשיח מהאמייל אבל התכונות שלו מאפשרות לו גם לתמוך בשכבה הקשיחה העליונה וגם לשמש בתוך מגן לשכבה התחתונה הרכה יותר, ישנן המון סיבות לשחיקת אמייל כפי שמוסבר בחלק הקודם, וכאשר האמייל נשחק הדנטין נחשף.

הסיבות לחשיפת הדנטין הן רבות, וחלקן אף נובעות מהמניעים הנכונים כפי שיוסבר בהמשך, אבל כמו שכולנו יודעים הדרך לגיהינום רצופה בכוונות טוב.

מבנה השן

הנה כמה סיבות לחשיפת הדנטין:

צחצוח שיניים אינטנסיבי

תמיד אמרו לנו שאנחנו צריכים לצחצח את השיניים חזק בשביל להוריד את רובד חיידקיי השן, באמרה זאת יש אמת, אבל היא גוררת בחובה סיכון. צחצוח אינטנסיבי של השיניים, עם משחת שיניים או מברשת שיניים לא מתאימה יכולים לאורך זמן להוריד את שכבת האמייל המגנה על הדנטין ואף לגרום לנסיגת חניכיים.

לכן מומלץ לצחצח את השיניים בתנועות סיבוביות, לא אגרסיביות מידי אך לא עדינות מידי ולהשתמש במברשת שיניים בעלת סיבים רכים. יש גם להגיע לאזורים החותכים והטוחנים בשיניים וכן לצחצח את הלשון. שני דקות בכל צחצוח, פעמיים ביום יעשה את העבודה.

נסיגת חניכיים תוביל לטיפולי שורש

ישנן המון סיבות לנסיגת חניכיים, מחלות, מחסור בוויטמינים ומינרלים, גנטיקה, עישון, שינויים הורמונליים וחומציות הנוצרת מרובד חיידקיי השן. ברוב הסיבות לנסיגה קשה לשלוט, אבל בהיגיינת הפה ניתן לשלוט יחסית בקלות וזה שווה את המאמץ.

כאשר אין הקפדה על היגיינה, נוצרת אבנית באזורי צוואר השן הגורמת לנסיגת חניכיים וחשיפת שורש השן אשר פגיעה יותר מכותרת השן לחומצת החיידקים.

שחיקת שיניים מסכנת את שורש השן

מטופלים החורקים שיניים בלילה, או מטופלים הנמצאים תחת לחץ נפשי נוטים לשחוק את האמייל על ידי פעולת חיכוך. פעולת חיכוך זו אינה רק יוצרת שחיקה, אלא גם פוגעת במנגנון האחיזה של השן ויכולה אף לפגוע בלסת.

אם אתם שוחקים שיניים במהלך השינה, מומלץ ללבוש מגן שיניים. אבל קח בחשבון שזהו טיפול בתסמין, ולא בבעיה.

 יותר מידי טיפולי שיננית

כששכבת האמייל נפגמת, האבנית שהצטברה בשיניים שלכם מתפקדת בתוך שכבה חוצצת בין הדנטין לבין מזונות קרים, חמים ומתוקים. במהלך ביקור אצל השיננית, האבנית שמכסה את השיניים יורדת מה שיכול להתבטא בחשיפה של הדנטין.

זה כמובן לא אומר שאתם צריכים להימנע מביקור קבוע אצל השיננית, ביקור אצל השיננית משפר את ההיגיינה בפה ולאורך זמן שומר על השיניים. היה ויש רגישות, היא תעבור לאחר כמה ימים.

חומציות גבוהה בפה

חוץ מחיידקים ישנם מקורות אחרים לחומציות הנוצרת בפה. צחצוח לא יעיל שאינו מסיר שאריות מזון, אכילה של ממתקים ומשקאות חומציים או מתוקים. פירות וירקות גם יוצרים את חומציות המדוברת וכמובן ישנם מצבים של חומציות כרונית בפה. כל אלה יכולים לשחוק את האמייל ולפגוע בדנטין.

חור משכבת הדנטין לא יכאב ממש, הוא יהיה רגיש בגלל חשיפת הדנטין, אבל השן עדיין מוגנת מפגיעה חמורה יותר, לכן חובה עליכם לגשת לטיפול כאשר אתם חשים כאבים הנובעים משתיית שתייה חמה, קרה או מתוקה. כל שתזדקקו לו הוא סתימה פשוטה.

 

השכבה השלישית, הצמנטום – שכבת “מלט השן

שכבה זאת מפרידה בין החניכיים לשכבת הדנטין המגינה על השורשים, הצמנטום מתפקד כחוצץ בין העצם האלבאולרית לבין שורשי השן כשם ששכבת האמייל מפרידה בין חלל הפה לפנים השן.

גם בשכבה זאת יש מינרלים וסידן, והיא אף מסוגלת לשקם את עצמה באזורים מסוימים (היא שכבה תאית חיה בחלק מהאזורים, בהבדל מהאמייל), אבל ישנם אזורים בהם היא אינה מסוגל לתקן את עצמה. השכבה אינה חשופה ומתפקדת כרקמה מחברת המגנה על הדנטין והמחברת אותו לעצם האלבאולרית .

אך העובדה שהשכבה הזאת לא חשופה לחלל הפה איננה מגנה עליה מחיידקיים ומחלות חניכיים, אלה יכולים לפגוע בה על ידי יצירה של כיסים בעלי פוטנציאל הזדהמות גבוה, כיסים אלו אוגרים בתוכם חיידקים שלאורך זמן יוצרים חורים.

חורים אשר נוצרים בשכבה עצמה מגיעים אל הדנטין ומוך השן בקלות רבה, ובדרך כלל התהליך מתרחש ללא כאבים, עד שמאוחר מידי, ואז צריך לעבור טיפול שורש או לעקור את השן.

השכבה הרביעית  – מוך השן – השכבה הפנימית

במוך השן נמצאים כלי דם ועצבים המזינים את השן, במוך השן ישנם מוליכים המחוברים עד לשורשים. השכבה מצופה בשכבת דנטין וכאשר השכבה העליונה נפגמת וחיידקיים חודרים למוך השן, הם נוטים ליצור דלקת שמתפשטת במהירות במוך בגלל מבנהו.

לא כל הדלקות במוך כואבות, אבל אם אתם חשים באחד מהסממנים הבאים, כנראה שאפשר להגיד שהחלה דלקת במוך:

  1. כאב שבא והולך – כמו כאב הנובע מחשיפת דנטין, רק חזק יותר.
  2. כאב עמום ומתמשך – בדרך כלל ניתן להרגיעו באמצעות משככי כאבים, אבל הוא תמיד חוזר עם הגירוי הכי קטן.
  3. כאבי פעימות – כאבים חזקים המרגישים כמו פעימות באזור השן.
  4. כאבים מקרינים – כאבי פעימות חזקים המקרינים כאבים לאזורים נוספים בפה, בגרון, בצוואר ואף באוזן.

ישנם אפילו מקרים בהם דלקת במוך השן אינה כואבת בכלל, לפחות בהתחלה.

ניתן להתמודד עם כאבים עמומים באמצעות משככי כאבים כמו שתיארנו, אבל לא מומלץ לקחת משככי כאבים לאורך זמן. בכאבים הרציניים יותר חייבים לטפל ובמהירות, ברוב המקרים תזדקקו לטיפול עזרה ראשונה מידי בשביל להפחית את הכאב.

במצבים שבהם מוך השן הזדהם, לא רק השורשים נפגעים. הפרשה של מוגלה, התנפחות של האזור ועוד תופעות לא נעימות עלולות לגרום לכאבים שלא יאפשרו לכם לתפקד, או לישון ולכן רצוי לקבוע פגישה עם רופא השיניים בהקדם האפשרי!

החלק החמישי – סיבי רצועות החניכיים – periodontal ligament

סיבים אלו מחברים את השן אל עצמות הלסת, הם חיוניים בתפקוד השן מכיוון שהם מייצבים את השן ומתפקדים בתור בלמי הזעזועים של השיניים. בנוסף לתפקידים אלו,, הם מוליכים תחושה וכאשר הם נפגמים כתוצאה מדלקות חניכיים, זיהום חיידקי  או מטראומה, הם מקרינים כאבים עזים.

היה והם נפגמו, ישנו צורך בטיפול שורש מסובך יותר המשקם את החיבור בין השן לעצם הלסת ולפעמים אף נדרשת עקירה והחלפה של השן בשתל דנטלי.

השלבים השונים בטיפול השורש

הסיבה בגללה אתם צריכים לעבור טיפול שורש היא זיהום במוך השן, חיידקים חודרים מבעד לשכבות השונות וגורמים להרס מוך השן. שום טיפול לא יכול להציל את מוך השן בשלב הזה, כולל אנטיביוטיקה. לכן יש לבצע טיפול בהקדם האפשרי בשביל לנקז את הדלקת שנוצרה ובכדי לשקם את שן.

הטיפול מתחלק בדרך כלל לחמישה שלבים:

 

שלב ראשון  – הסבר על התהליך וצילום

לאחר הגעתכם למרפאה, נבקש קצת מידע אישי, לאחר מכן תמלאו שאלון רפואי, לאחר מכן תבצעו צילום, צילום זה יאפשר לנו לאבחן היכן צריך להתבצע הטיפול. אבחון זה דרוש מפני שלעתים כואב למטופלים כל כך שהכאב מקרין לאזורים אחרים. לאחר הצילום, רופא השיניים יבצע אבחנה ולאחר מכן נסביר לכם בדיוק את ההליך.

שלב שני – הרדמה מקומית או בהרדמה מלאה

לאחר ההסבר, נרדים את האזור שבו יתבצע טיפול השורש, כמות החומר המאלחש ניתנת לפי הרגישות של המטופל ומצבו הרפואי. כמו כן, ישנם מקרים בהם מטופלים מעוניינים לעבור אתטיפול השיניים בהרדמה מלאה, ואנחנו ערוכים לספק את השירות הזה במרפאה שלנו.

היה ומטופל מרגיש כאבים נוספים במהלך הטיפול, ניתן לבקש עוד זריקות הרדמה, במקרים קיצוניים ניתן גם לדחות את הטיפול ולבצע אותו בהרדמה מלאה.

תהליך טיפול השורש

שלב שלישי – פתיחת השן וסילוק מוך השן

בשלב זה הרופא מסיר את המוך הדלקתי ומחטא את אזור השורשים ביסודיות, כל חומר אורגני שנישאר באזור המוך גורם לדלקת לאחר הטיפול, ופתיחה מחודשת של השן לטיפול שורש נוסף.

תעלות השן בשלב הזה מעוצבות מחדש באמצעות כלים דקיקים בשביל לאפשר להן לקלוט את החומר האוטם ביעילות.

שלב רביעי – איטום אזור המוך בסתימת שורש

בשלב זה הרופא ממלא את חלל המוך בחומר אוטם המונע כניסה של מזהמים שונים אל אזור החלל. לאחר מילוי החלל הרופא מתקין סתימה זמנית שתשמש כשכבת הגנה נוספת.

שלב חמישי – סתימה קבועה או קיבוע כתר

זהו השלב האחרון בו הרופא משחזר את השן ומביא אותה למצב תקין. שיחזור זה יכול להתבצע באמצעות מבנה וכתר חדש שיורכב על השן. הכתר יכול להיות כתר מתכת, כתר חרסינה על גבי מתכת, כתר זירקוניה על גבי מתכת או כתר זירקוניה מלא.

ישנם כמובן גם מקרים בהם לא יהיה צורך בכתר אלא רק סתימה.

מבנה השורשים בשיניים

בפה ישנם שלושה סוגים של שורשים:

  1. שורשים של שיניים קדמיות – בשיניים הקדמיות שלנו ישנו שורש אחד.
  2. שורשים של שיניים טוחנות תחתונות – בשיניים אלו בדרך כלל יש שני שורשים.
  3. שורשים של שיניים טוחנות עליונות – בשיניים אלו בדרך כלל יש שלושה שורשים.

 

מבנה השורשים בשיניים

 

במקרים מיוחדים, ישנם גם שיניים עם ארבע ואף חמישה שורשים.

 

 

ניתן לשתף את התוכן כאן:

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

בהסדר עם כל חברות הביטוח

הלבנה

בסיום טיפול שיניים, השלמת מראה הפנים שלנו זה שיניים לבנות. הלבנת שיניים היא התכשיט לחיוך מושלם.

שיננית

מרכיב משמעותי במניעת דלקות חניכיים ושימור בריאות הפה והשיניים הוא ביקור תדיר אצל השיננית

יישור שיניים

לא רק בגלל החשיבות האסתטית. יישור שיניים מתקן גם את צפיפות ורווחי השיניים ומשפר את היגיינת הפה בנוסף לשיפור הביטחון העצמי

שתלים

תחליף מלאכותי לשיניים ופתרון לשיקום פה אסתטי שלא באמצעות תותבות

כתרים

פתרון מלאכותי לשיקום השן לאחר נזק קשה או לצורך שיקום על שתלים. כיום יש סוגי כתרים שונים" חרסינה, זירקוניה, זירקוניה מנוליטי ו EMAX

אסתטיקה

ציפויי שיניים, השלמת כותרת ויישור שיניים בלתי נראה - הם הפתרונות לאסתטיקה דנטלית במראה השיניים הקדמיות.

שרית אברג'ל

מרפאת שיניים פתח תקווה

רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.

עידן פאניאן

מרפאת שיניים אשדוד

הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה ומסופק בטירוף. תודה.

ליאת כהן

מרפאת שיניים פתח תקווה

הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו ? תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.

רחל קטורזה‎

מרפאת שיניים ד״ר בוחניק

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד. בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו.

מרפאות שיניים ד״ר עמוס בוחניק לוגו
שנות פעילות
0
מרפאות
0
רופאים ושינניות
0
עובדי המרפאות
0

סיפור הקמת רשת שיניים

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 25 סניפים בפריסה ארצית – אילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), שיקום הפה (כגון מבנים, כתרי חרסינה, כתרי זירקוניה למיניט ועוד ותותבות), כירורגיה והשתלות דנטאליות, טיפולי שיננית הכוללים הסרת אבנית והדרכה בהיגיינה אוראלית, יישור שיניים מכל הסוגים, וטיפולי אסתטיקה דנטאלית.

למעלה מ- 40 שנה אנו כאן כדי להעניק לכם שירות ולדאוג שתצאו מהמרפאה עם חיוך גדול.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

מה מיוחד ברשת שיניים?

קשה לבחור רופא שיניים. אף אחד לא הולך לרופא שיניים מתוך הנאה, והעובדה כי אתה שוכב, חסר אונים, על הכיסא והרופא בו בחרת אמון על הטיפול באופן מוחלט, הופכת את ההחלטה אף לקשה יותר. מעבר לכך, טיפולי שיניים הינם טיפולים כואבים בדרך כלל וכרוכים בהוצאה כספית לא מבוטלת. אז איך בוחרים? איך יודעים שהרופא בו בחרנו יטפל בנו כמו שצריך, ימנע מאתנו כאב וזמן מיותר ויגבה תשלום רק על מה שצריך באמת? לא פשוט…

מהו היתרון של מרפאות הרשת על פני מרפאה קטנה?

היתרון הבולט ואחת מאבני הדרך של הרשת, הוא מתן כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת/ אומר ד"ר עמוס בוחניק, "לפני שהוקמה הרשת, מטופל שהיה מגיע לרופא השיניים הופנה על ידו לא פעם, לרופאי שיניים אחרים בהתאם לטיפול לו הוא נזקק. מאחר וזה היה המצב באותן שנים, יצרנו פתרון המקל על המטופל, חוסך ממנו את ההתרוצצות ומעניק לו שירות מלא. וכך, הוקמו והתבססו המרפאות שלנו כמרפאות 'all in one', אליהן הצטרפו מרפאות נוספות המאפשרות למטופל לקבל את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת".

משפחתית וטיפול מסור וצמוד

לכל מרפאה יש מנהל רפואי האחראי על כל ההיבטים הרפואיים והמקצועיים של המרפאה ושל כלל הרופאים בה. צוות המרפאה כולל סייעת מיומנת ומקצועית לכל רופא, מנהלת סניף האחראית על הצד האדמיניסטרטיבי, כח האדם ושירות לקוחות. וכן, צוות קבלה ומשרד שנותן מענה לקביעת תורים, גביית תשלומים וטיפול בכל בקשה של הלקוחות. גם מבחינת חידושים טכנולוגיים לא נשארת הרשת מאחור והיא צועדת עם התפתחות הטכנולוגיה ומשתמשת בחומרים חדשים ומתקדמים ומכשור חדש שיוצא לשוק נכנס בהדרגתיות לסניפים השונים. מדיניות הרשת מאפשרת לרופאים לבחור את סוג החומרים בהם הם רוצים להשתמש ולא משפיעה על החלטתם המקצועית, למרות שלעיתים קיימים הבדלים מהותיים בעלויות
רשת המרפאות התקשרה עם אחת המעבדות הגדולות בישראל, המספקת להן את כל שירותי טכנאות השיניים.

מאמרים נבחרים

כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים, גם הידוע כאורתודונטיה, הוא אחד מהטיפולים הדנטליים הנפוצים והחשובים ביותר. מטרתו העיקרית היא לתקן עיוותים בסידור ובתנועה של השיניים, על מנת להשיג חיוך יפה, נשיכה מאוזנת ובריאות אורלית כוללת. נתונים מראים שכ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת זקוקה לטיפול יישור שיניים, והביקוש לשירותים אלה רק עולה עם השנים. תהליך יישור השיניים מתחיל בהערכה מקיפה ע"י רופא אורתודונט מומחה, שבודק את מצב השיניים, הלסתות והפנים. על בסיס זה מוצב תכנון טיפול מותאם אישית, הכולל את שיטת

קרא עוד »

 האם יין לבן או אדום מכתימים את השיניים?

כולנו רוצים חיוך לבן, בוהק ובריא. זה מעלה את הביטחון העצמי, משדר בריאות, ואין כמו חיוך יפה להאיר פנים. אבל עבור חובבי יין, החתירה לחיוך המושלם יכולה להיות מאתגרת. כולנו שמענו שיין, במיוחד יין אדום, גורם לכתמים בשיניים. האם זה אומר שעלינו לוותר על המשקה האהוב כדי לשמור על שיניים לבנות? במדריך זה, נצלול עמוק לעולם של יין וכתמים ונבין מה באמת קורה לשן שלנו כשאנחנו לוגמים קברנה סוביניון או כוס שרדונה צוננת. להבין כיצד

קרא עוד »

האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?

בקיעת השיניים היא אחד מהתהליכים החשובים והמשמעותיים בהתפתחות התינוק. החל מהחודשים הראשונים לחייו, התינוק עובר תהליך הדרגתי של צמיחה והבקעה של שיניים חלב, שישמשו אותו בהאכלה, לעיסה ודיבור בשנותיו הראשונות. תהליך זה הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות הכללית של התינוק – מוטורית, קוגניטיבית וחברתית-רגשית. למרות שבקיעת השיניים נחשבת לתהליך טבעי, לא פעם הורים מודאגים לנוכח עיכובים או שינויים בדפוס הבקיעה הצפוי. השאלה "האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?" היא שכיחה בקרב הורים

קרא עוד »

 מתי רצוי לקחת את הילד לראשונה לרופא השיניים?

ההורים יודעים עד כמה השיניים של ילדיהם חשובות לבריאותם ולהתפתחותם התקינה. אך מתי הזמן המיטבי להביא את הילד לביקור הראשון אצל רופא השיניים? שאלה זו מטרידה רבים, שכן הטיפול בשיניים של הילד במהלך השנים הראשונות לחייו הוא קריטי להבטחת בריאות השיניים והחניכיים שלו לטווח הארוך. בפוסט זה, נבחן את הגורמים המרכזיים בקביעת הזמן המתאים לביקור הראשון אצל רופא השיניים. נלמד על התפתחות השיניים בגיל הינקות והפעוטות, נדון בחשיבות הביקור הראשוני ובמה שניתן לצפות ממנו, ונספק

קרא עוד »

האם זה נכון שבקבוק או הנקה בלילה מזיקים לשיניים?

אחת השאלות הנפוצות ביותר שמעסיקות הורים לתינוקות ופעוטות היא האם מתן בקבוק או הנקה במהלך הלילה עלולים להזיק לשיניים המתפתחות של הקטנטנים. חששות אלו מוצדקים לחלוטין, שכן תופעה המכונה "עששת הבקבוק" מהווה סיכון אמיתי לבריאות הפה של ילדים. עששת הבקבוק יכולה לגרום לכאבים, זיהומים, ואף אובדן מוקדם של שיניים – מה שמשפיע לא רק על רווחתו של הילד בהווה, אלא גם עלולה להיות לכך השלכות על התפתחות הדיבור, התזונה והביטחון העצמי שלו בעתיד. מהי עששת

קרא עוד »

מהי גרידת חניכיים/הקצעת שורשים?

בריאות החניכיים שלנו אינה רק עניין של חיוך יפה, אלא מרכיב חשוב בבריאות הכללית של הגוף! מחלות חניכיים נגרמות מהצטברות חיידקים ורובד חיידקי (פלאק), וללא טיפול הן עלולות להוביל לנסיגת חניכיים, ריח רע מהפה, אובדן שיניים, ואף להשפיע לרעה על מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. במאמר זה נסקור לעומק את מחלות החניכיים, נפרט כיצד גרידת חניכיים (הקצעת שורשים) יכולה לטפל בבעיה ולמנוע סיבוכים, ונדגיש את החשיבות של הקפדה על היגיינת הפה המעולה למניעת מחלות חניכיים

קרא עוד »

 כיצד להתמודד עם חרדה מרופא השיניים?

פחד מרופא השיניים הוא תופעה נפוצה להפליא. עבור אנשים רבים, הביקור אצל רופא השיניים הופך למקור למתח, דאגה, ובמקרים חמורים אף עלול להוביל לדחייה מוחלטת של טיפולים חיוניים. השלכות שליליות אלו פוגעות באופן ישיר בבריאות הפה, שבתורה משפיעה על איכות החיים הכללית שלנו. המדריך הזה נועד לספק לכם כלים מוחשיים, מדעיים וישימים שיעזרו לכם לצמצם משמעותית את החרדה, לטפל בבריאות הפה שלכם בביטחון, ואף לפתח חוויה חיובית בהקשר של רופא השיניים. הבנת הפחד הגדרת דנטופוביה

קרא עוד »

שיני בשר

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו. במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות

קרא עוד »

 איך נוצר ריח רע מהפה? 

ריח רע מהפה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא מצב נפוץ ביותר המשפיע על איכות חיינו. לכולנו יצא לחוות ריח פה לא נעים באופן זמני, אך אצל אנשים רבים מדובר בבעיה כרונית הגורמת למבוכה ולחוסר ביטחון. במדריך זה נסקור לעומק את הגורמים השונים לריח רע מהפה ונציג את הדרכים האפקטיביות ביותר למניעה וטיפול. גורמים שכיחים לריח רע מהפה  היגיינת פה לקויה   הגורם מספר אחת: רוב המקרים של ריח פה לא נעים נובעים מהיגיינת פה לא מספקת.

קרא עוד »
WhatsApp

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן