גשר לשיניים הוא המצאה רפואית ותיקה יחסית. כיום, גשר לשיניים הוא אחד הפתרונות הנפוצים ליישור שיניים ואנשים במגוון גילים ובכל רחבי העולם, מרכיבים גשר לשיניים. אם גם אתם מעוניינים ביישור שיניים מקצועי, המאמר הבא יגלה לכם כל שעליכם לדעת על גשר לשיניים: מה הוא מתקן, כיצד מתקינים אותו, אילו סוגים של גשר לשיניים קיימים ועוד.
באיזה גיל עושים גשר לשיניים?
בעבר, גשר לשיניים היה מיועד לילדים בגילאי טרום גיל ההתבגרות וגיל ההתבגרות. גשר לשיניים הותקן אחרי שכל השיניים הזמניות ("שיני חלב") נשרו והיה צורך ליישר ולסדר את השיניים הקבועות. לא מתקינים גשר לשיניים על שיניים זמניות, משום שאין צורך – הן נושרות מהפה בשלב מסוים ואז אפשר להבין את התמונה המלאה ולהבחין אילו שיניים זקוקות ליישור והיכן בפה הן ממוקמות.
עם השנים, גם מבוגרים התחילו להשתמש בטכניקה של גשר לשיניים. אם בעבר מי שלא יישר את שיניו בגיל ההתבגרות נאלץ לחיות את חייו עם שיניים במראה לא אסתטי, הרי שכיום מתקינים גשר לשיניים גם בקרב מבוגרים. כך כל אחד יכול להשיג את המראה האסתטי שהוא חולם עליו, כמעט בכל גיל.
המטרות של גשר לשיניים
המטרה העיקרית של גשר לשיניים היא אסתטית. לרוב, לשיניים עקומות אין השלכות בריאותיות ובוודאי לא השלכות מרחיקות לכת. עם זאת, החיוך שלנו הוא אחד הדברים המאפיינים אותנו ביותר. חיוך הוא חלק חשוב משפת הגוף ואנשים שלא מחייכים, נתפסים כלא נגישים ולא חברותיים. למרבה הצער, בעלי שיניים עקומות נבוכים הרבה פעמים לחשוף אותן ולחייך וכך מתקבל מסר מוטעה לגביהם. גם מי שמחייך חיוך רחב ושיניו עקומות, עלול להיתפס כמוזנח או מרושל – גם רושם שעלול להיות מוטעה לגמרי.
מעבר לכך, גשר לשיניים מותקן גם כדי להקל על הלעיסה והדיבור, העלולים להיפגע בשל שיניים עקומות. לעיסה לא מלאה של המזון יכולה לגרום לבעיות עיכול ודיבור לא ברור עלול להיות גורם מעכב משמעותי במגוון תחומי חיים. לכן, אם אתם זקוקים ליישור שיניים, אל תהססו להתקין גשר לשיניים וליהנות מאיכות חיים גבוהה.
סוגים שונים גשר לשיניים
הסוג הנפוץ ביותר של גשר לשיניים, הוא כזה העשוי ממתכת. ההתקנה שלו פשוטה והוא עמיד מאוד, מה שהופך אותו לפתרון אידיאלי. כמו כן, יש גשר לשיניים עשוי מפלסטיק, הנראה כמו פלטה המורכבת על השיניים. גשר לשיניים מפלסטיק נחשב פחות עמיד מגשר ברזל ולכן רוב מרפאות השיניים משתמשות בו כטיפול משלים לגשר ממתכת.
סוגים נוספים של גשר לשיניים, כוללים שימוש בשיטות שונות. השיטה הנפוצה ביותר היא גשר לשיניים המורכב מסמכים עשויים מתכת. אלו הן קוביות קטנות שמחברים ביניהן עם חוטי מתכת שעליהם קפיצים. החוטים מוצמדים לשיניים עם גומיות וכשהם נמתחים, הם מפעילים לחץ קל על השיניים ומזיזים אותן לכיוון הרצוי. יש לציין כי בשנים האחרונות, סמכים שקופים נהיו פופולריים בקרב מי שמתקין גשר לשיניים ובעיקר מבוגרים. סמכים שקופים מאפשרים ליהנות מכל היתרונות של גשר לשיניים, ללא פגיעה אסתטית העלולה לגרום למבוכה.
סוג נוסף של גשר לשיניים הוא יישור שיניים לינגואלי. בשיטה זו הסמכים מודבקים על החלק הפנימי של השיניים ולא החיצוני וכך נשמר חיוך נקי ומואר. גם שיטה זו מתאימה למי שהפן האסתטי חשוב לו במיוחד, למבוגרים הנבוכים מהתהליך ולכל מי שמעוניין לשמור על פרטיות ודיסקרטיות לגבי יישור השיניים שלו.
חלופה לסמכים אפשר למצוא בתור גשר לשיניים שעשוי פלטה שקופה. את הפלטה המטופל צריך להרכיב במשך כל שעות היממה, למעט בזמן צחצוח שיניים ואכילה. חשוב להתייעץ עם רופא שיניים ולקבל חוות דעת מקצועית על שיטת היישור השיניים המתאימה לכם ביותר.
שיטות נוספות ליישור שיניים כוללות הליכים מעט פולשניים. יישור מהיר מתבצע על-ידי ניתוח חניכיים שמרכך את העצמות ומאפשר תזוזה מהירה יותר של השיניים. כמו כן, אפשר להשתמש בשתלים אורתודנטיים זעירים, המוברגים במקום השן. שיטה זו יעילה במקרים שבהם יישור שיניים עם גשר לשיניים הוא בלתי אפשרי, בשל מחסור בשיניים בפה או אי התאמה לתהליך.
מה חשוב לדעת לפני שעושים גשר לשיניים?
חלק מהצלחת התהליך של גשר לשיניים והגעה ליעד הרצוי, קשור לבריאות השיניים עליהן מותקן גשר לשיניים. לכן, לפני שפונים להיבט האסתטי של גשר לשיניים, יש לסיים את כל הטיפולים המשמרים הנחוצים. אם אתם חולמים על גשר בשיניים, זה הזמן לפנות לרשת מרפאות שיניים של ד"ר עמוס בוחניק ולבצע סתימות, עקירות, כתרים, טיפולי שורש, טיפול בדלקות, טיפולי שיננית ועוד. רק אחרי שהכל יושלם, יוכלו להתקין לכם במרפאה גשר לשיניים.
שמירה על הפה בזמן שיש גשר לשיניים
שמירה על היגיינת פה היא תמיד נושא חשוב, אך כשיש גשר לשיניים, היא חשובה פי כמה. במקביל, חשוב לזכור כי גשר לשיניים מקשה לעיתים על שמירה על היגיינת פה תקינה ולכן, מי שמתקינים לו גשר לשיניים חייב לעשות את כל הפעולות הנדרשות מדי יום, כדי להבטיח את הצלחת הטיפול. צחצוח קבוע של השיניים וניקוי השיניים אחרי כל ארוחה הוא חיוני ביותר כשיש גשר לשיניים. שיניים מוזנחות ולא מטופלות עלולות להוביל להפסקת הטיפול וכתוצאה מכך הן יישארו עקומות לתמיד.
אצל מי מתקינים גשר לשיניים?
גשר לשיניים מתקינים אצל אורתודנט, שהוא רופא שיניים שעבר התמחות ביישור שיניים ולסתות ומחזיק באישור על כך מטעם משרד הבריאות, עם מספר רישיון. לא כל רופא שיניים הוא גם אורתודנט ואם חשוב לכם לבדוק את הנושא לעומק, אתם יכולים לבדוק את תחומי ההתמחות של כל רופא שיניים דרך אתר משרד הבריאות.
הטיפול האורתודנטי הנפוץ ביותר הוא כאמור התקנת גשר לשיניים, אך חשוב לציין כי יש בעיות פה ולסת נוספות הדורשות בירור וטיפול אצל אורתודנט ולעיתים יש צורך להגיע אליו החל בגיל 7, כדי לאתר בזמן בעיות פוטנציאליות ולטפל בקיימות.
גשר לשיניים עושים רק אצל מומחים בתחום
התקנת גשר לשיניים היא תהליך מורכב. יש לטפל בשיניים, לאפיין את מהות הבעיה ולאחר מכן לבנות גשר לשיניים בהתאמה אישית. לאורך תקופת הטיפול, שאורכת חודשים ארוכים ואף שנים, יש להגיע בקביעות לביקורות אצל האורתודנט, שבודק את התקדמות התהליך ומבצע תיקונים והתאמות בגשר, במידת הצורך. כמו כן כפי שכבר נאמר, לא כל רופא שיניים מוסמך להציג את עצמו כאורתודנט ולכן, יש לבחור בקפידה רופא שיניים אמין, מקצועי ובעל ניסיון.
טפלו בכל הבעיות הדנטליות, במקום אחד
אם אתם חולמים על חיוך צחור עם שיניים ישרות ואם אתם מתעניינים בטיפול של גשר לשיניים, צרו קשר עם רשת מרפאות שיניים של ד"ר עמוס בוחניק. רשת המרפאות עובדת עם ביטוחי השיניים המובילים בישראל וכך אפשר ליהנות מטיפולים וגשר לשיניים במחירים נוחים. כל רופאי רשת מרפאות שיניים מקצועיים ומנוסים והקליניקות הפזורות בפריסה ארצית, כוללות את המכשור המתקדם בתחום, כדי שתוכלו לקבל את כל הטיפולים תחת קורת גג אחת. גשר לשיניים, יישור, טיפולים משמרים, ניקוי אבנית על ידי שיננית ועוד, כל אלו ממתינים לכם באווירה משפחתית ונעימה.