ClickCease

אנטיביוטיקה לכאבי שיניים

הרשת פועלת מאז שנת 1984 ולה מעל 40 שנות ניסיון. הרשת מעניקה שירות איכותי על ידי צוות רופאים רגיש ומקצועי, ציוד מתקדם ושימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

זה אמצע הלילה ואתה סובל מכאבי תופת. ניסית כל תרופה ביתית שאתה יכול לחשוב עליה, אבל נראה ששום דבר לא עובד.  לבסוף, אתה מחליט ללכת לחדר מיון או מיון שיניים. לאחר בדיקה קצרה, הרופא אומר לך שיש לך זיהום ואתה זקוק לאנטיביוטיקה. הוקל לך שסוף סוף יש לך אבחנה. עם זאת, אתה גם סקפטי לגבי נטילת אנטיביוטיקה עבור משהו שנראה קל כמו כאב שיניים. אחרי הכל, האם אין סיכון לפתח עמידות כלפי האנטיביוטיקה ושהיא לא תעזור?

רופאי שיניים ברחבי הארץ רואים עלייה בחולים המהססים לקחת אנטיביוטיקה לזיהומים דנטליים. אמנם זה נכון שתמיד קיים סיכון לפתח עמידות כלפי האנטיביוטיקה, ושיש סיכונים בסיכוי נמוך לסבל מתופעות הלוואי של האנטיביוטיקה, אבל היתרונות של נטילת אנטיביוטיקה במקרים אקוטיים בדרך כלל עולים על הסיכונים.

ברוב המקרים, נטילת אנטיביוטיקה תעזור לנקות את הזיהום ולהקל על הכאב. בנוסף, חשוב לזכור שזיהומים דנטליים עלולים לעיתים קרובות להוביל לבעיות בריאותיות חמורות יותר אם הם לא מטופלים. כתוצאה מכך, נטילת אנטיביוטיקה היא לרוב דרך הפעולה הטובה ביותר.

מהם הגורמים לכאבי שיניים

כאב שיניים יכול להיגרם ממספר דברים שונים, כולל:

  • – חלל או חור בשן
  • -חניכיים נגועים
  • -שורש שן חשוף
  • -חריקת שיניים או הידוק
  • -שן סדוקה
  • -בעיות במפרק הלסת

התסמין השכיח ביותר של כאב שיניים הוא כאב, שיכול לנוע בין קל לחמור. תסמינים אחרים יכולים לכלול:

  • -רגישות לטמפרטורות חמות או קרות
  • -ריח רע מפה
  • -טעם לא נעים בפה
  • חניכיים נפוחות
  • -חום

מתי לפנות לרופא שיניים?

אם אתה חווה אחד מהתסמינים לעיל, חשוב לפנות לרופא שיניים בהקדם האפשרי. הם יוכלו לקבוע את הגורם לכאב השיניים שלך ולהמליץ על מהלך הטיפול הטוב ביותר. במקרים מסוימים, ייתכן שלא יהיה צורך באנטיביוטיקה וניתן להשתמש בטיפולים אחרים (כגון מילוי או טיפול שורש) כדי להקל על הכאב.

נטילת אנטיביוטיקה נגד כאב שיניים היא לרוב דרך פעולה טובה להקלה על הכאב שלך ולנקות את הזיהום. עם זאת, חשוב לפנות לרופא שיניים כדי שיוכל לקבוע את הסיבה לכאב השיניים שלך ולהמליץ על הטיפול הטוב ביותר.

ברשת מרפאות השיניים של ד"ר בוחניק ממליצים על נטילת אנטיביוטיקה במקרים בהם הזיהום אינו מאפשר טיפול לניקוי האבנית והעששת, וכן במקרים בהם יש חשש שהזיהום יגרום לידי מחלות פנימיות קשות יותר.

כאבי שיניים הם רק סימפטום וצריכים לטפל בבעיה

כדי להבטיח שזה לא יהפוך לזיהום חמור יותר. אם כאב השיניים נובע ממורסה בשן, למשל, רופא השיניים ינקה את האזור הנגוע ויכניס אותך לטיפול אנטיביוטיקה.

אם שיני הבינה שלך נכנסות וגורמות לכאב, ייתכן שרופא השיניים שלך ירצה להסיר אותן. שוב, זה כדי למנוע מזיהום חמור יותר להתפתח.

אם כאב השיניים שלך נגרם משחיקת שיניים בלילה, רופא השיניים שלך עשוי להמליץ לך ללבוש מגן פה כדי למנוע נזק נוסף.

בקיצור, חשוב לפנות לרופא שיניים ברגע שאתה חווה אי נוחות כלשהי בפה כדי שיוכל לקבוע את הסיבה ולהמליץ על מהלך הטיפול הטוב ביותר. זה עשוי לכלול אנטיביוטיקה או לא.

סטטיסטיקה של דלקת חניכיים

איגוד השיניים האמריקני (ADA) מדווח שלמעלה ממחצית מהאמריקאים בני 30 ומעלה יש צורה כלשהי של מחלת חניכיים, הכוללת דלקת חניכיים. ה-ADA גם מציין כי נשים נוטות יותר לפתח דלקת חניכיים מאשר גברים, וכי המצב הופך שכיח יותר עם הגיל.

במקומות אחרים בעולם מתואר שיותר 75% מכלל האוכלוסיה סובלים מדלקת חניכיים כזו או אחרת ברמות שונות. דלקת חניכיים יכולה להוביל למחלת חניכיים,לנסיגת חניכיים ואף לנשירת השיניים, והיא אכן הגורם מספר 1 שמביא לתופעה של נשירת שיניים במבוגרים מעל גיל 40 (לא כל כך מבוגרים). אמנם, דלקת חניכיים היא מחלה 'שקטה' שלא שמים לב לקיומה, עד לרגע שבו היא כבר גדלה מאד. אם אתם סובלים מכאב שיניים, זה אומר שתקופה ארוכה מאד (כמה שנים) שדלקת החניכיים או העששת נמצאות בתוך חלל הפה שלכם, והם כבר הגיע להצטברות כזו גבוהה עד שהם נוגעות בחוטי העצבים שנמאים בחלקים הפנימים של השיניים והחניכיים. מה שאומר שאתם צריכים להתקשר למרפאת השיניים של ד"ר בוחניק בזריזות וללא התמהמהות מיותרת.

דלקת חניכיים היא סוג של מחלת חניכיים המאופיינת בדלקת של החניכיים. זה נגרם לרוב על ידי פלאק, שהוא הצטברות של חיידקים על השיניים. אם אינה מטופלת, דלקת חניכיים עלולה להוביל לצורות חמורות יותר של מחלת חניכיים ונסיגת חניכיים.

אמנם אין תרופה לדלקת חניכיים, אך ניתן לשלוט בה עם היגיינת פה נכונה וביקורי שיניים קבועים. במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך באנטיביוטיקה כדי לסייע בניקוי הזיהום.

אם אתה חווה סימפטומים כלשהם של דלקת חניכיים או מחלת חניכיים, חשוב לפנות לרופא שיניים כדי שיוכל לקבוע את מהלך הטיפול הטוב ביותר. זה עשוי לכלול אנטיביוטיקה או לא.

מהן תופעות הלוואי של אנטיביוטיקה?

תופעות הלוואי השכיחות ביותר של אנטיביוטיקה הן שלשולים, בחילות והקאות. אלה בדרך כלל קלים וחולפים מעצמם תוך מספר ימים.

תופעות לוואי חמורות יותר הן נדירות, אך יכולות לכלול:

  • -תגובות אלרגיות (פריחה, כוורות, גירוד, קשיי נשימה)
  • – קוליטיס קלוסטרידיום דיפיציל (מצב שעלול לסכן חיים הנגרם על ידי צמיחת יתר של חיידקים במעיים)
  • -נזק לכליות
  • -זיהומים פטרייתיים

אם אתה נתקל באחת מתופעות הלוואי הללו, חשוב לפנות לרופא מיד.

כמו כן, חשוב ליטול את כל האנטיביוטיקה שנקבעה על ידי הרופא שלך, גם אם אתה מתחיל להרגיש טוב יותר לאחר מספר ימים. כשלוקחים אנטביוטיקה רק בחלק מן הימים, החיידקים אינם מתים, אלא אדרבה מפתחים חסינות מפני האנטביוטיקה, שיכולים להגיע למציאות מסוכנת עבור המטופל.

טיפולים בדלקת חניכיים:

הפעולה הראשונה של הטיפול בדלקת חניכיים הוא שיפור היגיינת הפה שלך. המשמעות היא צחצוח שיניים יעיל פעמיים ביום למשך 2 דקות,  שימוש בחוט דנטלי מדי יום ושימוש במי פה אנטיבקטריאלי.

אם אמצעים אלה אינם משפרים את מצב החניכיים שלך, רופא השיניים שלך עשוי להמליץ על ניקוי מקצועי. זה כולל אבנית והקצעת שורשים , שהם ניקוי עמוק של השיניים והחניכיים.

במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך באנטיביוטיקה כדי לנקות את הזיהום. אלה ניתנים בדרך כלל כמי פה, ג'ל או גלולה.

טיפול תרופתי לבעיות חניכיים ושיניים

ישנם מספר סוגים שונים של תרופות שניתן להשתמש בהן לטיפול בבעיות חניכיים ושיניים. אלו כוללים:

  • -אנטיביוטיקה: משמשת להרוג חיידקים ולניקוי זיהומים.
  • -תרופות אנטי דלקתיות: משמשות להפחתת נפיחות וכאב.
  • -כלורהקסידין: שטיפת פה מחטאת המשמשת להרוג חיידקים ולעזור לשלוט בפלאק.
  • -קורטיקוסטרואידים: משמשים להפחתת דלקת.
  • – טכנולוגיית ננו -אמולסיה : סוג חדש של מי פה שנבדק על יכולתו להרוג חיידקים ולהפחית דלקות.

רופא השיניים שלך יוכל להמליץ על סוג התרופה הטוב ביותר עבור המצב הספציפי שלך.

האם יש להשתמש באנטיביוטיקה לדלקת חניכיים?

השימוש באנטיביוטיקה לדלקת חניכיים שנוי במחלוקת. חלק מרופאי השיניים מאמינים שהם מיותרים ועלולים לגרום ליותר נזק מתועלת. אחרים מאמינים שהם עשויים להיות נחוצים במקרים מסוימים כדי לסייע בניקוי הזיהום, כיון שהשימוש באנטיביוטיקה לדלקת חניכיים יכול לעזור לנקות את הזיהום ולשפר את מצב החניכיים.

 

אם יש לך דלקת חניכיים, חשוב לפנות לרופא שיניים כדי שיוכל לקבוע את מהלך הטיפול הטוב ביותר. זה עשוי לכלול אנטיביוטיקה או לא.

מהן הסכנות בשימוש באנטיביוטיקה לדלקת חניכיים?

שימוש יתר באנטיביוטיקה עלול להוביל לעמידות לאנטיביוטיקה, כלומר כאשר חיידקים הופכים עמידים להשפעות האנטיביוטיקה. זה יכול להקשות על הטיפול בזיהומים בעתיד. מסיבה זו יש להשתמש באנטיוביטקה, רק במקרים מיוחדים ונחוצים, ורק בהמלצת רופא מוסמך.

איזה סוג של אנטיביוטיקה כדאי ליטול במקרה של כאבי חניכיים ושיניים?

ישנם מספר סוגים שונים של אנטיביוטיקה שניתן להשתמש בהם לטיפול בבעיות חניכיים ושיניים. אלו כוללים:

  • -פניצילין: אנטיביוטיקה נפוצה שיעילה נגד מגוון רחב של חיידקים.
  • -אמוקסיצילין: גרסה חזקה יותר של פניצילין יעילה נגד מגוון רחב יותר של חיידקים.
  • -קלינדמיצין: אנטיביוטיקה יעילה נגד מגוון רחב של חיידקים.
  • -אריתרומיצין: אנטיביוטיקה יעילה נגד מגוון רחב של חיידקים.

 

רופא השיניים שלך יוכל להמליץ על סוג האנטיביוטיקה הטוב ביותר עבור המצב הספציפי שלך.

האם יש צורך בטיפול שיניים לאחר נטילת אנטיביוטיקה?

אין תשובה חד משמעית לשאלה זו. זה תלוי בחומרת הזיהום שלך ובאנטיביוטיקה הספציפית שאתה לוקח. רופא השיניים שלך יוכל לייעץ לך אם יש צורך בטיפול שיניים או לא. באופן כללי נוכל לומר שאנטביוטיקה מסייעת להורדת הדלקת, אך איננה מסייעת להסרת הגורם לדלקת – כלומר הפלאק, העששת או האבנית, בשביל להוסיר את אלו מחלל הפה – יש צורך בטיפול פיזי של רופא השיניים.

מה עלי לעשות אם יש לי תגובה אלרגית לאנטיביוטיקה?

אם יש לך תגובה אלרגית לאנטיביוטיקה, עליך להפסיק ליטול את התרופה ולפנות מיד לרופא שיניים או לרופא. תגובות אלרגיות יכולות לנוע בין קלות (כגון פריחה) לחמורות (כגון קשיי נשימה).

האם יש חלופות טבעיות לאנטיביוטיקה?

ישנן מספר חלופות טבעיות לאנטיביוטיקה שיכולות לשמש לטיפול בבעיות חניכיים ושיניים, אולם מהירות פעולתם ואמינותם נותרה בספק אצל רופאים רבים. אלו כוללים:

  • -שמן קוקוס: חומר אנטיבקטריאלי טבעי שיכול לעזור להרוג חיידקים ולהפחית דלקת.
  • -שמן עץ התה: חומר חיטוי טבעי שיכול לעזור להרוג חיידקים ולהפחית דלקת.
  • -דבש מנוקה: חומר אנטיבקטריאלי טבעי שיכול לעזור להרוג חיידקים ולקדם ריפוי.

רופא השיניים שלך יוכל לייעץ לך על מהלך הטיפול הטוב ביותר עבור המצב הספציפי שלך.

מי מוסמך לרשום אנטיביוטיקה לטיפול בכאבי שיניים?

רק רופא שיניים או רופא מוסמך לרשום אנטיביוטיקה לטיפול בכאבי שיניים. לעולם אל תנסה לקחת תרופה עצמית עם אנטיביוטיקה. פעולה זו עלולה להחמיר את מצבך ולסכן את בריאותך.

האם מותר ליטול אנטיביוטיקה בהריון או לאנשים עם בעיות לחץ דם?

תמיד צריך להתייעץ עם רופא השיניים או הרופא שלך לפני נטילת כל תרופה, כולל אנטיביוטיקה, במהלך ההריון. נטילת אנטיביוטיקה בהריון עלולה לסכן את תינוקך.

אנשים עם בעיות לחץ דם צריכים גם להתייעץ עם רופא השיניים או הרופא שלהם לפני נטילת אנטיביוטיקה. אנטיביוטיקה מסויימת יכולה להעלות את לחץ הדם, מה שעלול להחמיר בעיות בריאותיות קיימות.

מסקנות והמלצות

אם יש לך כאבי חניכיים או שיניים, חשוב לפנות לרופא שיניים כדי שיוכל לקבוע את מהלך הטיפול הטוב ביותר. זה עשוי לכלול אנטיביוטיקה או לא. רק רופא שיניים או רופא מוסמך לרשום אנטיביוטיקה. לעולם אל תנסה לעשות תרופה עצמית עם אנטיביוטיקה. פעולה זו עלולה להחמיר את מצבך ולסכן את בריאותך. אם יש לך תגובה אלרגית לאנטיביוטיקה, עליך להפסיק ליטול את התרופה ולפנות מיד לרופא שיניים או לרופא. תגובות אלרגיות יכולות לנוע בין קלות (כגון פריחה) לחמורות (כגון קשיי נשימה). אנשים עם בעיות לחץ דם צריכים גם להתייעץ עם רופא השיניים או הרופא שלהם לפני נטילת אנטיביוטיקה. אנטיביוטיקה מסויימת יכולה להעלות את לחץ הדם, מה שעלול להחמיר בעיות בריאותיות קיימות.

 

ניתן לשתף את התוכן כאן:

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

074-774-6616

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

הלבנה

בסיום טיפול שיניים, השלמת מראה הפנים שלנו זה שיניים לבנות. הלבנת שיניים היא התכשיט לחיוך מושלם.

שיננית

מרכיב משמעותי במניעת דלקות חניכיים ושימור בריאות הפה והשיניים הוא ביקור תדיר אצל השיננית

יישור שיניים

לא רק בגלל החשיבות האסתטית. יישור שיניים מתקן גם את צפיפות ורווחי השיניים ומשפר את היגיינת הפה בנוסף לשיפור הביטחון העצמי

שתלים

תחליף מלאכותי לשיניים ופתרון לשיקום פה אסתטי שלא באמצעות תותבות

כתרים

פתרון מלאכותי לשיקום השן לאחר נזק קשה או לצורך שיקום על שתלים. כיום יש סוגי כתרים שונים" חרסינה, זירקוניה, זירקוניה מנוליטי ו EMAX

אסתטיקה

ציפויי שיניים, השלמת כותרת ויישור שיניים בלתי נראה - הם הפתרונות לאסתטיקה דנטלית במראה השיניים הקדמיות.

שרית אברג'ל

מרפאת שיניים פתח תקווה

רוצה להודות על הטיפול המעולה אותו קיבלתי במרפאתכם בפתח תקווה. נשברה לי שן באמצע היום, קיבלה אותי שולי מנהלת המרפאה ללא תיאום מראש הרגיעה אותי ונתנה לי להבין כי אני בידיים טובות. על אף החשש הגדול מרופא שיניים טיפלה בי ד”ר גל בעדינות ובסבלנות. השהות במרפאה היפה היה נעים וטוב ועל כך תודה הן לשולי והן לד״ר גל הנהדרות.

עידן פאניאן

מרפאת שיניים אשדוד

הייתי מטופל בסניף אשדוד ורציתי להוקיר תודה רבה מכל הלב לד"ר ג'ודית שנתנה לי שירות אדיב ומקצועי והובילה אותי משיניים עקומות לשיניים ישרות ואסתטיות. ובסכותה אני קם כל בוקר בהרגשה מדהימה ומסופק בטירוף. תודה.

ליאת כהן

מרפאת שיניים פתח תקווה

הגעתי למרפאת שיניים בפתח תקווה, מתוסכלת ממצבי וחוששת מהבאות… שם קיבל אותי ד"ר בוחניק בחיוך מאיר ובסבלנות. תוך מספר דקות הוא פתר לי את הבעיה שהציקה לי כ"כ והחזיר לי את החיוך לפנים – פשוטו כמשמעו ? תודה לצוות הנפלא ולד"ר בוחניק על הטיפול.

רחל קטורזה‎

מרפאת שיניים ד״ר בוחניק

ברצוני להודות לצוות המרפאה של מרפאת שיניים ד"ר בוכניק על השרות המעולה החל מפנינה כהן על ההסבר על הטיפול שיטות הרגעה זה בהחלט עזר ד"ר סימון המדהים על הטיפול שגרם לי לחייך ובחלט העלה לי את הביטחון העצמי ראוי לציין כי נורא חששתי מרופא שיניים שנמנעתי מלהגיע לטיפולים בגלל הפחד. בזכות הצוות המדהים עברתי את הטיפולים ללא פחד ממליצה בחום על המרפאה הזו.

מרפאות שיניים ד״ר עמוס בוחניק לוגו
שנות פעילות
0
מרפאות
0
רופאים ושינניות
0
עובדי המרפאות
0

סיפור הקמת רשת שיניים

כדי לעזור לכם לעשות את ההחלטה הנכונה. רשת "שיניים" הוקמה בשנת 1984 על ידי האחים ד"ר עמוס בוחניק ואורי בוחניק, מתוך מטרה לשנות את מדיניות המעבר בין מרפאה למרפאה בהתאם לטיפול, ולהביא את בשורת כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. וכך, בזה אחר זה נפתחו מרפאות והצטרפו סניפים נוספים לרשת וכיום היא מונה 25 סניפים בפריסה ארצית – אילת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בני ברק, בת ים, דימונה, חדרה, חיפה, יבנה, ירושלים מרכז, ירושלים תלפיות, מודיעין, מעלה אדומים, נהריה, נתניה, נתיבות, פתח תקווה, צפת, שהם, ראשון לציון, רעננה, קרית גת, תע"ש ותל אביב. בכל אחת מהמרפאות יש בין 2-6 חדרי טיפולים ומועסקים בה רופאים מכל תחומי רפואת השיניים לצד רופאים מומחים בכירורגיה והשתלות, יישור שיניים, טיפולי שורש, פריו (טיפולי חניכיים) ועוד. כל הרופאים בעלי רישיון משרד הבריאות ודיפלומות שונות מחזיקים בביטוח אחריות מקצועית, מתעדכנים כל הזמן בהתפתחויות האחרונות בענף רפואת השיניים ועוברים כנסים והשתלמויות מקצועיות. כל סוגי טיפולי השיניים מוענקים בכל אחת ממרפאות הרשת – טיפולים משמרים (כגון סתימות, עקירות וטיפולי שורש), שיקום הפה (כגון מבנים, כתרי חרסינה, כתרי זירקוניה למיניט ועוד ותותבות), כירורגיה והשתלות דנטאליות, טיפולי שיננית הכוללים הסרת אבנית והדרכה בהיגיינה אוראלית, יישור שיניים מכל הסוגים, וטיפולי אסתטיקה דנטאלית.

למעלה מ- 40 שנה אנו כאן כדי להעניק לכם שירות ולדאוג שתצאו מהמרפאה עם חיוך גדול.

בהסדר עם כל חברות הביטוח

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

ניתן ליצור קשר גם בטלפון | וואטסאפ

מה מיוחד ברשת שיניים?

קשה לבחור רופא שיניים. אף אחד לא הולך לרופא שיניים מתוך הנאה, והעובדה כי אתה שוכב, חסר אונים, על הכיסא והרופא בו בחרת אמון על הטיפול באופן מוחלט, הופכת את ההחלטה אף לקשה יותר. מעבר לכך, טיפולי שיניים הינם טיפולים כואבים בדרך כלל וכרוכים בהוצאה כספית לא מבוטלת. אז איך בוחרים? איך יודעים שהרופא בו בחרנו יטפל בנו כמו שצריך, ימנע מאתנו כאב וזמן מיותר ויגבה תשלום רק על מה שצריך באמת? לא פשוט…

מהו היתרון של מרפאות הרשת על פני מרפאה קטנה?

היתרון הבולט ואחת מאבני הדרך של הרשת, הוא מתן כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת/ אומר ד"ר עמוס בוחניק, "לפני שהוקמה הרשת, מטופל שהיה מגיע לרופא השיניים הופנה על ידו לא פעם, לרופאי שיניים אחרים בהתאם לטיפול לו הוא נזקק. מאחר וזה היה המצב באותן שנים, יצרנו פתרון המקל על המטופל, חוסך ממנו את ההתרוצצות ומעניק לו שירות מלא. וכך, הוקמו והתבססו המרפאות שלנו כמרפאות 'all in one', אליהן הצטרפו מרפאות נוספות המאפשרות למטופל לקבל את כל שירותי רפואת השיניים תחת קורת גג אחת".

משפחתית וטיפול מסור וצמוד

לכל מרפאה יש מנהל רפואי האחראי על כל ההיבטים הרפואיים והמקצועיים של המרפאה ושל כלל הרופאים בה. צוות המרפאה כולל סייעת מיומנת ומקצועית לכל רופא, מנהלת סניף האחראית על הצד האדמיניסטרטיבי, כח האדם ושירות לקוחות. וכן, צוות קבלה ומשרד שנותן מענה לקביעת תורים, גביית תשלומים וטיפול בכל בקשה של הלקוחות. גם מבחינת חידושים טכנולוגיים לא נשארת הרשת מאחור והיא צועדת עם התפתחות הטכנולוגיה ומשתמשת בחומרים חדשים ומתקדמים ומכשור חדש שיוצא לשוק נכנס בהדרגתיות לסניפים השונים. מדיניות הרשת מאפשרת לרופאים לבחור את סוג החומרים בהם הם רוצים להשתמש ולא משפיעה על החלטתם המקצועית, למרות שלעיתים קיימים הבדלים מהותיים בעלויות
רשת המרפאות התקשרה עם אחת המעבדות הגדולות בישראל, המספקת להן את כל שירותי טכנאות השיניים.

מאמרים נבחרים

כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?

טיפול יישור שיניים, גם הידוע כאורתודונטיה, הוא אחד מהטיפולים הדנטליים הנפוצים והחשובים ביותר. מטרתו העיקרית היא לתקן עיוותים בסידור ובתנועה של השיניים, על מנת להשיג חיוך יפה, נשיכה מאוזנת ובריאות אורלית כוללת. נתונים מראים שכ-50% מהאוכלוסייה הבוגרת זקוקה לטיפול יישור שיניים, והביקוש לשירותים אלה רק עולה עם השנים. תהליך יישור השיניים מתחיל בהערכה מקיפה ע"י רופא אורתודונט מומחה, שבודק את מצב השיניים, הלסתות והפנים. על בסיס זה מוצב תכנון טיפול מותאם אישית, הכולל את שיטת

קרא עוד »

 האם יין לבן או אדום מכתימים את השיניים?

כולנו רוצים חיוך לבן, בוהק ובריא. זה מעלה את הביטחון העצמי, משדר בריאות, ואין כמו חיוך יפה להאיר פנים. אבל עבור חובבי יין, החתירה לחיוך המושלם יכולה להיות מאתגרת. כולנו שמענו שיין, במיוחד יין אדום, גורם לכתמים בשיניים. האם זה אומר שעלינו לוותר על המשקה האהוב כדי לשמור על שיניים לבנות? במדריך זה, נצלול עמוק לעולם של יין וכתמים ונבין מה באמת קורה לשן שלנו כשאנחנו לוגמים קברנה סוביניון או כוס שרדונה צוננת. להבין כיצד

קרא עוד »

האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?

בקיעת השיניים היא אחד מהתהליכים החשובים והמשמעותיים בהתפתחות התינוק. החל מהחודשים הראשונים לחייו, התינוק עובר תהליך הדרגתי של צמיחה והבקעה של שיניים חלב, שישמשו אותו בהאכלה, לעיסה ודיבור בשנותיו הראשונות. תהליך זה הוא חלק בלתי נפרד מההתפתחות הכללית של התינוק – מוטורית, קוגניטיבית וחברתית-רגשית. למרות שבקיעת השיניים נחשבת לתהליך טבעי, לא פעם הורים מודאגים לנוכח עיכובים או שינויים בדפוס הבקיעה הצפוי. השאלה "האם איחור בבקיעת שיניים אצל תינוקות צריך לעורר דאגה?" היא שכיחה בקרב הורים

קרא עוד »

 מתי רצוי לקחת את הילד לראשונה לרופא השיניים?

ההורים יודעים עד כמה השיניים של ילדיהם חשובות לבריאותם ולהתפתחותם התקינה. אך מתי הזמן המיטבי להביא את הילד לביקור הראשון אצל רופא השיניים? שאלה זו מטרידה רבים, שכן הטיפול בשיניים של הילד במהלך השנים הראשונות לחייו הוא קריטי להבטחת בריאות השיניים והחניכיים שלו לטווח הארוך. בפוסט זה, נבחן את הגורמים המרכזיים בקביעת הזמן המתאים לביקור הראשון אצל רופא השיניים. נלמד על התפתחות השיניים בגיל הינקות והפעוטות, נדון בחשיבות הביקור הראשוני ובמה שניתן לצפות ממנו, ונספק

קרא עוד »

האם זה נכון שבקבוק או הנקה בלילה מזיקים לשיניים?

אחת השאלות הנפוצות ביותר שמעסיקות הורים לתינוקות ופעוטות היא האם מתן בקבוק או הנקה במהלך הלילה עלולים להזיק לשיניים המתפתחות של הקטנטנים. חששות אלו מוצדקים לחלוטין, שכן תופעה המכונה "עששת הבקבוק" מהווה סיכון אמיתי לבריאות הפה של ילדים. עששת הבקבוק יכולה לגרום לכאבים, זיהומים, ואף אובדן מוקדם של שיניים – מה שמשפיע לא רק על רווחתו של הילד בהווה, אלא גם עלולה להיות לכך השלכות על התפתחות הדיבור, התזונה והביטחון העצמי שלו בעתיד. מהי עששת

קרא עוד »

מהי גרידת חניכיים/הקצעת שורשים?

בריאות החניכיים שלנו אינה רק עניין של חיוך יפה, אלא מרכיב חשוב בבריאות הכללית של הגוף! מחלות חניכיים נגרמות מהצטברות חיידקים ורובד חיידקי (פלאק), וללא טיפול הן עלולות להוביל לנסיגת חניכיים, ריח רע מהפה, אובדן שיניים, ואף להשפיע לרעה על מחלות כמו סוכרת ומחלות לב. במאמר זה נסקור לעומק את מחלות החניכיים, נפרט כיצד גרידת חניכיים (הקצעת שורשים) יכולה לטפל בבעיה ולמנוע סיבוכים, ונדגיש את החשיבות של הקפדה על היגיינת הפה המעולה למניעת מחלות חניכיים

קרא עוד »

 כיצד להתמודד עם חרדה מרופא השיניים?

פחד מרופא השיניים הוא תופעה נפוצה להפליא. עבור אנשים רבים, הביקור אצל רופא השיניים הופך למקור למתח, דאגה, ובמקרים חמורים אף עלול להוביל לדחייה מוחלטת של טיפולים חיוניים. השלכות שליליות אלו פוגעות באופן ישיר בבריאות הפה, שבתורה משפיעה על איכות החיים הכללית שלנו. המדריך הזה נועד לספק לכם כלים מוחשיים, מדעיים וישימים שיעזרו לכם לצמצם משמעותית את החרדה, לטפל בבריאות הפה שלכם בביטחון, ואף לפתח חוויה חיובית בהקשר של רופא השיניים. הבנת הפחד הגדרת דנטופוביה

קרא עוד »

שיני בשר

כשמתייחסים לשיני בשר, מתכוונים לשיניים הקבועות שלנו, המלוות אותנו לאורך רוב חיינו הבוגרים. בניגוד לשיני החלב הנושרות בילדות, שיני הבשר אמורות להחזיק מעמד שנים רבות ולשמור על תפקוד פה תקין, אכילה נוחה ודיבור. בנוסף, בריאות השיניים הקבועות שלנו קשורה באופן הדוק לבריאות הכללית של הגוף ולדימוי העצמי שלנו. במאמר זה, נכיר מקרוב את עולם שיני הבשר. נבין את מבנה השן, כיצד שיניים אלו מתפתחות, מהן הבעיות הנפוצות שיכולות לפגוע בהן ואיך לשמור עליהן חזקות, בריאות

קרא עוד »

 איך נוצר ריח רע מהפה? 

ריח רע מהפה, או בשמו הרפואי הליטוזיס, הוא מצב נפוץ ביותר המשפיע על איכות חיינו. לכולנו יצא לחוות ריח פה לא נעים באופן זמני, אך אצל אנשים רבים מדובר בבעיה כרונית הגורמת למבוכה ולחוסר ביטחון. במדריך זה נסקור לעומק את הגורמים השונים לריח רע מהפה ונציג את הדרכים האפקטיביות ביותר למניעה וטיפול. גורמים שכיחים לריח רע מהפה  היגיינת פה לקויה   הגורם מספר אחת: רוב המקרים של ריח פה לא נעים נובעים מהיגיינת פה לא מספקת.

קרא עוד »
WhatsApp

בדיקת רופא וצילומים חינם!

מלאו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן