עקירת שיניים עלולה להיעשות ולהיות נחוצה מסיבות רבות, לרבות נזק שנגרם לאחת השיניים או תהליך עששת חמור. כך או כך, עקירה כירורגית הינו תהליך אשר נעשה באופן די נפוץ. עם זאת, הוא הליך כירורגי לכל דבר ועניין, כך שיש להקפיד לעשותו רק כאשר מוצו כלל הפתרונות האפשריים ועל ידי בעל ניסיון בהליכים מסוג זה.
מתי מומלצת עקירה כירורגית ולמי היא מומלצת?
במהלך עקירה כירורגית מוסרת השן הסוררת מהשקע הקיים שלה בחניכיים, כך שיהיה צורך לדאוג לפתרון אחר במקומה. בדרך כלל, רופא השיניים יירצה לשמור כמה שיותר על השיניים הטבעיות, ועקירה כירורגית לא תהיה הפתרון המהיר ביותר או המועדף עליו כבחירה ראשונה, אלא רק לאחר שנוסו פתרונות אחרים או שיטות שיקום אחרות כמו סתימות, כתרים ועוד. ההמלצה לגבי עקירה כירורגית תיעשה לאחר מחשבה רבה ובמקרים של עששת חמורה, שן שבורה או פגועה, שיניים צפופות מדי או כאשר אין התאמה בין גודל השיניים לגודל החניכיים, בעת מחלת חניכיים קשה או פציעות דנטליות.
בפגישה הראשונה עם רופא השיניים, הוא יידרש לבדוק ולהעריך את מצב השיניים ואת מצב החניכיים מסביב. כדי לעשות זאת, באופן הטוב והמקצועי ביותר, סביר להניח שהוא יידרש לצילומי רנטגן דנטליים כדי לבדוק את העצם הקיימת ולקבוע את מידת הנזק הקיים ואת ההשפעה על כלל הפה. יהיה עליכם לספר לרופא השיניים על ההיסטוריה הרפואית הרלבנטית גם לנושא ההליכים הדנטליים, כמו גם על תרופות כרוניות, ויטמינים או תוספי מזון שאתם נוטלים. לאחר שיהיה בידי הרופא כלל הנתונים והמידע, הוא יוכל לתכנן תוכנית טיפולים המותאמת בדיוק למצבכם האישי.
מה קורה במהלך עקירה כירורגית
במהלך העקירה, יצטרך הרופא להשתמש בזריקות של הרדמה מקומית כדי להקהות את הכאב של השן הפגועה כמו גם את רקמת החניכיים שמסביב. באמצעות מכשירים שונים, ישחרר הרופא בעדינות את השן ממקומה. לפעמים כדי לעשות זאת, הוא יידרש לבצע חתכים בחניכיים, במיוחד במצבים בהם השן לא ניתנת לשיחרור קל, או כאשר היא נשברה בקו החניכיים למשל. לאחר ההסרה, יהיה צורך בניקוי וחיטוי של המקום. כדי לדאוג לפתרון מתאים במקום השן האבודה, תידרש לעיתים השתלת עצם דנטלית, אשר תוכל לסייע לאובדן העצם בלסת. בסוף הטיפול, תידרשו, סביר להניח, לתפרים באזור כדי לקדם את הריפוי המקומי.
פעמים רבות, יהיה צורך מייד לאחר ההליך, להצמיד גזה לאזור הטיפול בלחץ יציב כדי להאט את הדימום כך שיכול להיווצר קריש דם. יש לזכור שקרישה היא התוצאה הטבעית של תהליך ההתאוששות, והיא מקדמת את הריפוי ומפחיתה את הסיכון לשטפי דם נוספים. סיכון של דימומים יכול להיות נפוץ יותר בקרב מטופלים מסוימים, על רקע מצב רפואי מיוחד או נטילת תרופות כמו אספירין.
היתרונות והחסרונות הקיימים במהלך עקירה כירורגית
לעקירה כירורגית, בדומה להליכים ופרוצדורות רפואיות אחרות, ישנם יתרונות וחסרונות. כדאי לזכור שלא תמיד אפשר לבצע את ההשוואה או את חשבונות עלות התועלת, מכיוון שפעמים רבות, זהו הפתרון היחיד האפשרי ויש להשלימו כדי לא להסתכן בסיכונים או תופעות לוואי לא רצויות. היתרונות העיקריים הגלומים בעקירה כירורגית הם היכולת להפחית חיידקים מזיקים שעלולים לפגוע בשיניים ובחניכיים. אם לא ייעשה טיפול זה, השן הרקובה או הפגומה עלולה להרוס לא רק את החיוך המושלם אלא ממש להשפיע ולגרום לשלל בעיות אשר ישפיעו על שינים נוספות. הסרת השן הפגועה תיתן לכם את הסיכוי הטוב ביותר לבסס את בריאות הפה שלכם באופן אופטימלי. בנוסף לכך, עקירת כירורגית תוכל לפתור את בעיית הכאבים, באופן כמעט מיידי, במיוחד במקרה של שבירת שן או פגיעה חמורה.
לצד יתרונות רבים אלה, עלולים להופיע סיבוכים כמו זיהום לאחר ניתוח, שטפי דם, פגיעה עצבית, ניקוב של הסינוס המקסילרי, בעיות בריפוי או ריפוי איטי. תופעות הלוואי אשר עלולות להופיע באופן שכיח יותר כוללות דימום, נפיחות ואי נוחות. אפשר להתגבר על כל הסיכונים האלה באמצעות טיפול מקצועי של רופא שיניים מנוסה, אשר ביצע הליכים דומים והוא בעל מרפאה מקצועית עם כלל הכלים המתקדמים ביותר האפשריים.
כאב והרדמה במהלך עקירה כירורגית
אין זה סוד שאנשים רבים פוחדים מהכאב הכרוך בטיפולים אצל רופא שיניים, ובמיוחד מפני עקירה כירורגית. ככל שרופא השיניים, אצלו תטפלו, יהיה בעל ניסיון רב יותר, כך הוא יוכל להציע לכם מגוון אפשרויות להרדמה ושיכוך כאב במהלך הליך זה ואחרים. הרגעה ראשונית הינה אפשרות מצוינת עבור אותם אנשים הסובלים מחרדה דנטלית או עבור מי שמעוניינים להיות טיפה נינוחים, עוד לפני התחלת הטיפול בכלל. תרופות הרגעה המשמשות ברפואת שיניים כוללות: חמצן דו חנקני (הנקרא גז צחוק), הרגעה באמצעות תרופות, נתינת תרופות הרגעה דרך הוריד ועד הרדמה כללית הנעשית בדרך כלל בבית חולים או מרפאה המאובזרת לכך.
את תחמוצת החנקן, אשר הינו למעשה גז שואפים דרך מסכה. הרגעה זו היא הפשוטה ביותר ולמעשה אינה משמשת בתור הרדמה, בטח שלא בהליך כמו עקירה כירורגית. אולם אפשר לעשות בה שימוש כדי לעקוף את החרדה הראשונית הקיימת עוד לפני טיפולי ההרדמה. סוג הרגעה אחר יכול להינתן בצורה של גלולות, כשעה או לפרק זמן נבחר לפני התור לרופא השיניים. התרופות הנפוצות המשמשות למטרה זו כוללות דיאזפאם ולוראזפאם. מינוני התרופות יותאמו למטופל הספציפי ולמידת החרדה שלו. יש לזכור שבסוגי הרגעה זו, יש להתלוות לבן משפחה או חברים אשר יוכלו להסיע את המטופל לטיפול וממנו. ישנן תרופות שיוכלו להינתן גם באופן תוך ורידי (IV) במיוחד לפני פרוצדורות ממושכות. אפשרויות של הרדמה מלאה הן אפשרויות נדירות באופן יחסי, ומיועדות רק למקרים קיצוניים או על פי בקשת המטופל. כך או כך, כדאי לברר עם רופא השיניים לגבי סוג ורמת הכאב שאתם עלולים לחוות במהלך עקירה כירורגית, לבדוק את רמת החרדה שלכם מפני רופא השיניים, ולבחור את השיטה שתסייע לכם להתגבר על פחד זה.
אצל מי ואיפה כדאי לבצע עקירה כירורגית
מכיוון שעקירה כירורגית, כאמור היא תהליך שאין להקל בו ראש, יש לבחור את המקום המתאים ביותר לביצועה. אצל ד"ר בוחניק, תוכלו להיות בטוחים כי אתם נמצאים בידיים מקצועיות, כך שהן התהליך והן התוצאה יהיו המיטביים. כמרפאה מנוסה, אשר יכולה לטפל במגוון בעיות ואנשים, אנו מתהדרים במכשור המתקדם ביותר האפשרי, כמו למשל צילום פנורמי והחומרים השונים. כמו כן, מרפאתנו גדולה ובעלת מומחים מתחומים שונים, כך שנוכל לייעץ, לענות ולטפל בכל בעיה, ממש ברגע שהיא עולה או מתפתחת.
לסיכום: שאלות נפוצות לגבי עקירה כירורגית
מהי עקירה כירורגית?
תשובה: עקירה כירורגית היא מונח דנטלי המתאר את תנועת השיניים בעצם הלסת. ניתן לבצע זאת כדי לתקן בעיות יישור שיניים כגון צפיפות יתר, מרווח רב מדי בין השיניים ושיניים מסובבות או עקומות.
עקירת שיניים מתבצעת על ידי שבירת העצם מסביב לשן בניתוח והזזתה למצב הרצוי. לאחר מכן, מכניסים ברגי טיטניום קטנים לתוך עצם הלסת כדי להחזיק את השן במקומה בזמן שהיא מתרפאת. התהליך כולו אורך בדרך כלל כשמונה שבועות.
מהם היתרונות של עקירה כירורגית?
תשובה: – עקירה כירורגית היא הליך דנטלי המשמש לתיקון מנשך לא תקין. זה יכול לשמש גם כדי לשפר את מראה השיניים של אדם.
ישנם מספר יתרונות של עקירה כירורגית. ראשית, זה יכול לעזור לתקן מנשך לא תקין. זה יכול לעזור לשפר את יכולתו של אדם ללעוס ולדבר בצורה טובה יותר. שנית, זה יכול לעזור לשפר את מראה השיניים של אדם. שלישית, זה יכול לעזור במניעת עששת ומחלות חניכיים. לבסוף, זה יכול לעזור לשפר את הבריאות הכללית של השיניים והחניכיים של האדם.
– מהם הסיכונים בעקירה כירורגית?
תשובה: ישנם מספר סיכונים הקשורים לעקירה כירורגית של שיניים, ביניהם:
- – פגיעה בשיניים שמסביב: עקירת שן עלולה לגרום לנזק לשיניים הסמוכות, כמו גם לעצם ולרקמות התומכות. זה יכול להוביל לסיבוכים נוספים כגון זיהום או מחלת חניכיים.
- – פגיעה בשורשי השן העקורה: במהלך תהליך העקירה, שורשי השן יכולים להינזק או אפילו להסירם לחלוטין. זה יכול לגרום לבעיות חמורות לשן, ואולי אפילו אומר שצריך לעקור אותה.
- – סיכון מוגבר לזיהום: מכיוון שניתוח מעורב, תמיד קיים סיכון לזיהום בעת עקירת שן. סיכון זה מוגבר אם יש נזק כלשהו לרקמה שמסביב או אם שורשי השן נפגעים.
- – כאב ואי נוחות: כמו בכל הליך כירורגי, קיים סיכון לכאב ואי נוחות הקשורים לעקירה כירורגית של שיניים. בדרך כלל ניתן לשלוט בכך באמצעות משככי כאבים, אך חשוב להיות מודעים לאפשרות לפני ביצוע ההליך.
- – הרדמה: מכיוון שעקירה כירורגית היא הליך כירורגי, היא תדרוש שימוש בהרדמה. זה טומן בחובו את כל הסיכונים הכרוכים בכל הרדמה כללית, כגון בחילות, הקאות וסחרחורת.
באופן כללי, הסיכונים של עקירה כירורגית נמוכים בהשוואה ליתרונות הפוטנציאליים. עם זאת, כמו בכל הליך כירורגי, חשוב לדון בסיכונים וביתרונות עם רופא השיניים או האורתודנט לפני שתחליט אם זו הבחירה הנכונה עבורך.
איך אני יודע אם אני צריך עקירה כירורגית?
תשובה: אם יש לך מנשך לא תקין ואינך מצליח לסגור את הלסתות זו לזו, ייתכן שתזדקק לעקירה כירורגית.
כאשר השיניים שלך אינן מיושרות כהלכה, והיא עלולה לגרום למספר בעיות כגון עששת, מחלות חניכיים ואפילו דלקת פרקים.
עקירה כירורגית היא סוג של ניתוח שמעביר את השיניים למצב הנכון. זה מבוצע בדרך כלל עם פלטה או שתלים דנטליים. ניתוח הוא מוצא אחרון לתיקון כל בעיה דנטלית, אך הוא יכול להיות יעיל מאוד בהשגת התוצאות הרצויות.
– מה קורה במהלך הליך עקירה כירורגית?
תשובה:
הליך עקירה כירורגי הוא סוג של הליך כירורגי המשמש לרוב לטיפול בבעיות שיניים. זה כרוך בהסרה של שן אחת או יותר, כמו גם מיקום מחדש של שיניים אחרות על מנת להשיג יישור נכון. סוג זה של הליך מבוצע בדרך כלל על ידי מנתח פה או רופא חניכיים, ולעתים קרובות ניתן לעשות זאת על בסיס אשפוז.
השלב הראשון בהליך עקירה כירורגית הוא להקהות את האזור סביב הפה באמצעות הרדמה מקומית. זה יעזור להבטיח שלא תרגיש כאב במהלך הניתוח. לאחר מכן, המנתח שלך יעשה חתכים קטנים בחניכיים שלך כדי לגשת לעצם ולשיניים הבסיסיות. לאחר ביצוע החתכים, המנתח שלך יסיר בזהירות את השיניים שיש להסיר. במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך להסיר גם את שורשי השיניים.
לאחר הסרת השיניים, המנתח שלך ימקם מחדש את השיניים הנותרות על מנת להשיג יישור נכון. במקרים מסוימים, ניתן להשתמש בפלטה או שתלים דנטליים כדי לעזור להחזיק את השיניים במקומן. לאחר שהשיניים הוצבו כראוי, המנתח שלך יסגור את החתכים באמצעות תפרים.
עקירה כירורגית היא סוג של ניתוח שיניים שיכול לשמש לתיקון מספר בעיות שיניים שונות. חשוב לדבר עם רופא השיניים או מנתח הפה שלך אם סוג זה של הליך מתאים לך או לא.
– כמה זמן נמשך הליך עקירה כירורגית?
תשובה:
משך הזמן הנדרש להליך עקירה כירורגית תלוי בחומרת השן שנעקרה ובקושי ההליך. בדרך כלל, תזוזה פשוטה יכולה להסתיים תוך כ-30 דקות. עקירות קשות יותר עשויות להימשך עד שעתיים.
– כמה זמן לוקח להתאושש מהליך עקירה כירורגי?
תשובה:
משך הזמן הנדרש להתאוששות מהליך עקירה כירורגי תלוי גם בחומרת השן שנעקרה ובקושי ההליך. בדרך כלל, עקירה פשוטה דורשת רק כמה ימים של התאוששות. עקירות קשות יותר עשויות לדרוש התאוששות של שבוע וחצי עד עשרה ימים.
– מי מבצע הליך עקירה כירורגי?
תשובה: הליך עקירה כירורגי מתבצע על ידי רופא שיניים מומחה שעבר הכשרה מקיפה בתחום ברשת מרפאות שיניים תוכלו למצוא את מיטב רופאי השיניים המומחים בישראל, תחת קורת גג אחת, מבצעים את כל הטיפולים הדנטליים בשירות מצוין ומחיר הוגן.
– מהו זמן ההחלמה לעקירה כירורגית?
תשובה:
הזמן שלוקח לשיניים העקורות להתמקם בחזרה בארובותיהן משתנה מאדם לאדם ותלוי במספר גורמים כמו חומרת העקירה, גיל, בריאות כללית והרגלי היגיינת הפה. ככלל, ככל שאתה צעיר יותר והרגלי היגיינת הפה שלך טובים יותר, כך ההחלמה שלך תהיה מהירה יותר. רוב האנשים חווים אי נוחות ונפיחות לאחר הניתוח שנמשכים מספר ימים. זמני ההחלמה יכולים לנוע בין שבועיים למספר חודשים. חשוב לעקוב בקפידה אחר הוראות רופא השיניים במהלך תקופה זו כדי שתוכל להשיג את התוצאה הטובה ביותר האפשרית.
– האם ישנם סיכונים הקשורים לעקירה כירורגית?
תשובה: כן, ישנם כמה סיכונים הקשורים לעקירה כירורגית. אחד הסיכונים הנפוצים ביותר הוא פגיעה בשיניים וברקמות שמסביב. סיכון נוסף הוא נזק עצבי, שעלול לגרום לבעיות כמו חוסר תחושה או עקצוץ בשפתיים, בסנטר או בלשון. במקרים נדירים, ייתכן שלא ניתן יהיה להציל את השן שנעקרה ותצטרך להסיר אותה. לבסוף, תמיד קיים סיכון לזיהום בכל פעם שמתבצע ניתוח.
המקום הכי טוב בארץ לעשות עקירת שיניים
בכל הנוגע לביצוע עקירת שיניים, המקום הטוב ביותר ללכת אליו הוא רשת מרפאות השיניים של ד"ר בוחניק. עם סניפים המפוזרים בכל רחבי הארץ, ודאי תמצא בקרבתך מרפאה המציעה רופאים מצוינים, ציוד חדיש מרפאה מעוצבת ושירות אדיב. בנוסף, עם מחירים נוחים בהשוואה למרפאות אחרות, קל להבין מדוע ד"ר בוחניק היא הבחירה הטובה ביותר לצרכי השיניים שלך.
עם עשרות שנות ניסיון ומחויבות לספק את הטיפול הטוב ביותר האפשרי, רופאי השיניים שלנו בטוחים לענות על הצרכים שלך. בנוסף, אנחנו עובדים ביחד עם חברות הביטוח הגדולות בישראל, ועם פריסת תשלומים נוחה ומחירים הוגנים במיוחד. אז למה לחכות? קבעו פגישה עוד היום ותראו איך נוכל לעזור לכם להשיג את החיוך המושלם.
המרפאה של ד"ר בוחניק שמה לה למטרה להוות את הנקודה המקצועית ביותר לכל טיפולי השיניים להם תידרשו, תוך מתן יחס חם, אדיב ואמפתי לכל מטופל. נוכל ללוות אתכם באופן מרגיע החל משלב האבחון והדרישה לעקירה כירורגית, דרך תוכנית הטיפולים והתמחור ועד לליווי בתהליך הכירורגי עצמו ולאחריו במהלך פגישות הביקורת והשאלות השונות. אנו מתייחסים ביראת כבוד לכל מי שמפקיד את עצמו בידינו ועושים הכל כדי להחזיר לכם את החיוך, על כל משמעויותיו השונות ולענות על כל ציפיותיכם.